Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

478 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      113
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      90
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

Treba nam što više igrača kao Brown i Bolomboy, karakterno jakih, koji se bore kao lavovi. Naravno, prije svega da se podmladi tim, i da se dovedu atletičniji i fizikalniji igrači.

A prije svega toga da se vidi kome će se dati ključevi u ruke da selektuje tim. Ako ostane Janis treba nam ozbiljan znalac na mjestu sportskog direktora. Janis se nije proslavio u selekciji tima, da se blago izrazim. Dozet i Vasiljević godinama pokazuju da nemaju blage veze.

Ako se odluče da promjene trenera treba dobro izvagati koga dovesti i ko je taj trener koji će valjano odraditi selekciju. Biće pune ruke posla. Očekujem velike promjene. 

• Like 2
Posted

U 100 marke da nam više od pola tima ostaje. Zašto bi trener menjao svoju viziju? A i pod ugovorima su, ne verujem da postoji neka budala koja bi otkupila Dobrićev, Mitrovićev ili Davidovčev ugovor. A da ne pričamo o vuku. 

• Like 3
Posted
36 minutes ago, Don Dusko said:

Jer tih 4-5 igraca igraju po top EL klubovima ili NBA...A nama jbg sto ostane a tada je veca sansa da promasis nego da pogodis.Cak i ako preplacujes....Pogotovo tad.

Dovoljno jer valjda znas ko je Dozet i koliko se njemu veruje.Koliko je to ozbiljan.Naravno da je zeleo Vildozu ili CMM-a jer mu je to jedino ponudjeno(mozda jos neki).

Nije kriv Inzagi, kriv je jebeni Marota. Nije mu doveo Mbapea, uvalio mu Arnautovica i Taremija.

Naravno da mu nije doveo Nana ili Dzejmsa. Mada, da smo doveli Nana, Dzejmsa i Tavaresa, pa da nista nismo uradili, opet bi osnovni problem bio sto su tu preplaceni Deda i Dobric. Ja ne znam da li se samo treneri u svim klubovima pitaju za roster, da li zeleni narkoman nema nikakve veze sa dovođenjem igraca...

Da pitam i tebe u vezi Miloja. Da li ima apsolutno isti kredit kao i Janis, da li ga treba napušavati jer su mu igrali Srnici i ostali Rodici kada se zna da Terza sve odlucuje

Mislim, besmislena je ova priča više kada je stav pojedinih da je maltene njegova jedina krivica to što je pristao na ovakav roster. 

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Don Dusko said:

Opet ne razumes...

Daj, čoveče.... Ima igrace kakve ima, neka izvuče najbolje od njih ako ume. Aminovao ostanak i dolazak više od pola tima i to glavnih igrača. I sada nije kriv. Pa ko je kriv sto od Kenana, Kodija, Kaline, Dauma, Brauna, Jaga, Bokija, Filpa i  Dauma je napravio tim koji se raspao. Krivi mu Deda, Dobric, Nedovic i Lazic? Ko je kriv kada je cela hala videla da cim uđe Teo krece raspad, a ovaj ga drzi na parketu. Zvao ga Čović i naredio mu.

Mislim, stvarno...

• Like 2
Posted

Janis je nekoliko puta sablonskim izjavama i govorom tela pokazao da ima dosta igraca koje on nije birao, ali i za to je kriv. Covek bira da li ce imati kicmu. To naravno kosta ali opet je izbor.

Time ne mislim da ga treba menjati, mislim da je u nasem klubu dok je ovakva situacija potpuno sekundarno ko je trener.

• Like 2
Posted (edited)

Probudih se a kao i sinoć ni da me takne. Toliko sam se odrodio i udaljio od ove ekipe. Ali me izjeda jedna stvar. Naši iz uprave su toliko bezobrazni da neće videti ništa loše u svemu ovome jer će im alibi biti,, pa eto da nismo imali povređene Bolomboja, Davidovca i suspendovanog Kalinića mi bismo bili u finalu". I onda će sve ostati isto i za sledeću sezonu. Verujem da taj bezobrazluk od naših može dotle da ide. 

Edited by Čočo
  • Like 2
Posted
8 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Petrusevu treba individualni rad i na psiholoskom planu, da bi otkljucao svoj potencijal u fulu. Mozda nije blistao u poslednje vreme, ali ga se ne bih odricao ni u ludilu. 

Slažem se, ali pitanje je da li išta od toga može da dobije u Zvezdi.

Posted
1 minute ago, JPM said:

Time ne mislim da ga treba menjati, mislim da je u nasem klubu dok je ovakva situacija potpuno sekundarno ko je trener.

Ovo je delom tačno. Ko pristane na servirani roster (ili aktivno učestvuje u takvom rosterju klimajući glavom) snosi odgovornost. Samo ima problem što drugi treneri, do sada se to pokazalo, sa nametnutim rosterom nisu uradili ama baš ništa pa je tu zalizana prevara ipak izuzetak. I promena trenera sada, dovođenje makar i prajm Fila Džeksona koji će trougao da igra sa Dedom i Dobrićem, neće doneti ama baš ništa i vodi ka daljoj vrteški. 

