Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

463 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      42
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      81
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      187

Recommended Posts

21 minutes ago, TB Told said:

Ko kaže da će se igrati polufinale Budućnost - Zvezda?

Zapravo, Buducnost ima mnogo vece sanse od Partizana da zauzme poziciju 1 na kraju.

1. Ako ih dobiju u PG, Buducnost sebi moze da dozvoli jedan kiks (Cedevita, Mega, Spartak ili Dubai) i dalje ce biti prvi, a ako KKP izgubi jos jedan mec (Ljubljana, Dubai, derbi), onda imaju prava na dva kiksa.

2. Ako izgube od KKP manje od sedam razlike prvi su u slucaju jednog poraza KKP do samog kraja.

3. Ako izgube od KKP sa vise od sedam razlike, cak i tada uz ucinak od 9/9 mogu da sacekaju da Dubai i KKCZ dobiju KKP i opet su prvi.

• Like 1

12 minutes ago, Born Ready said:

Jbg, za mene su "bio najbolji na utakmici" i "napravio potez koji je doneo pobedu" različite stvari. 

U Berlinu je bacanjima dobijenim nakon namernog faula protivnika na +4 i desetak sekundi do kraja, zapečatio suštinski već dobijenu utakmicu u penal završnici. Situacije uporedive koliko i Bolomboj i Luka Mitrović.

Bolomboj je doneo pobedu, Petrusev, CMM su doneli pobedu, jos dosta igraca pa tek onda Nedovic.

Nedovic je dao poslednje poene, a pre toga je imao 1/6 iz igre, Sferopulos mu je dao svega 11 minuta jer nas je ubijao za to vreme, imao -1 index i -3 sa njim na terenu.

Razumem bes i frustraciju, al bas ste preterali sa pljuvacinom. 

Imamo jasnih problema u igri koji se vuku cele sezone, ali imamo i odlican skor i vrlo dobar raspored u EL koju toliko godina cekamo i na kojoj je jasan fokus po prvi put u novijoj istoriji.

Jasno je da smo ovim izgubili sansu da budemo prvi u regularnom delu ABA, ali smo eto i te prosle sezone brejknuli Partizan i pokazali da moze da se dobije u gostima.

I vrv sam u manjini, ali bitan je kup i ne znam sto se obesmisljava trofej u do or die takmicenju gde se muda najvise vide na delu. Treba maksimalno odigrati i osvojiti po ko zna koji put zaredom, a drugi koji ga nisu osvojili xy godina nek nastave da pricaju da im je nebitan, ako im je tako lakse.

• Like 24
  • Ha-ha 1

Just now, Commodore 64 said:

Meni u ovom trenutku deluje da će to biti polufinale, iako ima još dosta do kraja regularnog dela. Videćemo.

Da me ne razumeš pogrešno i nije upućeno samo tebi, ali mi se ne dopada taj fatalistički pristup prema kojem je sve odlučeno do kraja sezone u ABA.

Budućnost dočekuje Partizan i ako pobedi skoro sigurno je prva, a čak i slučaju poraza manjeg od 7 razlike ima bolji raspored od Partizana i solidne šanse za prvo mesto.

Partizan gostuje Dubaiju, Budućnosti (oba meča u toku EL gde će se boriti za što bolju poziciju) i Cedeviti, a igra i sa nama tako da ako smo optimisti možemo očekujemo da budemo ispred njih ako ih dobijemo.

A ako smo defetisti, što je uvek popularno, a istovremeno verujemo u komšije, mi imamo očekivani poraz od njih i gostovanje u Ljubljani, a Dubai ima bolji međusobni skor, tako da možemo i na četvrto mesto i polufinale sa Partizanom.

Poenta je da je EL sada bitna, a o ABA možemo da razmišljamo u maju.

• Like 2

4 minutes ago, JPM said:

Tema nečitljiva jer se kritikuje igra...svašta.

Bukvalno možda dva-tri upisa gde se realno kritikuje igra, ostalih 95% upisa od sinoć su selektivno pljuvanje igrača, kmečanje i kukanje.

• Like 9
  • Ha-ha 1

Igra nam je negledljiva već duže vrijeme i kao što rekoh imali smo sreće da nam zapadnu Alba i Asvel u duplom kolu, kašika u med nam je upala što se tiče rasporeda.

Ako se nešto ne promijeni poslije pauze biće teško opstati u PO zoni.

