Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

448 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      111
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      36
    • F4 baby!
      22
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      351
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      91
    • Niko!
      181

Recommended Posts

Pariz arhiviran. Simpaticna druzina zaista. Samo evo jedan hot take, komšije će imati bolji skor od Pariza na kraju regularnog dela. Ovo nije kosarka koja dugorocno donosi rezultate.

Duplo kolo pred nama, ne putujemo nigde. Nesto se mislim da su nam sanse vece protiv Fenera nego li protiv Monaka. Uprkos pobedi u prvom delu, fizikalna ekipa koja nam nikako ne lezi.

Pun gas na Fener. Pa sa tom pobedom loženje proiv Monaka za apsolutno ludilo i moguće top3 poziciju. Nezgodno bi bilo da se izgubi protiv Fenera pa da se vadimo protiv Monaka. 

Jedna pobeda, puna kapa. Dolaze nam ekipe koje su ispred nas. Opet, dolaze nam ekipe koje smo rutinirali u gostima pa ni dve pobede i vrata raja nisu daleko.

Ovaj tim ima preširok roster da bi se bilo koga plašio, sa toliko varijacija u napadu u zavisnosti od protivnika. I uz neverovatnu odbranu gde centri nakon preuzimanja uspevaju da sačuvaju bekove koje naša spoljna linija inače ne može :lol_2:

• Like 24

3 hours ago, forumko topic said:

Tvrdo na početku, rapsodija na obe strane u nastavku. Svaka čast na muški odigranom meču. Svi zaslužuju pohvale. Bio sam u Areni, ali neću skoro ponovo. Ova koreografija i skandiranje je tako vučićevski. 

Pa dobro, nemoj da ideš više.

• Like 11
  • Thanks 3

Vucicevski ili ne, ali nasem narodu iz RS mnogo znaci, zahvalni su i puni ljubavi za nas i Zvezdu kao sto su uvek i bili. Imam tamo rodbinu i poznanike i znam koliko vole nas narod, zemlju i Zvezdu. Koliko se iscimaju da dodju da pogledaju jednu utakmicu, odu im dva dana. To je nesto sto Beogradjani koje mrzi da dodju na utakmicu i koji u svemu vide nesto negativno ne mogu ni da zamisle. 

• Like 28
  • Love 8
  • Ha-ha 1

Koliko važna pobeda. Ovaj Pariz ume da bude baš nezgodna ekipa, veoma su brzi, ali smo ih mi u drugom poluvremenu slomili granitnom odbranom. Idemo dalje, sledi nam duplo kolo kod kuće. Ja bih bio zadovoljan jednom pobedom, ako dobijemo obe to će biti top. 

• Like 1

13 hours ago, NMX said:

Rutinski na kraju. Ne mogu ovi midzeti nista na ovakvu odbranu.

Bravo Zvezdo!

I da pozdravim naseg bivseg predsednika koji se raduje uspesima kluba koji je bezmalo ugasio i da mu opsujem sto majki majcinih🥰 

IMG_20250110_212432_edit_1209996104546077.jpg

što bi moćni Ludovan rekao, Žika Vreća zvani Živorad Anđelković

• Like 1

Jakovljevic u podkastu rece da postoji pusenje u svlcionici kao problem.  Treba se suprostaviti toj navici kako ne bi  ta navika uzela maha kod stranaca. Tompus afera drma ekipu kako stoje stvari....

• Love 1

6 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Monaku mnogo ali baš mnogo fali Alfa Dialo. Ne bih rekao da su toliko fizikalni. U reketu su solidno mlitavi. Nema više Brauna i Donte Hola koji su unosili tu energiju u odbrani. Nego imamo prije toga dva meča, pa idemo polako. 

Unutra Petrusev i Bolomboj će imati prednost, glavna bitka će se voditi u odbrani protiv njihove spoljne linije gde treba zaustaviti Dzejmsa, Lojda i Blosongejma i Strazela. Nadamo se i njihovoj lošoj suterskoj večeri😃

2 minutes ago, berti said:

Najbolja petorka sastavljena od stranaca? Kec i dvojka Markus i Đenka, petica Bolomboj. Ostalo?

По самом квалитету Лојд је испред Ђенке, али по значају за Звезду свакако Ђенка.

Мени би била:

Маркус, Ђенка, Стратос, Квинси и Боломбој.

• Like 19

Veliko hvala Sferu i momcima što su me poštedeli sekiracije pred jutrašnji sistematski.

I ja neiskusno zakazujem pregled posle praznika i jutro posle utakmice. 

Pritisak 100/70 a jetra normalne veličine. Morao sam da se pogledam u ogledalo da se uverim da sam to stvarno ja.

• Like 2
  • Love 1
  • Ha-ha 5

5 minutes ago, berti said:

Najbolja petorka sastavljena od stranaca? Kec i dvojka Markus i Đenka, petica Bolomboj. Ostalo?

Stratos i Kvinsi.

7 minutes ago, Devla said:

Unutra Petrusev i Bolomboj će imati prednost, glavna bitka će se voditi u odbrani protiv njihove spoljne linije gde treba zaustaviti Dzejmsa, Lojda i Blosongejma i Strazela. Nadamo se i njihovoj lošoj suterskoj večeri😃

Pa i spoljnu liniju brani Bolomboj. Mi preuzmemo na piku u petom sekundu napada, a onda je on na liniji za tri poena sve do šuta. Kad ispale loptu onda je u reketu, čisto da pospremi taj skok.

