Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

405 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      23
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      123
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      100
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      14
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      322
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      67
    • Beztrofejni debakl
      15
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      163

Recommended Posts

2 minutes ago, TB Told said:

Kao što rekoh ukupno tri koša iz reketa smo imali i uz to 10 skokova manje od Panatinakosa. Loptu nismo mogli da spustimo ni jednom od centara, jer nisu mogli da se izbore za pozciju. Ukupno jedan iznuđeni faul na svoj trojici centara. 

Stoji to sve, i stoji da smo bez Bolomboja pretanki na 5, ali veceras smo izgubili pre svega jer smo brljali dok smo imali veliku prednost, i jer posle toga nismo mogli da odbranimo njihove bekove u zavrsnici meca. Oni su cak poslednjih 5-6 minuta igrali bez pravog centra, jer kao sto rekoh Lesor nije bio toliko dominantan kao sto inace ume da bude protiv nas. 

• Like 2

Može Janisu svašta da se zameri. Svašta mu i zameram. Najviše mu zameram što je dopustio da u sezonu uđe samo sa Bolombojem na 5 i Daumom na 4. Ali utakmice od gubitka Bolomboja mu ne mogu zameriti. Iz ekipe je izvukao maksimum. Protivnici sa kojima smo igrali sam očekivao da će nas svi do jednog lagano rutinirati a mi smo prikazali odlične partije sa onim sa čim smo raspolagali. I bili na tri utakmice na loptu od pobede. Ima propuste u vođenju utakmica i nejasnih odluka ali jako je teško pripremiti meč gde ćeš da pokriješ ogroman nedostatak u reketu u napadu i odbrani. Cela ekipa učestvuje u tome i dolazo do ogromne potrošnje. Treba pokriti sve nedostatke Mitrovića i Plavšića. Plavšić momak grize, bori se, skače ali ne može celu utakmicu tako. Zbog svih okolnosti mi poslednje tri utakmice sve forsiramo spolja. Baš je bilo preteško gledati kako smo u napadu iz reketa nemoćni. Zabijamo se u njihove, gubimo lopte, otvaramo im kontre. Imali smo jedan pnr za celu utakmicu. Ne može, ne ide. Nije alibi ovo, to je realnost. Sa ekipa sa kojima smo igrali i u ful sastavu ti treba mnogo više od igre. A mi nismo imali snage ni strpljenja za više. 

I još nešto, ne brinem ni jedan gram za karakter ove ekipe. Pokazali su ga na svakoj utakmici osim u Madridu. Ekipa se mobilisala i daju sve od sebe. Više puta sam ponovio ovo. Ova ekipa dosta podseća na Partizan od pre dve sezone. Igrali jako u početku, gubili od jakih u neizvesnim završnicama na jednu loptu i onda se otčepili od decembra i zamalo otišli na F4. Ne tešim ni sebe ni vas. Verujem u to. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 2

Daleko od toga da ce jedan centar ovde nesto resiti

Dzaba nama sve ako covek nastavlja da briljira sa petorkama. Sad idu "laksi" protivnici ali moracemo da pobedjujemo i svako ovakvo vodjenje utakmice ce biti pod vecom lupom i skupo ce nas kostati. Sfero ovo vodi kao da je septembar i da su ovo pripremne utakmice. 

Ume on da pripremi tekmu ali ako ne ide po planu ili se izjalovi on se gubi ko seva u prolece.

• Like 2

Gluposti na terenu i pored njega su posledica pripremnog perioda koji je bačen niz vodu umesto da bude iskorišćen da se podele uloge. Već sam pisao, nema trenera na svetu koji može ovolikom broju igrača koji traži minutažu da podeli uloge tako da svi budu zadovoljni. Mi jednostavno nemamo rutinu na kraju, a ne možemo ni da je imamo kad se ne zna ko rešava kao prva ko kao druga opcija ako zatvore prvu itd. Zbog toga i imamo da poslednja 2 napada rešavaju Nedović i Teodosić. Da li je situacija na terenu pogodovala takvoj odluci? Naravno da ne, njih dvojica su imali meč za zaborav. Da li su njihovi šutevi bili posledica udvajanja Kenana ili Kalinića kao igrača koji su bili najefikasniji na utakmici? Naravno da ne, dodavanje Kenanu i Kalini nije ni pokušano, već je lopta od starta išla Nedoviću i Teu. Kakav onda plan igre kad je povuci-potegni mi zapravo imamo? Daj loptu Nedoviću i Teu da se ne naljute? Možeš ti da izgubiš utakmicu, nikakav problem, ali da ti u novembru nemaš jasan plan igre kad se rešava ko napada prvi, ko čeka ako ne prođe prvobitna akcija, meni je to neverovatno. Čak i kad odstupaš od tog šablona, odstupaš u skladu sa situacijom na terenu, daješ loptu igraču koji je u ritmu, a ne odmah ovoj dvojici koji ništa pogodili nisu.

