Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

478 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      113
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      90
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted (edited)
13 minutes ago, Don Dusko said:

Mnoge zavarava to sto imamo koliko toliko konkuretne Spartake i Borce.Nije to odrzivo.Da li se neko seca Metalca?

Ako bi smo igrali KLS pa bilo bi setnja i 5-6 utakmica(protiv Partizana)...

..Ali ako bi se ukinula podrska iz budzeta i Zvezdi i Partizanu, pobedu u Cacku ili Kraljevu bi vidjali svake devete godine. 

Edited by Edinburgh
  • Like 1
Posted
2 minutes ago, Edinburgh said:

..Ali ako bi se ukinula podrska iz budzeta i Zvezdi i Partizanu, pobedu u Cacku ili Kraljevu bi vidjali svake devete godine. 

To se nikad nece desiti.Smanjice se al da se ukine tesko.

• Thanks 1
Posted (edited)
5 minutes ago, Don Dusko said:

To se nikad nece desiti.Smanjice se al da se ukine tesko.

Ja ne milsim da ce Partizan i Zvezda vecno postojati, ovakvi kakvi su danas i ne treba da postoje. 

Edited by Edinburgh
  • Like 2
  • Ha-ha 1
Posted
3 minutes ago, Edinburgh said:

Ja ne milsim da ce Partizan i Zvezda vecno postojati, ovakvi kakvi su danas i ne treba da postoje. 

Zvezda i Partizan postoje jer smo narod kakav smo. Odnosno postoje u ovom obliku. Da smo normalan narod, oni bi odavno otišli u stečaj. Pošto vlast zna da se ovaj narod lako kupi, oni sipaju u ta dva kluba jer imaju navijače, i mirni smo.

Dakle, sa osvešćenjem naroda nestali bi blizanci u ovom obliku, morali bi navijači direktno da ih izdržavaju. A da li će se to ikada desiti ovde, ne verujem. Mi smo ekstremno glup narod. Uz to smo u ogromnoj meri i funkcionalno nepismeni.

• Like 3
Posted

A na temu sta dalje, evo par mojih misli... 

Naravno, sve zavisi od toga sta ce se igrati sledece godine, ali ne nuzno. Dodje mu na isto da li je ABA ili neka nova KLS. 

Iako me ovde mnogi etiketiraju kao anti-ABA, a nisu ni 2 mozdane celije upregli da razumeju, evo da im olaksam (mada sam to vec rekao, ali da ponovim, ocigledno je potrebno) - nisam protiv ABA lige. Ja sam protiv ovakve ABA lige koju imamo. 

Sta god da je odluka, da sam ja neko u Zvezdi, ja bih tu ligu (ABA/KLS) igrao rekreativno do nekog PlayOff-a. S obzirom da u EL mozes imati do 20 registrovanih igraca, pri cemu se ne racunaju igraci 2005. i mladji, formirao bih tim u kome bi pored seniora bilo 6-10 U21 igraca. Seniora moras da imas barem 16, pa cak i zbog same EL koja je produzena. Bukvalno bi to onda znacilo da imas 2 tima - u EL igraju najbolji i najspremniji, u ABA/KLS igraju mladi i oni koji im pomazu a imaju dovoljno energije (nisu puno igrali u EL prethodnih dana). Cak ove EL igrace ne bih smarao da idu na gostovanja u ABA/KLS, neka igraju samo u Beogradu (tim bolje ako se igra samo KLS). Od tih U21 igraca, ako imas potrebu povremeno mozes nekoga da ubacis i u EL ekipu. 

Tih 6-10 mladih igraca, kostaju manje od pola FMPa (na koji smo samo bacali pare par poslednjih godina - dobili nista nismo). Kao jedan Davidovac na primer, mozda malo vise, zavisi koliko ih je ali tipa 100k po igracu u proseku neka bude. Dobro, ajde, neka ih je 10 i onda kostaju kao Nedovic. A mozda dobijes nekog igraca od njih, ako nista drugo promovises mladje igrace. U takvoj ekipi bi se Kostic naigrao. 

I tek od Playoff-a ozbiljnije odigras... 

