Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

414 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      102
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      16
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      328
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      69
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      168

Recommended Posts

5 minutes ago, JPM said:

Primećujem i da se ovde ljudi zarad kritike prave blesavi izgleda. Postoje u košarci i elementi koji ne ulaze u zvaničnu statistiku, kao na primer umeće zagrađivanja koša, iznuđivanja greške protivnika, pritisak na liniji dodavanja i još ponešto. Nije mi cilj da bilo koga prozivam, ali de facto postoji mnogo više od onoga što papir kaže.

Mitroviću su protivnici skakali na glavu. Brownu svakako neće, plus je mnogo bolji na građenju lopte pod košem.

Sve si u pravu, ali najbolje od svega je sto ovde neki ljudi za Dobrica pricaju sve i svasta, da nema kvalitet, da nema pojma, svrstavaju ga u isti kos kao i Davidovca i Mitrovica i onda kad decko pokida 2 utakmice (a pokidao bi i vise da je igrao prethodne utakmice, jer je i u reprezentaciji pokazao koliko je koristan) odjednom se vise ne kritikuje i odjednom ipak ume nesto i nije tako los. Ali ne brinem ja, cim bude losiju utakmicu odigrao opet ce ici price da veze s mozgom nema, itd... Kao da ovi sto "znaju" svaku utakmicu imaju 30 poena i 20 skokova

• Like 1

1 minute ago, Krle said:

Sve si u pravu, ali najbolje od svega je sto ovde neki ljudi za Dobrica pricaju sve i svasta, da nema kvalitet, da nema pojma, svrstavaju ga u isti kos kao i Davidovca i Mitrovica i onda kad decko pokida 2 utakmice (a pokidao bi i vise da je igrao prethodne utakmice, jer je i u reprezentaciji pokazao koliko je koristan) odjednom se vise ne kritikuje i odjednom ipak ume nesto i nije tako los. Ali ne brinem ja, cim bude losiju utakmicu odigrao opet ce ici price da veze s mozgom nema, itd... Kao da ovi sto "znaju" svaku utakmicu imaju 30 poena i 20 skokova

Uobičajna stvar u našem narodu, ne treba to primati k srcu. Ja prvi iskreno nisam bio za vraćanje Dobrića jer smo produžili Giedraitisa., ali respekt za odnosu prema igri. Igra koliko mu trener da, ne buni se, uvek maksimalno. Kvalitet neki posebno vidljiv za najviši nivo košarke nema ni on ni Deda ni Mitar. Svako od njih ima očigledne i lako iskoristljive mane. Ali naravno, treba biti umeren i odmeren i u pohvalama i u kritikama.

• Like 1

Ako je zdrav i spreman da odma zaigra nemam apsolutno ni jednu problem da Brown dodje.Očigledno da ove sezone od Mitrovića i Davidovca nema neke koristi a vidjeli smo da Plavšić nije za ovaj nivo,možda bude ali ove sezone teško.Imali bi Bolomboja,Petruševa,Dauma,Browna i Kalinu da pomogne po potrebi na 4,miks različitih igrača,dosta različitih varijanti..E sad u kakvom je stanju to je pitanje..

Da se razumemo, retko ko osporava njegove igračke kvalitete. Ali trenutno njegovo fizičko stanje i pola godine bez utakmica je poprilično da se čovek zapita koliko će moći i kad će moći da pruži bar 50% onoga koliko može. 

Nama bi centarska linija povratkom Bolomboja trebala ovako da izgleda:
5: Bolomboj, Petrusev

4: Petrusev, Daum

Eventualno bi, ako bi ostao, koji minut na 5 pokupio Mitrovic/Plavsic, a na 4 Kalinic/Gedraitis. Na 3 opet imamo Kalinic, Gedraitisa, moze i Dobric, a ne treba zaboraviti da neretko koristimo petorke sa tri beka. Sa te strane uopste ne vidim gde bi uglavili minute za Browna. Znaci, izbacen je iz rotacije potpuno Davidovac, minutaza Mitrovicu/Plavsicu mizerna, na 4 ne koristimo vise Kalinica i Rokasa, i opet ne vidim mesto za Browna. A znamo svi da ce Sferopulos nastaviti da rotira i daje minute i tom Davidovcu i Mitrovicu, da ce ponovo stavljati Kenana na 3, itd... 

E sad, jedino ako ne daj Boze Bolomboj nece skoro na teren, pa je plan da Petrusev nastavi da igra iskljucivo na 5, a da Brown podeli minute sa Daumom na 4.

• Like 2

4 minutes ago, Систем те лаже said:

Поједини и даље ударају по Дозету, као да је његова последња реч када се бира и доводи играч. Није ми род а ни пријатељ, али стварно се претерује са критикама на његов рачун. 

