Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

407 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      123
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      324
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      66
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      165

Recommended Posts

Au kakva pobeda! Da je neke pravde mi bi sad imali poraze samo od proslogodisnjih finalista. Retko ko bi se usudio da prognozira ovakav skor posle 9 kola. 

Kodi bas deluje mocno kad je u ritmu, jos ako mu ulaze sutevi postaje nezaustavljiv. Imam nekako osecaj da ga Janis jos drzi pod rucnom, ali mozda je i bolje tako da mu se postepeno povecava sloboda kako bi se i ekipa navikla na njegov tempo. 

Filip bukvalno u onom modu kao protiv Olimpijakosa i Valensije na strani u prvom mandatu. Malo je suludo ali pored ovakve napadcke partije mene najvise raduje njegova obrana, perfektna iskakanja stizao je da pokrije sve i pored velike potrosnje u napadu.

O Kalini je postalo suvisno pricati, pravi glue guy i dusa tima, kako cita igru i u napadu i u odbrani je stvarno impresivno.

Teo, Kenan i Gidra takodje odlicne role. Teova rola nas je odlepila, a onaj Kenanov pogodak za dva iz skracenog kornera je resio utakmicu.

• Like 11

Nakon odgledane reprize, potvrdio sam ono na šta mi je sve ovo zaličilo nakon onog trijumfa u gostima kod Fenera, a to je da mi imamo veoma ozbiljnu ekipu, koja je spremna da se pobije sa svima.

Nemam šta drugo da vam kažem osim da jedva čekam svaki sledeći meč i duboko verujem u naš najbolji rezultat u Evroligi.

Na sve ovo, očigledno je da je hemija u ekipi fenomenalna, a šta tek reći za gospodina Janisa Sferopulosa. Ne znam na koliko je ugovor, ali ovaj čovek mora da bude projekat kluba na duže staze.

Druga dimenzija smo za Petruševim, ali me još više raduje povratak samopouzdanja kod Kodija. Mada, mislim da od svega ovog ne bi bilo ništa da se nije vratio Kalina, taj čovek u Zvezdi i u nekom drugom klubu ne može da se poredi.

Ljudi, uživajmo u ovoj sezoni!

• Like 32

Ih sto volim ova prolecna jutra u sred jeseni🍀

Sad kafica, grča u maloj do pola.

Ondak do 9 prelistavanje, onda kao radim, ondaK pauzica, ondaK jopet kafica, pogled na stampu, pa ce dremkica kad budem se dopelal kuci.

Sta da ti pricam, regularan dan kad smo mi zvezdasi u pitanju.

Sto se tice ovog decka Filipa, not tu bed.

• Like 5

Ja sam uvek u fudbalu vise cenio igrace poput Inijeste, Xavia, Fabregasa. Danas Gavi, Pedri...takve igrace. Iz drugih klubova Pirlo, pre njega Jugovic... igrace koji druge na terenu cine boljim.

U kosarci su to talenti poput Teodosica. Nikad nisam cenio igrace kao sto je Majk Dzejms, to su kosarkaski Mesi i Ronaldo, svi se popale na takve. Ali ja volim Floor General tip igraca.

No dobro, Yagica bi mogao malo vise sebe da ceni. Ovaj buljoljub ne prilici ozbiljnim igracima.

• Like 1

13 minutes ago, JPM said:

No dobro, Yagica bi mogao malo vise sebe da ceni. Ovaj buljoljub ne prilici ozbiljnim igracima.

Pa on i nije ozbiljan igrac ... mozda pored Mise i postane ali mislim da ga fizika ozbiljno j...

Jbg, ne raste brat Facu bas na svakoj grani

Edited by Plant
  • Like 1

10 hours ago, Kosjan Willavić said:

Nedovic opet zadnja loza, znace se vise sutra posle snimanja. Valjalo bi da Lazic bude spreman za prekosutra

E jbt, a taman je uhvatio neki ritam i počeo dobro da igra. Koje sranje...

• Tuzno 1

Pokazujemo impresivan napadački kvalitet u kontinuitetu, nešto čega se ne sećam da smo ikada pre radili. 

Svaka čast celoj ekipi, mnogo je lep osećaj kad te navikavaju na tako nešto.

• Like 13

Sinoc smo imali pokaznu vežbu zašto nama nije potrebno pojačanje na poziciji 5.

Sfero ima ideju da povremeno igra sa petorkama u kojima su mu na pozicijama 1-3 bekovi, najčešće Yago, Kodi i Teo. Takve petorke su ofanzivno jako kreativne, jer je na četvorci najčešće Kalina. Na petici Petrušev.

Ovakve petorke naravno imaju i manu a to je odbrana Teodosića ako čuva trojku i naravno skok što je bilo očigledno, jer Petrušev nije preterano jak na zagrađivanju, a imamo small ball četvorku. Međutim to je trenerova odluka i ja to poštujem.

Kada se vrati Boki, neće biti tih problema, bar ne u toj meri, a isti problem se može pokrpiti kada baš zaškripi i Daumom sa većim minutima na 4, iako je čist greh da Kalina nije u petorci jer taj čovek je bog otac košarke. Šta on sve radi na parketu, to je za udžbenike.

