Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

478 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      113
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      90
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
7 hours ago, Sokmeniki said:

"Trener koji genijalno sprema utakmice ali slabo se adaptira tokom iste" je ove sezone imao 2 puta mini pauze za spremanje naredne utakmice i narednih utakmica i osvjezavanje ekipe.

Ne ulazeći u blamažu od sinoć, nadam se da razumeš da se to odnosi na taktičku pripremu utakmice a ne na vremenski period za spremanje? Sa pismenim igračima kakve imamo, taktički možeš da spremiš utakmicu sa 3 treninga, što je i pokazao više puta tokom sezone. Ne odnose se to brt na deset dana bazičnih priprema na Zlatiboru, valjda toliko kapiraš.

• Like 2
Posted

Efes - Crvena zvezda 100:55

Crvena zvezda - Partizan 77:89

Buducnost - Crvena zvezda 104:70

Tri mozda i najsramnije odigrane utakmice u novijoj istoriji kluba, a sve su djelo jednog covjeka koji je ovo uspio za godinu i po.

Honorable mention: 107 poena primljenih kod kuce protiv Dubaija

Ipak najporazavajuca cinjenica jeste da nakon tih poraza nikakve reakcije nije bilo, pa sa Radonjom smo znali gubiti i od Himkija i od Reala po 40, ali su oni zato sruseni u Pioniru, kod Zalizanog ni toga nema, igraci nemaju ponos, nemaju obraz, nemaju karakter, naprosto se uklope u letargiju i sivilo kojim zraci Mr. Slick.

5 minutes ago, NMX said:

Ne ulazeći u blamažu od sinoć, nadam se da razumeš da se to odnosi na taktičku pripremu utakmice a ne na vremenski period za spremanje? Sa pismenim igračima kakve imamo, taktički možeš da spremiš utakmicu sa 3 treninga, što je i pokazao više puta tokom sezone. Ne odnose se to brt na deset dana bazičnih priprema na Zlatiboru, valjda toliko kapiraš.

Mislim na takticku pripremu, ne samo jedne utakmice vec vise njih, kada imas 10 dana za pripremu, ako je toliko dobar trener onda imas vremena i da izdvojis sve sitnice i prednosti i mane, a njemu je ekipa u tim utakmicama izgledala kao da prvi put igraju protiv te ekipe. 

Posted
3 minutes ago, Sokmeniki said:

Efes - Crvena zvezda 100:55

Crvena zvezda - Partizan 77:89

Buducnost - Crvena zvezda 104:70

Tri mozda i najsramnije odigrane utakmice u novijoj istoriji kluba, a sve su djelo jednog covjeka koji je ovo uspio za godinu i po.

Honorable mention: 107 poena primljenih kod kuce protiv Dubaija

Ipak najporazavajuca cinjenica jeste da nakon tih poraza nikakve reakcije nije bilo, pa sa Radonjom smo znali gubiti i od Himkija i od Reala po 40, ali su oni zato sruseni u Pioniru, kod Zalizanog ni toga nema, igraci nemaju ponos, nemaju obraz, nemaju karakter, naprosto se uklope u letargiju i sivilo kojim zraci Mr. Slick.

Šta bi bilo da je kući od tog Efesa puko 40 razlike, da je sa najvećim rivalom imao 2 pobede u 13 utakmica ili da nije uzeo nijedan trofej, kako bi ga oslovljavao?

3 minutes ago, Sokmeniki said:

Mislim na takticku pripremu, ne samo jedne utakmice vec vise njih, kada imas 10 dana za pripremu, ako je toliko dobar trener onda imas vremena i da izdvojis sve sitnice i prednosti i mane, a njemu je ekipa u tim utakmicama izgledala kao da prvi put igraju protiv te ekipe. 

