Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

439 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      110
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      342
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

13 hours ago, Igor_ said:

Necemo se leba najesti mi u EL sa CMM kao liderom. 

Sve se nadam krenuce ali uzalud, najjace od svega je sto uvek nabije statistiku. 

Dugo ovakav bezmudas nije igrao kod nas, covek jedva postavi napad a iz P&R igre izvuce ravno 0.

Baš nije pouzdan u crunch time-u, tačno znaš da će da izgubi loptu. On se plaši da probije do koša, dok Yago brat onako omalen vozi i ne koči...

Šta znam, podeljena sam između toga da ga Sferopulos previše hladi, ali isto tako i on mora (s obzirom na svoju cenu na tržištu) da igra bolje. 

13 hours ago, NikadProtivKaline said:

sramotni bekovi

a i sfero se malo pogubio

oni ultra agresivna odbrana, a coach bez ikakvog plana za to

isto treba bolji balans petorki, kao i ideja sta raditi sa dobricem i gidrom

a malo je falio ovde i teo da pokusa da poveze ovaj raspad u napadu u 2p

Umesto da malo izmeša petorke, pošto je prva atletičnija, a druga skroz neatletična, on odmah promeni celu petorku. Naravno da tu padne intenzitet odbrane i ta stečena prednost se gubi.

• Like 4

4 minutes ago, realno *w said:

Moram vam odati priznanje za raspad u poslednjoj četvrtini.

Uz ogradu da je Efes naravno bolja ekipa od Asvela, ali mislio sam da ne može gore od nas. Ali ovo je bilo gore. Mi smo pravili solidne pozicije i promašivali, a vi potpuno prestali da igrate košarku na 5 minuta. Subjektivni osećaj, bez provere statsa, da ste u tom periodu imali tipa 3-4 šuta na koš.

A recimo posle prve četvrtine pomislih, jbt koliko ste organizovana ekipa na obe strane.

Kad bi kosarkaska ekipa mogla da ima mozdani udar ja mislim da bi tako izgledalo.Bukvalno 2 nasa pleja nisu mogla da prenesu loptu par napada.

3 minutes ago, DameTime said:

Umesto da malo izmeša petorke, pošto je prva atletičnija, a druga skroz neatletična, on odmah promeni celu petorku. Naravno da tu padne intenzitet odbrane i ta stečena prednost se gubi.

+ sto ubija tako i samopouzdanje tim igracima koje ubaci na teren, jer nije bas prijatno kada te tovare a ti ne mozes.

Svakako Sfero evo vec pola sezone ne moze da nadje neki balans(sto svojom krivicom a nesto i do nesrecnih okolnosti).

• Like 1

Nadam se da su igraci jutros obrisali sinocnu utakmicu iz glave i da vec pocinju polako sa mentalnim pripremama za Makabi.

Nama ta eventualna pobeda znaci pozitivan skor na kraju polusezone sto je veliki uspeh, par dana nakon toga imamo derbi koji nam znaci nadu za prvo mesto u regularnom delu.

Idealna prilika da se udje u Novu godinu na anjbolji moguci nacin, samo ako budemo bili pravi.

Sto se same utakmcie sutra tice, dolazim u Arenu prvi put od Bajerna, one sjajne nedelje i utakmice protiv Stutgarta, neka na kosarci bude isto kao tada i sve pet.

• Like 17

Šablonski trener, bez imalo osećaja.  Tačno nekad pomislim da on ima zapisano kad ko mora da igra i koliko minuta, I u kom minutu on menja tim/pojedince...

Ocekujem samo da se okrene ka klupi da kaže " neka digne dva prsta ko nije igrao " ...

Toliko plaćen tim, kompletni, I oni se raspadnu pa iz plusa i vođstva predju u debeo minus u kratkom periodu. To samo govori koliko tim i trener imaju oscilacija. 

• Like 3

Za sada sve ukazuje da smo mi u EL ovo što se vidi i na tabeli - 50/50 ekipa pa da se nadamo da na kraju sezone ipak uspemo nekako da prebacimo taj 50% učinak za koju pobedu i taman da se nekako uguramo u 10. Nema kontinuiteta igara, u redu je izgubiti od Efesa u Istanbulu ali nije u redu da te ovako šamaraju. U dosta utakmica ove sezone sam video da "protivnik više želi pobedu" što je poražavajuće, mi smo klub koji u EL istorijski nije uradio ništa, kao neki Khimki sa glasnijim navijačima smo, mora da nam bude stalo više od većine ostalih. Real možda sebi može da priušti da prespava jedan deo sezone, mi to ne možemo. Pobeda protiv Makabija je pod must ali to bi mogla da bude komplikovana utakmica, kao Partizanova protiv Asvela, Makabi ima 6, 7 evroligaških igrača i u ovom sastavu, imaju fizikalije i nadam se da neće biti zajebavanja u toj utakmici. 