Takav tretman ce uvek imati ljudi na visokim pozicijama koji sluze kao ikebane.

Edit: pogresan quote, oprosti StelaRosa :classic_biggrin:

Edited by kojan

52 minutes ago, JPM said:

John Brown je najveći hustler kog je evroliga ikad imala. Ne kontam nezadovoljstvo ali ok... imate pravo na mišljenje.

Čočo kaže bio nekad odličan Evroligaški igrač. Da, do povrede. Nema 33 nego 32 godine još pola godine. To nije neka razlika ali pokazuje tendenciju ka preterivanju u kritici.

Ovo znači da će neko od trojca Dobrić, Davidovac, Mitrović veći deo sezone biti na tribini, zavisno od rotacije i protivnika. Dalje znači i da ćemo definitivno Petruševa koristiti na 5 što je odlično.

Brown sledeceg meseca puni 33, ali generalno su mi nebitne godine u kosarci kad ce svakako potpisati ugovor samo do kraja ove ili sledece sezone.

• Like 1

Eno ga monak na insta trenira sasvim normalno.

Ima 32 godine, pola juroliga ima vise.

Mi se nadamo Bolomboju, a on decko sepa na snimku od pre 7 dana.

Mnogi se igraci povredjuju, pa bi valjda svakog po toj logici trebalo i zaobilaziti, stvarno ne kapiram.

• Like 5

8 minutes ago, СтелаРоса said:

Eventualno bi, ako bi ostao, koji minut na 5 pokupio Mitrovic/Plavsic, a na 4 Kalinic/Gedraitis. Na 3 opet imamo Kalinic, Gedraitisa, moze i Dobric, a ne treba zaboraviti da neretko koristimo petorke sa tri beka. Sa te strane uopste ne vidim gde bi uglavili minute za Browna. Znaci, izbacen je iz rotacije potpuno Davidovac, minutaza Mitrovicu/Plavsicu mizerna, na 4 ne koristimo vise Kalinica i Rokasa, i opet ne vidim mesto za Browna. A znamo svi da ce Sferopulos nastaviti da rotira i daje minute i tom Davidovcu i Mitrovicu, da ce ponovo stavljati Kenana na 3, itd... 

E sad, jedino ako ne daj Boze Bolomboj nece skoro na teren, pa je plan da Petrusev nastavi da igra iskljucivo na 5, a da Brown podeli minute sa Daumom na 4.

Meni su se smejali kad sam pisao pre nekoliko nedelja da je Davidovac već na tribinama a da će mu se uskoro pridružiti i Mitrović i Plavšić. Sa pojačanjem u reketu i povratkom Bolomboja to će se i desiti. Bolomboj i Petrušev će podeliti minute na 5. Petrušev će uzeti i koji minut na 4 a možda neće ni jedan. Deliće sa Bolombojem sve minute podjednako na 5. Pa ko kako uđe u meč imaće više ili manje minuta. Na 4 bi bili Braun i Daum. Na 3 bi bili Kalina, Dobrić i Rokas. I više ne bi bilo potrebe da se Kalina spušta na 4. To bi izgledalo ovako:

Kodi, Jago, Teo

Kenan, Nedović, Dobrić 2/3

Kalinić, Rokas

Braun, Daum

Bolomboj, Petrušev. 

To je to. 

Edited by Čočo
  • Like 1
  • Thanks 1

7 minutes ago, Čočo said:

Da se razumemo, retko ko osporava njegove igračke kvalitete. Ali trenutno njegovo fizičko stanje i pola godine bez utakmica je poprilično da se čovek zapita koliko će moći i kad će moći da pruži bar 50% onoga koliko može. 

Čovek je povredio rame i išao je na operaciju ramena. Nisam mogao da nađem koje rame ali ako je desno, on je potpuno isti igrač koji je bio pre povrede.

Njegovu pauzu je uslovila operacija na koju se odlučio.

Dakle, samo mu treba par nedelja u kontaktu i vraća se u rotaciju. Na ovim snimcima koje je izbacivao ne deluje da je menjao mehaniku šuta zbog povrede.

Ja uopšte nisam skeptičan po pitanju njega, i ako možemo ja bih ga potpisao i za sledeću sezonu.

Njegova povreda uopšte nije toliko ozbiljna kao da je recimo povredio šutersku ruku ili koleno. Bolomboy će mnogo teže da se vrati, videćeš da će biti prilično uzdržan neko vreme, normalno je, strah.

Ja sam na basketu istegao, dakle ne pokidao, nego istegao ligamente skočnog zgloba. Oporavak je trajao tri meseca. Strah od nove povrede par godina. Kad god me štrecne ja se ukenjam. 