I ja mislim na taktičku pripremu. Zato ti i objašnjavam da vreme tu nije presudan faktor. Za odmor matorog tima da, za pripremu utakmice i ne. Mi smo takticki najbolje igrali utakmice gde ti i nije bilo potrebno previše vremena za pripremu. Ova matora ekipa nema mogućnosti za kontinuitet igara što je ova sezona i pokazala. Janisova krivica u tome može biit samo za prihvatanje igrača koje su mu servirali ili za pogrešan izbor onih koje je doveo. 

• Like 2
Posted (edited)
10 minutes ago, Sokmeniki said:

Da li ćeš nekad napisati nešto što je bar minimalno tačno? 

Nikakve reakcije nije bilo, ali smo prošle godine bez poraza u plej ofu osvojili ABA, a nakon tog poraza od Partizana dobili sledeće tri utakmice protiv njih, u svim takmičenjima. 

Edited by TB Told
  • Like 3
Posted

Jel Janis izjavio sinoc sta "Preuzimam odgovornost" konkretno znaci ili je i njegovo preuzimanje odgovornosti jednako prazno kao i Zocovo?

• Like 5
Posted (edited)

Što se utakmice tiče i stanja tima uopšte, jbg, teška srca - igrači su ti koje malo zabole za ovaj klub. Donekle solidno preslikana grobarska 23/24 sezona. Igrači milioneri koji su tu da zabodu poslednje dobre ugovore pa još ako dođe dobar rezultat, super. Naravno da je trener kriv kad ekipi ide loše i biće naravno prvi na udaru, sem ako nema beskonačni kredit i mogućnost da promeni ceo roster. Samo ne može Janis umesto Filipa da podigne ruku igraču na šutu (bukvalno u svakoj utakmici prima 2-3 trojke u lice jer ni toliko ne može da se iscima), ne može Janis da natera Nedovića da ne šutira one cirkus fade away trojke koje ulaze jendom u 7 utakmica. Ne može Janis da natera Kenana da ne pravi one imbecilne faulove. Ne može Janis umesto CMMa da organizuje smisleniji napad. Janisova krivica je što je privhatio ovakav roster i što se nije bunio (za igrače koji su mu dovedeni) i što je birao igrače tako da se napravi odbrambena rupetina na spoljnim pozicijama koju bed bojsi iz Detroita ne bi pokrpili. 

Izanđala, matora i nemotivisana ekipa koja kada im se poklopi dan i broj obrtaja može da tresne apsolutno svakoga, što je ova sezona i pokazala. 

Da li je Janis trener za Zvezdu i posle ove sezone? Ja mislim da apsolutno jeste. Iz dva razloga, mi boljeg nećemo naći (nije ovo top nba franšiza gde se treneri tuku da dođu već državna prćija koja zavisi od amina kriminalaca na vlasti)  i jer ovaj klub mora da prestane da živi od sezone do sezone već da ima dugoročan plan i cilj. Plan se trenutno ne vidi. Cilj može da se pretpostavi.

Ako se ne uzme (čuj mene ako) ABA liga, ova sezona je neuspešna. To nije problem reći. Nije problem ni reći da je Janis imao najbolji skor u EL, da mu je najbolji igrač propustio 2/3 sezone i sve bitne utakmice itd. 

Ako će se u novu sezonu ući sa novim trenerom, onda zalepite Janisu otkaz odmah pa tamo u novembru, nebojša style, birajte novog, čim oterate i tog koji je došao umesto Janisa. 

btw...rumor has it da nam je bivši predsednik prilično srećan ovakvim razvojem događaja (info od pre par dana), da mu se malko smeši sujetni udbaški brk, da pokaže da bez njega nema trofeja. 

Edited by NMX
  • Like 16
Posted (edited)
6 minutes ago, NMX said:

btw...rumor has it da nam je bivši predsednik prilično srećan ovakvim razvojem događaja (info od pre par dana), da mu se malko smeši sujetni udbaški brk, da pokaže da bez njega nema trofeja. 

Pa eto, nek navija za Buducnost sad, Bokan mu je dostojan naslednik, prakticno najveci fan.