Jasno mi je da jedan trener ne zeli da ima 20 igraca na treningu, ali neko preklapanje/razdvajanje treninga bi moglo da se napravi tako da i ovaj "B tim" bude upucen u to sta se radi i kakve akcije se spremaju u "A timu". Coaching staff bi bi sinhronizovan.

Slicno je radio Olimpijakos kad su ih izbacili u drugu ligu, B tim ih je vratio u prvu. Slicno je radila i Cedevita kad su je primorali da pored ABA i EC igra jos i HR ligu - igrali je sa development timom (koji im je nakon selidbe u Sloveniju ostao u Hrvatskoj i tamo jos uvek igra nacionalno prvenstvo Hrvatske). Turski EL timovi takodje igraju se nekim izmenjenim timom svoje prvenstvo. A pogledajmo i preko bare, od ove sezoen svaki NBA tim ima svoj razvojni tim u G ligi. 

Ovo je ovako napamet, kao ideja. Naravno, ljudi koji su u kosarci, koji imaju iskustva u radu klubova, bi znali bolje, ali mislim da bi vredelo razraditi to, i da bi nam to dugorocno i znacilo za nasu kosarku, a ne samo Zvezdi (i Partizanu ako i oni prihvate taj model). Secam se pre par godina da su valjda zajednicki Partizan i Zvezda dali ideju da KLS igraju tokom cele sezone ali sa mladim igracima i to im je odbijeno. Ne secam se sada tacno detalja ali mi tako nesto stoji u glavi da je bilo (ako neko zna vise neka podeli). 

Posted

A što mi ne bi istupili i iz ABA i iz KLS i igrali samo jednu ligu kao Mega na primer, doduše ta liga bi bila Evroliga. Imali bi vremena na pretek i za treniranje i za pripremu utakmica. Eventualno odigramo kup i to krenemo od početka a ne da se ubacujemo kao padobranci:default_coffee:

Posted
7 minutes ago, Knipex said:

A što mi ne bi istupili i iz ABA i iz KLS i igrali samo jednu ligu kao Mega na primer, doduše ta liga bi bila Evroliga. Imali bi vremena na pretek i za treniranje i za pripremu utakmica. Eventualno odigramo kup i to krenemo od početka a ne da se ubacujemo kao padobranci:default_coffee:

Znam da se sprdas ali ne mozes Kup da igras ako ne ucestvujes u nekom rangu nacionalnog takmicenja. 

Sto znaci, dajte juniore u KLS... 

Kao da sam ovo negde vec video :whistling:

Posted (edited)

Nije moje da se mijesam ali da moj tim ima trogodišnju EL licencu ,zelio bih da aba ligu vidi kao ligu za probanje, unapredjenje, domacih igraca. I to 2-3-4 domaca igraca koje skautira....prvo sa epizodnim a kasnije i sa glavnim ulogama....da se vidi koliko mogu, da se prati napredak istih....i u krajnjem da se dobije igrac za EL

Edited by Nemam_ti_kad
  • Like 3
Posted (edited)

I ja sam tako mislio, ali teško da će se ići samo sa cmm-om na kecu. Jago umesto Rokasa ili Kenana.

Edit. Zaboravio sam Tea, ali to ne menja ništa. 

Edited by Čvarkov
Posted
7 hours ago, SteveFrancis#3 said:

Petrusevu treba individualni rad i na psiholoskom planu, da bi otkljucao svoj potencijal u fulu. Mozda nije blistao u poslednje vreme, ali ga se ne bih odricao ni u ludilu. 

Interesantno ali on je najbolji sa trenerima starog kova, prvo Dusko (koji mu je mislim dobrano pomogao da skapira Karija, setimo se "protracenog leta"), a onda i Kari 

Isto tako koliko god cudno zvucalo iz ove perspektive Nedovic je apsolutno najbolje partije imao kod tog Duska a pricalo se svasta, da ga kinji ovo ono.

I ne samo on Vildoza, Kodi 

• Like 4
Posted (edited)
7 minutes ago, srlepajce said:

Interesantno ali on je najbolji sa trenerima starog kova, prvo Dusko (koji mu je mislim dobrano pomogao da skapira Karija, setimo se "protracenog leta"), a onda i Kari 

Isto tako koliko god cudno zvucalo iz ove perspektive Nedovic je apsolutno najbolje partije imao kod tog Duska a pricalo se svasta, da ga kinji ovo ono.

