Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

477 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      112
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      89
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
11 hours ago, Markoss said:

Za Bolomboja je izgleda dosta gore nego sto je delovalo u prvi mah. Sezonu je zavrsio, pitanje je kad ce se vratiti. Mora ponovo pod noz izgleda, tako da ga ceka visemesecna pauza. Rekose mi da je upitno da ce biti spreman i za pocetak sledece sezone, ali to mi bas neverovatno zvuci. 

Čuvena strategija našeg medicinskog tima, 3-6 nedelja pa će valjda samo od sebe da prođe, da ne mora operacija. Ukenjalo ih kod Džoelove prve povrede, nažalost vratilo se kod druge (i kod Topove povrede takođe).

I tako iz godine u godinu. Mada, ako je tačna priča da mi igrače šaljemo preko veze kod naših lekara koji rade u različitim bolnicama (pominju se Bežanija i Zemun), da bi se lečili o trošku države, dobro imamo zdravih za celu petorku.

Ovo je bukvalno horor vest, ne zbog eventualnih rezultata nego zbog igrača koji je poslednji zaslužio da ima ovakav tretman. 

Sećam se lečenja  Hange prošle sezone, koleno je bilo u pitanju, povredio se čini mi se na istoj utakmici sa FMPom gde je i Laza najebao. Gde je brat mađarski posle par nedelja lečenja digo sidro i otišao kod lekara u Madrid koji su ga vodili dok je igrao za Real i gle čuda - vratio se na teren. 

Meanwhile medicinska služba KKCZ

witchcraft-magic.gif

• Like 4
  • Tuzno 1
Posted

@NMX i ne samo to mi stvaramo uzasnu reputaciju po pitanju toga i stime koji ce igrac doci ovako(jedino ako nema gde) kod nas?

Kad im recimo Bokisa kaze kakav je tretman imao kod povrede?

Pogotovo neki koji su dobri ali injury prone.

• Like 3
Posted
6 minutes ago, NMX said:

Mada, ako je tačna priča da mi igrače šaljemo preko veze kod naših lekara koji rade u različitim bolnicama (pominju se Bežanija i Zemun), da bi se lečili o trošku države, dobro imamo zdravih za celu petorku.

2 minutes ago, Chaos Is Me said:

Koliko vidim na sajtu u staffu više nije čuveni dr Nick Riviera Gluščević nego dr Nebojša Mitrović

Od septembra 2010.god. zaposlen je na Klinici za hirurgiju, KBC Zemun, Beograd, gde obavlja funkciju načelnika službe opšte hirurgije i pomoćnika direktora za hirurške grane.

cringe-eeee.gif

Ima lekara na forumu pa nek demantuju mene neukog - ima li smisla da hirurg bude šef lekarskog tima košarkaškog kluba? 

Grobari su dugo imali Maksu (za vreme Duleta), lik je lud ko struja ali je ortoped (meni pomogao baš baš kad sam sjebao lakat) ali je bio ortoped. Sad je opet tu (da li je i odlazio?) Moma, koji je valjda isto hirurg ko ovaj naš vrač.

Bukvalno ne verujem ovo za Bolomboja u pičku materinu, da kontuzija skočnog zgloba za koju nije potrebna operacija završi sa 6-7 meseci pauze i operacijom :frusty:

Posted
35 minutes ago, zemljoradnik said:

Ako je prošle godine potpisao na 4 godine, da li može da ode na koledz tek tako?

Drugo, koje su to pare u pitanju koje oni mogu da mu ponude uz bespatan faks ?

Dobili bi svakako neko obestecenje. Verovatno ce zaraditi preko milion dolara za vreme koledza.

• Thanks 1
Posted

Kog medicinskog tima? Kod nas se igraci lece sami sa agentom. Nije mi jasno zasto jos uvek verujete liku koji ima manje tacnih insajderskih informacija nego sto Dozet ima vrhunskih dovedenih pojacanja.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
22 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Kog medicinskog tima? Kod nas se igraci lece sami sa agentom. Nije mi jasno zasto jos uvek verujete liku koji ima manje tacnih insajderskih informacija nego sto Dozet ima vrhunskih dovedenih pojacanja.