1 minute ago, PERICA!!! said:

To je po meni krivica struke, trenera tacnije.

Odgovoriću ovde da ne pravim nov upis. Krivica je zapravo cele organizacije.

Mi ove sezone imamo ekipu koja je pravljena kao da su dvođeni svi iole dobri košarkaši a koji su bili dostupni, ne vodeći brigu o tome da li su kompatibilni jedni sa drugima.

Bekovsku liniju nam čine Kodi, Kenan, Neda, Yago i Teodosić. Samo Kodi može i ume da igra odbranu. Kenan ume ali je prekratak i sa kratkim rukama. Ostala trojica i ne umeju i ne mogu. Pravo je čudo rezultat u evroligi.

Sa krila jedini pravi doprinos je dao Kalina, sa krilnog centra niko, i sa centra Boki i Filip kada je hteo da igra. Bukvalno nam 3 (4 sa Bokijem) igrača vuku sezonu u nikad skupljem rosteru od 15 preplaćenih likova. CMM koji je bolno limitiran ali mu motiv nije upitan, Kalina koji je imao uspone i padove i Filip koji je fantastično talentovan ali često je u oblacima.

I šta se tu može očekivati? Pa...upravo ovo. Budućnost, daleko jeftinija ali daleko bolje posložena ekipa sa jasnim zadacima ih jednostavno razmontira. Ovo se dešava dosta često u sportu.

Imaš dve ekipe, jedna nabrijana, druga mlohava. Ako nabrijanu krene a mlohavu ne krene, onda imaš 30+ rezultat. Mlohava spusti gaće, a nabrijana navali još jače.

Biće poraza i poraza. Samo normalne publike neće biti a ni normalnog sastavljanja rostera kod nas.

Edited by JPM
Posted

Nije problem sto smo izgubili, sto ce mo ispasti, nego sto mi cijele sezone pa ni sad nemamo nikakvu igru, kao da ovi momci ne treniraju zajedno, nikakv pečat, nista prepoznatljivo, odbrana losa, napad ne postoji osim ako nas šut ne prosere. 

To je po meni krivica struke, trenera tacnije.

Svaku tekmu smo popusili kad nam je stao šut, koji je obicno iz neizradjene situacije i kad nas ide i kad nas ne ide.

Pa Spartak nas je ugazio samo zato sto nam je stao šut, jer nista drugo nemamo.

Mislim da je to malo neozbiljno.

Posted

Ne moze trener mnogo toga da promeni ako su igraci nemotivisani.Sad ce neko reci pa to je njegov posao.Jeste.

No i jedan Obradovic Zeljko nije uspeo da motivise igrace koji su digli ruke od sezone.

Tako da jbg koliko je do trenera toliko je i do igraca.

Kalinic prvi.Volim ga ali on igra preko one stvari ali dobro tu je da se popicka sa navijacima.

• Like 1
Posted (edited)

Cele sezone govorim i pišem da ne mogu da se povežem sa ovom našom ekipom prvi put u poslednjih 10 godina. I nisam imao odgovor,, zašto"?! Kako se bliži kraj sezone slika mi je jasnija. Odgovori se sami nameću. I da osvojimo do kraja ABA ligu i KLS ( a nećemo) isti ću osećaj imati. Ovo je jedna od onih ekipa gde vidiš i osetiš da nemaju ni gram želje da izađu iz zone komfora ako nemaju neku korist od toga. Završili Evroligu i tačno ih boli ona stvar da se još malo iscimaju. Ekipa bez karaktera, želje i cilja. Ekipa koja nije željna košarke. Totalni remont nam treba na kraju sezone samo zbog toga. Trebaju nam igrači željni igre i dokazivanja i tu ne mislim samo na mlade igrače jer je MekKalum iz Fenera pravi primer da si željan košarke i sa 37 godina. 

