Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

407 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      123
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      324
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      66
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      165

Recommended Posts

Ne znam hoce li Zejte biti dostupan Saletu veceras ali bice krvavo ako ovaj izadje sa njim i Motejunasom u tandemu.

Bas su vidljivo veci i jaci od nas, u reketu narocito, a nije zanemarljivo sto i spolja imaju silu u Dijalou, Lojdu, Braunu itd.

Vise su nego sposobni da nas prebiju i nadskoce, time mogu da kompenzuju los napad koji i takav kakav je - moze da dovede do velikog broja postignutih poena s obzirom na individualni kvalitet koji poseduju.

Dzejms nije u formi ali je pitanje trenutka kada ce nekoga da upropasti - valjda necemo biti te ciganske srece veceras.

Ono cemu se ja nadam je da Daum nastavi sa sjajnim partijama, pre svega u odbrani i na skoku, valjda i sa vecom minutazom od nekih 25-28 minuta.

Na momente je sjajno cuvao Hejs Dejvisa koji je top cetvorka lige, imao je dobrih minuta na skoro svakoj utakmici u poslednje vreme i krajnje je vreme da dobije ozbiljniju priliku.

Kad ako ne sad, Filip mora da uzme minute na 5, a Davidovac i Mitrovic se raspadaju.

Dovoljno je dugacak Daum da smara Motejunasa (ako bude bio taj duel) i Blosomgejma, ne ocekujem puno u napadu ali bilo bi sjajno da ubaci tih par suteva/katova/zidanja kojih ce sigurno biti.

Plavsic ce biti primarna meta njihovog napada sigurno, sto iz pika sto ovako.

Nema tu nikakvih nepoznanica, on je nas najslabiji igrac sa jacom minutazom i sto bi neki treneri rekli - jak si koliko ti je jaka najslabija karika.

S tim u vezi, njegov ulazak i snalazenje veceras trasirace nas put protiv Monaka.

Da molimo Boga da ce oni propeleri kojim mlati doneti vise dobrog nego loseg, dobra stvar je da ovi nemaju nekog brzanca koji je lak na nogama i u pik igri, sa Papajanisem definitivno moze da trci.

Da bi se pik sa njim branio ostala trojica moraju da rade kao sat, pomoc mora da bude dobro tajmirana, igraci moraju da budu pametni i cvrsti, a nije zgoreg da i ovi omase po nesto i ne kazne svaki nas eventualni kiks.

Dijalo-Kalinic je jedan od najjacih duela koje covek moze videti u ovoj ligi, a sa pozicije 3.

Pod uslovom da to bude direktan duel, za ocekivati je da se dva fenomenalna glueguy-a u igri poenterski potru, videcemo ko ce ostvariti prednost i veci uticaj na igru.

Jos jedna stvar, primetno je da smo pali sa procentima u poslednje vreme.

Preduslov svega veceras je da tu ne omanemo, da otvorimo suterski kao protiv Fenera ili sto blize tome, to bi dalo totalno drugaciju dinamiku utakmici.

Nedovic igra vrlo pametno ove sezone, prijaju mu gostovanja, tu je i Kenan i imamo sa cim da zapretimo, nek se bar jedan od njih upali.

Ovi nisu postigli automatizme kakve Sale zeli i nece biti sposobni da nas rutiniraju ako udjemo cvrsto i suterski raspolozeno.

Iako smo prilicno osakaceni u reketu imamo jos dosta rezerve i sirine u timu, Petrusev jos nije odigrao "onu" partiju, Gidra i Jago treba da dignu procente, Teo ce jednom da povuce na pravu stranu, Kodi je podigao formu...

Jos jedna stvar, ne treba cuditi ako Janis u slucaju loseg rezultata u drugom poluvremenu digne rucnu i okrene se Asvelu.

To nisu popularne stvari ali se desavaju, mi bez Bocka nismo u poziciji da pretimo i merkamo 2/2 ali mozemo i treba da se nadamo.

Pobeda veceras bi bila andrenalinska injekacija pred duel sa Asvelom, poraz ne pada lako ali nece boleti ako zadrzimo svezinu i brejknemo u Lijonu.