• Like 3

7 minutes ago, Don Dusko said:

Mnogo se potcenjuje Nate.

Volim.ja Nejta, ali je Markus mnogo ucinio da kao klub odemo na visi nivo. Fascinantno je koliko je saigrace činio boljim. Uticao na njih da bolje kosarkaski misle.

15 minutes ago, berti said:

А домаћа? 21. век само

Ако гледамо суви квалитет онда:

Јовић, Ракочевић, Гуровић, Бјелица и Боби.

Али по значају Калинић улази ту и то као капитен.

28 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Monaku mnogo ali baš mnogo fali Alfa Dialo. Ne bih rekao da su toliko fizikalni. U reketu su solidno mlitavi. Nema više Brauna i Donte Hola koji su unosili tu energiju u odbrani. Nego imamo prije toga dva meča, pa idemo polako. 

Vratio se Dialo na treninzima, ne sumnjam da će biti spreman za duplo kolo.

11 minutes ago, MarioKempes said:

Pa i spoljnu liniju brani Bolomboj. Mi preuzmemo na piku u petom sekundu napada, a onda je on na liniji za tri poena sve do šuta. Kad ispale loptu onda je u reketu, čisto da pospremi taj skok.

Kako ovo zvuči jednostavno kad se napiše. Neverovatan je Boki.

• Like 4

2 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

А домаћа? 21. век само

Ако гледамо суви квалитет онда:

Јовић, Ракочевић, Гуровић, Бјелица и Боби.

Али по значају Калинић улази ту и то као капитен.

Nista ja tu ne bih dirao

25 minutes ago, suptil said:

Jakovljevic u podkastu rece da postoji pusenje u svlcionici kao problem.  Treba se suprostaviti toj navici kako ne bi  ta navika uzela maha kod stranaca. Tompus afera drma ekipu kako stoje stvari....

Ko bi rekao, mislim da u ekipi imamo jedno 5 jakih nikotinskih ovisnika

26 minutes ago, berti said:

Lojdara i Miler i da cepamo sa 3 beka ko naš trener, mada bih ja izabrao Lorenca pre Markusa

• Like 1

Najfizičkija utakmica do sada. Bukvalno smo ih samleli njihovim oruzjem i ritmom koji su oni nametnuli. To ide dok sudije tolerišu. Očigledno smo toliko našpanovani da mozemo takve ekipe da izdrzimo i pobedimo.

Prvo poluvreme su nam visokim iskakanjima i fizikalijama napravili od svakog koša porodjaj na carski rez. Ne znam kad smo dali 37 poena za poluvreme. Napad je bio velika boljka tada (SLOBODNA BACANJA!!!!!!!!!), mada smo i u odbrani pukli nekoliko puta i imali sreću da so oni promašili neke otvorene trojke. U napadu smo našli način na Bolomboy, Petrušev i Brown jednoručnim šutevima, flouterima i šutem sa poludistance ne dozvole da se Parizani previše odlepe. Dok smo pokušavali trojke, oni su pravili razliku. Na kraju je rezultat 1. poluvremena bio malo čudo gledajući naš učinak u napadu.

Drugo poluvreme se Pariz još nekako i drzao i koprcao u procesu davljenja. U 4. četvrtini su bili izduvani balon. Ispromašivali su opet trojke, otvorene i one nerezonski ispaljene. U 2. poluvremenu su trojke dali tek kada to više nije bilo bitno. Čak i da su dali neke trojke pre toga to bi eventualno samo produzilo njihovu agoniju i rezultatski ublazilo poraz.

Bolomboy je imao dobre statse, ali šta statsi ne pokazuju su uplašeni Parizani koji su nakon prve dve rampe svaki put kada bi u prodoru prema košu ili pri šutu iz reketa videli Bolomboya u blizini radili takve šuteve koji se retko vidjaju i u amaterskoj košarci (visok luk prema košu koji rezultira airballom ili mašenjem celog obruča).

Mislim, kad nam već ide, bilo bi dobro ako mozemo završiti ovaj deo sezone na 1. mestu. Em domaci teren u četvrtfinalu, em slabiji protivnik...😀A kad smo 1. u regularnom delu, zna se šta sledi u razigravanjima...😀

Joke aside: Drugi, mnogo bitniji i ozbiljniji take je, da ovim pobedama gradimo i samopouzdanje ekipe koja će iz meča u meč biti sve zajebanija za protivnika i za pobediti. Pobede protiv Virtusa i Baskonije (pa i Barce) bile su protiv ekipa koje su bile u padanju ili dnu. Protiv njih smo imali delimično katastrofalne procente za tri poena, padove u igri sa 0:10 serijama i slično i zaostatke, ali ipak stizali i pobedili. Znači, ne klanjamo duhom i nismo labilni kao pre. Sad zavisi orvenstveno od nas šta će se desiti u utakmici. Pariz je bio ekipa koja se ipak dizala, igra neugodno po nas, a mi smo ih strpljenjem i na power dobili, iako se činilo da je sinoć opet ono veče gde nam ništa ne polazi za rukom od 1. do 40. minute.

Uzivajmo dok mozemo, trenutno nam lepo ide.

• Like 6

Manite se Jakovljevica, rijaliti licnost, i to u najboljem slucaju... Ovo njegovo je kao kad bi Andjus rekao - imamo problema sa pusenjem u svlacionici, protivnici nam redovno poduvaju... Gadna, gadna pojava Dragan Jakovljevic.

• Like 8
  • Thanks 1