Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

474 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      110
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      112
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

Ja sam od starta bio veliki kritičar Browna ali mora se priznati da nas je pokrpio kako tako u najkritičnijem periodu u skladu sa mogućnostima. Nisam nikako fan njegove igre, nisam bio ni dok je bio u prajmu, ali dao je sve što trenutno ima za ekipu, uglavnom se rvao sa fizički mnogo krupnijim i jačim igračima, podvlačio im se, bio solidno prisutan na ofanzivnom skoku pre svega, znao da odradi neko bazično rolanje iz pika i slično. Ne trebamo ga zbog toga preceniti, i dalje je igrač manje u napadu pa kad na njega još u petorci imaš npr Dobrića ili ovog Nedovića iz minus faze ili ćudljivog Kodija i još ćudljivijeg Yaga lele. Nije ni čudo što ga je Janis najčešće koristio u petorkama sa Mišom, da bude nekog balansa mada su njih dvojica više delovali kao neki dvojac direktora iz biznis lige koji je nekada igrao dobre košarke ali davno. 

Nisam fan Mitrovića ali mislim da bi nam baš značio posebno u ovim utakmicama gde smo bili favoriti pa izgubili. Može on i dalje da nadigra Birutisa, Rivera i slične, povremeno.

Daum ko zna u kakvom je stanju. Da je zdrav i prav pa i da ga mirne duše staviš ispred ove dvojice, ovako...

• Like 12
Posted
46 minutes ago, Don Dusko said:

Bolje i to nego da je totalni duduk kao JB3.

Kad mislim duduk mislin na osecaj suta. JB3 bas gusi spejsing. Iako on bas voli da pripaljuje svoju poludistancu.

I plus, vise ocigledno ne moze/ne sme da zakuca, sto je vise od nekoliko puta rezultovalo promasajima iz cistih situacija.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Mile1 said:

Sa nasim medicinskim timom je to nemoguce. Imam utisak da je Daum povredjen vec 5 meseci koliko ga nema. Svakako pored odlazaka 60% ekipe treba najuriti i ceo medicinski tim. Kakva gomila idiota na jednom mestu

Pa nisi puno omanuo. Operisan je negdje 9. januara, sad će biti tri mjeseca da ga nema.

Malo sam gledao stare vijesti. Bilo rečeno nema ga najmanje mjesec dana. Onda rekli da će se tačnije znati poslije prve kontrole sledeće nedelje. Ta sledeća nedelja nikad nije došla, što se javnosti tiče. Nikad više nije dana prognoza kad se vraća, koliko sam vidio.

Nemam pojma da li je do medicinskog tima, ali jeste simptomatično da svake sezone imamo neku sličnu situaciju, i po nekoliko puta.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Nema veze sa medicinskim timom. Ali dobro razumem i vas koji mislite da ima. Bačen žrtveni mamac na koji smo se svi nekada i na koji se neki i dalje pecaju. Ja se više ne pecam od povrede Topića gde sam imao informacije direktno iz ordinacije gde je pregledan. Gde je doktor rekao najbolju moguću i najgoru varijantu. Naravno da su iz kluba objavili najbolju varijantu tj. najkraću za povratak a na kraju se ispostavila skoro pa najgora. Ali Bože moj, kad se javio neko direktno iz medicinskog tima i rekao nešto o svemu tome? Nikad. Nego se pusti saopštenje da se umiri šira masa, trenutno, sa nekim,, olakšavajućim" vestima pa ako se nekim slučajem ostvari najbrži ishod oporavka onda top a ako se ne ostvari ćute kao zaliveni jer znaju da će javnost da nagrne na medicinski tim a ne njih. 

• Like 5
Posted
36 minutes ago, Čočo said:

Nego se pusti saopštenje da se umiri šira masa, trenutno, sa nekim,, olakšavajućim" vestima pa ako se nekim slučajem ostvari najbrži ishod oporavka onda top a ako se ne ostvari ćute kao zaliveni jer znaju da će javnost da nagrne na medicinski tim a ne njih. 

Iz kog tačno razloga je neophodno da se "olakšavajućim" vestima umiri, u ovom slučaju, zvezdaška javnost? 

Zašto se to uopšte radi, povredio se recimo Bolomboj, svi smo videli kako, kakve to veze ima sa vrhom kluba, i šta je tu konkretno njihova odgovornost, pa da moraju da umiruju masu? 

Nikako mi to nema logike, pre bih rekao nedelju dve više, nego manje, u odnosu na neku objektivnu procenu lekara specijaliste, baš iz razloga nekih eventualnih komplikacija u oporavku ali i ovakvih reakcija nakon što se ispostavi da je rok oporavka i povratka u trenažni proces probijen, debelo. 