Tako da, više treba da se molimo za Bokija nego za Džona.

• Like 4

Већ сам раније и рекао ако нам треба појачање то треба да буде на 4 а не на 5 као што се кука.

Џон Браун од како је у ЕЛ не сећам се неке његове повреде мало који меч је пропустио, до ове сада повреде тако да мислим да може да се врати на приближан ниво.

Са повратком Боломбоја свих 40 минута на 5 би требали да узму он и Петрушев плус Петрушев 10 на четворци. Осталих 30 минута на четворци за Брауна и Даума.

Калина да игра искључиво 3, тако да рекао бих да је Рокас у највећем проблему што се тиче минутаже ако Браун стварно потпише.

• Like 6

8 hours ago, DameTime said:

Ja sam sve više uverena da to baš ovako izgleda.

Samo da se na debi ne čeka kao na Tompkinsov i da ne služi da deli ruže za 8. mart xD

Ma jok, Brauna potpisujemo sa nadom da će zaigrati u decembru, a  relanost je da će da deli ordenje na Sretenje. 

7 hours ago, Guru said:

Brown III je četvorka, kakav te sada Mitrović spopao, a sa njim i Gagić, Miletić i centri Splita, bukvalno niđe veze... Sve i da dođe Brown, peticu će igrati isti igrači koji su je igrali i do sada.

P.S. Mitrović ni po jednoj statistici ne ispada vrsni skakač, to si opet nešto pomešao

Pa i Mitrović je četvorka bez šuta, a sada beskorisni centar. Za mene je JB III upgrade ogroman. 

• Like 4

35 minutes ago, СтелаРоса said:

Zar nije to ono sto velika vecina foruma i prizeljkuje?

34 minutes ago, СтелаРоса said:

Davidovac je tamo gde igrama/kvalitetom zaslužuje. A ako dodje Braun, onda Mitar ili Plavšić mu se pridružuju a Petrušev ide 100% na 5.

Analiza ima smisla samo ako nam se niko više neće povrediti od navedenih gore za raspodelu minuta? Koliko je to realno?

Posle bi opet ono naše famozno "krpili" i čekali vesti o oporavku.

Po broju imamo puno igrača dole pod košem, ali uporebljivih 3-4. Tako da Braun, ako je fizilčki ok( jer on od atletike živi) je dobrodošao.

Iskreno pre sam za dobru 4 nego da jurimo neki prosek na 5, kada već Petruševu tamo dobro ide.

I za kraj, odbrana u nekim trenucima kada se bude lomilo u sastavu CMM, Kenan,Kalina,Braun,Boloboj, to je bukvalno beton!

• Like 2

8 hours ago, MarioKempes said:

Hustler je, pa to ostavlja utisak dobrog defanzivca i skakača.

Ima timova u kojima Braun može da bude koristan, ali mi to nismo. Naši plejmejkeri nisu pretnja u šutu spolja, pa su nam potrebne četvorke koje imaju prangiju. Četvorka bez šuta bi potpuno ugušila naš napad. To je moje viđenje.

Upari se sa Petruševim i ne bi baš toliko bila gužva u reketu.

8 hours ago, Mile1 said:

Sta pricas brale, kakav dubok roster mi ne mozemo dobiti na gostujecem terenu u aba ligi da nam nosioci ne igraju preko 25minuta

Bocko ima do januara da pauzira, pa te samo pitam kakav dubok roster.Plavsic,Mitrovic,Davidovac,Jago, Teo nazalost nisu vise igraci za vise od 7 minuta po utakmici. Ako dodje Dzon i ako bude bio na 60%u odbrani dobili smo beton u reket u, sto ce janisu isto otvoriti nove rotacije

Pa sta ako igraju 25 minuta na jacem gostovanju u ABA?

Igrali su juce za Armani toliko i Mirotic i Ledej, Silds je gulio preko 30, pa su na kraju cak i izgubili.

Pa ne igraju protiv juniora, niti je to slucaj svake nedelje, a ovde bi mnogi hteli da igramo sa 14 igraca u ABA ako je moguce, a da u El kratimo rotaciju i da igraju iskljucivo najbolji.

Oce to, jedan dan od nedelje, pa nije ovo igrica, niti je svaki igrac Branko pa da ne igra par utakmica a onda udje na 2 minuta i napravi rsum na terenu.

Trebalo je ranije misliti o tome kako se pravi roster sa mladjom i atletski potentnom pozadinom, narocito kada imas pozitivni primer toga u komsiluku.

Sada nije resenje gomilati jos pohabanih stranaca, nego gledati kako da izvuces maksimum iz onoga sto imas i odrzis rezultat dok ti se ne vrati najbolji igrac ekipe, a to sve Janisu za sada polazi za rukom, jedan poraz u derbiju ne brise 6 pobeda u Evroligi.