Sve to kao zaostavština Ćokijeve kuhinje da je trener uvek kriv pa kad on leti, ostali su bezbedni a navijači mirni jer je žrtva prineta. 

• Like 6
Posted
Just now, Kooineeperk said:

Building a team

by Ioannis Sfairopoulos

spring 2025

Hide contents

wong-fu-card.gif

Vrlo perfidno, namerno si izabrao ovaj gif. Providno je. Ovo dole je ocigledno domaca osnova, dakle zna se krivac...

• Ha-ha 3
  • Pumpaj! 1
Posted

Ovo leto bi trebalo da bude prekretnica u radu KKCZ, ako nastave po starom metodu nema tu više šta da se gleda, potrebni su novi ljudi sa novim idejama, naravno da im je pre svega uspeh kluba cilj a ne lično bogaćenje  

• Like 2
Posted

Izgubili smo utakmicu u kojoj smo šutirali trojke 12/26. Zapravo su nas trojke jedino i držale u igri. Rekoh u prethodnoj utakmici da nije bilo Kalinićevog guzičenja ali nekad je baš i potrebna ta opcija koliko god oku neugodna bila, posebno u situaciji kad Filip opet channeluje svog unutrašnjeg Tadiju Dragićevića, a CMM se po ko zna koji put nije ni pojavio na utakmici. Yago je probao, na kraju završio sa čak 7 izgubljenih lopti ali je makar probao. Tu je i Nedovićevih 5 turnovera, već standardno uvek nađe načina nešto da se oklizne, izgubi u driblanjima u mestu i slično. Još smo imali sreće da Brown pogodi nekoliko svojih bombi. Precenio sam ovu ekipu, najviše CMM-a i Canaana. Za prvog sam očekivao makar da je povremeno uzme pod mišku i unese u koš NFL style ako već nije sposoban za malo suptilnije radove, drugi je verovatno profesionalni američki košarkaš sa najslabijim driblingom s obzirom na visinu. Strašne stvari. Na kraju zasluženi ispuš gde je jasno da smo igrali bez 2 najbolja igrača i možda još važnije 2 najčvršća igrača. Negde je moralo da se završi, sve smo karte bacili na EL a tamo se uplašili uspeha. Partizan bi nas ovakve vrlo verovatno ionako rastavio. 

• Like 5
Posted
10 hours ago, Guru said:

Mekano razmaženo derište maši flouter/pogačicu, onda naravno pogledom traži sudije i širi ručice dok Tanasković uveliko trči kontru... Njega kupi Kenan od 180 cm i uspeva koliko toliko da ga uspori da ovaj mora da fintira šut, nakon čega ide na polaganje koje Derište ne uspeva da izblokira jer kasni taman za onoliko koliko je proveo u plakanju kod sudija pod protivničkim košem. Polufinale plej-ofa, majstorica... Drugi mandat kod nas i drugi put ne osvajamo titulu u ABA. 

Potpisujem da ce doticni sto se osvajanja trofeja tice imati identicnu karijeru kao i Nemanja Nedovic. Tamo gde on bude prva opcija puniće oči navijacima timova za koje bude igrao ali ce se u vitrinama za trofeje tih istih timova skupljati samo prašina.

Sto se mene tice, nagledao sam ga se za ove 2 sezone i pustio bih ga da malo uveseljava bracu Grke.

• Like 4
Posted

Vučina je postao k....na od završetka Evrolige. Njegov stav, želja, bežanje od odgovornosti, sakrivanje na terenu, u odbrani prati igrače očima i celokupna slika kad ga vidiš u igri je kao kad smo gledali Šabaza Nejpira. Da mene neko pita sa njim bih prvo raskinuo ugovor. Jer preskup je za drugu opciju a kao i Jago u toj ulozi biće potpuno neupotrebljiv. Moja procena je da se on vraća u Baskoniju. 

• Like 6
Posted
Just now, Čočo said:

Vučina je postao k....na od završetka Evrolige. Njegov stav, želja, bežanje od odgovornosti, sakrivanje na terenu, u odbrani prati igrače očima i celokupna slika kad ga vidiš u igri je kao kad smo gledali Šabaza Nejpira. Da mene neko pita sa njim bih prvo raskinuo ugovor. Jer preskup je za drugu opciju a kao i Jago u toj ulozi biće potpuno neupotrebljiv. Moja procena je da se on vraća u Baskoniju. 

On je takav cele sezone, samo sada bode oci. Ukupno ima 4 dobre utammice na godisnjem nivou. 