I ne samo on Vildoza, Kodi 

To ti govori o mnogo čemu. Mora da se zna ko je trener a ko igrači. Trener mora da ima,, čvrstu ruku". Ova demokratija Janisa nas i dovela tu gde jesmo. Da ne znamo ko pije a ko plaća. Veći deo sezone smo bili kao raspuštena banda. A najgore od svega što smo takvi bili u najbitnijim utakmicama u sezoni. Ove sezone je taj trenerski autoritet više imao Teodosić kao igrač nego Janis kao trener. Takav trener i ne može zato da izvuče maksimum iz igrača. Jedini igrač za ove dve sezone iz koga je izvukao maksimum jeste Jago prošle sezone. Svi ostali stagnirali ili regresirali u odnosu na sezone pre. 

Edited by Čočo
  • Like 3
Posted
38 minutes ago, zemljoradnik said:

Šta mislite, koja 4 stranca idu na spisak ?

CMM ako nije zalecen i ako nece da pruzi malo energije, ne treba da igra, prednost bih dao onda Jagu.

Kenan (pogotovo ako ne igra Yago).

Gidra (jer moze i na 4).

Braun apsolutno mora da bude u ekipi jer nema DeDe i svakako ima prednost u odnosu na Daum-a. 

Dakle:

CMM, Teo (poslednji ples, valjda nece izbrljati)

Kenan, Neda, Kostic ako je jos tu ako nije onda neki junior ili Laza

Kalinic, Dobric

Gidra, Braun

Petrusev, Mitar, staviti nekog juniora... 

Visak su Yago, Daum i nazalost DeDa i Bolomboj. 

Posted

Ovo je bio naš apsolutni maksimum ove sezone. Sklapanje rostera, povrede, suspenzije. Možda smo imali 2 meseca dobre košarke. 

Previše mekanih igrača, bacanja pasulja da li će neki od naših bekova pogoditi neki šut na utakmici. 

Produženje Janisa nakon dobrih igara. 

Izvlačio je maksimum jedno vreme, nije bilo dovoljno. 

Više mesa nam treba, snage, volje da se igra agresivnija košarka, posebno defanzivno. Manje mahanja ručicama kada te neko dodirne, manje izbegavanja odgovornosti, manje tapkanja lopte 20 sekundi, pa opali trojku i ako uđe-ušla je. 

Treba imati sa kim, a treba imati i ko da napravi takav tim. 

Posted
4 hours ago, Utopista said:

Navijam da istupite iz ABA lige. Pa lepo kada uskoro SNS mafija padne ili kada se vrate Rusi ostanete da igrate KLS i Kup - 5 puta godišnje protiv FMP-a i Crnokose, i molite boga da će takva liga davati predstavnika makar za Fiba kup...

Mnogo su neki poleteli...

ABA liga možda može da opstane bez Zvezde, ali bez TV Arene - nisam siguran. A da li će Arena imati interes (ili odobrenje) da jednako plaća tv prava za takmičenje koje ostaje bez polovine gledalaca iz Srbije - nisam siguran.

Posted
6 minutes ago, Čočo said:

To ti govori o mnogo čemu. Mora da se zna ko je trener a ko igrači. Trener mora da ima,, čvrstu ruku". Ova demokratija Janisa nas i dovela tu gde jesmo. Da ne znamo ko pije a ko plaća. Veći deo sezone smo bili kao raspuštena banda. A najgore od svega što smo takvi bili u najbitnijim utakmicama u sezoni. Ove sezone je taj trenerski autoritet više imao Teodosić kao igrač nego Janis kao trener. Takav trener i ne može zato da izvuče maksimum iz igrača. Jedini igrač za ove dve sezone iz koga je izvukao maksimum jeste Jago prošle sezone. Svi ostali imali i gore igre nego što se očekivalo. 