Edited by Čočo
  • Like 3
Posted
17 minutes ago, NMX said:

Što se utakmice tiče i stanja tima uopšte, jbg, teška srca - igrači su ti koje malo zabole za ovaj klub. Donekle solidno preslikana grobarska 23/24 sezona. Igrači milioneri koji su tu da zabodu poslednje dobre ugovore pa još ako dođe dobar rezultat, super. Naravno da je trener kriv kad ekipi ide loše i biće naravno prvi na udaru, sem ako nema beskonačni kredit i mogućnost da promeni ceo roster. Samo ne može Janis umesto Filipa da podigne ruku igraču na šutu (bukvalno u svakoj utakmici prima 2-3 trojke u lice jer ni toliko ne može da se iscima), ne može Janis da natera Nedovića da ne šutira one cirkus fade away trojke koje ulaze jendom u 7 utakmica. Ne može Janis da natera Kenana da ne pravi one imbecilne faulove. Ne može Janis umesto CMMa da organizuje smisleniji napad. Janisova krivica je što je privhatio ovakav roster i što se nije bunio (za igrače koji su mu dovedeni) i što je birao igrače tako da se napravi odbrambena rupetina na spoljnim pozicijama koju bed bojsi iz Detroita ne bi pokrpili. 

To da trener motiviše igrače se uzima doslovno, kao da on može i treba da ih natera na bilo šta. Zaboravlja se da za početak mora da postoji neka osnova od strane igrača, kako bi ih trener motivisao. Ako igrač sam zamišlja da je već na letovanju, ili nema nikakvu unutrašnju motivaciju, džabe i najveći motivator među trenerima.

Btw, baš ste se izblamirali sinoć. Poraz kao poraz je (za mene) bio očekivan, Budućnost je u ovom trenutku bolja ekipa, ali govor tela igrača u trenutku kad im trpaju muda u usta... Potpuna letargija. Čak ni ova fake tough atmosfera iz Morače nije uspela da ih trgne.

Što se prekida tiče, dobro je da igrači Budućnosti nisu otišli kućama hehe Šalu na stranu, delovalo je kao da igrači KKCZ samo čekaju da se mučenje završi, ali puna podrška Kalini što je vraćao one šrafove (?!?!) među publiku. Apsolutna je odgovornost lige koja godinama dozvoljava ista sranja, valjda treba neko da nastrada kako bi ozbiljnije reagovali. Da ne spominjem klizanje u Morači koje treba da bude nova olimpijska disciplina, ni sa tim neće stati dok se igrači ozbiljno ne ispovređuju.

• Like 3
Posted
1 minute ago, DameTime said:

Čak ni ova fake tough atmosfera iz Morače nije uspela da ih trgne.

Real tough bi bila da su gađali igrače Zvezde kasetnim bombama?

Jesmo se izblamirali.

Posted
Just now, JPM said:

Real tough bi bila da su gađali igrače Zvezde kasetnim bombama?

Ti baš ne čitaš? Mislim na to da se navijači BUD trpaju za neko rivalstvo sa KKCZ.

Posted
Just now, DameTime said:

Ti baš ne čitaš? Mislim na to da se navijači BUD trpaju za neko rivalstvo sa KKCZ.

Čitam, bila je šala ali sam zaboravio emotikon. Evo sad 😛

Posted

To da trener motiviše igrače se uzima doslovno, kao da on može i treba da ih natera na bilo šta. Zaboravlja se da za početak mora da postoji neka osnova od strane igrača, kako bi ih trener motivisao. Ako igrač sam zamišlja da je već na letovanju, ili nema nikakvu unutrašnju motivaciju, džabe i najveći motivator među trenerima.

Pa narod to zamišlja kao ono kada je neko u depresiji a ti mu kažeš - e, nemoj bre da si depresivan, biće sve ok. I on kao, e da, kako se toga nisam setio. Ili kad kao lek za depresiju nekome kažeš treba da radiš malo više da se cimaš pa neće biti. Tako narod misli da motivisanje sportista funkcioniše. Ozbiljni timovi trpaju milione u psihologe koji rade sa svakim igračem ponaosob, sportska psihologija se decenijama razvija i dobija sve više na značaju i dođe random Karen i kaže - trener ih nije dobro motivisao. Year right, samo je do toga. 