Neozbiljno je ovo teranje trenera sada, da li vi stvarno mislite da će neko doći sada, oterati par igrača, napraviti rez u ekipi i oduzeti ovlašćenja Teodosiću? Od toga nema ništa. Posledice upravljanja onog od pola veka će se osećati  u narednom periodu, taman da sutra zaista ode i nema nikakvog uticaja na dešavanja u klubu. Dva puta nas je vraćao debelo unazad kad je razvoj kluba u pitanju, 2017. i 2022. oteravši trenera i kompletnu petorku, i ovog leta je treneru doveo i ostavio igrače koje ovaj nije hteo, a opet poslušno prihvatio, neće to nikakav čarobni štapić da obriše.

Mnogo goru stvar od ovog poraza večeras je Sferopulos uradio kad je pičkasto forsirao Bolomboja u PG gde je jasno da su uslovi očajni za igru, uprpio se poraza jer eto "prednost domaćeg terena" bla bla bla. Povreda može da se desi bilo kada, ali nemam problem ako se igrač povredi u EL, to nam je primarno takmičenje, uvek može da se desi, ali da ti forsiraš jedinog EL centra u ekipi a znaš da nemaš zamenu zbog pobede protiv Bokana, jbt.

Nije mi Sfera žao, a opet ne bih ga terao, jer ko god da dođe vrteće se opet ista priča, "vidiš kakav mu je tim Nebojša sastavio a on ne zna", i tako do sledećeg kandidata.

• Like 9

2 minutes ago, bodo said:

Ipak ostaje misterij zašto se nije akcija radila za igrača koji je imao vruću ruku celu večer. 

Verovatno jer se za Kenana mora odigrati bas prava akcija u kojoj ce on da istrci iz bloka i sutira bez spustanja lopte na parket, sto em nismo imali vremena da uradimo, em Pao nije naivna ekipa da dopusti tako nesto. Jer on ipak nije bas najbolji izbor da mu se da lopta u ruke da igra 1 na 1. Naravno, nekako najpravednije bi bilo da je lopta stigla do Kenana i da je on uzeo taj sut, ali okolnosti nisu dozvolile da se tako nesto desi. Sta znam, za 5 sekundi sto nam je ostalo smo imali sasvim solidnu poziciju, Teo je ok suter za 3, ali jbg. Iskreno, nemam poverenja trenutno ni u jednog naseg igraca da moze da pogodi takav sut na -1 ili -2 za pobedu.

• Like 3

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/da-li-su-bili-koraci-slukasa-pre-trojke-mitoglua-video/

Evo i SK objavio. Ovo mi zaista ne spada u kategoriju kradje, izgubili smo zbog sopstvenih gluposti, ali da li je moguce da se vecito protiv nas ovakve stvari ne vide? I onaj faul Yaga na kraju je jako upitan, kontakt ako je i postojao je bio minimalan i ti ga sviras 5 sekundi pre kraja meca na neresenom rezultatu. 

• Like 1

Znam da smo imali dva teska poraza u 2 dana, ali se svasta pise, mislim da je bolje sutra hladne glave izanalizirati sve jer je danas kosarka nazalost u drugom planu.

Meni je samo bitan osjecaj koji dugo nisam imao - a to je da ce ova ekipa uci u 8.

Ostalo je jos 28! kola do kraja i ja iskreno vidim da cemo napraviti jednu ozbiljnu seriju pobjeda kad tad i da ce nam se vratiti ovo sve.