Srecno momci!

• Like 8
  • Love 2

49 minutes ago, Issey said:

Jago ima malo smisla ako mu ne daš 25+ minuta i slobodu da divlja. Već se pisalo o tome. Ova uloga drugog ili trećeg pleja, ili da prenese loptu Teu, nema smisla. Nije Janis našao ulogu ni njemu ni Rokasu, a o Dobriću i Mitroviću da ne govorim. S tim što je jedino Rokas prilagodljiv, iako nije igrač koji treba da igra ovo što mu je Janis namenio, dok su ostali očekivano u kanalu... 

sfero i dalje ocekuje da miša povremeno bljuje mađiju

toga je ove god sve manje i manje, skoro pa nepostojece

u toj postavci jago bi morao da dobije svojih 15-20min, sto mora biti dovoljno da uhvati neku konstantu

miša jeste bio preko ocekivanja prosle sezone i jedno vreme u EL smo licili na nesto samo kad je on bio na parketu

ali morace da se prilagode ta ocekivanja ove sezone

• Like 4
  • Thanks 1

Izuzetno teska utakmica veceras protiv ekipe koja je atletski i fizicki dosta dominantnija od nas i koja nam nikako ne lezi prethodnih godina.

4 puta smo igrali u njihovoj fiskulturnoj sali, imamo 1 pobjedu (i to iz EK) i tri lagana poraza gdje nismo nijednom bili ni blizu da ih ugrozimo.

Ipak, nismo bez sanse i sa pravim pristupom i njihovom nesto losijom veceri imamo itekako sanse, ali odbrana mora da bude na nivou.

Da bi dobio EL gostovanje prije svega moras defanzivno da budes prisutan i koncentrisan, i da iz te defanzive i njihovih promasaja ili ukradenih lopti postignemo sto vise lakih poena i tako gradimo samopouzdanje. Napad isto mora biti na nivou, ali on sam (cak i vrhunski) nije dovoljan za pobjedu na strani.

Zato se nadam da udjemo kao protiv Fenera, prije svega akcenat na jakoj odbrani, ali pametno i stalozeno u napadu i da probamo da ih uvedemo u nervozu sto ranije.

Nadam se sastavu veceras:

CMM Canaan Kalinic Daum Plavsic

Yago Nedovic Dobric Giedraitis Petrusev 

Lazic Teodosic

Dilema jedino Lazic ili Mitrovic i ja bih tu vise rizikovao sa Brankom jer ne vjerujem da ce i Filip i Plavsic uci u problem sa licnim, a Lazic bi mogao preuzeti Jamesa ako se on raspuca.

• Like 2

2 hours ago, Sokmeniki said:

Izuzetno teska utakmica veceras protiv ekipe koja je atletski i fizicki dosta dominantnija od nas i koja nam nikako ne lezi prethodnih godina.

4 puta smo igrali u njihovoj fiskulturnoj sali, imamo 1 pobjedu (i to iz EK) i tri lagana poraza gdje nismo nijednom bili ni blizu da ih ugrozimo.

Ipak, nismo bez sanse i sa pravim pristupom i njihovom nesto losijom veceri imamo itekako sanse, ali odbrana mora da bude na nivou.

Da bi dobio EL gostovanje prije svega moras defanzivno da budes prisutan i koncentrisan, i da iz te defanzive i njihovih promasaja ili ukradenih lopti postignemo sto vise lakih poena i tako gradimo samopouzdanje. Napad isto mora biti na nivou, ali on sam (cak i vrhunski) nije dovoljan za pobjedu na strani.

Zato se nadam da udjemo kao protiv Fenera, prije svega akcenat na jakoj odbrani, ali pametno i stalozeno u napadu i da probamo da ih uvedemo u nervozu sto ranije.

Lazic Teodosic

Dilema jedino Lazic ili Mitrovic i ja bih tu vise rizikovao sa Brankom jer ne vjerujem da ce i Filip i Plavsic uci u problem sa licnim, a Lazic bi mogao preuzeti Jamesa ako se on raspuca.