• Like 19

Ajde i da uzmemo u obzir da se taktizira( mada u to ne verujem) jer je jak ritam i tempo a mi imamo bitnog igrača koji se vratio iz povrede. Od nove godine nema opravdanja više niti razloga da se taktizira. Mesec i nesto više dana bićeš u Beogradu. Nema izgovora za,, taktiziranjem" i tad mora da se napravi serija pobeda a da nije dve pobede maksimalno u seriji. Imaćeš celu ekipu na okupu, svoj teren, svoju publiku, vreme za treninge i vreme za odmor. I nema više izgovora. Ova ekipa je kvalitetna i može mnogo više od ovoga a trener neka pokaže da je dorastao da takvu ekipu i vodi do uspeha. 

• Like 1

Naravno da CMM i Larkin nisu za poređenje, ali gledam ovog našeg, koji se kreće kao da je usporen snimak, dok Larkin deli asiste kao brzi voz, baš onako kako pravi plejmejker treba da izgleda, još je ubitačan i poenter.  Ne treba da zaboravimo da je CMM do prošle sezone bio EC igrač i da je tek u Baskoniji debitovao u EL, gde je nabio statistiku, što je bio jasan mig našim stručnjacima da plate masno obeštećenje za najboljeg asistenta Evrolige. Uz to da mu dodaju i najnižeg i najstarijeg plejmejkera u EL - eto recepta za (ne)uspeh. CMM je koristan za neku ograničenu minutažu, ali ne snalazi se u ovoj ulozi i ne ume da se izvuče iz kriznih situacija. Ono bacanje lopte u ruke protivnika više puta zaredom je za vaspitnu meru i njemu i Kenanu i Jagu. Za velike pare igraju i tako moraju i da se ponašaju na terenu. Efes je kvalitetan tim, ali nije bolji od nas 20 razlike. Bilo bi tesno do kraja, da nije bilo glupiranja sa ovolikom minutažom Mitrovića, lelemuđenjem Nedovića i Kenanom koji nije došao juče na utakmicu. Kaliniću je teško pao poraz, a naročito ono izrugivanje Larkina sa provlačenjem lopte kroz noge na 20 i nešto razlike. To govori da je barem nekome stalo i da ima nade da neće svaka utakmica biti potop. 

• Like 3

38 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Jos sam u soku zbog izdanja u 4/4. Ono je bio horor

Totalni blackout. Kao da nam je netko izvršio kolektivnu lobotomiju. Na osnovu svega viđenoga do sad očito je da smo granična PO  ekipa mada subjektivnog sam mišljenja da bismo sa nekim boljim trenerom dobili više od ove ekipe. Da vidimo još kako će proći sve ovo skupa sa inkluzijom Browna. 

Edited by bodo
  • Like 6

Ako hoćemo bolji plasman moramo da s ' vremena na vreme uzmemo po dve pobede u duplom kolu. Igramo toplo -hladno , što tabela i pokazuje. Tu smo motamo se , ali nikako taj korak.

Juče Cannan 12 minuta? Nedovic 16? Pa ovo su dva najbolja skorera, da li imamo luksuz da oni igraju ovoliko minuta? Nije Daum u pitanju pa da kažeš ok to je to. Ovo su dve prve opcije napadačke...Brat Luka neunistivi 17 minuta...

Ja ne razumem sta je tesko raspoređivanje minuta kada imaš sve igrače na broju. 

1. CMM 25-30 min , ostatak Yago...

2. Cannan 25 minuta - Nedovic 15

3. Kalinic 25 - Gidra 15

Pod kosem zna se....Bolomboj, Petrusev  prve opcije , ispomoc Daum I Braun....

Ovo su nosioci tima oko kojih treba da se vrti igra....