• Like 1
Posted
6 minutes ago, Čočo said:

Da mene neko pita sa njim bih prvo raskinuo ugovor. Jer preskup je za drugu opciju a kao i Jago u toj ulozi biće potpuno neupotrebljiv. Moja procena je da se on vraća u Baskoniju. 

A kako bi Coco to uradio?
Da mu isplatimo celu godinu ugovora? Pola ugovora pa da 500k mi platimo a Baskonija ostatak?

Pa nisu ni oni veverice da mu daju milion nakon ovakve sezone a pre toga igrao kod njih za duplo manje.

Posted
3 minutes ago, NikolaTest said:

Da mu isplatimo celu godinu ugovora? Pola ugovora pa da 500k mi platimo a Baskonija ostatak?

Pa nisu ni oni veverice da mu daju milion nakon ovakve sezone a pre toga igrao kod njih za duplo manje.

Raskid ugovora je uvek moguć. Samo da vidimo koliko će to da košta. I šta više košta, isplata ugovora (dela ugovora) ili sezona

• Like 2
Posted
7 minutes ago, NikolaTest said:

Baš tako. Nađeš mu klub koji će bar pola da plaća. Bolje da smo u minusu 500k nego 1m i mast u propast od sezone. 

Posted
3 minutes ago, NMX said:

Raskid ugovora je uvek moguć. Samo da vidimo koliko će to da košta. I šta više košta, isplata ugovora (dela ugovora) ili sezona

Sumnjam da se isplate ti jednostrani raskidi ugovora u finansijksom smislu, jos vise sumnjam da ce se Kodi odreci dela ugovora ako ne nadje klub koji ce pokriti to.

Daleko od toga da branim CMM nakon ovakve PO serije.

Posted (edited)
8 minutes ago, Čočo said:

Baš tako. Nađeš mu klub koji će bar pola da plaća. Bolje da smo u minusu 500k nego 1m i mast u propast od sezone. 

Jeste, ali fakticki nas onda pozicija prvog pleja kosta plata novog igraca (sigurno ne manje od milon) + 500k koje dajemo Kodiju recimo.

Ako menjamo i Jaga onda i tu dajemo deo ugovora za raskid.

Treba tu dobro izvagati sportsku i finansijku stranu.

Edited by NikolaTest
Posted

Na temu Nedovica... Bas nikada nisam bio fan. Na papiru kao energican, brz igrac koji moze da 'ubrizga', kao ima poene u rukama, opasan i napolju i kad napada obruc, zaokruzen napadac... Realnost je da osim sto je prilicno sklon povredama i ograniceno dostupan, to sa papira vidis na svakoj 12. utakmici, a precesto igra neku alibi kosarku i nije in-tune sa ostatkom ekipe. Uvek su me nervirala ona konstantna poredjenja sa Guduricem vec godinama unazad, cesto i u kontekstu repke. Uz sve mane koje jeste imao i ima, finte suta, neki promasen zicer, postoji razlog zasto je jedan journeyman koji se vrati u KKCZ sa 29-30 i nije u stanju da napravi razliku na ABA nivou, a drugi vec 7,8 godina kao jedan od lidera igra u jednom od najjacih evroligaskih klubova koji se uvek bori za titulu. Za Petruseva jos ne mozemo znati sta moze da postane i da li ce, a Nedovic je vec ispricana prica. Would move on, if i were You.

• Like 12
Posted

Tesko ce se raskinuti taj Kodijev ugovor, tako da bih pre gledao da ga iskoristimo koliko mozemo kad smo ga vec potpisali i toliko ulozili u njega. I meni ide na onu stvar njegova malokrvnost, to sto se jednu cetvrtinu pojavi, pa drugu ne, sto mozda  bira utakmice, i sta sve ne, ali u celoj spoljnoj liniji jedini ima fizikalije za ozbiljnu EL kosarku. Mozda on nije taj prvi plej od 30 minuta, ali moze takva uloga da se redukuje i promeni. Ne treba zacrtati jedno pa se drzati iskljucivo toga, a ne treba biti ni rob tog njegovog ugovora pa na silu pokusavati od njega napraviti elitnog plejmejkera koji puni sve kolone samo zato sto je mnogo placen. Moze recimo da mu se smanji uloga na 20 minuta, mogu pored njega da se dovedu jos dva ozbiljna tela i da tako betoniramo pozicije 1 i 2 sa njima trojicom. Dzabe smo mi imali 6 igraca ove sezone na te dve pozicije kada nam je opet nesto falilo. 

• Like 2
Posted
Just now, NikolaTest said:

Jeste, ali fakticki nas onda pozicija prvog pleja kosta plata novog igraca (sigurno ne manje od milon) + 500k koje dajemo Kodiju recimo.

Ako menjamo i Jaga onda i tu dajemo deo ugovora za raskid.

Treba tu dobro izvagati sportsku i finansijku stranu.

Bolje ako vec mora ostaviti Yaga uz dobrgog startnog play-a, ako vec mora da se bira.

• WOW 1