Ostatak posta ništa za dodati. Eventualno da će revanš u BG da pokaže šta je zapravo ova ekipa, grupa građana skupljena pred kraj karijere koja je tu zbog para ili nešto više. 

• Like 6
Posted

lepo bi bilo da i u bg izgubimo postenih 7-9 razlike

da se ovaj horor konacno zavrsi

KLS neka raspuste strance, pa ili zaborave da posalju fax za prijavu

ne gleda mi se kako nas zelimir nabija svaku po 30 razlike, on tu priliku posle ovih par godina nece propustiti...a sve mu se crta za tako nesto

• Like 1
Posted
37 minutes ago, NMX said:

Šta bi bilo da je kući od tog Efesa puko 40 razlike, da je sa najvećim rivalom imao 2 pobede u 13 utakmica ili da nije uzeo nijedan trofej, kako bi ga oslovljavao?

I ja mislim na taktičku pripremu. Zato ti i objašnjavam da vreme tu nije presudan faktor. Za odmor matorog tima da, za pripremu utakmice i ne. Mi smo takticki najbolje igrali utakmice gde ti i nije bilo potrebno previše vremena za pripremu. Ova matora ekipa nema mogućnosti za kontinuitet igara što je ova sezona i pokazala. Janisova krivica u tome može biit samo za prihvatanje igrača koje su mu servirali ili za pogrešan izbor onih koje je doveo. 

Nismo mi bolje pripremali jer smo imali manje vremena, vec protivnicke ekipe nisu pripremale bolje jer su imali manje vremena, to je sustisnka razlika.

Svaki trener koji je imao vremena da spremi utakmicu ga je nadigrao, takodje poslije kupa ekipe su se ozbiljnije pripremale i podizale formu pred najvaznije utakmice sezone i vidjeli smo kako je to izgledalo tada.

Opet ponavljam, to sto smo mi nekoga pobijedili u oktobru/novembru/decembru dok su se jos ekipe trazile, to ne vrijedi ni upola kao utakmice poslije pauze za kup.

• Like 2
Posted

Ok manjak motivacije i sve, ali mene zanima da li je igrace sramota samih sebe sto mase bacanja i otvorene trojke? Jel treniraju oni, jel vezbaju sut na treningu i pre meca? Pominje se Partizan u slicnoj situaciji prosle sezone, ali su njihovi igraci i kada su bili najnemotivisaniji znali da pogadjaju otvorene suteve. Vec par meseci imam utisak da smo najgora suterska ekipa u Evropi. Na jednoj strani masimo otvorenu trojku, na drugoj primamo trojku u facu sa 8 metara od Aba igraca. Tacno da se covek zapita ciji roster vredi 20, a ciji 5 miliona. Mora se odigrati akcija za zicer da bi poentirali, a ako nas slucajno fauliraju pri sutu naravno da nece biti 2+1, nego cemo promasiti bar jedno od dva bacanja. 

• Like 2
Posted

Zaboravlja se činjenica da smo mi ovako izgledali sinoć potpuno odmorni. Dakle, faktor umora stare ekipe nije postojao. Faktor kurcobolje preplaćenih manekena jeste.

Zašto?

• Like 10
Posted (edited)
8 minutes ago, NMX said:

Ostatak posta ništa za dodati. Eventualno da će revanš u BG da pokaže šta je zapravo ova ekipa, grupa građana skupljena pred kraj karijere koja je tu zbog para ili nešto više. 

