Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

2 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Da Partizan nije promasio tonu bacanja, pobedili bismo mozda i sa +15.

Hej, bas zanimljiva ova igra a i TheNile nije samo reka u Egiptu.

Znaci trebalo je da sutirate 21/21 bacanja? Da to bio cetvrti wtf.

Nista sto je i paris promasio slican broj bacanja...

2 minutes ago, Papanikolesku said:

Bilo je 5 razlike na poluvremenu. Uglavnom smo imali kakvu takvu kontrolu utakmice, između 5 i 8 razlike smo ih držali dobar deo meča. Suđenje je takođe jedna dosta jaka nijansa. Sad videh da si napisao drugo poluvreme. 

1 minute ago, ScepanScekicSto said:

Ne znam sta ne razumes...

2 trojke usle, promasili 7 slobodnih bacanja, lopta izadla iz kosa na kucanju tajrika, sudije sudili faulove za 3 iitd

da je ovo, da je ono...

mozda da je juce bio da  zalosti, atmosfera bi bila bolja i pojela igrace Pariza

mozda ovo mozda ono

Ja nigde nisam umanjio igru i pobedu Partizana. Ako je greska sto sam rekao da je utakmica bila dobra, da se Pariz drzao do samog kraja i da bi bilo na jednu loptu da nisu usle dve Poku trojke onda eto priznajem da gresim. A cak sam rekao i da su trojke posledica samopouzdanja, a ne srece, i da bih u zavrsnici opet prednost dao Partizanu. Inace nije ni Pariz sutirao nesto mnogo bolje bacanja, 15/20 naspram vasih 14/21.

• Like 2

U pravu je Lošmikopulos, Pariz je večeras iskamenjario u drugom poluvremenu sa 3/14 za tri, za razliku od prethodnog gostovanja u Beogradu, kada su šutirali respektabilnih 2/11. 

A za dva su kamenjarili 12/20, za razliku od respektabilnih 6/18 pre nekoliko kola u drugom poluvremenu. 

Edited by Charles De Ketelaere
  • Like 4

10 minutes ago, СтелаРоса said:

Ja nigde nisam umanjio igru i pobedu Partizana. Ako je greska sto sam rekao da je utakmica bila dobra, da se Pariz drzao do samog kraja i da bi bilo na jednu loptu da nisu usle dve Poku trojke onda eto priznajem da gresim. A cak sam rekao i da su trojke posledica samopouzdanja, a ne srece, i da bih u zavrsnici opet prednost dao Partizanu. Inace nije ni Pariz sutirao nesto mnogo bolje bacanja, 15/20 naspram vasih 14/21.

Greška je što si spomenuo dve trojke Pokuševskog kao faktor, a nisi spomenuo bezobrazno suđenje koje je te trojke iznivelisalo, pa i preko. Da je suđenje bilo bar 50:50, ne bi bilo ni blizu za na jednu loptu. 

• Like 1

Ne slazem se sa Losmijem ovog puta. Paris Basket, Zalgiris, Bayern, ASVEL, Alba, Baskonia, Virtus i Maccabi kod kuce su bukvalno najlaksi mecevi i za KKCZ i za KKP. Paris Basket i njihovih 10-3 je posledica toga sto ih je malo ekipa shvatalo ozbiljno, pa smo imali jedan Olympiacos koji je gubio 20 razlike kod kuce protiv Parizana, pa onda Barcu, pa PAO, itd.

Problem sa ovim skorom KKP nije ovaj mec sa Paris Basketom, problem je sto oni vec imaju dva poraza kod kuce od ASVELa i Virtusa, ali su zato naslagali Armani, KKCZ, PAO, OLY, Fener i onda i taj ASVEL u gostima kao da je to neko kolo ABA lige protiv Spartaka ili Mege. Imamo vec sest meceva u kojima KKP dobija ili jace rivale ili na teskom gostovanju bez tri igraca.

