Guru Posted Sunday at 10:50 PM Posted Sunday at 10:50 PM Gudurić je u polufinalu imao 3 poena i indeks 1, ne može on biti MVP (nažalost)... Mislim da je Hall bio najlogičniji izbor, odigrao čovek herojski ovaj F4 i pored vrhunske odbrane povukao u napadu kao nikada do sada. 16
СтелаРоса Posted Monday at 06:27 AM Posted Monday at 06:27 AM NHD: 1/2 finale - 34 minuta, 7 poena, 2/5 iz igre finale - 36 minuta, 23 poena, 4/13 iz igre Covek je u dve najbitnije utakmice sutirao 6/18 iz igre i dobio MVP nagradu iskljucivo zbog dobro izvedenih penala (16/16). Cak je i sveopsti utisak da nije pogodio jedan bitan sut za ceo F4. Jeb'o ih index. 2
Milos 3.14 Posted Monday at 06:46 AM Posted Monday at 06:46 AM U Evroligi se bira MVP finalne utakmice, a ne recimo celog F4 , zato je Hol izvisio , a Gudura je izvisio jer se gleda indeks, nema glasanja. Inače , prilična boleština NHD, lik je slao poruke Kobeu na instagram. Za Gudurića smo znali da to ima u sebi, često je grešio i imao neke pogrešne odluke, promašene bitne šuteve, ali i neke ubačene. Poenta je da se nikad nije sakrio. Koliko god da sam u nekim internim razgovorima tvrdio da je Alfa Dialo najbolji PF evrolige toliko sam potcenjivao Hola. Mislim da je Mesina kod Edina u potkastu komentarisao kako je on jedan od igrača koje je žarko želeo da zadrži, ali je otišao u Fener. Ja sam bio u fazonu matora izlapotina, ali eto izgleda da ipak profesionalni košarkaški treneri nešto znaju 1
DameTime Posted Monday at 06:51 AM Posted Monday at 06:51 AM 7 hours ago, Guru said: Gudurić je u polufinalu imao 3 poena i indeks 1, ne može on biti MVP (nažalost)... Mislim da je Hall bio najlogičniji izbor, odigrao čovek herojski ovaj F4 i pored vrhunske odbrane povukao u napadu kao nikada do sada. Da, ali kada su najavljivali priznanje, bilo je MVP of the final game. Tako da je realno mogao i Gudura da dobije.
Problem sa licnim greskama Posted Monday at 06:52 AM Posted Monday at 06:52 AM 8 hours ago, Skyglider said: Ma jebo ih index bukvalno. Za 36 minuta 23 poena od toga 14 sa slobodnjaka. Pola slobodnjaka što kažeš ubacio kad sve bilo rešeno. A Gudura za 28 minuta 19 poena samo dva sa slobodnjaka, plus ubacio nekoliko kad se baš lomilo. Iz aviona jasno ko je MVP, popišam im se na index. Slazem se ali se uzima u obzir i polufinale a tu su i Nigel i Hall bili sigurno veci faktor. 7 minutes ago, Milos 3.14 said: U Evroligi se bira MVP finalne utakmice, a ne recimo celog F4 , zato je Hol izvisio , a Gudura je izvisio jer se gleda indeks, nema glasanja. Inače , prilična boleština NHD, lik je slao poruke Kobeu na instagram. Za Gudurića smo znali da to ima u sebi, često je grešio i imao neke pogrešne odluke, promašene bitne šuteve, ali i neke ubačene. Poenta je da se nikad nije sakrio. Koliko god da sam u nekim internim razgovorima tvrdio da je Alfa Dialo najbolji PF evrolige toliko sam potcenjivao Hola. Mislim da je Mesina kod Edina u potkastu komentarisao kako je on jedan od igrača koje je žarko želeo da zadrži, ali je otišao u Fener. Ja sam bio u fazonu matora izlapotina, ali eto izgleda da ipak profesionalni košarkaški treneri nešto znaju Nagrada se zove F4MVP, uzima se u obzir i polufinalna utakmica koliko znam. Prvi put bi cuo da se ne gleda i polufinale. Kod Gudurica je mnogo bitnije da je sebi podigao rejting u evropskoj kosarci ozbiljno, najpre samom sebi. Mislim da je on od danas sto se tice samopouzdanja drugaciji igrac. Profitirace od toga njegovi buduci klubovi a i selekcija. Ocekujem odlicno EP Gudure.