• Like 1
Posted
26 minutes ago, Papanikolesku said:

Iz kog tačno razloga je neophodno da se "olakšavajućim" vestima umiri, u ovom slučaju, zvezdaška javnost? 

Zašto se to uopšte radi, povredio se recimo Bolomboj, svi smo videli kako, kakve to veze ima sa vrhom kluba, i šta je tu konkretno njihova odgovornost, pa da moraju da umiruju masu? 

Nikako mi to nema logike, pre bih rekao nedelju dve više, nego manje, u odnosu na neku objektivnu procenu lekara specijaliste, baš iz razloga nekih eventualnih komplikacija u oporavku ali i ovakvih reakcija nakon što se ispostavi da je rok oporavka i povratka u trenažni proces probijen, debelo. 

Navikli ljudi da budu lagani i da im se povladjuje... Ali najvise zato sto je ljudima potrebna nada. A i da se bude u konstantnoj tenziji. Na kraju, ali ne nevazno - pljuvace se nesposobni lekari i fizio, a ne dr mr Nebojsa.

Mislim, zar ne zivimo u Snsiji gde nas za 2god ceka zlatno doba, al su naredne 2-3 nedelje kljucne. A kad ne dodje, onda su krivi ti strucnjaci, eksperti, kako vec...

• Like 4
Posted

Po nekoj logici stvari, bolje bi bilo dati u početku lošiju prognozu, pa da se obradujemo ako bude ranije, ali...

Ako ništa drugo, bar znamo da te najave iz kluba treba da se množe sa tri puta, najmanje.

• Like 1
Posted
3 hours ago, Stefi88 said:

Koga bi pre zadrzao Dauma ili JB3?

Ni jednog, ako planiramo da licimo na iole ozbiljan klub iduce sezone

• Like 5
Posted
1 hour ago, Papanikolesku said:

Ukratko, sa bi se odrzao hajp.

Mnogi bi se skenjali i digli ruke, ovako cekaju nazad svake nedelje Bolomboja, Topica onomad.

Navijacki prevedeno, de ces bez Oblica na Kosovo.

• Like 2
Posted
4 hours ago, Cavani said:

Daumov sut i sirenje terena smo videli samo u teoriji, u praksi je to 30 posto za 3.

Lose je sutirao to je cinjenica, ali mu se protivnik nikad nece povuci u reket kad dobije loptu iza linije za tri poena, Brauna mozes da cuvas iz reketa, Mitrovicu zatvoris sort rol i postaje limitiraniji od Brauna. Koliko god da Daum lose sutira opet verujem vise njemu kad se digne nego Petrusevu recimo. On takodje sutira skoro 60% za dva ove sezone i ima 15/15 sa bacanja. Meni je ovo no brainer i uvek bih ga birao pre Mitrovica ili Brauna (u ovakvom stanju). 

Posted
28 minutes ago, Gudura said:

Ni jednog, ako planiramo da licimo na iole ozbiljan klub iduce sezone

Dzaba da oni odu ako ostanu Mitrovic, Lazic, Teodosic, Dobric, Davidovac...

Posted
10 minutes ago, Cavani said:

Ukratko, sa bi se odrzao hajp.

Mnogi bi se skenjali i digli ruke, ovako cekaju nazad svake nedelje Bolomboja, Topica onomad.

Navijacki prevedeno, de ces bez Oblica na Kosovo.

Ne znam, zar nije dovoljan hajp to što je Zvezda tokom cele sezone u igri za najviši plasman, na pozicijama 4-7 većim delom takmičenja? Većinski dobre igre, ne vidim da ste bili kanta za napucavanje, rezultat je ispratio hajp. Ajde, i da je tako kada je u pitanju Bolomboj kao de facto najbitniji igrač ekipe (to bih i razumeo), ali Topić, Daum, Mitrović? Mnogi da dižu ruke od sezone jer nema Dauma?

1 hour ago, Geronimo said:

Navikli ljudi da budu lagani i da im se povladjuje... Ali najvise zato sto je ljudima potrebna nada. A i da se bude u konstantnoj tenziji. Na kraju, ali ne nevazno - pljuvace se nesposobni lekari i fizio, a ne dr mr Nebojsa.

Mislim, zar ne zivimo u Snsiji gde nas za 2god ceka zlatno doba, al su naredne 2-3 nedelje kljucne. A kad ne dodje, onda su krivi ti strucnjaci, eksperti, kako vec...