Da se ne lazemo, tu se cak i ne radi o KKP (koji je prosle sezone bio debelo ostecen i zakinut, em su jedini igrali u TA, em su bukvalno svi protiv njih igrali na noz), tu je problem u EL. Ako ekipa A dobije lagano ekipu B, C i D, a na tabeli je ekipa A na 12. mestu, a B, C, D su u prvih sest ekipa, tu nesto nije u redu. Koliko je to meceva KKP u proslosti, kada je Vujosevic bio trener lagano dobio, a svi su ocekivali da su autsajderi ili da su sanse 50-50? Evo samo F4 sezona, dobili su Efes, Olympiacos, Barcelonu, Maroussi, sve na jednu ili dve lopte. Maccabi u 1/4 finalu 8 i 9 razlike na svom terenu, u gostima prakticno nista. E sad, zamislite da je tadasnji KKP "uz pomoc energije sa tribina" sacekao poslednja 2, 3, 5 minuta u komotnom vodjstvu protiv najjacih ekipa?

Mislim, cak je i mucena Buducnost, sa mnogo manjim budzetom od ovoga sto sada imaju projekti (koji su tu da traju godinama kako rece the Najveci) u svojoj EL sezoni razbila Real, Barcu i CSKA.

Sto se tice derbija, takticki su podrzati KKP jer je KKCZ mnogo kvalitetnija ekipa koja taj skor ima jer ima najskuplju ekipu u istoriji, ali je i vreme da prestanemo da gledamo kako 6-7-8 stranaca iz nedelje u nedelju ciste patos sa ozbiljnim evroligaskim ekipama i da je to neki dokaz kako Obradovic radi neki mnogo dobar posao u taktici u odnosu na sve druge trenere. Radi on dobar posao u tome sto mu je ekipa na 100% borbenosti u svakom mecu i to je to, drugi nisu i otud +18, +20, +31, +15 u poslednjoj cetvrtini protiv Olympiacosa i tako dalje.

• Love 1
  • Ha-ha 5

Nije mi jasan ovaj poslednji pasus, @bergkamp bcd, ok navijaces za Partizan u derbiju, to je ok, ali sta ti ovo na kraju znaci? 

4 hours ago, bergkamp bcd said:

ali je i vreme da prestanemo da gledamo kako 6-7-8 stranaca iz nedelje u nedelju ciste patos sa ozbiljnim evroligaskim ekipama

Ko mislis da u KKP stvara ovu razliku? Lakic, Nakic, Koprivica i Pokusevski? U Obradovicevim ekipama igrace oni za koje on smatra da su najbolji fit za zamisao koju ima i za budzet kojim raspolaze. Nazalost, ili na srecu (licno nemam preferencija) to su stranci jer je izbor daleko veci.

Ne slazem se ni da je Zvezda mnogo kvalitetnija ekipa. Sto pokazuje i stanje u sezoni, jelte. U Evroligi smo na jednu pobedu vise, u ABA na jednu pobedu manje.

U prevodu, ekipe veoma slicnog kvaliteta, mada mogu da se slozim da im se vrline razlikuju. Mi smo iskusnija rutinerska ekipa. Oni mladja i atleticnija. Pitanje je ko je tu u prednosti kada dodju serije u plej ofu. Cak bih rekao oni.

Juce su dosudili obican faul Lunbergu(ako se ne varam) jer protivniku nije ostavio dovoljno prostora da doskoci prilikom suta za 3 (bilo je gazenja). Protivnik je dobio 3 bacanja.

Na mecevima Zvezde u duplom kolu su deluje istu situaciju 2x sudili kao nesportsku (jednom za jednom protiv Zvezde).

Nije mi bas najjasnije kada je nesportska kada nije?
Jedino ima smisla da Ife-u nisu sudili kontakt nogama nego rukama (nisam siguran).

Ne slazem se sa Losmijem ovog puta. 

Auuuu, kakva izdaja....

Ako ekipa A dobije lagano ekipu B, C i D, a na tabeli je ekipa A na 12. mestu, a B, C, D su u prvih sest ekipa, tu nesto nije u redu.

Svaki put kad ovo napišeš, jedno dete prestane da se bavi logikom i filozofijom.