Milos 3.14 Posted Monday at 06:56 AM Posted Monday at 06:56 AM Ja koliko znam bira se mvp finalne utakmice, moguće da grešim
Problem sa licnim greskama Posted Monday at 06:57 AM Posted Monday at 06:57 AM Just now, Milos 3.14 said: Ja koliko znam bira se mvp finalne utakmice, moguće da grešim On i jesteizabran za "Adidas Player of the Game" finala. Direktno posle utakmice je imao intervju. Druga stvar je sada ta zvanican titula F4MVP. Vidi pod:https://en.wikipedia.org/wiki/EuroLeague_Final_Four_MVP 1
Milos 3.14 Posted Monday at 07:00 AM Posted Monday at 07:00 AM Inače uz Tarika koji možda ima budućnost u NBA sko prenese ove procente ide i NHD da se nagradi, ne verujem da će se naigrati, a spominje se i Hezonjin povratak u NBA. Videćemo ko će u suprotnom smeru
realno *w Posted Monday at 07:05 AM Posted Monday at 07:05 AM Kažu da je Oly završio Vorda iz Pariza, odličan posao po meni. 3
Урош19 Posted Monday at 07:21 AM Posted Monday at 07:21 AM 20 minutes ago, Milos 3.14 said: Inače uz Tarika koji možda ima budućnost u NBA sko prenese ove procente ide i NHD da se nagradi, ne verujem da će se naigrati, a spominje se i Hezonjin povratak u NBA. Videćemo ko će u suprotnom smeru Jedva čekam da Denver potpiše Hezonju
Problem sa licnim greskama Posted Monday at 07:21 AM Posted Monday at 07:21 AM 20 minutes ago, Milos 3.14 said: Inače uz Tarika koji možda ima budućnost u NBA sko prenese ove procente ide i NHD da se nagradi, ne verujem da će se naigrati, a spominje se i Hezonjin povratak u NBA. Videćemo ko će u suprotnom smeru Tarik u NBA ce biti interesantno. Vanserijski sut ima, sve ostalo nema a igrace protiv najvecih azdaja na njegovoj poziciji. Bice iskljucivo suter. 1
Chaos Is Me Posted Monday at 07:56 AM Author Posted Monday at 07:56 AM Zasluženo Fener i zasluženo Šaras. Nisam im previše verovao pre početka sezone jer sam mislio da su neizbalansirani, overkill na nekim pozicijama a recimo na centru goli prosek. Međutim, rasli su kroz sezonu i bili vrlo stabilni čak i u situacijama kad su ostajali bez bitnih igrača. Paradoksalno, te neke povrede pre svega Wilbekina i Baldwina gurnule su u prvi plan Guduru kao ballhandlera, Halla kao all round beka i uzrokovale potpis McColluma koji je bio jako bitan. Svidelo mi se kod Fenera što im amplitude nisu bile velike, i kad su gubili video se plan igre, lopta je lepo kružila i Šaras je mnogima našao prave uloge. Takav trener, koliko god antipatičan zbog svog histeričnog stila znao da bude, zaslužio je da konačno digne trofej. Nisam siguran u neku budućnost NHD i Tarika u NBA, prvi je solidan mekanić ali ima skilla, mislim da će tamo pre na SF poziciju nego na PF, drugi ima samo jednu NBA ready dimenziju a to je šut, možda bi eventualno mogao neku Sam Hauser ulogu da ostvari. Što se tiče Monaka, prodali su nosioci. Diallo, Blossomgame, Strazel i slični role igrači su odradili svoje. Bolje ipak Šaras da je uzeo prvu nego nadobudni James koga opet kad je bitno nije bilo nigde, mada se mora priznati da su sudije u jednom momentu pustile NBA playoff kriterijum, što se meni lično svidelo. Bravo i za Meliha, mega šmekerski potez, pravi kapitenski. 10
Red Posted Monday at 10:20 AM Posted Monday at 10:20 AM (edited) Драго ми је због Шараса, колико год иритантан знао некада да буде, заслужио је заиста. Прави олд скул кошаркашки радник. Много више ми је драго због брата Гудуре, коначно да засија правим сјајем. Моменат када Махмутоглу препушта њему да подигне пехар је сјајан. Леп гест. Надам се да ће се ускоро у Евролиги опаметити и увести плеј-оф систем, како треба да буде, а не ове куп завршнице на неутралном терену. Edited Monday at 10:46 AM by Red
Skyglider Posted Monday at 10:51 AM Posted Monday at 10:51 AM 3 hours ago, Problem sa licnim greskama said: Slazem se ali se uzima u obzir i polufinale a tu su i Nigel i Hall bili sigurno veci faktor. Ok, ako se uzimaju obe utakmice u obzir onda je trebao Devon Hall, u obe utakmice je imao odlican nastup. 3