Ono sto je ocigledno jeste da nam treba centar (Motley), svaka cast Plavsicu na borbenosti, ali ga mnogo exploituju protivnicke ekipe, ipak ja bih ga zadrzao kao 3. centra.

Morace se nesto uraditi i sa Teom i maksimalno ograniciti njegove minute, ubacivati ga u kratkim vremenskim intervalima pa ako nista ne uspije za tih 2-3 minuta onda ga ostaviti na klupi (to je vrlo tezak zadatak i morace to Sfero sa njim rascistiti). U 2 cetvrtini je od njega krenula serija i bio je uktra koristan i dok god je takav treba ga drzati, ali ne po svaku cijenu pa da nas uvede u crnu rupu kao u drugom poluvremenu.

I jos nesto, vidim da se zamjera Sferopulosu zasto Yago igra zavrsnice a ne CMM. Ja mislim da je to prije svega zato sto Yago odlucnije igra, CMM je non stop preplasen (propusta otvoren sut 2 sekunde prije kraja napada i baca pas Plavsicu, jedno cisto polaganje promasio uplasio se, i ono sto je pogodio je isto jedva otisao do kraja) i to on mora rijesiti sam sa sobom, dok sa druge strane Yago i ide do kraja i uzima onaj sut sa 8 metara (preuzima rizik i ne plasi se). 

Idemo dalje, sad slijedi nesto laksi raspored i nadam se serija pobjeda uz Motlija da se opet proguramo ka vrhu tabele.

• Like 3
  • Ha-ha 1

Ja verujem da ova ekipa moze mnogo, da je sa oporavljenim Bolombojem F4 potencijal. Ne treba smetnuti suma da je ova ekipa na terenu zasluzila 5-2 rezultat.

Da bi se to desilo moraju da se sloze kockice i Sferopulos da iskristalise uloge, da se prekine sa ovom suludom komunistickom minutazom. Recimo i Gidra i Dobric mu igraju po 10min l dobijamo djoku od obojice jer nisu ukljuceni u utakmicu, mora da se odredici ko je prvi plej a ko drugi, Teovo izdrkavanja da se zaustavi. Ako je mogao Plavsa da popije ribanje i prst na usta u Madrigu, moze i Teo za ovo kurobecanje sa sudijama.

Glavni Sferopulosov propust je kukavicko arcenje Bolomboja i Kaline u PG nakon duplog kola, gde se bespotrebno skrsio Bolomboj u nebitnoj utakmici 5 kola.

• Like 7

Ja sam se nadao da pored ovolikih bekova nećemo opet morati da gledamo Kalinića u LeKalina mode-u, al' avaj, kada može Dobrić da igra kao ball handler - što ne bi mogao i Kalinić... Nažalost, taj mode podrazumeva i defanzivni ball watching, kašnjenje u rotacijama i nikakvo prisustvo u skoku, no to ćemo se praviti da ne vidimo jer je igrač ultra popularan i ne uklapa se u standardni narativ. Za Radonjića je neko opravdanje to što su mu dvojke bile Holins i Dobrić - igrači koji su na Vi sa loptom, Coach Sfero pak to opravdanje nema, pa bi valjda i potreba da mu Kalinić kreira iz driblinga (ne računam ovde post up situacije) morala biti manja. 

• Like 11
  • Thanks 1

Sfero da ima Duška Ivanovića i Sašu Obradovića za pomoćne trenere ne bi mogao da ukroti Teodosića koji je jedan od par EL igrača kojem će sudije dozvoliti ovoliko kurobecanja kao večeras. Kaznu na kraju prošle sezone je frajer rešio da dobije po svaku cenu. Tražili smo gledajmo...

Edited by Wingwalker
  • Like 2

23 minutes ago, Tunji Awojobi said:

Posle onakve dve kradje, da napises ovako nesto - jedina definicija luzera si ti sam. 

Da. Luzerski tim. Nema potrebe da ideš odmah na lične uvrede. Ako ti se ne sviđa zaobiđi me.

• Love 1

Kraj 3/4 i početak 4/4 smo odigrali u sastavu Jago, Nedović, Teodosić, Daum, Mitrović.

To je verovatno defanzivno najlošija petorka koja se pojavila na EL parketima u poslednjih nekoliko god. Oni ne mogu skoro ništa da uhvate, ali to i nije toliki problem, jer ne mogu ništa da odbrane.

