Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

26 minutes ago, JPM said:

Dakle mi odigrali odlicno, Partizan ocajno a razlika 2 poena.

To je uvek tako kada se izgubi, posle prvog derbija bili smo ljuti na igrače zbog motivacije, pisali da smo bili očajni, a nemoćni smo bili i zbog odličnog Partizana. Ja sam zadovoljan onim što sam sinoć video od Zvezde. Nedostajao je šut koji je Partizan opet odlično branio, Kenan ponovo nije imao otvoren šut, sve preko ruke i sve ni blizu da pogodi. Mi smo iskoristili sinoć neke njihove mane i kao tima a i pojedinaca. Iskoristili smo nervozu Tajrika i Sterlinga i navukli ih na neke faulove. Sprečili smo neke njihove vrline, pre svega smo defanzivno odradili odličan posao a defanziva nam je u poslednje vreme bila u gadnom problemu.

Edited by Volter
  • Like 2

3 minutes ago, Volter said:

To je uvek tako kada se izgubi, posle prvog derbija bili smo ljuti na igrače zbog motivacije, pisali da smo bili očajni, a nemoćni smo bili i zbog odličnog Partizana. Ja sam zadovoljan onim što sam sinoć video od Zvezde. Nedostajao je šut koji je Partizan opet odlično branio, Kenan ponovo nije imao otvoren šut, sve preko ruke i sve ni blizu da pogodi. Mi smo iskoristili sinoć neke njihove mane i kao tima a i pojedinaca. Iskoristili smo nervozu Tajrika i Sterlinga i navukli ih na neke faulove. Sprečili smo neke njihove vrline, pre svega smo defanzivno odradili odličan posao a defanziva nam je u poslednje vreme bila u gadnom problemu.

Da, ali tad su nas razbili i dobili bez problema 12 razlike.

Ovo sinoć je po meni bila loša partija obe ekipe a neko je morao da pobedi. U košarci nema nerešeno, simple as that.

15 minutes ago, JPM said:

Da, ali tad su nas razbili i dobili bez problema 12 razlike.

Ovo sinoć je po meni bila loša partija obe ekipe a neko je morao da pobedi. U košarci nema nerešeno, simple as that.

Bem li ga, možda sam ja jedini prezadovoljan. :classic_biggrin: Uzimam sve u obzir, loše smo igrali u poslednje vreme, očajna odbrana a i u napadu nismo briljirali. Sinoć smo im izbacili iz igre dvojicu ključnih igrača, upotrebili i pamet za tako nešto. U ključnim trenucima smo takođe pametno reagovali, spuštanjem lopte ispod koša, Petrušev par puta majstorski je poentirao, bili koncentrisani prilikom ničijih lopti. To što smo i mi loše delovali u nekim delovima utakmice je i zasluga Partizana. Za mene je lošta utakmica kao ona protiv Makabija, za nju sam mišljenja da nije do protivnika nego do nas, izašli smo kao da smo došli na trening. Sinoć je bila druga priča.

Edited by Volter
  • Like 2

Za šta služi ovaj +/- rejting, really guys? Gledam sad statse, Carlik Jones PIR 19 +/- -8. Za koj kurac to služi i šta konkretno znači u ovom primeru.

@Volter Nismo se razumeli, i ja sam zadovoljan pobedom samo kažem ne mogu ovakve dve izjednačene ekipe da igraju utakmicu u kojoj su jedni odigrali odlično a drugi očajno a da razlika bude 2 poena. To je nonsens.

Nismo se razumeli, osim pobede ja sam zadovoljan i igrom. :classic_biggrin: Daleko od toga i da je Partizan bio očajan, menjalo se to tokom utakmice. Bilo je momenata kada nismo na najbolji način iskoristili njihove brljotine, kao i oni naše. Treća četvrtina je u jednom periodu bila odlična, delovalo je da su uzdrmani ali se pojavio Karlik i vratio ih u egal. Jbg, teško ga je braniti kad uhvati ritam. Kada sve skupim i saberem, zadovoljan sam onim što sam video. :smiley53:

Edited by Volter

8 minutes ago, JPM said:

Za šta služi ovaj +/- rejting, really guys? Gledam sad statse, Carlik Jones PIR 19 +/- -8. Za koj kurac to služi i šta konkretno znači u ovom primeru.

@Volter Nismo se razumeli, i ja sam zadovoljan pobedom samo kažem ne mogu ovakve dve izjednačene ekipe da igraju utakmicu u kojoj su jedni odigrali odlično a drugi očajno a da razlika bude 2 poena. To je nonsens.

Index igraca je 19, imali su -8 sa njim u igri. Znaci da je igrao dobro, ali amo mi sveukupno stvarali prednost za to vreme.

