Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

440 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      111
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      343
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      87
    • Niko!
      177

Recommended Posts

2 hours ago, quentin said:

Ja sad ne znam da li Sfero nema vremena da svaku utakmicu u EL ovako spremi ili nema igrače koji mogu da iznesu svaku njegovu ideju, mada imamo relativno širok spektar sposobnosti.

Ogromna je razlika kada su dupla kola kada se neretko utakmica pusti niz vodu kada krene po zlu i ovako jedna utakmica nedeljno, kada moze fino da se radi na detaljima i spremi detaljno utakmica i ide all in. Pomaze naravno i kad imamo kompletan roster, pisao sam vec da se bezveze potencira da smo oslabljeni kada u stvari imamo najjaci sastav na raspolaganju minus Dobric.

Mi bismo recimo da je duplo kolo vrlo moguce pustili niz vodu utakmicu vec kod 10-0 pocetka, sto bi bila velika steta. To je jedan od problema Eurolige sa previse utakmica, uz naravno ucestale povrede.

• Like 10

4 hours ago, Carl Johnson said:

Ono sto je negativno… CMM nije fit na ovu ekipu, nama sa njim na terenu pati i spejsing i protok lopte. Govor tela mu je uzasan, pravi izuzetno glupe turnovere, cak i u tranziciji zastaje i koci, neverovatno. Baskonija je prosle sezone eksploatisala sve njegove vrline, a mane sakrivala, dok mi se cini da mi radimo skroz suprotno. On ima skilla da igra dosta bolje, ali mi nazalost deluje da ce na ovom nivou biti do kraja sezone. 

CMM je za nas postao must da se dovede onog trenutka kada je odluceno da se zadrzi Jago i ostavi Teo na pleju, a na beku da nam budu slabotelesni Nedovic i midzet Kenan. Morao je da se napravi kakav takav balans sa jakim fizikalnim plejom, a CMM je jedan takav. Takvih nema puno u Evropi, eventualno mi na pamet padaju Satoranski i Tompson koji imaju vise skila i bili bi bolji fit na ovu ekipu, ali kostaju Boga oca. Zato ne zameram previse na njegovom dovodjenju niti treba previse traziti mane igracu, znalo se sta on donosi i da ce se kao tranzicioni igrac moguce losije snaci u Sferovom sistemu koji potencija pozicionu igru. Greska je napravljena letos na drugoj strani, kada je ocigledno trebalo Teu da se zahvali a umesto Kenana da se dovede dvosmeran krupniji bek. Ovako to nam je sto nam je, kvalitetni smo svakako i pici do kraja sa ovim sto imamo.

• Like 27
  • Thanks 1

Ali kakav je DeDa lik, protiv Olimpijakosa igra smolbol peticu a onda protiv Barse igra na poziciji beka. Uz to jedno vreme pred kraj prvog poluvremena proveo i na pleju. Kad mu je dan čovek bukvalno može da igra svaku poziciju.

Jednu utakmicu odigra 17 minuta onda ga nema na dve sledeće da bi potom igrao 26 minuta. Igrač koji je baš zahvalan za sporednu ulogu.

• Like 7
  • Love 4

11 minutes ago, Čočo said:

Ja ne znam šta sve zaslužuje ovaj momak?! Doživotni ugovor svakako ali nema te stvari koja bi mogla da kupi ovo šta naša momčina radi za tim i u napadu a pogotovo u odbrani. A samo se setite da je bio povređen do pre dve nedelje i da dva meseca nije igrao. To je to. Naš BoBo je i definitivno preskočio top3 i top2 centara EL. Bez i malo skromnosti imamo ubedljivo najboljeg centra EL ove sezone. ❤️

Gledajuci ovaj klip pravo je cudo kako je Bolomboj uspeo i da sakupi 9 skokova, obzirom koliko je igrao daleko od kosa. Ovu poslednju odbranu je odigrao maltene na centru, kada je Panteru otvorio kapiju.

• Like 4

2 minutes ago, Estrella Roja said:

Ali kakav je DeDa lik, protiv Olimpijakosa igra smolbol peticu a onda protiv Barse igra na poziciji beka. Uz to jedno vreme pred kraj prvog poluvremena proveo i na pleju. Kad mu je dan čovek bukvalno može da igra svaku poziciju.

Jednu utakmicu odigra 17 minuta onda ga nema na dve sledeće da bi potom igrao 26 minuta. Igrač koji je baš zahvalan za sporednu ulogu.

Dedi je Janis pronašao ulogu. Onu koju ima i u reprezentaciji i to se odmah vidi po njegovim igrama u poslednje vreme. DeDa ovako nije igrao od odlaska u CSKA. Što bi rekao Janis, Deda je njegov dzoker. Tri utakmice može da ne dobije minut na terenu a onda da četvrtu odigra odlično. Mnogo znači kad možeš na terenu da iskoristiš i imaš korist od igrača koji već ima odličan BBIQ kao DeDa. 