Možda je ideja bila da probaju da izvuku nešto dobro u napadu, ali su uspele samo Jagove solo akcije. 

Teodosić ne sme u igru više od 10min ukupno, osim ako ga je baš krenulo.

Plavša i Jago zajedno na parketu, koliko god da ih ide - to je za Slukasa penal.

Skor solidan, plakaćemo za ovim porazima u aprilu.

• Like 2

Imao je Sferopulos niz gresaka danas. Prvo je zamenio zapaljenog Kenana nakon 2. licne greske, a da je ostao jos par minuta u igri mogli smo i da odemo sa +14 na +20 i vec potencijalno tu resimo utakmicu. Pricamo u liku koji igra 20ak minuta u proseku, a ne 35 pa da se cuva od penala. Ataman je ma koliko bio ogavan lik, za takve stvari doktor. Iz svakog igraca izvuce maksimum, veceras je na primer ostavio Nunna u igri sa 4. licne, nije ga povlacio, Lesoru mu  je igrao celu 3. cetvrtinu kada im je bilo bitno da nas stignu, posle skoro do kraja bio na klupi.

Gidra i Dobric mu igraju po 10ak minuta i obojica su van utakmica.

CMM mu retko kada igra 30min, i po pravilu tada najbolje izgledamo. Teo mu ima prevelik kredit, tu ste sve rekli. 

Plavsica je veceras uveo kada su igrali sa Mitogluom, pogubio se u svic odbrani kao pile u tri hektara, prekasno ga je zamenio Petrusevim.

Problem mu je jer nema balansa bez Bolomboja unutra, ali za to je sam kriv. 

Previse arci Kalinica u oba takmicenja.

Vise od mesec dana sezone je proslo a jos nije podelio uloge, to mora podhitno da se iskristalise.

• Like 11
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1

Na tabeli smo trenutno najniže od svih timova koji realno igraju plejof košarku i stvarno sam optimista za nastavak. 

Sad sledi lakši raspored. Za početak, da pokažemo Albi gde joj je mesto i da bude jedno istinsko rutiniranje. 

Zagrejali smo se protiv ovih stvarno jakih i nezgodnih ekipa, sad je vreme za serije pobeda. 

#ja_verujem

#ovo_je_ta_sezona

• Like 9
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1

Teodosić ne može ni 10 minuta ozbiljnu košarke da odigra ali bi mogao uz uslov da i on to hoće da bude " ofanzivni specijac" koji ulazi za pojedine postavljene napade. Ali džaba je zato što on to neće već hoće da on sve rešava.

1 hour ago, atmsfr lnČ said:

Jago mu igra zadnji napad pored startnog pleja

Sa Jagom smo imali +8 a sa Kodijem -8. Lako je sad iz ove perspektive reci sta kako al nije nelogicno da ti i zavrsnici igra igrac s kojim si u plusu na ovoj utakmici i da ti ne igra igrac sa kojim si u minusu. Pritom taj koji je u minusu je vec promasio 2 puta za pobedu ove sezone dok je je ovaj koji je bio u plusu davao u Zvezdi kljucne koseve za pobede vise puta. Svakako nije to razlog poraza.

• Like 1

Mnogo pomešanih i loših osećanja danas naročito za nas Novosađane posle svega što se desilo…Smogao sam snage da odem na utakmicu, uprkos svemu igrači su dobili podršku na neki način.

Prvo poluvreme smo dobro odigrali, verovao sam u pobedu i na kraju još jedan poraz koji je za srčku, poraz koji bas boli. Mogli smo ih dobiti, imali smo ih, ali na kraju previše gluposti i loših odluka od trenera pa do igrača na terenu. Imam utisak da su Kalina i Teo izgubili mnoštvo lopti, pravili smo gluposti koje su kasnije dovele do nervoze i egal završnice koju ponovo gubimo…ne mogu ovo. 

Hteo sam da napišem neki duži post, da uđem u samu problematiku stvari, ali osećam se loše posle čitavog danasnjeg dana tako da idem u krevet!

Bilo bi lepo da se ovaj dan nije ni desio.

• Like 2
  • Love 1