Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

449 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      111
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      37
    • F4 baby!
      22
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      352
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      91
    • Niko!
      182

Recommended Posts

14 minutes ago, DameTime said:

Ne znam ni zašto ekipa mora nužno biti EL kvaliteta kako bi dobila Zvezdu (ili Partizan) xD 

U play off seriji, da, mora da ima. Osim ako se doticne ekipe same ne sjebu, tipa losa atmsofera, povrede neke i slicno, ali kad je sav fokus na tu ekipu sa kojom igraju u play offu, jako tesko i Dubai i Buducnost mogu da izbace dva BG tima, cak i da imaju prednost domaceg terena.

Naprosto tada se u svaki minut, ma svaki sekund utakmice, ulazi kao da je finale Evrolige, nema praznih hodova, setnji i slicno. Osim, ponavljam osim ako u ekipi nema nekih trzavica sukoba i slicno, pa ne isporucuju ni blizu onoga sto mogu.

Ali polazim od pretpostavke onoga sto gledamo u Evroligi, od oba tima, to je jednostavno vise nivo igre u odnosu na aba ligase, naprosto je tako.

Ali , kad bi Zvezda igrala ovako bedno kao danas, onda naravno da moze da ispadne, ali ova utakmica je anomalija i incident. Postoji i opcija da kao SC izbaci zamalo KKP nakon ispadanja od Reala, ali to su spoljni faktori. Emotivna praznoca nakon ispadanja na onakav nacin, ali aj sa ti ako znas da ce opet neko da ispadne u 1/4 tako i da to iskoristi recimo Dubai, onda trk u kladionicu, zgrni lovu.

Edited by Ljubitelj baklave
  • Like 3

46 minutes ago, Bejn said:

Moji Titograđani nam beže jednu utakmicu. Dolaze u BG ali i dubaji je večeras bio u istom. Pod moranje je da ih dobijemo ali mi idemo partizanima i opet će bežati za jednu. Ako oni sve dobiju do kraja mi smo treći a onda mi njima idemo na noge međ onu podivljalu masu. Uz to Dubaji nam je za vratom i to sa dve pobede nad nama. Teško i mučno će do kraja biti u ABA.

Jedan dan se prave planovi za F4 Evrolige, drugi dan se upisuju porazi u ABA ligi unapred.

• Ha-ha 1

5 minutes ago, Ljubitelj baklave said:

U play off seriji, da, mora da ima. Osim ako se doticne ekipe same ne sjebu, tipa losa atmsofera, povrede neke i slicno, ali kad je sav fokus na tu ekipu sa kojom igraju u play offu, jako tesko i Dubai i Buducnost mogu da izbace dva BG tima, cak i da imaju prednost domaceg terena.

Naprosto tada se u svaki minut, ma svaki sekund utakmice, ulazi kao da je finale Evrolige, nema praznih hodova, setnji i slicno. Osim, ponavljam osim ako u ekipi nema nekih trzavica sukoba i slicno, pa ne isporucuju ni blizu onoga sto mogu.

Ali polazim od pretpostavke onoga sto gledamo u Evroligi, od oba tima, to je jednostavno vise nivo igre u odnosu na aba ligase, naprosto je tako.

Ali , kad bi Zvezda igrala ovako bedno kao danas, onda naravno da moze da ispadne, ali ova utakmica je anomalija i incident. Postoji i opcija da kao SC izbaci zamalo KKP nakon ispadanja od Reala, ali to su spoljni faktori. Emotivna praznoca nakon ispadanja na onakav nacin, ali aj sa ti ako znas da ce opet neko da ispadne u 1/4 tako i da to iskoristi recimo Dubai, onda trk u kladionicu, zgrni lovu.

Mislim na jednu utakmicu u regularnom delu, kao večeras.

Nema potrebe da se od Dubaija pravi EL ekipa kako bi se "opravdala" njihova pobeda.

• Like 4

1 minute ago, DameTime said:

Nema potrebe da se od Dubaija pravi EL ekipa kako bi se "opravdala" njihova pobeda.

Upravo, Zvezda cele sezone ima problem sa sa mekanim ulaskom u većini ABA utakmica, uz dva poraza je u ne malom broju utakmica imala i dvocifreni zaostatak, samo što je Dubai kvalitetniji od većine ekipa i mogao je da zadrži isti nivo u napadu.

2 minutes ago, DameTime said:

Kakva crna EL ekipa!

Ekipa u kojoj je Andjusic lider tesko da treba da se okarekterise kao ekipa, a kamo li da se dize u plafon evropskih razmera.

Na kraju krajeva, kome god se bude pao ovaj buckuris, bice pometlan.

Zvezda je izgubila dosta snage na Pariz, ja sam izgubio snagu gledajuci onu jurnjavu sa mladim i atletski snaznom skupinom, i ako neko misli da je lako u nedelju dana igrati 3 zahtevne utakmice, onda govorimo o ljudima koji se nisu ni rekreativno bavili nekim sportom.

A treba uzeti u obzir prosek godina nasih igraca, odnosno prioritete.