• Like 1

Koliko dobro spremljena utakmica i vrhunska egzekucija strpljivo i smireno bas kako treba. Slag na tortu je bio ovaj napad za Dedinu trojku. Moram da napomenem i da je tu Petrusev bacio perfektan pas jer da je bio samo malo neprecizniji mislim da bi Panter stigao Davidovca.

Sferoball!!!

Jedna molba samo za kolege forumase, pred utakmicu sa Baskonijom hocu da vidim umereni pesimizam na temi jer je to oprobani recept za vrhusku utakmicu. 

• Like 10

Baš lep dan odjutros, sunce sija, subota, milina.

Sinoć sam posle utakmice bio ko pijan, osim što nisam pio ništa, Zdravko Čolić stajl. Sad sam opet normalan, osim što sam pustio ovo i đuskam po kujni dok meljem kafu.

Elem, bacio sam bio par loših reči na račun Kodija, ali pošto je sve ovako bajno krasno, povlačim to. Jeste da nije bio u ritmu ali je i on pogodio dva bitna šuta na početku treće četvrtine, a i peglao je ozbiljnu odbranu zajedno sa ostalima. Baš timska pobeda, i igra koja i omogućava da na kraju pojedinac iskoči i reši stvar.

• Like 9
  • Love 3

7 minutes ago, Cavani said:

Gledajuci ovaj klip pravo je cudo kako je Bolomboj uspeo i da sakupi 9 skokova, obzirom koliko je igrao daleko od kosa. Ovu poslednju odbranu je odigrao maltene na centru, kada je Panteru otvorio kapiju.

Ide Panteeeer ide Panteeeer u veeeeecnost. Glasom Darka Plavsica.

• Like 3
  • Love 2

3 minutes ago, Creed Bratton said:

Koliko dobro spremljena utakmica i vrhunska egzekucija strpljivo i smireno bas kako treba. Slag na tortu je bio ovaj napad za Dedinu trojku. Moram da napomenem i da je tu Petrusev bacio perfektan pas jer da je bio samo malo neprecizniji mislim da bi Panter stigao Davidovca.

Sferoball!!!

Jedna molba samo za kolege forumase, pred utakmicu sa Baskonijom hocu da vidim umereni pesimizam na temi jer je to oprobani recept za vrhusku utakmicu. 

Ja to praktikujem već poslednje dve utakmice. Derbi i za ovo sinoć. Jinx-sujem na sve strane. I za sada šljaka. 😂

• Like 2
  • Ha-ha 2

5 minutes ago, Smrtokapa said:

Baš lep dan odjutros, sunce sija, subota, milina.

Sinoć sam posle utakmice bio ko pijan, osim što nisam pio ništa, Zdravko Čolić stajl. Sad sam opet normalan, osim što sam pustio ovo i đuskam po kujni dok meljem kafu.

Brat melje kafu😊

• Like 1

6 minutes ago, Čočo said:

Dedi je Janis pronašao ulogu. Onu koju ima i u reprezentaciji i to se odmah vidi po njegovim igrama u poslednje vreme. DeDa ovako nije igrao od odlaska u CSKA. Što bi rekao Janis, Deda je njegov dzoker. Tri utakmice može da ne dobije minut na terenu a onda da četvrtu odigra odlično. Mnogo znači kad možeš na terenu da iskoristiš i imaš korist od igrača koji već ima odličan BBIQ kao DeDa. 

Slažem se, mislim da mu ovakva rola baš odgovara. Čak mislim da je i prošle godine bila ideja da on ima sličnu ulogu kao ove, da bude posle Bjelice i Simonovića neka treća opcija na poziciji 4. Ali desilo se to što se desilo i on Deda je dobio startnu ulogu sa oko 20 mpg prosečno. Videli smo kako je to izgledalo kad igra nešto što mu ne leži. 

• Like 1

12 minutes ago, Čočo said:

Nasao mu je ulogu, ali se cini da se i Deda malo uozbiljio i doveo u red.

Inace ovi sto su najavljivali Bolomboja od januara, jel se to mislilo da ce tad biti u Hakim modu?

Mnogo mi je zao Bolomboya jer da je igrao cu sezonu siguran sam da bi bio u konkurenciji za defanzivca godine

Za mene je on TOP 3 EL centara,retko koji igrac je kimpletan kao on,odbrana skok,moze da pogodi i trojku,poludistancu bas kompletan igrac a jako kul covek

• Like 14

4 minutes ago, Crni said:

Inace ovi sto su najavljivali Bolomboja od januara, jel se to mislilo da ce tad biti u Hakim modu?