Tbh, očekujem da vas nadigraju u Areni, samo ne baš 30 razlike. Mada ja nisam poznata kao neka prognozerka :classic_biggrin:

I još jedna stvar, vidim da se porede bekovske linije obe ekipe. Slažem se da bekovi BUD igraju bolje, samo tu dolazi do izražaja koliko je bitno da postaviš igrača u ulogu u kojoj će se osećati najkomfornije (što recimo jeste posao trenera). A i pucaju od samopouzdanja realno.

Edited by DameTime
reč
  • Like 1
Posted

Tbh, očekujem da vas nadigraju u Areni

Nadigraće nas sigurno, jer mi igramo kao grupa građana koja se srela juče. Ali moguće je da ne pobede. Jer kvalitet je i dalje dosta na našoj strani plus atmosfera linča i ta sranje. Ali onako taktički, košarkaški, sigurno će oni izgledati bolje. Ne možemo se mi tek odjednom osvestiti nakon meseci nikakve igre.

• Like 1
Posted

6 minutes ago, Sokmeniki said:

Svaki trener koji je imao vremena da spremi utakmicu ga je nadigrao, takodje poslije kupa ekipe su se ozbiljnije pripremale i podizale formu pred najvaznije utakmice sezone i vidjeli smo kako je to izgledalo tada

Pa imao si poslednje 4 utakmice, sa Efesom, Realom, Panatom i Bajernom. Sem Bajerna (kuci, gde niko nije dobio) nas niko nadigrao nije. A nije ni Bajer nego je igrao svoju igru kući protiv koje se ni jači nisu suprostavili. A pričamo o delu sezone kada je svakome trebala pobeda. Posebno Efesu i Realu. Jesmo izgubili obe ali nismo nadigrani.

Ako ces da kazes da smo nadigrani npr. u utakmici sa Efesom, gde smo im se u onom njihovom ludackom naletu jedini suprotstavili i imali zicer za pobedu, onda da zavrsavamo diskusiju. 

Efes koji je par nedelja pre toga u istoj dvorani nalupao komšije 40 razlike. 

• Like 4
Posted
2 minutes ago, JPM said:

Nadigraće nas sigurno, jer mi igramo kao grupa građana koja se srela juče. Ali moguće je da ne pobede. Jer kvalitet je i dalje dosta na našoj strani plus atmosfera linča i ta sranje. Ali onako taktički, košarkaški, sigurno će oni izgledati bolje. Ne možemo se mi tek odjednom osvestiti nakon meseci nikakve igre.

U Areni nece biti atmosfere linca sigurno. Da je Pionir verovatno bi bilo, ovako bas tesko.

Nadam se i da nece biti atmosfere kao sa sahrane.

• Like 1
Posted

Trener je tu i da motiviše ekipu, to je valjda njegov posao. Kako to da Slukas koji je igrao u milion klubova grize kao lud, Nan, Huančo i onaj Turčin zaradili zilione pa opet jurcaju, ginu... Sad cemo ih ideti kao pitbulove u finalu grcke lige. A ovi naši nemaju motiva. I gle čuda, jedini koji u toj Panati nema motivaciju i lelemudi je nase buduce pojacanje. Nista nije slucajno.

Ako Janis ne moze Filipa da natera da podigne ruku, ako ne moze Kenana da spreci da pravi glupe prekrsaje i Nedovica da se ne zajebava.... Pa šta moze, cemu sluzi... Ako nije kriv kad ovi igraju preko kurca, onda nije ni zasluzan kada ovi grizu i igraju na sto posto.

Mi verovatno ne mozemo sebi da priustimo trenera koji vise zna kosarke od Janisa, ali mozda mozemo da nađemo nekoga ko bi vise legao ovoj ekipi. Koga? Pa to neka razmatra onaj ciji je to posao.

No, ako je nama dobro ovako, onda super. 

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
2 minutes ago, NikolaTest said:

U Areni nece biti atmosfere linca sigurno. Da je Pionir verovatno bi bilo, ovako bas tesko.

Nadam se i da nece biti atmosfere kao sa sahrane.

I to što kažeš.