Koliko sam procitao Lazic i Davidovac su van sastava.
Meni je Kodi kljuc. Samo da nastavi da dize formu, Petrusev je sve konstantniji, tako da bice to ok.

Jutros ustajem izlazim da prošetam psa ispred zgrade od kiše i lišća klizam se i razbijam se kao zvečka. Krećem da psujem. Dolazim kući spremam se da se tuširam ulazim u tuš kabinu nema vode. Još nisam prestao da psujem od pada napolju nastavljam još većim intezitetom. Zove žena da je pokupim kod zubara a na putu do nje sve ludak do ludaka u saobraćaju. Em vozio sat vremena do nje(treba 15min), jedva našao parking i isto tako se jedva vratio kući. Zlo i naopako. Ostavljam ženu kući, silazim u podrum da pokupim nove zimske gume kako bih zamenio i dva sata tražio slobodnog vulkanizera nigde, ništa slobodno. Nivo besa dolazi do vrhunca. Odlazim kod poslednjeg vulkanizera pre nego što odustanem i ne videvši da ispred njegove radnje nema više puta već kreću stepenice levi prednji točak propada i ne mogu da mrdnem ni napred ni nazad. To je to. Kraj. Da sam imao benzin zapalio bih i auto i sebe. Dobri momci iz servisa izašli i pomogli mi da se iskobeljam. Istog trenutka kod njih zakazujem termin za zamenu guma jer ni jedan dinar nisu hteli da uzmu za pomoć. Kažem sebi, konačno nešto dobro danas. U celodnevnoj nervozi kroz glavu mi prolazi, jbt. večeras utakmica. Ne može ceo dan da bude ovakav, pričam sebi. Mora da se završi dobro. Momci mi pomogli da se izvučem iz rupe, kući stižem stigla voda mogu da se okupam. Posle celodnevnog zlo i naopako, krenule su dobre stvari. Večeras da se tako dan i završi. Pobedom! 💪

• Like 13
  • Love 6
  • Ha-ha 1

6 minutes ago, Čočo said:

Jutros ustajem izlazim da prošetam psa ispred zgrade od kiše i lišća klizam se i razbijam se kao zvečka. Krećem da psujem. Dolazim kući spremam se da se tuširam ulazim u tuš kabinu nema vode. Još nisam prestao da psujem od pada napolju nastavljam još većim intezitetom. Zove žena da je pokupim kod zubara a na putu do nje sve ludak do ludaka u saobraćaju. Em vozio sat vremena do nje(treba 15min), jedva našao parking i isto tako se jedva vratio kući. Zlo i naopako. Ostavljam ženu kući, silazim u podrum da pokupim nove zimske gume kako bih zamenio i dva sata tražio slobodnog vulkanizera nigde, ništa slobodno. Nivo besa dolazi do vrhunca. Odlazim kod poslednjeg vulkanizera pre nego što odustanem i ne videvši da ispred njegove radnje nema više puta već kreću stepenice levi prednji točak propada i ne mogu da mrdnem ni napred ni nazad. To je to. Kraj. Da sam imao benzin zapalio bih i auto i sebe. Dobri momci iz servisa izašli i pomogli mi da se iskobeljam. Istog trenutka kod njih zakazujem termin za zamenu guma jer ni jedan dinar nisu hteli da uzmu za pomoć. Kažem sebi, konačno nešto dobro danas. U celodnevnoj nervozi kroz glavu mi prolazi, jbt. večeras utakmica. Ne može ceo dan da bude ovakav, pričam sebi. Mora da se završi dobro. Momci mi pomogli da se izvučem iz rupe, kući stižem stigla voda mogu da se okupam. Posle celodnevnog zlo i naopako, krenule su dobre stvari. Večeras da se tako dan i završi. Pobedom! 💪

:Mitar danas nastupa:

5 hours ago, Sokmeniki said:

Lazic Teodosic

Koji sam ja strucnjak...

Bravo momciii, Bravo Sferooo idemo po 2/2