:lol_2:

Jedino neozbiljnije od toga da lečimo igrače kako lečimo bi bilo da klub koji bi da bude ozbiljan i igra ozbiljna takmičenja pusti igrača samog (sa agentom) da se leči mimo klupske supervizije, odluka i vođenja celog postupka.

Svakako da agenti mogu da potegnu koju vezu više od kluba, da pozovu gde treba ali ako mi lečimo igrače tako što se XY sutra povredi a mi kažemo ok vidimo se kad ti i agent završite to sa lekarima, javi nam samo okvirno kad je to, da znamo zbog saooštenja, onda smo na nivou okružne lige. Sreća pa još nismo toliko pali.

Posted
3 minutes ago, NMX said:

:lol_2:

Jedino neozbiljnije od toga da lečimo igrače kako lečimo bi bilo da klub koji bi da bude ozbiljan i igra ozbiljna takmičenja pusti igrača samog (sa agentom) da se leči mimo klupske supervizije, odluka i vođenja celog postupka.

Svakako da agenti mogu da potegnu koju vezu više od kluba, da pozovu gde treba ali ako mi lečimo igrače tako što se XY sutra povredi a mi kažemo ok vidimo se kad ti i agent završite to sa lekarima, javi nam samo okvirno kad je to, da znamo zbog saooštenja, onda smo na nivou okružne lige. Sreća pa još nismo toliko pali.

Nismo mi jedini klub u EL koji tako leci igrace. U principu je igrac prepusten samom sebi. Nemamo ni nas trening centar, a ne medicinski kompleks. Sta bi trbalo da radi medicinski tim? Nije mi bas jasno, osim da posle uradjenih pregleda preporuci gde dalje i kod koga se igrac leci. 

Posted
Just now, VISOKOLETAC said:

Nismo mi jedini klub u EL koji tako leci igrace. U principu je igrac prepusten samom sebi. Nemamo ni nas trening centar, a ne medicinski kompleks. Sta bi trbalo da radi medicinski tim? Nije mi bas jasno, osim da posle uradjenih pregleda preporuci gde dalje i kod koga se igrac leci. 

Ovo sad sto si napisao je malo kontradiktorno rečenici da se igrači leče sami sa agentom. Teoretske šanse nema da klub u potpunosti, igrača pod ugovorom i koga masTno plaća, prepusti lečenju nekom trećem a da o tome ništa ne zna.

Kažem, logično mi deluje da agent traži veze i vezice, da može da preporuči ali na kraju dana (ako smo makar i blizu ozbiljnom klubu), klub mora makar da ima pravo da odlučuje o tome gde se i kako leči igrač.

Posted
2 minutes ago, NMX said:

Ovo sad sto si napisao je malo kontradiktorno rečenici da se igrači leče sami sa agentom. Teoretske šanse nema da klub u potpunosti, igrača pod ugovorom i koga masTno plaća, prepusti lečenju nekom trećem a da o tome ništa ne zna.

Kažem, logično mi deluje da agent traži veze i vezice, da može da preporuči ali na kraju dana (ako smo makar i blizu ozbiljnom klubu), klub mora makar da ima pravo da odlučuje o tome gde se i kako leči igrač.

Ja da placam nekoga milion, iskreno bih 100% imao nekoga iz kluba ko bi stalno bio sa povredjenim igracem, ali nazalost nije tako.

Posted
3 hours ago, zemljoradnik said:

Ako je prošle godine potpisao na 4 godine, da li može da ode na koledz tek tako?

Drugo, koje su to pare u pitanju koje oni mogu da mu ponude uz bespatan faks ?

2 hours ago, Milko Miller said:

Dobili bi svakako neko obestecenje. Verovatno ce zaraditi preko milion dolara za vreme koledza.

Dobice KKCZ nesto tipa 200k obestecenja i to je to... 

Posted
18 hours ago, Igor_ said:

Gotova je sezona za njih. Tako sam cuo cim je Bolomboj otiso za USA

žena mu je u Bg , Liske mi javio...

Posted
42 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Zar nije Terzić otvarao neki medicinski kompleks oko Marakane pred kraj prošle godine? Sećam se da je pisano da je jedan od prvih igrača koji je tamo bio na pregledima upravo Bolomboj posle povrede kolena.