Nije lako motivisati igrace u ovakvoj situaciji, tako da kritike Janisu nisu na mestu ovaj put, a treba da ostane i neka zaliha za ono sto sledi ove nedelje.

Da ne bi bilo kao u Podgorici kad smo ostali bez Bolomboja.

• Like 5

Ako nekad trebamo da razumemo naš tim , to je u ovom trenutku! Raspored je neverovatan. Očekivao sam pad večeras al sam se nadao da će da bude u egalu do kraja. U Sredu je meč u kome hoću da vidim 130% svakog ko dobije minut na terenu.

Edited by StiviKivi
  • Like 10

Po meni poraz dosao u idealno vrijeme, da se trgnemo pred duplo kolo jer kad bismo dopustili feneru i monaku deset razlike nakon prve cetvrtine oni bi to iskoristili u odnosu na pariz, podrska ekipi i fokus na el

Edited by ZvezdaBL
  • Like 16

Od kad se dobijanje Evroliga licence svelo na placanje milion eura, za mene je i ova liga donekle izgubila smisao. Sto se mene tice bolje ovdje da izduse i pokazu umor nego protiv Fenera/Monaka, docekasmo nesto sto smo sanjali xy godina, imamo brutalnu ekipu koja odlicno funkcionise, i pored ovog ludackog Nba rasporeda ovo su jednostavno normalne stvari. Totalno nebitan poraz jer ce sigurno biti jos veca motivacija za Fener i Monako. Napred momci,glavu gore idemo dalje jako !!!

Ps miki je bio optimista zato i prodjosmo ovako

Edited by Steve Gerrard
  • Like 8

Poraz ne od EL ekipe ali svakako od dobre ekipe koja je odigrala vrhunsku utakmicu. Fino su oni sklopili ekipu. Ima tu i prefinjenih šutera i dobrih fizikalaca. I Golemca cijenim još od dana kad je vodio onu Primorsku. Nego mene muči nešto drugo. Ovaj Džon Braun, lik je fajter i sve to ali on dolazi kao četvorka koja nema šut za tri a ovaj midrange koji mu je neki forte izgleda užasno, lomi koševe šutevima. Mislim koliko se pljuvao Mitrović na 4 a realno je Luka napadački bolji kao 4, makar ima igru leđima za razliku od Brauna. 

• Like 14

1 hour ago, Crni said:

Kakva crna EL ekipa!

Ekipa u kojoj je Andjusic lider tesko da treba da se okarekterise kao ekipa, a kamo li da se dize u plafon evropskih razmera.

Na kraju krajeva, kome god se bude pao ovaj buckuris, bice pometlan.

Zvezda je izgubila dosta snage na Pariz, ja sam izgubio snagu gledajuci onu jurnjavu sa mladim i atletski snaznom skupinom, i ako neko misli da je lako u nedelju dana igrati 3 zahtevne utakmice, onda govorimo o ljudima koji se nisu ni rekreativno bavili nekim sportom.

A treba uzeti u obzir prosek godina nasih igraca, odnosno prioritete.

Nije lako motivisati igrace u ovakvoj situaciji, tako da kritike Janisu nisu na mestu ovaj put, a treba da ostane i neka zaliha za ono sto sledi ove nedelje.

Da ne bi bilo kao u Podgorici kad smo ostali bez Bolomboja.

Problem je što je Pariz ovde predstavljen kao kanturina i neozbiljna ekipa, a evidentno je tim potrošio dosta snage da ih dobije. Plus krštenica ne laže, treba tu malo više vremena za regeneraciju.

Evroligaški tempo je užasan, dok Dubai igra samo ovo takmičenje i sprema se za tekmu po nedelju dana. Naravno da će izgledati poletnije energičnije na terenu. U svim ocenjivanjima igrača kao sisica, ovakvih ili onakvih, da su skinuli gaće, da ne žele da igraju, zaboravlja se kako oni nekad ne mogu da igraju sa više energije.

Btw, da li mi se čini ili je Sfero ponovo ohladio CMM bez potrebe? Nakon 4/4 za 3 pts se dugo nije video, aposle je bio prilično van ritma. 

• Like 2

14 minutes ago, DameTime said:

Btw, da li mi se čini ili je Sfero ponovo ohladio CMM bez potrebe? Nakon 4/4 za 3 pts se dugo nije video, aposle je bio prilično van ritma. 

Imao je dve lične greške za 4 minuta. Sferopulos je tu uglavnom striktan i čuva igrače od faulova. Dve lične greške u prvoj četvrtini kod njega su uvek razlog za izmenu i vraćanje eventualno pred kraj druge.

• Thanks 1

27 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Poraz ne od EL ekipe ali svakako od dobre ekipe koja je odigrala vrhunsku utakmicu. Fino su oni sklopili ekipu. Ima tu i prefinjenih šutera i dobrih fizikalaca. I Golemca cijenim još od dana kad je vodio onu Primorsku. Nego mene muči nešto drugo. Ovaj Džon Braun, lik je fajter i sve to ali on dolazi kao četvorka koja nema šut za tri a ovaj midrange koji mu je neki forte izgleda užasno, lomi koševe šutevima. Mislim koliko se pljuvao Mitrović na 4 a realno je Luka napadački bolji kao 4, makar ima igru leđima za razliku od Brauna. 