Što se tiče ABA lige, mislim da su šanse da je osvojimo mizerne sa ovakvim pristupom, domaći teren je manje bitan. 

• Like 4

Za narednu sezonu ako smo ikako u mogućnosti prioritet nam treba biti vraćanje Gudurića. Ne znam njegovu situaciju sa postojećim ugovorom sa Fenerom ali ako mu je tamo zadnja godina ugovora onda dileme ne bi trebalo biti tko će nam biti dvojka. Plus toga on može u nekim varijantama igrati i SF a može biti i sekundarni plej. No brainer ako je izvedivo. 

• Like 5

Sve cesce mozemo procitati kako smo se u nekim utakmicama EL provukli u poslednjih par kola, pa bi me zanimalo koje su to tacno utakmice? Pariz smo dobili 16 razlike, Monako je bila egal utakmica i bolje smo se snasli u produzecima, Partizan smo vodili ceo mec i istina imali malo srece sto su oni promasili neke suteve u finisu (ali smo ih i mi promasili), Asvel vodili ceo mec i pobedili 7 razlike, i jedino je po meni Alba bila klimava igra ali i to smo pobedili bez velike drame u finisu. Da, igramo "ruzno" u poslednje vreme, ali ja daleko vise imam poverenja u ekipu kada igra ruznu utakmicu nego kada udje u neko raspucavanje koje moze vrlo lako da zavrsi kao juce protiv Buducnosti, a da ne pricam o nekim kvalitetnijim protivnicima. Jedino zbog cega je nas skor 16-10 u EL nezasluzen je zbog cinjenice da bi sada imali bar jos 2-3 pobede vise da u pojedinim utakmicama nismo osakaceni od strane sudija. 

Ovo sto se sinoc desilo je nista drugo nego ono sto smo znali od pocetka sezone, a to je da ovako sklopljen tim ne moze da igra na vise frontova kvalitetnu kosarku. Ekipa je nesto starija, samim tim ne moze da odrzi svezinu u paklenom rasporedu, a pored toga mi nemamo igraca koji ce da rutinira utakmice poput jucerasnje u smislu da saspe 15-20 poena bez da se oznoji. Mi za svaki poen moramo da radimo, moramo da razmisljamo, da postujemo taktiku, a to sve zahteva dodatnu potrosnju. Nedovic je igrac koji bi u teoriji, barem na Aba nivou, morao da uzme loptu i sam resi nekoliko napada trojkama ili prodorima, pa da za to vreme ostatak ekipe malo predahne, ali on vec dugo nije sposoban za tako nesto.

Jbg ekipa ima svoje kvalitete i nedostatke i toga smo svesni. Ali "ruzna" kosarka koju igramo mi uliva poverenje da cemo u plej ofu (bilo kojeg takmicenja) biti itekako konkurentni protiv koga god da igramo i na kojem god parketu. Medjutim, dok ne dodje do plej ofa ne trebamo se cuditi ako se desi po koja ovakva utakmica.

• Like 7

Guduric je bolji organizator igre od Kodija i njemu bih uvek pre dao da organizuje kad je gusto nego ovom. Pokusace nesto da organizuje, mozda i pogresi, ali nece kao Kodi tapkati besmisleno loptu 20 sekundi i dodati nekome ko je 10 metara od kosa.

• Like 1

Kodi radi dosta korisnih stvari za tim i letos dok je trajao prelazni rok manje vise se vecina slozila da je on takav kakav je idealan fit na ostatak bekovske linije. Ono sto nismo mogli da naslutimo je da cemo sa pozicije 2 neretko imati mizeran doprinos. Kenan je imao nekoliko odlicnih utakmica medju kojima su i neke koje je clutchovao, ali je imao i gomilu bezveznih utakmica i generalno mu brojke nisu nista specijalno. Nedovic, utisak je, izostaje vise nego sto smo navikli, a i ovo sto igra trenutno je daleko od nivoa iz prethodne dve sezone. U takvim okolnostima se od Kodija ocekuje da preuzme ulogu lidera u napadu, a jednostavno nema kvalitet za tako nesto. Takodje, iako je bilo skepticnih, mislim da smo svi ocekivali da cemo od Tea i ove sezone imati nekoliko minuta magije, ali nista od toga. 

I najveca laz oko ove ekipe je kako je sirok roster, a u realnosti imamo 15 igraca od kojih je jedan Lazic koji uopste vise ne igra, drugi je penzioner Teo koji odigra ponekad, i trenutno je treci povredjeni Daum. Dvanaesti igrac je Mitrovic. 