Svako polamudjenje izuzetak Dobric , sa Lazicem, Davidovcem, Mitrovicem  Teodosicem u Euroligi ce značiti da nemamo pretenzije za pobedu već da svi budu zadovoljni i svi igraju , gde nam rezultat nije primaran. Govorim o Euroligi. 

Pojačaj minute nosiocima neće se istopiti.  Pogledajte Zeljka, redovno ima igrače sa po 30 minuta na parketu, pa sta im fali? Redovno skrati tim i igra sa 9 -10 igrača...Ovde kod Janisa da može 20 da ih ima na raspolaganju,  za sve bi on našao minute, samo da se tanana neka dušica ne naljuti i ne naruši idilu.

Edited by No name
  • Like 4

1 hour ago, realno *w said:

A recimo posle prve četvrtine pomislih, jbt koliko ste organizovana ekipa na obe strane.

Jebiga, utisak te vara. Efes je igrao užasno prvu četvrtinu. Imali ogroman broj prodatih lopti.

Što se tiče raspada, da, daleko gore od vas, a ni Efes nije mnogo bolji od Asvela. Asvel je ove godine avion u odnosu na prošlu.

Mi imamo strašne prazne hodove u igri. Periode apsolutne nekreative, i ako nema dobre odbrane, to jest ako moramo da igramo poziciono, tu smo gotovi. Atleticizam nam je u minusu, stara smo ekipa. Imamo mi puno predvidivih mana, mada mora da se kaže da ovakav pad ne priliči ni nekom Splitu a kamo li ekipi koja igra Evroligu.

Bukvalno smo spustili gaće. Moglo je ovo da ode i na -50 samo da je bilo još 10 minuta.

16 minutes ago, forumko topic said:

Naravno da CMM i Larkin nisu za poređenje, ali gledam ovog našeg, koji se kreće kao da je usporen snimak, dok Larkin deli asiste kao brzi voz, baš onako kako pravi plejmejker treba da izgleda, još je ubitačan i poenter.  Ne treba da zaboravimo da je CMM do prošle sezone bio EC igrač i da je tek u Baskoniji debitovao u EL, gde je nabio statistiku, što je bio jasan mig našim stručnjacima da plate masno obeštećenje za najboljeg asistenta Evrolige. Uz to da mu dodaju i najnižeg i najstarijeg plejmejkera u EL - eto recepta za (ne)uspeh. CMM je koristan za neku ograničenu minutažu, ali ne snalazi se u ovoj ulozi i ne ume da se izvuče iz kriznih situacija. Ono bacanje lopte u ruke protivnika više puta zaredom je za vaspitnu meru i njemu i Kenanu i Jagu. Za velike pare igraju i tako moraju i da se ponašaju na terenu. Efes je kvalitetan tim, ali nije bolji od nas 20 razlike. Bilo bi tesno do kraja, da nije bilo glupiranja sa ovolikom minutažom Mitrovića, lelemuđenjem Nedovića i Kenanom koji nije došao juče na utakmicu. Kaliniću je teško pao poraz, a naročito ono izrugivanje Larkina sa provlačenjem lopte kroz noge na 20 i nešto razlike. To govori da je barem nekome stalo i da ima nade da neće svaka utakmica biti potop. 

CMM je odigrao odlicnu celu 1/4 i onda ga Janis zaboravio na klupu. On kao prvi nas plej treba da guli 30mpg jer mu to vise odgovara nego da ga neko secka.

Pritom, mogo bi smislenije izgledale one petorke sa 3 beka da je jedan od trojice on u kombinaciji sa Jagom Neda/Kenan, jer jedini on nije hodajuci mismatch u dobrani.

Ono sto meni bode oci pored standardnog Mitovica je Daum. On je dosao kao "pouzdan" suter za 3p sa pozicije cetri, da siri igru ali trenutno je na bednih 9/34, tj. 26.5% gde su mahom bile otvorene trojke. Bukvalno bolje da smo zadrzali rehabilitovanog penzosa Treja, koji bi za 10-15mpg imao bolji ucinak od doticnog.

3 minutes ago, No name said:

Pogledajte Zeljka, redovno ima igrače sa po 30 minuta na parketu, pa sta im fali?

Ništa im ne fali, imaju gori skor od nas, plus su neke utakmice kući gubili od apsolutnih autsajdera.

Mislim, ok, u pravu si za nas, ali kako si uspeo njih da uzmeš kao dobar primer?