BattleBender Posted Monday at 11:02 AM Posted Monday at 11:02 AM 2 hours ago, Chaos Is Me said: Nisam siguran u neku budućnost NHD i Tarika u NBA, prvi je solidan mekanić ali ima skilla, mislim da će tamo pre na SF poziciju nego na PF, drugi ima samo jednu NBA ready dimenziju a to je šut, možda bi eventualno mogao neku Sam Hauser ulogu da ostvari. Nema ni to, jer pre svega mislim da nema range za NBA 3pt. Gledao sam Nigela i po NCAA-u, on je lik izvuko maksimum iz svog skilla. U mnogome slican igrac kao Kalina. Bio nekakav glue guy, all arounder, odgovoran igrac, pa na kraj postao i scorer, i namestio solidnu tricu. Mislim i dalje su obojica glue players, ali bome znaju zatrpat. Ne vidim ga u NBA ni kao SF ni kao PF. NHD je da vedri i oblaci Evropom. I taj pomenuti sut bi drasticno pao u NBA-u, poprilicno sam siguran, kad bi imao smanjenu ulogu. Inace kad pominjemo njega, ljudi smorise sa time da je nabio index samo na bacanja. Imao je par nekih kljucnih krvavih kolena, skokova. Par put je u momentima kad je jos bilo gusto lepo navlacio odbranu, pa izvlacio loptu spolja. I dalje mislim da je Gudura zasluzio MVP, ali bas bilo bas tako da je lik samo bacanja gadjao... 1
Problem sa licnim greskama Posted Monday at 11:42 AM Posted Monday at 11:42 AM Zaboravih juce da napisem ali pored Gudure mi je jako drago za Mellija, pravi sportsman, i Saras je potencirao na pres konferenciji koliko odlican pristup ima i koliko je bitan za svlacionici. Prava dobrica i sjajan igrac. 3
Milos 3.14 Posted Monday at 11:58 AM Posted Monday at 11:58 AM Tarik ima frejm za NBA, ako uspe da bude pretnja spolja možda nešto i uradi pogotovo što ide kod Isoloa u Memfis
Chaos Is Me Posted Monday at 12:03 PM Author Posted Monday at 12:03 PM 59 minutes ago, BattleBender said: Nema ni to, jer pre svega mislim da nema range za NBA 3pt. Gledao sam Nigela i po NCAA-u, on je lik izvuko maksimum iz svog skilla. U mnogome slican igrac kao Kalina. Bio nekakav glue guy, all arounder, odgovoran igrac, pa na kraj postao i scorer, i namestio solidnu tricu. Mislim i dalje su obojica glue players, ali bome znaju zatrpat. Ne vidim ga u NBA ni kao SF ni kao PF. NHD je da vedri i oblaci Evropom. I taj pomenuti sut bi drasticno pao u NBA-u, poprilicno sam siguran, kad bi imao smanjenu ulogu. Inace kad pominjemo njega, ljudi smorise sa time da je nabio index samo na bacanja. Imao je par nekih kljucnih krvavih kolena, skokova. Par put je u momentima kad je jos bilo gusto lepo navlacio odbranu, pa izvlacio loptu spolja. I dalje mislim da je Gudura zasluzio MVP, ali bas bilo bas tako da je lik samo bacanja gadjao... Za ovu jednu dimenziju - šut sam pričao za Tarika a ne za NHD. NHD ima dobar i varijabilan skillset, ali bojim se da promena konteksta u okviru kojeg postaje umesto jedan od boljih (EL) jedan od ispodprosečnih atleta (NBA) može da bude bolan za njega. 2
Del Piero Posted Monday at 12:04 PM Posted Monday at 12:04 PM Bas mi je drago zbog Gudure. Kompletno je sazreo kao igrac. Juce je cekao da mu utakmica dodje, nije forsirao. Sacekao svoju priliku i iskoristio je. 19 poena uz 70% suta iz igre u izuzetno tvrdom mecu, sa onoliko kontakta je fenomenalno. Drago mi je i zbog Mellia, bas je dobar lik. Odigrao je odlican turnir, dobar doprinos u napadu, ali i u odbrani sa sjajnim iskakanjima u oba meca. Drago mi je i zbog Sarasa. Unormalio se malo, nije toliko nepodnosljiv vise kraj linije. Tip zivi kosarku, videlo se to dok je bio igrac, vidi se i sad. Napatio se on na ovim F4-ovima, jedan veliki uspeh i olaksanje i za njega. Diallo i Blossomgame su srce Monaca, to se najbolje videlo na ovom turniru. Za razliku od polufinala James je bio kriminalan, iako je odlicno poceo