Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

477 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      112
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      89
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted (edited)
3 minutes ago, Don Dusko said:

Prvo se kaze igramo iznad ocekivanja rezlutatskih(za kval tima) a onda se cudis sto nas neki Zalgiris drmne.

Pa da imamo kvalitetan tim(kao sto nemamo) ne bi bilo iznad ocekivanja vec u skladu sa ocekivanjima.

Pa zašto nemamo kada je bilo (narodnih) para? Zašto onda da nemamo veća očekivanja? Zašto nas drmne Žalgiris i to na našem parketu, a pritom sigurno nije kvalitetniji od nas? Ajde da ne teramo od/do Kulina Bana. EL je gotova, možemo na TV-u da gledamo kako Pariz sa manjim budžetom muči bogataše.  

Edited by forumko topic
  • Tuzno 1
Posted

Mislim da je normalno razočaranje jer smo propustili priliku da napravimo rezultat iznad realnih očekivanja, prilika jeste postojala. Malo je falilo, još jedna ili dve lopte da su ušle i to je moglo da bude to.

U redu mi je i da se malo dumuje i glumuje i da se prati Pariz u plej-ofu u zadimljenoj sobi, uz alkohol iz čaše koja je pola prazna, muziku Tome Zdravkovića i maramicu kojom se briše suza.

Samo pliz nemojte da izmišljate statistike kojima ćete ostvareni rezultat pokušati da "objektivno" predstavite kao nekakav epski neuspeh.

• Like 11
Posted

Pa kako smo mi drmnuli u gostima Fener, Monako, Oly, Barsu? Mi smo kvalitetom izmedju 8. i 11. mesta otprilike. Zavrsili smo deseti, sto je realno. Nijanse su odlucivale da li cemo biti osmi, ili recimo jedanaesti. Da smo dobili Zalgiris bili bi osmi, a isto tako da nismo neocekivano dobili Olimpijakos bili bi jedanaesti. Jeste ispustena sansa na 16-10 da se napravi bas dobar rezultat, ali i tu sansu su trener i igraci morali da stvore, a stvorili su je dobrim igrama i pobedama (neretko nad jacim protivnicima i uprkos svim problemima sa povredama). Na kraju, u PO je od 8 plasiranih ekipa 7 njih sa najkvalitetnijim rosterima, ocekivano. Jedino je Pariz "zalutao". Mogli smo i mi vrlo lako biti umesto Pariza, dobili smo ih dva puta, pobegli su nam jednu pobedu. Nijanse.  

• Like 7
Posted (edited)

I ja ne vidim poentu price sta smo mogli ozbirom na 16-10.

Mogli smo da imamo bolju poziciju i igramo PO meceve protiv Efesa, Reala, Bajerna i Pao-a.
Mi smo i igrali takve meceve na kraju regularnog dela i sve smo izgubili. Tako da to su ekipe koje su kvalitetnije (to su pokazale u ovom delu sezone ) od nas i izbacili bi nas.

Da se Bolomboj nije povredio, da se drugacije selektirala ekipa, da se ...

Da se izvuku pouke pa da se isprave greske u narednoj sezoni.

Edited by NikolaTest
  • Like 1
Posted

Jbg sezona se igra od 1. do 34. kola i normalni su usponi i padovi. Neke ekipa tempiraju formu za pocetak, neke za kraj, neke (Oly, Fener) dominiraju cijele sezone.

Efes je citave sezone bio ispod 10og mjesta pa je zavrsio sezonu sa 9-1 i na sestom mjestu. 

Treba imati srece sa povredama, rasporedom, sudijama svime zivim, nije to bas tako laka matematika.

Da smo propustili priliku da se nadjemo vise na tabelu, bar osmi, defintivno jesmo, i tu smo sami krivi.

Ali po realnom kvalitetu zavrsili smo tu gdje jesmo. Ali isto tako i manje kvalitetne ekipe znaju zavrsiti na visoj poziiciji kad im se sve poklopi, ili bolje ekipe sa skupljim rosterima, znaju da puknu pa ne prodju ni u plej-in.

Nama je trebala mladja ekipa, koja moze da izdrzi ovaj ritam, i neki tip igraca koji moze sam da rijesi i dobije utakmicu kad je gusto.

Ja se samo tome nadam dogodine, podmladjivanje ekipe, i jedan bar ubica sa bekovskih pozicija da se iskopa i to je to, dovoljno sigurno za plej-in opet, i realno za top-6.

Takodje za sledecu sezonu treba imati u vidu da nece biti Albe. Da ce upasti onaj Hapoel ludi sa budzetom od bog zna koliko, Pa i Dubaji? Bice mnogo teze uci u plej-in nego ove godine, tako da treba shodno tome i praviti ekipu.