Braun je tu više zbog odbrane i skoka tako da ne treba upoređivati Luku i njega po doprinosu u napadu. U 90% napada kada je Braun na parketu neko drugi će završavati a ne on.

10 hours ago, Petar1995 said:

Udjite malo na edina kako komsije slave kao da su osvojili El.

zato me najvise boli ovaj poraz.

idemo dalje

Mene baš ceo boli da li se komšije raduju, neka ih, ljudski je radovati se uspesima svog tima neuspesima u komšiluku. Nije kao da nismo bili u toj poziciji 100 puta. Najbolje da se mi nismo radovali i sprdali kad ih je Futura otresla u sred Arene.

Nego, hvala momcima na porazu, makar na forumu neće biti dosadno do srede. Kapiram ja ideju rostera od 16 igrača da bi ovde grizla druga petorka al to u praksi i nije baš tako očigledno, posebno kad imaš protivnika na 60% šuta i onda mora prvi ešalon u vatru a prvi ešalon izduvan balon i eto. Eno ludi Žex Pantić kaže umorna Zvezda izgubila... Samo mi krivo Nedovića, jebem ti povrede više.

Sam poraz, ni da me takne. Da je plej of tekma i da igramo pun gas i sa fokusom, ovi bi bili isprašeni 20 razlike gde veći deo tekme koš ne bi videli. Čuj EL ekipa, mislim ako primenimo logiku da su nam dali više koševa nego Pao, Oly, Real i Barsa onda jesu EL ekipa. Inače simpa ekipa za pred kraj karijere što reče neko iznad. 

Neeeeego, braćo cigani, konačno je vreme za ovaj mim posle jednog poraza:

9ghqw1.jpg

• Like 13
  • Love 2
  • Thanks 1

Poraz je teska sramota, nemojte da se zavaravate. Ujedno verovatno i 3.mesto u aba i nemanje hca u PO. Koliko god ovo mozda bila poslednja godina aba.

Nisu imali energije? Pa kako bi igrali da je ovo doslo posle duplog kola?

Pored poraza jos veci skandal je nacin na koji je izgubljen mec i broj primlienih poena.

• Like 3
  • Ha-ha 4
  • Tuzno 2

Skroz se slazem da je poraz sramotan, u nekoj drugoj situaciji bi zavredjivao ozbiljne uvrede na racun ekipe, ali sad imaju kredit zbog igara u evroligi. Da, zakomplikovali smo mnogo sebi poziciju sada, mada je i dalje sve u nasim rukama. Dubai i dalje ima poraz vise,i imace jos poraza do kraja sigurno, plus igramo sa Buducnoscu u Beogradu.

Meni je bilo mnogo smesno sinoc kad sam procitao komentar @Nemam_ti_kad na aba temi da smo ih prebili a mi odigrali mlohav qrac odbranu svih 40 minuta. 

P.S.

Ne treba mu produzavati ugovor. Ne spominjem ime da ne bi opet pokrenuo diskusiju.

• Like 4

Bit će tu još poraza vodećih ekipa. Nije ovo konačni plasman niti je smak sveta ovaj poraz. Po meni jedino nedopustivo je primiti toliko poena doma. A sad idemo dalje probati se domoći 3. pozicije u EL. Puna podrška našima.Priuštili su nam već puno lepih trenutaka ove sezone. Dosta više nego ružnih. Forza 🔴

• Like 7

Sad jedno pitanje za sve forumaše, da li biste izabrali pobjedu protiv Dubaija ili pobjedu protiv Fenera, vjerujem da bi većina odabrala ovo drugo, meni je stvarno aba lige preko glave pogotovo kad se uzme u obzir da ne znaci nista, i kakva crna prednost domaceg terena, uzeli smo prosle godine titulu i slavili pred partizanovim navijacima tako da…

• Like 1

Jedno pitanje i izvinjenje ako je već pisano o tome.

Kada su se desile ove izmene u rasporedu ABA gde su svi derbiji Partizana prebačeni po završetku EL? Sa komotnih 7 dana izmedju mečeva.

Budućnost je bila po rasporedu, ali derbi naš, pa Ljubljana?

Igrati jedina teška gostovanja u Aba ( Ljubljana, Podgorica, Dubai) posle EL ili čak i nekih duplih kola i ovo kako je sad stavljeno je zaista jedna smejurija.

Još ako nama uleti 1/4 EL u tom periodu...Mislio sam da ona smejurija od pre 2 god kada smo čekali mesec ipo dana da igramo finale Aba, i bili u top formi teško može da se ponovi. Medjutim...

Sam meč, ne bi ga dobili još 2 dana, Partizan je imao isto Ced pre 15 dana, okrenuo na volšeban način, mi to nismo uspeli. Dubai dobio zasluženo i idemo dalje.

Edited by Todo
  • Ha-ha 1