mec. U nekim ranijim sezonama James kad krene sa 2/2 trojke ne mozes puno toga da uradis, ali on vise nije taj igrac + kolicina kontakta koja je dopustena juce mu sigurno ne odgovara. Okobo i Loyd no comment, potpuna nemoc. U svakom slucaju sjajan rezultat za Monaco. Inace, pre turnira je Melli bio igrac sa najvise utakmica u istoriji EL koji nije osvojio trofej. Na trecem mestu je bio Gudura. Izmedju njih je bio James, koji je sad na prvom mestu, a na drugo uskace Vezenkov. Reklo bi se obojica zasluzeno tu gde jesu, ako zele trofej morace da se pojave i povuku svoj tim jednom. 6
Problem sa licnim greskama Posted Monday at 12:08 PM Posted Monday at 12:08 PM 2 minutes ago, Chaos Is Me said: Za ovu jednu dimenziju - šut sam pričao za Tarika a ne za NHD. NHD ima dobar i varijabilan skillset, ali bojim se da promena konteksta u okviru kojeg postaje umesto jedan od boljih (EL) jedan od ispodprosečnih atleta (NBA) može da bude bolan za njega. Imam utisak da je Tarik dao jedan kos iz igre 1 na 1 u citavoj sezoni a tu je pretrcao Petruseva u Areni. Sve ostalo spot up, poudistanca ili trcanje kontranapada. Sve u svemu kao sto se cesto kaze je verovatno i Amerima draze da imaju sjajnog sutera nego nekog polivalentnog sekundarnog ballhandlera. Koji ce im narocito u Memphisu.
DameTime Posted Monday at 12:36 PM Posted Monday at 12:36 PM Асистенција ко кућа, ал не и за записнички сто, који је вероватно гледао како Гудурић полива водом Шарунаса. 1 3
MrTwister Posted Monday at 12:46 PM Posted Monday at 12:46 PM Mislim da ljudi odje kod evaluacije igraca za NBA grijese najvise sto misle da tamo moze da ode samo kompletan igrac koji sve moze da radi. Kod Biberovica za njega je svima jasno sto on donosi i kakva ga uloga tamo ocekuje, ne ocekuje ja mislim ni on ni ta ekipa da on preko noci postane neki PnR igrac koji treba tu nesto da kreira i glumi veceg igraca no sto jeste. No sjedi u cosak ili se nudi bez lopte, ne moras loptu jednom u dribling spustiti ali te suteve da posprema u solidnim procentima. Nije sad draftovan on u lutriji da se imaju neka preluda ocekivanja od njega vec neki bench role player sa sutem, pa ako prodje-prodje. Ne svidja se meni njegov fit u Memfisu al mislim da moze biti neki Corey Kispert role player u pravoj situaciji i najvaznije za sve, nece ih kostati mnogo u cap space ovog ljeta kad ce im svaki cent trebati. Meni je najveci krivac sinoc za poraz Monaka Okobo. Monako je usao energetski dobro i napaljeno u utakmicu, vidjela se energija kod svih sto su poceli, dali su fazon 20p u prvih 5-6 minuta i onda je usao Okobo i ubio svaki ritam u napadu nekim odlukama i glupim sutevima i do kraja poluvremena ja mislim da Monako nije dao 10tak poena od tog momenta, sve je bilo mucno i poradjanje koseva. Zato mi ova bumerska prica kako je svaki put James kriv za sve lose sto se desi vise isprdjela, jer pored Dialloa, Blossongamea i Strazela, svi ostali su se sakrili ko zecevi i nijesu se ni pojavili na mecu prakticno. On je barem probao da nesto sam izvuce, preuzeo odgovornost i da je pogodio koji sut vise druga bi pjesma bila al nije drvio loptu 20 sec pa je uvali nekom Theisu ili Blossongameu na 2 sec do kraja pa "snadji se majstore". Okobo je u onom periodu uveo ekipu u kontraritam tako sto su direktno upali u ono sto je bio gameplan Fenera, da ih naceraju na individualna rjesenja i iso kosarku sto je ovaj jedva docekao iako nista nije mogao tu da napravi bilo kakvu prednost. Onda se tu drugi nakupe faulova da zaustave tranziciju i kockanje njegovo u odbrani i uvuce se nervoza odjednom nakon dobrog starta. Od kako se vratio Fener, preuzeli su kontrolu i od tad je vise pustali nijesu, pa stoga zasluzeno na kraju dobili. Jednostavno vise raspolozenih igraca i bolja podrska i kontinuitet kroz citav mec, kad je islo i kad nije. 8
Recommended Posts