Posted

I trebaju da idu klinci u ameriku, pogotovo sad kad se mogu dobro i naplatiti. Nista nece izgubiti i ako ostanu 4 godine tamo, a potencijalno ako se pokazu mogu da izadju na draft. 

I nakon 4 godine mogu da zabodu ugovor u evropi sigurno, mi smo sami takvih dovodili koliko hoces. 

A najveci razlog tome naravno sto kod nas ne igraju, niti ce igrati i dobijati sanse, i to mi nikada nije bilo jasno niti ce biti. 

Eno ga onaj iz Bajerna Klinac Kharchenkov je nama u plej-inu natrpao 10+ poena. Skoro svaku utakmicu je dobijao po neki minute ove sezone, a nerjetko i 10+ minuta.

Ne moze se igrac razviti igranjem u KLS ili gdje god, ili mozes ili ne mozes, 18-9 godina je sasvim dovoljno da baci u vatru u EL kao 11-12 igrac u rosteru.

I uvijek sam vjerovao da napaljeni klinac, pogotovo tipa nasih zvezdas ili grobar, moze doprineti vise nego neki prosjecni stranac u poznim godinama.

Ali ko ga jebe, necu se nervirati oko ovog kluba i nasih politika ko igra i ko ne, ubijedjen sam da smo mogli izroditi bar 3-4 ako nista dobra rotaciona igraca da smo im na vrijeme davali sansu i razvijali u najjacim takmicenjima, pogotovo kad smo ta takmicenja igrali rekrativno od polovine decembra.

• Like 13
  • Thanks 1
Posted
11 minutes ago, Nellthe said:

A najveci razlog tome naravno sto kod nas ne igraju, niti ce igrati i dobijati sanse, i to mi nikada nije bilo jasno niti ce biti. 

Najveći razlog tome su pare, pošto niko u Evropi neće i ne može igračima koji imaju 18-20 godina da daje milionske ugovore, dok koledži sada to hoće i mogu. Evropski klubovi u ovom trenutku nemaju nijedan jedini razlog da fokus stavljaju na nekakvo razvijanje mladih talenata, jer ne živimo u 2005. nego 2025. godini i okolnosti su sada potpuno drugačije. Kada ti igrači završe svoje u NCAA onda ima smisla raditi skauting istih i videti da li tu može nešto da se probere i pod kojim uslovima.

23 minutes ago, Nellthe said:

Eno ga onaj iz Bajerna Klinac Kharchenkov je nama u plej-inu natrpao 10+ poena. Skoro svaku utakmicu je dobijao po neki minute ove sezone, a nerjetko i 10+ minuta.

On je klinac samo po godinama, fizički je senior - jak kao bik, dobar atleta, sposoban da igra u oba pravca... A i on će po svemu sudeći put NCAA, tako da to što je dobijao neke minute u EL može eventualno samo da utiče na to da izvuče više para za sebe, neće ga to sigurno zadržati u Bajernu i Evropi.

NCAA je biznis u kome se vrte milijarde dolara, ideja da se tu evropski klubovi nešto pitaju i da mogu da pariraju onome što klincima nude koledži je blago rečeno naivna. 

• Like 12
  • Thanks 1
Posted
2 hours ago, Estrella Roja said:

Zar nije Terzić otvarao neki medicinski kompleks oko Marakane pred kraj prošle godine? Sećam se da je pisano da je jedan od prvih igrača koji je tamo bio na pregledima upravo Bolomboj posle povrede kolena.

• Like 1
Posted
4 hours ago, Dzo23 said:

Ovo je baš razbacivanje sa parama. Jeste mali talentovan ali milionski ugovori za nekoga kome je u CV-u vrhunac  igranje u ABI je teško preterivanje. Naravno da Evropa teško tome može parirati a niti želi šta je za mene sasvim razumljiva odluka. Dokle će to potrajati ostaje da se vidi. 

Posted (edited)
21 hours ago, Markoss said:

Za Bolomboja je izgleda dosta gore nego sto je delovalo u prvi mah. Sezonu je zavrsio, pitanje je kad ce se vratiti. Mora ponovo pod noz izgleda, tako da ga ceka visemesecna pauza. Rekose mi da je upitno da ce biti spreman i za pocetak sledece sezone, ali to mi bas neverovatno zvuci. 