• Like 1

Bilo je glupih poteza, greški i izgubljenih lopti na obe strane, ali peglala se i ozbiljna odbrana kakva se ne viđa često na evroligaškim terenima. Vrlo retko su prolazile primarne akcije a otvorenih šuteva je bilo da nabrojiš na prste. Energija na vrhuncu, nije se odustajalo ni od jedne lopte. Bukvalno rovovska borba. Zvezda je ciljano usporila igru pa nije bilo tranzicije koja podiže atmosferu i dojmi se prosečnom gledaocu. Utakmica možda nije bila lepa na oko, mada je bilo odličnih blokada, ali su zato bili prisutni energija, borba, neizvesnost,... Me like it.

• Like 9
  • Thanks 1

12 minutes ago, JPM said:

Znači da je Partizan dok je Karlik bio na parketu primio 8 poena više nego što je dao. Pošto su izgubili 2 razlike znači da bez njega dali 6 poena više od Zvezde.

Edit: Cavani bio brži

Edited by Estrella Roja

8 hours ago, DameTime said:

Samo da razjasnimo jedno, imali su više sreće ne znači pobedili su (samo) zato što su imali više sreće. Tendenciozno implicirate tu uzročno-posledičnu vezu kako biste opet analizirali Željka na 5 strana.

Btw, sreća je sastavni deo sporta, mada ja lično ne smatram da je bilo ko večeras imao sreće. Kendrick ti je okačio Nedovićevu izjavu na osnovu koje vidiš da su rekli maltene istu stvar.

Sad ste me naterali da odslušam Željkovu konferenciju i on je takođe rekao: Ako igrači reaguju kako su reagovali, ako su nervozni, to znači da ih trener nije dobro pripremio.

Razumem i bes posle poraza (ok, ne navijaš za Partizan i nisi bila besna;), ali odgledala si konf - zar nije dominantna i više puta ponovljena teza "Zvezda je imala više sreće"?

Ako nije - sorry, moja greška. Utisak mi je bio taj, možda vruće glave.

Ako jeste - nije to pristojna izjava. Pomeneš sreću protivnika negde uz put i dovoljno je. 

Svakako ovde završavam na ovu temu, ne bih ni odgovarao da nisi upitanju ti, pristojna forumašica.

Da trošimo ovakvo subotnje jutro, posle ovakve sportske nedelje, na protivničkog trenera - ne ide.

Dogodine (da ne kažem za sat vremena) u Novom Sadu!

• Like 1

2 minutes ago, MarioKempes said:

Svakako ovde završavam na ovu temu, ne bih ni odgovarao da nisi upitanju ti, pristojna forumašica.

To je tačno, ja je mnogo gotivim, ali u poslednje vreme je zbog SNS-a opaka, počela i da psuje. :classic_biggrin: Malo, malo, pa otera nekog u tri lepe. :smiley53:

• Like 2
  • Love 1

9 minutes ago, MarioKempes said:

Razumem i bes posle poraza (ok, ne navijaš za Partizan i nisi bila besna;), ali odgledala si konf - zar nije dominantna i više puta ponovljena teza "Zvezda je imala više sreće"?

Ako nije - sorry, moja greška. Utisak mi je bio taj, možda vruće glave.

Ako jeste - nije to pristojna izjava. Pomeneš sreću protivnika negde uz put i dovoljno je. 

Da trošimo ovakvo subotnje jutro, posle ovakve sportske nedelje, na protivničkog trenera - ne ide.

Bold: Brate, nije. Eto primera kako od muve pravite slona, jer ovo mu je bukvalno najmanje salty (tj. nije uopšte) izjava posle poraza od Zvezde otkako se vratio. 

Šta tačno u njegovoj izjavi nije pristojno? Čestitao je na pobedi (ne na tome što ste imali sreće, obrati pažnju), istakao koje su bile prednosti KKCZ, probleme sa T. Jonesom, šta je bilo loše a šta dobro kod njegovog tima... 

Nisam baš (uvek) pristojna, ali hvala :classic_wink:

I ja se pitam zašto ponovo analizirate Želimira do u sitna crevca. Mene bi posle pobede iskreno baš bolelo uvo za to.

9 minutes ago, MarioKempes said:

Dogodine (da ne kažem za sat vremena) u Novom Sadu!

:thumbsup:

Edited by DameTime
  • Like 4

Željko sinoć raširenih ruku pred kop interveniše, odradi korektnu konferenciju, normalne boje, sa čestitkom protivnicima, opširnim navođenjem propusta/grešaka/faktora, and yet. Pred utakmicu jasno apeluje navijače da ne bude nikakvih uvreda na račun Crvene zvezde. And yet.

Možda da izađe i kaže strpali su nam muda u usta, trebalo je da bude -20, spreman sam za penziju pa da dobije neki popust ovde.

• Like 5
  • Thanks 2

32 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Гудурић тренутно:

56.2 % за 2

41.7 % за 3

87.5 % слободна бацања

Хејс Дејвис јесте најбољи играч Фенера, али Гудурић је кључ њихове игре и позиције на табели.

Odličan je Gudura, a i Fener je brutalan u poslednje vreme. Imaju 6 uzastopnih pobeda, 80 pogođenih trojki iz 174 pokušaja.

• Like 2