• Like 3

Just now, Miki28 Teoljub said:

Stvarno mi nije jasno kako su u istom mecu Nedovic i Canaan bili tako kriminalni. 

Ajde 1 od 2 ali da obojica odigraju onako kriminalno, ne znam.

Što ti nije jasno, pa obojica su veoma nekonstantni igrači. Čak je Neda i konstantniji, ali više mečeva propušta pa ti se svede na isto.

• Like 3

Sinoćna utakmica staje u jednu rečenicu - od sjaja do očaja.

Što pre prihvatimo da smo nekonstantna ekipa i da Sfero neće prestati sa ringišpil rotacijama, to će nam biti lakše, a slažem se da je šteta ne iskoristiti resurse sa kojima raspolaže na pravi način.

Imamo nekonstantne igrače, previše smo matori, fali atletcizma i visine, ali isto tako posedujemo pametne, iskusne i kvalitetne igrače. Može da se izdvoji 9, 10 nosioca i 2, 3 igrača uloge koji bi igrali u zavisnosti od matchup-a.

9-8 skor bi bio odličan na polusezoni, ali se Makabi mora ozbiljno shvatiti. Da se držimo na 50% i dođemo po plejina tj. plejofa, a nakon toga mislim da ova ekipa ima dovoljno talenta i iskustva da odigra kvalitetnu seriju protiv bilo koga.

• Like 4

11 minutes ago, JPM said:

Ništa im ne fali, imaju gori skor od nas, plus su neke utakmice kući gubili od apsolutnih autsajdera.

Mislim, ok, u pravu si za nas, ali kako si uspeo njih da uzmeš kao dobar primer?

Ja cu da uzmem Atamana i PAO za primer, iako mi se gadi i klub i turcin. Medjutim, covek je prosle godne sa 7-8 igraca u rotaciji uzeo EL i ove godine isto tako igra.

6 minutes ago, JPM said:

Zato sto ih ponekad ispratim kada mi vreme dozvoli, I vidim da im nista ne fali. Zanimljivije mi da gledam njih , nego neki meč tipa Bajer-Asvel i slično.

Pa koliko im tačno bežimo? Jednu pobedu, vau...rašrafili nas u derbiju pa još odzvanja u glavi.

Koliko smo mi mečeva gubili tesno, pa gubili su i oni...gubili smo i mi protiv autsajdera,  pogotovo u ABA ligi, tako da se mi ni počemu ne razlikujemo.

Ovde je fokus o nama. Njih sam uzeo kao primer koji se meni lično dopada kako ( Zeljko) postavlja na terenu nosioce a kako pozadince. 

11 minutes ago, Dzonii said:

CMM je odigrao odlicnu celu 1/4 i onda ga Janis zaboravio na klupu. On kao prvi nas plej treba da guli 30mpg jer mu to vise odgovara nego da ga neko secka.

Pritom, mogo bi smislenije izgledale one petorke sa 3 beka da je jedan od trojice on u kombinaciji sa Jagom Neda/Kenan, jer jedini on nije hodajuci mismatch u dobrani.

Ono sto meni bode oci pored standardnog Mitovica je Daum. On je dosao kao "pouzdan" suter za 3p sa pozicije cetri, da siri igru ali trenutno je na bednih 9/34, tj. 26.5% gde su mahom bile otvorene trojke. Bukvalno bolje da smo zadrzali rehabilitovanog penzosa Treja, koji bi za 10-15mpg imao bolji ucinak od doticnog.

Slažem se, ali ako zabaguje, mnogo mu je i 13 minuta, jer ponekad kao da nema rešenja i predugo drži loptu kod sebe i onda na kraju baci neku ciglu. Prilično neodlučan i nekonstantan igrač. Kao da nema dovoljno samopouzdanja, iako puca od snage. Sa druge strane, Jago unosi energiju i živost, zna da ramrda tim, ali je malo limitiran visinom i protivnički bekovi to znaju da eksploatišu. A Teodosić puši tompuse i pije rakiju. 

• Like 1

Jedino što nije dobro je što smo izgubili velikom razlikom od ekipa koje će nam biti konkurenti za te pozicije koje vode u play in.

Milano, Partizan, Efes, a možda i Real. Ako se gubi treba da gubimo časnije. 

Ovo za sad je jako dobar skor. Naše utakmice tek dolaze a PO je za 4 mjeseca. Treba tempirati formu i biti najbolji kad je najpotrebnije.

• Like 1