Edited by СтелаРоса
  • Like 1

7 hours ago, TB Told said:

Da me ne razumeš pogrešno i nije upućeno samo tebi, ali mi se ne dopada taj fatalistički pristup prema kojem je sve odlučeno do kraja sezone u ABA.

Budućnost dočekuje Partizan i ako pobedi skoro sigurno je prva, a čak i slučaju poraza manjeg od 7 razlike ima bolji raspored od Partizana i solidne šanse za prvo mesto.

Partizan gostuje Dubaiju, Budućnosti (oba meča u toku EL gde će se boriti za što bolju poziciju) i Cedeviti, a igra i sa nama tako da ako smo optimisti možemo očekujemo da budemo ispred njih ako ih dobijemo.

A ako smo defetisti, što je uvek popularno, a istovremeno verujemo u komšije, mi imamo očekivani poraz od njih i gostovanje u Ljubljani, a Dubai ima bolji međusobni skor, tako da možemo i na četvrto mesto i polufinale sa Partizanom.

Poenta je da je EL sada bitna, a o ABA možemo da razmišljamo u maju.

Možemo i sa četvrtog mesta na Budućnost u polufinalu, nije nerealno..

Najbolnija naša pozicija koja nije konstantna je pozicija 2. Nikad ne znaš na koju će nogu ustati Kenan i Nedovic....kada udju u kanal , oni te kanale ceo meč. Pogledajte Nedovica juče. Onih 32 min neće izaći na dobro. Glavu dajem da će se za utakmicu -dve uhvatiti za zadnju lozu i imati povredu na nedelju - dve.

Ali i pored toga Kenan mora da bude u timu i da se nadaš da ces da dodje na meč, jer opet pre će on da proigra nego starac fočo od 100 ljeta koji se guzi na poziciji dva i uzima minute.  

Zvezda nema luksuz da Kennan kakav god da je trenutno bude van 12. To je još jedna aktobacija Janisa koji voli s vremena na vreme da eksperimentise. 

Valjda mu je sad jasnije da jedan igrač rusi ceo koncept,  da unosi konfuziju, I negativnu energiju. Miloš Teodosic nema sta da traži na terenu ako hoćemo rezultat.  Kad je mogao nesto da igra,  izabrao je virtus i eurokup. Hvala majstore ali sedi ti na tribine bolje je za sve. Zadnji meč je igrao 23 januar 

..prošlo 16-17 dana, eto njega sinoć,  da se opet igra....12 minuta ..Izlazi iz igre u zadnjoj četvrtini -10, onda daj CMM da se cupamo...

Mi smo sebi najveći problem. 

• Like 1

Izgubiš u Pioniru od Makabija, Budućnosti, mučiš se žestoko s Asvelom u Areni, i desetkovanom Albom. Da, pobjedili smo i Partizan u užasnom derbiju. Ne zahvaljujući našoj dobroj igri, nego jer su se oni bukvalno samoubili. 

Ova ekipa je u ozbiljnom kanalu i nema naznaka da će krenuti napred. Porodili smo neke pobjede, ali generalno jako loše ovo izgleda.

Mišljenja sam da kup ne možemo osvojiti gotovo sigurno, i da nas čeka bolno prizemljenje protiv zelenih 28.februara. 

Što neko reče, tužno ali istinito, mi smo bolje igrali u novembru nego sad.

Igrači su matori, umorni, zanemoćali. 

Malog Kostića podhitno u tim, i gledati da se dovede pravi plej kako bi se pokušalo nešto uraditi u završnici sezone. Nedovića i Tea na tribine.

• Ha-ha 1

Teo unosi svojom pojavom veliku nervozu, kontantna komunukacija sa sudijama, kao nešto im objašnjava traži faul nad njim, oni pogledaju snimak sviraju nesportski nad Omarom itd...baš je nervozan dal je i njemu mts digao pretplatu kao i nama svima, dal infostan, struja...ali velika nervoza

• Thanks 1

24 minutes ago, mister-no said:

Možemo i sa četvrtog mesta na Budućnost u polufinalu, nije nerealno..

Naravno da je i to opcija, ali nije to poenta, već besmislenost defetističkog dizanja ruku od takmičenja sa unapred proračunatim rasporedom regularnog dela, ishodom plej ofa i prelaskom na prelazni rok za sledeću sezonu.

• Like 1