Taj Jago je prosle godine jedan deo sezone igrao po 30 minuta svaka dva dana, u ABA ligi to moze i sada, taj Plavsic je u istoj ligi prosle godine bio dominantan.

Ne znam odakle izvadi tih 7 minuta jer ova dvojica dokazano mogu da ti budu osovina u ABA koja odmara nosioce, samo moras nesto iz njih da izvuces i ne moras nikoga da dovodis.

Druga stvar je sto je Braun daleko od "betona u reket", to ces videti ako bude stvarno dosao.

Ima 33 godinica, a tek je pre neku godinu video EL sa Uniksom, da ne pominjem da je imao vrlo zajebanu povredu ramena poslednjih meseci.

Narocito bi taj beton dosao do izrazaja u petorci sa Bockom ili Mitrom gde bi se taj tandem sudarao po reketu, jer nema mogucnost da izadje spolja, pogodi nesto i rasiri protivnika.

Na to dodaj i Kodija koji je sa punim reketom u napadu koristan koliko i Aleksej Nikolic i imas veselje od igre.

Dakle, Braun ne otvara nikakve nove rotacije vec upravo suprotno, jer je igrac koji sem poludistance i nekog skoka nema nista u napadu i moze da igra samo sa par igraca u nasem rosteru a da ne bude potpuno beskoristan.

Odbrana koju igra je daleko od dovoljno dobre da pokrije sve muke u rotaciji do kojih bi njegov potpis doveo, a Janis i sa ovim sto ima zna da se pogubi.

To sto Daum donosi na skoku, u sirenju igre i  postovanju nizih igraca su elementi igre koje ovaj moze samo da sanja, al je zato crnac sa agresivnim mlataranjem rukama u odbrani i gotivnim proslavama koseva pa nam se svidja, nema veze sto se odbija od jaceg igraca ko od zida, daj ga.

Bukvalno prizeljkujes enerdzi gaja koji ce verovatno biti masno placen, a koji nece doneti nijednu novu dimenziju ekipi, sem sto eto necemo vise gledati Davidovca u 12, ni protiv abaligasa.

Ako taj cef toliko kosta, onda neka, nek se dovede, ali budi siguran da to nece nista bitnije unaprediti ekipu, a Janisu ce to biti nova glavobolja jer ce pored viska igraca spolja imati novu brigu, kako da namiri sve unutra.

• Like 6
  • Thanks 2

Ovaj potpis, ako se i desi u šta sumnjam, je svakako naš trademark i prosto dokaz da ne izlazimo iz opanaka u koje smo ušli cirka 2013-2014 i gde evo već deceniju (jebotebogtejebo) dovodimo isključivo igrače po sistemu:

1. pokazao se u EL

2. napunio grobare

3. napunio nas

4. kompenzacija Mišku

5. izlazi iz povrede i niko ga neće

Mislim ovo stvarno zvuči kao onaj priručnik za ciganski prelazni rok (krava muzara, kamenjar, invalid itd.) ali je zaista tako. Što je i skroz u redu imajući u vidu da od Davora Ristovića mi nemamo sportski sektor ma kako to otrcano zvučalo. Kvinsi Miler kao izuzetak (pritom svakako ne skroz nepoznat igrač) i još par igrača kojih se danas više niko i ne seća.

Tako da već vidim jedan welcome John Brown instagram post. Pa onda prva tekma 6 minuta u finalu kupa. 

Doduše, vidim i sebe kako Treja sa profilne menjam Brownom nakon finala domaćice, gde umesto Treja sa bakljom, rakijom i ćevapom, stiže fotka Browna sa buksnom i rakijom. 

• Like 6

Eventualni dolazak Brauna meni govori samo da Bolomboj neće skoro, da Petrušev ostaje isključivo na 5, a da ne možemo da nađemo iole krštenu peticu za ono što trener želi.

Porediti Brauna i Davidovca nema nekog smisla jer ovaj drugi uglavnom nije ni među 12 u EL, pa Braun neće uzeti njegove minute.

Porediti Brauna i Mitrovića - takođe ne vidim poentu, jer je jedan čista četvorka, a drugi čista petica. 

Braun kod nas može da igra u paru samo sa Petruševim, eventualno u nekom small ball-u sa Daumom.

Ne vidim poentu dovođenja, ali valjda trener zna šta je zamslio.

• Like 3

1 hour ago, Krle said:

Nitko nije pisao da je loš,svi znaju da je upotrebljiv igrač, nego je konsenzus da je nepotreban jer je došao kao četvrta trojka. Potreba je bila na 4 i 5.