Sto se tice derbija, takticki su podrzati KKP jer je KKCZ mnogo kvalitetnija ekipa koja taj skor ima jer ima najskuplju ekipu u istoriji, ali je i vreme da prestanemo da gledamo kako 6-7-8 stranaca iz nedelje u nedelju ciste patos sa ozbiljnim evroligaskim ekipama i da je to neki dokaz kako Obradovic radi neki mnogo dobar posao u taktici u odnosu na sve druge trenere. 

Ali čekaj... Zvezda je sada 6. na tabeli, to znači da su njihova tamburanja drugih ekipa postala opravdana?

• Like 3
  • Ha-ha 3

14 minutes ago, NikolaTest said:

Nije mi bas najjasnije kada je nesportska kada nije?

Nesportska je kada isturis nogu tako da suter potencijalno moze ozbiljno da se povredi u doskoku.

Obican faul je kada takvog isturanja noge nema, to jest kada "samo" ne dozvolis suteru normalan doskok. I u takvoj situaciji moze da se desi da te suter nagazi, ali ako ti je noga u relativno normalnom polozaju, nece biti nesportska.

10 minutes ago, JPM said:

Nesportska je kada isturis nogu tako da suter potencijalno moze ozbiljno da se povredi u doskoku.

Obican faul je kada takvog isturanja noge nema, to jest kada "samo" ne dozvolis suteru normalan doskok. I u takvoj situaciji moze da se desi da te suter nagazi, ali ako ti je noga u relativno normalnom polozaju, nece biti nesportska.

Jasno... Moracu da pogledam te snimke kada su sudili CMM-u i Strazelu. Ne bih rekao da je bilo namere.

Ali ima smisla ovo sto kazes.

1 hour ago, JPM said:

Ovo nije tačno. Nesportska se sudi igraču odbrane ako povredi cilindar napadaču i ne ostavi mu prostor za doskok pa bude kontakt pri doskoku. Najčešće odbrambeni igrač ne može da se zaustavi i stane ispod igrača koji se odrazio na šut.

To isturanje noge možeš videti samo kod napadača kada pokušava da inicira kontakt i za to se sudi tehnička.

Nisam pažljivo pratio utakmicu sinoć jer sam se borio da ne zaspem od umora pa nisam video situaciju sa Ifeom tako da nemam komentar na to.

• Like 3

Nije lako odlučiti se po pitanju njega. On nije neki hothead šipkaš ili neko što piše gluposti, ali s vremena na vreme napiše nešto što je nespojivo sa bilo kojom logikom, iako verujem da po njemu to ima savršenu logiku.

Možda ima veze sa time što su upisi pisani u 3-4 sata noću, ne znam.

Evo ovo sad, ispada kao da mu je logika da svaki tim treba da pobeđuje samo one ispod sebe na tabeli. Mislim... aman bre.

2 hours ago, JPM said:

Ja mislim da ovo što ti pišeš nije tačno. Povreda cilindra napadača je faul, ne i nesportska. Nesportska je kada se napravi opasan potez. Sećam se da je Brus Boven to radio često. 

Poceli su povredu cilindra da sude kao nesportsku gresku i to dosta cesto.

• Like 1

45 minutes ago, JPM said:

Koja je onda razlika izmedju obicnog faula na sutu i nesportskog faula?

Mislim da imas dobar primer u nasoj tekmi sa Monakom.

Kenan pravi faul (diskutabilan ali mislim da je jacina kontakta ipak bila dovoljna da se sudi faul) nad Okobom pri sutu za 3. Nabio se uz njega ali su mu noge paralelne sa Okobom, da tako kažem, Okobo se dočekuje u svom cilindru. 3 slobodna bacanja

Produžetak, Strazel pravi faul na sutu za 3, Kenan doskače direktno Strazelu na stopalo (na usporenom snimku se vidi kako mu se stopalo i krivi malo), sudije sviraju faul, pa gledaju snimak pa sviraju nesportsku 3 bacanja i lopta sa strane.

• Like 4

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...