Ne vidim da ce iko od ovih u 10, osim mozda pariza, izgubiti budzet i ekipu za sledecu sezonu, a pojavice se bar jos 2-3 jake ekipe, tako da ce biti zanimljivo.

• Like 2
Posted
33 minutes ago, СтелаРоса said:

Pa kako smo mi drmnuli u gostima Fener, Monako, Oly, Barsu? Mi smo kvalitetom izmedju 8. i 11. mesta otprilike. Zavrsili smo deseti, sto je realno. Nijanse su odlucivale da li cemo biti osmi, ili recimo jedanaesti. Da smo dobili Zalgiris bili bi osmi, a isto tako da nismo neocekivano dobili Olimpijakos bili bi jedanaesti. Jeste ispustena sansa na 16-10 da se napravi bas dobar rezultat, ali i tu sansu su trener i igraci morali da stvore, a stvorili su je dobrim igrama i pobedama (neretko nad jacim protivnicima i uprkos svim problemima sa povredama). Na kraju, u PO je od 8 plasiranih ekipa 7 njih sa najkvalitetnijim rosterima, ocekivano. Jedino je Pariz "zalutao". Mogli smo i mi vrlo lako biti umesto Pariza, dobili smo ih dva puta, pobegli su nam jednu pobedu. Nijanse.  

Fener smo pobijedili u 3. kolu gdje su se oni jos trazili kao tim, Bobi im je bio prvi centar, a na bekovskim pozicijama su u tom trenutku imali Zagarsa, Baldwina i Devona Halla (nije igrao ni Guduric ni Biberovic ni McCollum)

Monako smo dobili u 9. kolu gdje su Majk Dzejms i druzina otvoreno izbusili trenera.

Uostalom i Partizan je zgazio Monaka u gostima pa sta ima od toga?

Kao sto sam vec naglasio te pobjede ostvarene u oktobru/novembru/decembru nemaju znacaj kao one ostvarane krajem januara i nakon pauze za kup jer je mnogo lakse iznanaditi neku jacu ekipu na pocetku sezone, pred plej of prave ekipe igraju najbolje i tu se iskristalise koliko ko vrijedi kao tim.

Zalgiris je u prvih 7 kola imao 6-1, pobijedili su Barselonu, Monako i nas kuci, a na strani Milano pa sta imaju oni od toga? Da li se navijaci Zalgirisa prisjecaju tih pobjeda i govore da je sezona uspjesna jer eto imali su 6-1 u jednom trenutku?

I jos jedna stvar koju ne treba zaboraviti. U zadnjih 10ak kola nama su rezultati isli na ruku u jedno 80% slucajeva. Uostalom u taj famozni plej in smo usli jer je Dusko zgazio Milano, da smo zavisili od samih sebe i nasih pobjeda ne bi ni to cuveno 10. mjesto vidjeli.

A svako ko kaze da je igracki kadar za 10-12 mjesta slobodno nek uporedi ovaj tim sa prijasnjim timovima pa nek sam zakljuci (a mozda cu i ja to uraditi kasnije u nekom drugom postu).

• Like 1
Posted

Pobeda je pobeda i vredi 1 u kojem god delu sezone da je ostvarena. Kao sto mozemo da umanjujemo neke nase pobede, isto tako mozemo i da kazemo da s obzirom na odsustvo koncepcijcski najbitnijeg igraca Bolomboja ovih 18 pobeda ima jos vecu tezinu. Dva puta smo bez centara igrali protiv prvoplasirane ekipe i pobedili. Barem tri puta smo izgubili sudijskim pogresnim odlukama u poslednjem minutu utakmica. 

Zbog cega bi poredili ovaj tim sa prijasnjim timovima ako pricamo koji smo po kvalitetu ove sezone? Valjda poredimo sa drugim klubovima, tj njihovim rosterima. Oli, Pao, Fener, Barsa, Real, Monako i Efes sigurno imaju kvalitetnije rostere. To je vec sedam ekipa ispred nas po kvalitetu. Tu su jos Armani, Bajern i Partizan, od kojih je pitanje da li imamo na papiru jaci sastav. 

• Like 2
Posted
1 hour ago, Smrtokapa said:

Mislim da je normalno razočaranje jer smo propustili priliku da napravimo rezultat iznad realnih očekivanja, prilika jeste postojala. Malo je falilo, još jedna ili dve lopte da su ušle i to je moglo da bude to.

U redu mi je i da se malo dumuje i glumuje i da se prati Pariz u plej-ofu u zadimljenoj sobi, uz alkohol iz čaše koja je pola prazna, muziku Tome Zdravkovića i maramicu kojom se briše suza.