Kad smo kod Tea i ma sta on imao ili nije sa Duskom (nikad necemo ni znati), neku raspravu ili sta vec, radio je sa velikim trenerima i pitanje je kakav bi to odnos bio na kraju sa Duskom, verujem bar dobar

Gledajuci njega mislim da mu ovo nije odgovaralo drug-trener-bleja (igras kad hoces, odes u Valjevo kad god hoces)

Posted

Teodosic poslednji ples, I da se više ne ponove takvi slučajevi poput njega da dolazi ovde u 37 -8 godina i da se doslovno zjb. Niko ne daje ko zvezda za igrače u tim godinama.  Dok je mogao jurio je lovu i Eurokup sa Virtusom, kad više ne može ajde u zvezdu." Niko zvezdo ne daje to sto daješ ti , milione pred penziju da zaradim" ...to je ta krilatica. 

Ili neka dodju dok mogu nešto da pruže poput Kalinica, ili nek ne dolaze nikako.

• Like 7
Posted (edited)
13 minutes ago, MarioKempes said:

ABA liga možda može da opstane bez Zvezde, ali bez TV Arene - nisam siguran. A da li će Arena imati interes (ili odobrenje) da jednako plaća tv prava za takmičenje koje ostaje bez polovine gledalaca iz Srbije - nisam siguran.

Da logično bogatl ne mogu da opstanu bez sirotinjskog krvavog novca.

Nego kako će te vi da opstanete kada padne vrhovni Ćaci? Naći ćete novo telo da parazatirate?  Moguće ali biće sve teže, jer nas je sve više kojima se gadi ova priča  i sve su manji faktor blizanci, i neće više biti potrebe da se preko njih podmićuje raja... 

Uživajte još ove 3 godine, mada sam skoro siguran da neće biti ni 3, to je možda i zadnja usluga Vučića da ako padne,  sledeći zbog Evrolige mora pumpati makar nešto para u parazite, a onda ćao zdravo... Crnokosa, Fmp, IMT.

Ko hoće veće dobije nešto iz vreće....

Edited by Utopista
  • Like 2
Posted
10 minutes ago, Utopista said:

Nego kako će te vi da opstanete kada padne vrhovni Ćaci? Naći ćete novo telo da parazatirate?  Moguće ali biće sve teže, jer nas je sve više kojima se gadi ova priča  i sve su manji faktor blizanci, i neće više biti potrebe da se preko njih podmićuje raja... 

Uživajte još ove 3 godine, mada sam skoro siguran da neće biti ni 3, to je možda i zadnja usluga Vučića da ako padne,  sledeći zbog Evrolige mora pumpati makar nešto para u parazite, a onda ćao zdravo... Crnokosa, Fmp, IMT.

Da li je pitanje upuceno nama navijacima ili generalno klubu? Ako je navijacima, verujem da su vecina ovde pravi iskreni navijaci koji ce nastaviti da prate i vole klub i kada sve ovo bude proslost. Nekada je cak i zanimljivije kada si slabiji, sto se moze videti na primeru FK gde se nekada Marakana punila protiv Spartaka i Smedereva, a sada na LS utakmicama bude praznih stolica.

• Like 2
Posted
3 minutes ago, Utopista said:

Uživajte još ove 3 godine, mada sam skoro siguran da neće biti ni 3, to je možda i zadnja usluga Vučića da ako padne sledeći zbog Evrolige mora pumpati malar nešto para u parazite, a onda ćao zdravo... Crnokosa, Fmp, IMT.

Na kom telu sada parazitiramo?

Posted
14 minutes ago, Utopista said:

Mislim da je vec mnogo puta receno da ovde vlast moze da se promeni, sistem teško. Vec 6. oktobra su pojedini celnici DOS-a dosli na pink tv, bez obzira sto je ta stanica bila udarna pesnica spsjul bande. To isto ce uraditi i ovi jer populizam je ono sto pomaze vladanju. Ispiranje mozga, samo sa malo drugačjim omekšiavačem, prašak ostaje isti.

Tako ce nova vlast pored mnogih stvari iz ex vladavine uzeti i finansiranje zabave za mase, a zvezda i partizan su to. Mozda ne u ovoj sumanutoj meri, ali najmanje solidne pare ce se ulagati.

Smuti, prospi, kurtomurto...

• Like 3
Posted
1 minute ago, Utopista said:

Pa odnosi se na oba kluba i na sve koji podržavaju ovo što se dešava. To su dve ćaciji - razlika je samo u ceni i izgovorima... 

Klubovi ce nastaviti da postoje, mi cemo nataviti da ih bodrimo. Vrlo prosto.