Razumem ja sve, i ko je Čović, i kakav nam je vrh države i kako sve to funkcioniše, ali i dalje ne vidim kakve veze ima Čović ili Drčelić sa povredom Dauma i njegovim postoperativnim oporavkom? Zvezdašima je potrebna nada da će se xy rotacijski igrač vratiti za 4 a ne za 7 nedelja. Ako ćemo nekom logikom, pa njima bi pre u interesu bilo da kažu konkretno duži vremenski period i iskoriste to kao opravdanje za eventualni neuspeh i brljotine na drugoj strani; i time se operu od odgovornosti jer; povrede-(čitaj:viša sila) su kumovale takvom raspletu - mi smo sve učinili da roster bude kompetitivan, blabla

Posted (edited)
13 minutes ago, Papanikolesku said:

Razumem ja sve, i ko je Čović, i kakav nam je vrh države i kako sve to funkcioniše, ali i dalje ne vidim kakve veze ima Čović ili Drčelić sa povredom Dauma i njegovim postoperativnim oporavkom? Zvezdašima je potrebna nada da će se xy rotacijski igrač vratiti za 4 a ne za 7 nedelja. Ako ćemo nekom logikom, pa njima bi pre u interesu bilo da kažu konkretno duži vremenski period i iskoriste to kao opravdanje za eventualni neuspeh i brljotine na drugoj strani; i time se operu od odgovornosti jer; povrede-(čitaj:viša sila) su kumovale takvom raspletu - mi smo sve učinili da roster bude kompetitivan, blabla

Odgovornost? Sta to bese? Ne, ne treba njima objektivno nista za pravdanje. Tu su sudije kao dzoker koji uvek prolazi. Ili astronomski budzet protivnika. Ovo je kombinacija nade, tenzije i Stokholmskog sindroma.

Edited by Geronimo
Edit - ovo je dvosmerna ulica, btw ;)
  • Like 1
Posted
15 minutes ago, Papanikolesku said:

Ne znam, zar nije dovoljan hajp to što je Zvezda tokom cele sezone u igri za najviši plasman, na pozicijama 4-7 većim delom takmičenja? Većinski dobre igre, ne vidim da ste bili kanta za napucavanje, rezultat je ispratio hajp. Ajde, i da je tako kada je u pitanju Bolomboj kao de facto najbitniji igrač ekipe (to bih i razumeo), ali Topić, Daum, Mitrović? Mnogi da dižu ruke od sezone jer nema Dauma?

Poena im je da se odrzi hajp navijaca, prodaje ulaznica, a da se za 3-4 nedelja vecina nece ni secati sta je izbaceno kao prognozirano. Kao za zvucni top, ko se toga seca jos. Karikiram, ali to je otprilike razmisljanje.

• Like 2
Posted
54 minutes ago, Papanikolesku said:

Uz sve šta su naveli Geronimo i Cavani bih samo dodao jer u slučaju da se kaže pravo stanje povrede naravno da bi javnost očekivala i zamenu odnosno izlazak na tržište što im u svakom slučaju ne odgovara naročito u toku sezone. 

Slažem se sa tobom i svako normalan tako razmišlja. Treba reći pravo stanje kakvo god da je. Ali očigledno da je patern ostao isti. Lagati, skraćivati pa ako uspe uspe. Kao što je sa Bolombojem uspelo pa se vratio brže od očekivanog. Ali to je jedan slučaj od 50. 

• Like 1
Posted (edited)
1 hour ago, Papanikolesku said:

Razumem ja sve, i ko je Čović, i kakav nam je vrh države i kako sve to funkcioniše, ali i dalje ne vidim kakve veze ima Čović ili Drčelić sa povredom Dauma i njegovim postoperativnim oporavkom?

Ti sad ovde upadaš u grešku koja se često pravi, pretpostavljaš da ljudi racionalno razmišljaju.

Takođe, ne znam da li si primetio čitajući dve teme, za razliku od navijača Partizana koji su, kada se nešto loše desi, destruktivni ka unutra, navijači Zvezde su više destruktivni ka spolja. Pa tako, kada se povredi igrač, javlja se bes, a on će da se okrene ka prvoj stvari koja se nađe na putu, bilo da su to Čović, Sfero, Željko ili Dejan Davidovac.

Zna to Čović jer čita forum. 🙃 Drčela doduše ne deluje kao da čita (ne forum nego inače), ali je ostala praksa da treba izbegavati pikove gneva i razvući tu emociju na duži vremenski period.

Edited by Smrtokapa
  • Like 2
Posted
10 minutes ago, Smrtokapa said:

Takođe, ne znam da li si primetio čitajući dve teme, za razliku od navijača Partizana koji su, kada se nešto loše desi, destruktivni ka unutra, navijači Zvezde su više destruktivni ka spolja.

Uf, baš dobra opaska. 

Zbog čega? 

12 minutes ago, Smrtokapa said:

Zna to Čović jer čita forum. 🙃 doduše ne deluje kao da čita (ne forum nego inače), ali je ostala praksa da treba izbegavati pikove gneva i razvući tu emociju na duži vremenski period.

Haha dobar 😄