Samo pliz nemojte da izmišljate statistike kojima ćete ostvareni rezultat pokušati da "objektivno" predstavite kao nekakav epski neuspeh.

Ovo niko ne sme da napiše, da ne bi bio targetiran i nazvan navijačem rezultata. 

Posted
43 minutes ago, Sokmeniki said:

Kao sto sam vec naglasio te pobjede ostvarene u oktobru/novembru/decembru nemaju znacaj kao one ostvarane krajem januara i nakon pauze za kup jer je mnogo lakse iznanaditi neku jacu ekipu na pocetku sezone, pred plej of prave ekipe igraju najbolje i tu se iskristalise koliko ko vrijedi kao tim.

Занимљиво, посебно кад се узме у обзир да си пре неки дан трпао Душка Ивановића на 9. место по учинку тренера ове сезоне, а он не рачунајући овај "небитни период" од октобра до децембра има целе четири победе на 16 утакмица, од којих једну против Албе и једну код куће против Басконије која је победила двапут у гостима целе сезоне. Притом је Сферопулос њега и његове двапут у међувремену смирио са укупно 43 разлике без Боломбоја, а и Недовића у Болоњи.

Пре ће бити да ове твоје "темељне" анализе имају за мотив да минимизују успехе Звезде и пре свега њеног тренера, него да прикажу назови реално стање у Евролиги.

Да имам жељу да се даље убеђујем и расправљам, могао бих причати и о томе да је Сферопулос играо пола сезоне без свог најбитнијег играча, да је био на два отворена шута у последња два кола од шестог места, да су нас судије искасапиле као ниједну другу екипу, да нисмо ни приближно моћни као седам од осам тимова из плејофа и да смо осмог међу њима тукли оба пута. На срећу или на жалост немам ту потребу јер препознајем да конструктивне дискусије не може бити јер ти наступаш лицемерно и са двоструким стандардима.

• Like 6
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, aleksa7 said:

Занимљиво, посебно кад се узме у обзир да си пре неки дан трпао Душка Ивановића на 9. место по учинку тренера ове сезоне, а он не рачунајући овај "небитни период" од октобра до децембра има целе четири победе на 16 утакмица, од којих једну против Албе и једну код куће против Басконије која је победила двапут у гостима целе сезоне. Притом је Сферопулос њега и његове двапут у међувремену смирио са укупно 43 разлике без Боломбоја, а и Недовића у Болоњи.

Пре ће бити да ове твоје "темељне" анализе имају за мотив да минимизују успехе Звезде и пре свега њеног тренера, него да прикажу назови реално стање у Евролиги.

Да имам жељу да се даље убеђујем и расправљам, могао бих причати и о томе да је Сферопулос играо пола сезоне без свог најбитнијег играча, да је био на два отворена шута у последња два кола од шестог места, да су нас судије искасапиле као ниједну другу екипу, да нисмо ни приближно моћни као седам од осам тимова из плејофа и да смо осмог међу њима тукли оба пута. На срећу или на жалост немам ту потребу јер препознајем да конструктивне дискусије не може бити јер ти наступаш лицемерно и са двоструким стандардима.

Ali koje uspjehe to mi objasni?? Da li je 10. mjesto uspjeh? Da li je uspjeh to sto smo pobijedili Monako u gostima? Pa i Partizan ga je pobijedio, pa sta? Da li je uspjeh sto smo Fener dobili u gostima? Da li je uspjeh sto smo Olympiacos dobili 2x? Pa i Radonja ih je dobio 2x sa Aaronom Whiteom i Kuzmicem na centarskim pozicijama i 15 miliona manjim budzetom??

Sta je konkretno uspjeh ove sezone?

Znaci sve se tolerisalo ove godine, samo za iskorak i neki rezultat u Evroligi. Tolerisalo se i brukanje po ABA ligi. Poraz od Splita u gostima, brukanje protiv Spartaka kod kuce, Dubai nam je kod kuce strpao 107 poena (ne pamtim da li smo kod kuce ikad vise primili), izgubili smo od Buducnosti kod kuce (a nekad se za takve poraze urucivao otkaz na sred treninga), da ne nabrajam vise.

I da li je sve to vrijedilo ovog "iskoraka" ove sezone. Tenkovanje po Aba ligi, prvi put poslije ko zna koliko godina cemo biti 4. na tabeli.

Znate kada smo zadnji put imali ovako los skor u ABA ligi i 3 poraza kod kuce? 2015/16 smo imali 3 poraza kuci, ali tada smo se plasirali u top 8 i vrijedilo je.

• Like 1