Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

465 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      83
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      189

Recommended Posts

Posted

Kolege iznad su sve lepo napisali.

Ja bih samo dodao da je njihova spoljna linija osim Vajer-Baba isto mekana kao i naša, tako da ako postoji protivnik protiv koga će naši bekovi dobiti prostor to je onda Bajern.

Inače bilo bi lepo da dobijemo par vintage duela Kaline i Lučića, iako su daleko od prajma i u fizičkom padu.

Posted (edited)
50 minutes ago, Nenadd said:

.

Sa druge strane, mi stvarno imamo sirok spektar igraca spolja koji visinom i duzinom mogu da ometaju Edvarda i druzinu.

Ovaj ti je dobar 🙂

Zvezdini-bekovi.png

Edited by Cavani
  • Like 1
  • Ha-ha 13
Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Bayern je šuterski izuzetno potentna ekipa ali nisu baš elitni fizikalijama, dosta su sitni i jedna su od mekanijih ekipa u EL što bi trebalo da nam odgovara. Za razliku od nas npr, igraju vrlo lepršavu i dopadljivu, napadačku košarku. Izostanak Bookera je važan, on igra strašnu sezonu, možda i najbolju u karijeri i nekako im je svojeručno držao fizikalnost pod košem. Moramo ih "prebiti" jer ako uđemo mekano kao protiv Žalgirisa, ima da nas izrešetaju, nećemo znati odakle fijuče. 

Brankovic Double Double, easy money.

Mislim realno ni taj Bajern nije nista strasno, sto se i vidjelo u BG. Ali protiv nas u zadnje vreme bekovi igraju utakmice zivota, tako da je ocekivati Edwards-a na 30ak poena

Posted
35 minutes ago, Bruda said:

Kolege iznad su sve lepo napisali.

Ja bih samo dodao da je njihova spoljna linija osim Vajer-Baba isto mekana kao i naša, tako da ako postoji protivnik protiv koga će naši bekovi dobiti prostor to je onda Bajern.

Inače bilo bi lepo da dobijemo par vintage duela Kaline i Lučića, iako su daleko od prajma i u fizičkom padu.

Mene Lucic vise i brine od njihove bekovske linije, jer se uvek povampiri protiv nas.

Posted

Yago pomalo ispod radara igra kriminalno, na sad vec solidnom uzorku od poslednjih desetak utakmica ima oko 5 ppg za skoro 20 minuta na parketu uz jedva 20% za 3.

A usput ga uneredjuju protivnicki bekovi, poslednji u nizu je 18-godisnji 182 centimetra visoki Toni Torbarina koji je sinoc zavrsio utakmicu sa 24 indeksna poena (18p uz 60% iz igre, 4 sk, 5 as).

Do sinoc je simpaticni Toni imao 9 minuta aba kosarke u rukama i nogama uz ukupni indeks -1.

Nije samo Torbarina protiv nasih bekova imao priliku da zablista, u jednom trenutku Nedovica napada 1 na 1 izvesni Manuel Dundovic, jos jedan klinja koji je silom prilika bio u sastavu.

Taman pomislih - e vala konacno neko koga Neda moze da brani. Ma kakvi, za dlaku 2+1. Protutnjao mali Dundo kao pored cunja, Nemanja iz nemoci napravio faul i poslao ga na penale.

Sta ce im tek raditi Edvards, Vajler-Beb, Obst i Nejpir ne smem ni da pomislim... 

Da ne bude da samo kudim, sinoc je Nemanja podelio cak 8 asistencija. Bilo je tu nekoliko vrhunskih pasova za centre, kakve Kodi i Yago mogu da izvedu samo na igrici.

Ima on kreacije u svom arsenalu, steta sto uglavnom razmislja kako da iskreira sebi sto efektniji step-bek...

• Like 12
Posted

Bayern blagi favorit u cetvrtak. Jeste da poraz nece biti katastrofalan ali ne smijemo dozvoliti da udjemo u ovom trenutku u crnu seriju. Posle Bayerna idu Armani kuci i u gostima Oly, jako jako zajebana 2 meca.

Mora Sfero da spremi perfektno utakmicu. Na tim mecu Kalina, Bolomboy, Filip i CMM moraju biti na ogromnoj minutazi ( osim u slucaju faulova ). Naravno nikakako Yago, Canaan, Neda u istom trenutku na parketu. Ja bih u tom mecu vidio kako ce Yago otvoriti pa u skladu sa tim vidjeti da li da dobije i koji minut u 2 pol ili da se ide na 20 minuta CMM. 

Rotacija se mora skratiti u cetvrtak, na max obrtaja.

• Like 8
Posted
8 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Bayern blagi favorit u cetvrtak. Jeste da poraz nece biti katastrofalan ali ne smijemo dozvoliti da udjemo u ovom trenutku u crnu seriju. Posle Bayerna idu Armani kuci i u gostima Oly, jako jako zajebana 2 meca.

Mora Sfero da spremi perfektno utakmicu. Na tim mecu Kalina, Bolomboy, Filip i CMM moraju biti na ogromnoj minutazi ( osim u slucaju faulova ). Naravno nikakako Yago, Canaan, Neda u istom trenutku na parketu. Ja bih u tom mecu vidio kako ce Yago otvoriti pa u skladu sa tim vidjeti da li da dobije i koji minut u 2 pol ili da se ide na 20 minuta CMM. 

Slažem se sa celim upisom.

Problem je kako je formiran roster. Mi na bekovima nemamo ozbiljnu defanzivu. Neki je i ne igraju a neki nemaju fizičke predispozicije. Zato nas i deru bekovi a ne centri.

Tako da nam šanse rastu na mali broj poena. Ukoliko se Obst raspuca tu nema više pomoći.

Možda, samo možda, treba da se razmisli o nekoj rotaciji gde je na kecu uglavnom Kodi, a umesto njega Neda, na dvojci uglavnom Dobrić a umesto njega Kenan. Na 3, 4  redom Gidra, Kalina i Deda, na 5 Boki i Filip.

9 igrača rotacija.

Ja čim vidim Yaga tu nema defanzive. Još kad ga upari sa Kenanom i Nedom bude totalni pandemonijum. 

Ajde da barem isporučuju ofanzivno, nego nema ih niđe.

Posted
1 hour ago, Miki28 Teoljub said:

Stim što Sfero kad ne ide, i kada smo u problemu, ne skraćuje rotaciju već je proširuje!

• Like 1
Posted

Nikola Vučević na pitanje o Zvezdi za meridian sport:

Gledam skoro svaku utakmicu. Ako sam u mogućnosti, očigledno ih pratim. Oni se čak bore za Top šest, ali nikad ne znaš, svi timovi su jaki.

Želim da ostanu u Top šest, to je samo po sebi dostignuće, takođe su osvojili i Kup Radivoj Korać. Odlična sezona, iako su se desile neke velike povrede, poput povrede Džoela Bolomboja.

• Like 2
Posted
8 hours ago, JPM said:

Pobedom u Minhenu inače dobijamo više nego li što smo porazom od Žalgirisa izgubili.

Aj da vidimo i to čudo.

Ista situacija je bila pre malo više od mesec dana kad smo izgubili od Makabija kod kuće a pobedili Partizan u gostima. Tako će biti i ovog puta.

• Like 2
  • Love 2