Zamislite ko onda nas leci kad vrhunski sportisti koji dobijaju "najbolju" mogucu negu moraju da idu u ameriku po drugo misljenje. Svaki put kad cujete za nekog naseg lekara da je najbolji u necemu na svetu znajte da iza toga obicno stoji self-marketing. I u medicini smo druga liga, ako ne i treca liga. Sve je manje dobrih lekara, a vrhunski se mogu izbrojati na prste

9 hours ago, Chaos Is Me said:

Puni smo predrasuda. 

3 hours ago, bodo said:

Ovo je baš razbacivanje sa parama. Jeste mali talentovan ali milionski ugovori za nekoga kome je u CV-u vrhunac  igranje u ABI je teško preterivanje. Naravno da Evropa teško tome može parirati a niti želi šta je za mene sasvim razumljiva odluka. Dokle će to potrajati ostaje da se vidi. 

Nema sta da potraje, amerika je u krizi, stvara se multipolarni svet sto bi rekli kod nas. Ali opet anerikanac moze da plati neko anonimno dete milion plus

Edited by Nate
Posted (edited)
5 hours ago, VISOKOLETAC said:

U sustini - nebitno je sta ti mislis (bukvalno ne znam jedan tvoj post ili misljenje o bilo cemu), ali for the record za druge ljude. 

Na b92 sam se registrovao davne 2011. godine. Nisam insajder, pisem sta cujem, jer postujem zajednicu na kojoj sam 14 godina. A i od 6.3k postova na ovom i 10k na b92, mozda je sve ukupno - 300 bilo postova informativnog karaktera. Sve drugo je cista i suva diskusija sa kolegama forumasima.

Tako da, ne, najjace da ce da veruju VISOKOLETACU. 🙂

Edited by Markoss
  • Like 10
  • Ha-ha 1
Posted
4 hours ago, Filbi said:

žena mu je u Bg , Liske mi javio...

Žena mu je stavila story pre par dana iz Texasa. Verovatno su oboje u Texasu.

Posted
2 hours ago, Markoss said:

U sustini - nebitno je sta ti mislis (bukvalno ne znam jedan tvoj post ili misljenje o bilo cemu), ali for the record za druge ljude. 

Na b92 sam se registrovao davne 2011. godine. Nisam insajder, pisem sta cujem, jer postujem zajednicu na kojoj sam 14 godina. A i od 6.3k postova na ovom i 10k na b92, mozda je sve ukupno - 300 bilo postova informativnog karaktera. Sve drugo je cista i suva diskusija sa kolegama forumasima.

Tako da, ne, najjace da ce da veruju VISOKOLETACU. 🙂

U sustini je nebitno sta i ja i ti mislimo. Napisao si ovde neproverenu informaciju da je Bolomboj zavrsio ovu i verovatno jedan deo sledece sezone. Posto ti ovde ljudi veruju, raspisali su se ovde na 10 strana kako nam je medicinski tim katastrofa, a u sustini ga ni nemamo. Mozda je sve to i tacno, ali ako nisi 100% siguran, stvarno nije lepo da unosis paniku samo zarad par lajkova.

Ja ni ne zelim da mi ljudi veruju. Uglavnom pisem svoje misljenje.

Tebe su predstavili ovde kao vrhunskog insajdera, a ti ni jednom nisi napisao (do malo pre) da nisi insajder. To je jos gore, jer pustas da se ljudi pale na tvoje informacije, koje da budemo iskreni i nisu bile bas tacne u proteklih par godina. Inace sam i ja bio registroban na b92 forumu od 2014, doduse pod drugim imenom( ako je to relevatno za dalji razgovor posto vidim da ti je to kao nesto vazno i valjda to treba da znaci da posto si ti duze na forumima tvoja rec treba da je teza).

6 hours ago, Estrella Roja said:

To je medicinski kompleks FK i prosli put smo se zahvaljivali 10ak dana Terzi sto je pustio Bolomboja u isti. Znaci taj kompleks nema nikakve veze sa KK.