Pa da. Taman će tad biti u piku forme da napadnemo 1.mesto u EL. 😍

• Love 1

25 minutes ago, Crni said:

Deda presao na cigare sa filterom.

Salu na stranu, zaista deluje da se uozbiljio, čak i emocije pokazuje, videlo sa i kad je usla ona trojka.

• Like 2

Malo nam fali za velika dela, a jedna od kljucnih stvari je da Kodi pronadje izgubljeno samopouzdanje. Ako mu je ostalo u Vitoriji, eto idealne prilike za koji dan da ga povrati i ponese sa sobom u Beograd.

Strepnja mi je dublja od nade, ali jos nisam digao ruke od njega. Nadam se da ce se u nekom momentu ipak transformisati, ako ne u vuka, a ono bar u vucjaka. Od ovog trenutnog pekinezera se necemo leba najesti kad se budu svodili racuni. 

Drugi problem koji nas koci je nedostatak potentnog 1 na 1 napadaca.

Juce nas je povadio Yago onim majstorskim improvizacijama u kljucnim trenucima, ali ne mozemo se, jelte, na to osloniti. Generalno smo u problemu kad se lomi utakmica, pusta jaci kontakt, protivnik zategne odbranu i valja izmisliti poene.

Bas se oseti nemoc povremeno, kao npr. kad je trebalo prelomiti Panatu i Asvel, pa u 4. cetvrtini derbija ili tokom onog pomracenja protiv Makabija kad su se svi sakrili u misju rupu.

U gotovo svakom el timu se za te stvari nadje neki James, Okobo, Fournier, Shorts, Hifi, Nunn, Sloukas, Edwards, Baldwin, Larkin, Bryant, Walker, Francisco, Punter, Carlik, Lundberg, Washington, Howard, Maledon...

Retke ekipe koje nemaju dominantnog beka skorera poput npr. Reala i Armanija nadoknadjuju nekim Hezonjama i Miroticima tj. elitnim trpacima na drugim pozicijama.

Mi smo u tom smislu prilicno kriticni. Nedovic ima potreban talenat, ali je usporio i sve je samo nije klacer.

Kenan je trebalo da bude taj, ali ocito mrka kapa. Slab do nepostojeci dribling, spore kretnje, skracenost... Barcokas nazalost nije blesav, stizu Ajzeicu polako godine. Neko lepo rece, crta mu se Buducnost ili nekakav Turk Telekom za sledecu sezonu.

Al' sta je tu je, uzdamo se u Yagovo ludilo, Filipov talenat, Kalinina muda, Dzoelovu cvrstinu, Dedinu hladnokrvnost... pa sta nam Bog da. 

• Like 11

1 hour ago, Cavani said:

Ogromna je razlika kada su dupla kola kada se neretko utakmica pusti niz vodu kada krene po zlu i ovako jedna utakmica nedeljno, kada moze fino da se radi na detaljima i spremi detaljno utakmica i ide all in. Pomaze naravno i kad imamo kompletan roster, pisao sam vec da se bezveze potencira da smo oslabljeni kada u stvari imamo najjaci sastav na raspolaganju minus Dobric.

Mi bismo recimo da je duplo kolo vrlo moguce pustili niz vodu utakmicu vec kod 10-0 pocetka, sto bi bila velika steta. To je jedan od problema Eurolige sa previse utakmica, uz naravno ucestale povrede.

Kompletan roster je kljuc. Bilomboj je kljuc. 
Otvara se more mogucnosti kombinovanja i postavki po potrebi.

Boki kao osnova, Filip po potrebi na 4 ili 5, Luka ako treba odmoriti nekoga par minuta ili ako nekom nije dan, Deda u vaskrsklom modu, Daum sa  trojkama kao sinic, Braun ako bude mogao odmah da isporuci, Kalina na prirodnu pozicuju, Neda, Kenan mikrovejv role…

• Like 1

5 minutes ago, Clash said:

Kompletan roster je kljuc. Bilomboj je kljuc. 
Otvara se more mogucnosti kombinovanja i postavki po potrebi.

Boki kao osnova, Filip po potrebi na 4 ili 5, Luka ako treba odmoriti nekoga par minuta ili ako nekom nije dan, Deda u vaskrsklom modu, Daum sa  trojkama kao sinic, Braun ako bude mogao odmah da isporuci, Kalina na prirodnu pozicuju, Neda, Kenan mikrovejv role…

I pogotovo Deda u vaskrslom modu otvara puno mogucnosti. Olimpijakos je resio sa centra u odsustvu Petruseva, Partizan sa krilnog centra, a Barsu sa beka, sto je posebno impresivno. Uz to je nebrojeno puta pomagao na pleju, a primarna pozicija mu je tri. Pravi Janisov dzoker, nesto kao Bjelica svojevremeno kod Pirocanca.

• Like 1