Ali eto, za mesec dana će to krenuti da izgleda dobro. Do tada, Plavišić se pokazao da može da pokrpi.

Ne znam šta je sa Lukom. On nije toliko loš koliko loše sad deluje. Bukvalno ga raznose protivnici na parketu, skidaju mu lopte sa glave, zagrađuju ga. Havarija. Bukvalno za 5 minuta napravi štetu. Iskreno mi je žao čoveka koji bi bio NBA četovrka da ima šut.

• Like 1

Sa ovog tour the Franca vec kuci nosimo dobar rezultat, ali utakmica sa Asvelom moze biti jako bitna po raznim osnovama, pre svega sa psiholoske strane.

Ako nakon Monaka ekipa ostane jako fokusirana, i sa karakterom udje u taj mec da ga odigra na pobedu i nista drugo(kao da se ova pobeda protiv Monaka nije ni desila) pokazace da su i definitivno kao tim sazreli za neka velika dela ove sezone.

Sa igracima kakve imamo u timu bas verujem u njih da to i jesu!

• Like 2

Šteta što Daum ne pogađa otvorene šuteve. 28% za 3 je baš mizeran procenat za streč četvorku.

Neki drugi doprinos ne vidim od njega, nije ozbiljan faktor u odbrani i skoku, dok se na postu ne snalazi ni protiv krila i jačih bekova.

Čudan potpis generalno.

• Like 3

12 minutes ago, Princeton said:

Mislio sam da je Daum-u zapecacena sudbina na klupi kad je umjesto dodavanja otvorenom Petrusevu, pripalio trojku, gdje se vidila totalna kosarkaska neprisutnost utakmici. Ali koliko nas trener ima strpljenja i zelje da ga razigra, vec ga je vratio u igru u sljedecoj cetvrtini. Siguran sam da ce dobijati i dalje sansu, sve dok ima odgovarajuci match-up, i dok postoji aktivnost u odbrani.

Tako je i delovalo. Nikad nisam video Sferopulosa tako ljutog. Na prvom sledecem tajm autu je odmah pokazao Daumu da se skloni i covek poslusao i stajao skroz sa strane.

Ipak nije old school Sferopulos, inace bi Dauma izbacio iz dvorane. Dobra stvar sto se mene tice.

1 minute ago, feanorlfc said:

Tako je i delovalo. Nikad nisam video Sferopulosa tako ljutog. Na prvom sledecem tajm autu je odmah pokazao Daumu da se skloni i covek poslusao i stajao skroz sa strane.

Ipak nije old school Sferopulos, inace bi Dauma izbacio iz dvorane. Dobra stvar sto se mene tice.

Zamisli da je Daum jeo bananu u tom momentu.

• Ha-ha 1

Dauma ponekad povuče lopta i ne služi ga šut najbolje, ali ja volim kad je on na terenu.

Momak je mnogo veći fajter nego što ga se ja sećam, i sasvim pristojan u defanzivnim zadacima. 

Postavka gde su nam visoki Kalina - Daum - Petrušev je poprilično zajebana. 

• Like 12

Zanimljiva mišljenja oko Petruševa. Prvi put kada je došao kod nas, većina navijača je bila besna na Jovanovića što gura na 4. Kod Duška Ivanovića je uglavnom igrao tu poziciju ali je možda i njabolje partije pružao na 5. Sada je mišljenje većine navijača obrnuto. I povratkom Bolomboja mišljenja sam da će ga Janis koristiti i na 4 i na 5, u zavisnosti od protivnika i dešavanja na terenu. Pokazao je da može biti koristan na obe pozicije, što je bogastvo iako i po mom mišljenju više mu odgovara pozicija 5. I on mora da prelomi na kraju sezone što se tiče karijere da se ne bi desilo da opet izgubi godinu dana. Znam da je na pozajmici i da se ne pitamo samo mi, ali sam mišljenja da je za njega najbolje da insistira da ostane bar još jednu sezonu kod nas.

• Like 3

26 minutes ago, Sector said:

Šteta što Daum ne pogađa otvorene šuteve. 28% za 3 je baš mizeran procenat za streč četvorku.

Neki drugi doprinos ne vidim od njega, nije ozbiljan faktor u odbrani i skoku, dok se na postu ne snalazi ni protiv krila i jačih bekova.

Čudan potpis generalno.

meni nije bio toliko cudan potpis, ali stoji da ne doprinosi tim strech elementom, sto su bila primarna ocekivanja

ja sam se nadao od njega nekom 36-38% spolja

plus masi dosta otvorenih suteva

od drugih kvaliteta moze dobro da trci u tranziciji, a ume i da postuje nize igrace

opet, to nece biti dovoljno za pozitivan utisak ako ne dobaci do nekih 35%

• Like 3

1 hour ago, JPM said:

Ne znam da li si ti dobro a ja pogresno skapirao (a rekao bih da sam ja dobro), ali cini mi se da je taj buljoljub napisan pre nego sto je Yago i dosao u Evropu i/ili uopste imao ideju da ce igrati EL. Imao je san da hoce. 

U svemu ovome je Dzejms ispao smeker sto se toga setio i poklonio mu dres. 

• Like 22