Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

476 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      111
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      88
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

Za razliku od nekih proslih derbija, protivnik se bolje pripremio za neizvesnu zavrsnicu. Izmene odbrana/napad, pravovremeni faulovi znajući da naši slabo izvode bacanja, Karlik sa izolacijama gde ocigledno nemamo rešenja. Marinković je bio odlican na preuzimanju, odbranio je par puta naša krila i visoke, s druge strane ubacivao je trojke kad je trebalo. Prakticno Laziceva uloga u crno beloj varijanti. 

Na mahove smo igrali odlično sa puno dodavanja i konstantno traženje najboljeg rešenja sa lakim poenima, gde je njihova odbrana pucala. Možda smo mogli da pokušamo sa Gidrom na četiri, zbog pretnje u šutu što je nedostatak kod petorke sa Mitrom ili Braunom na toj poziciji, ali očigledno da on zbog propusta u odbrani ima malu minutažu, ne vidim šta je drugo. Napad i odbrana podjednako trpe sa Kalinom na klupi, i to protivnik maksimalno koristi.

Primetno je da CMM igra sa zadrškom, nije na max kao u EL, nije bilo niti jednog prodora, da li je strah od povrede ili jednostavno sa manjim motivom igra domaće takmičenje, to najbolje znaju u stručnom štabu.

Cele sezone nemamo akciju za izlazne kretnje top sutera, nesto sto smo redovno viđali kod Duska, kod preuzimanja Kenan najčešće nije u stanju da jednim drinlingom napravi prostor za šut, previše žuri da ubaci prvu trojku. Izlazni pasovi za sutere nakon probijanja prve linije se očekuju od Jaga ali jako slabo se koristi.

Ne slažem se sa objavljivanjem statusa povrede Bolomboja, protivnici ne moraju da znaju u kakvom je stanju i da li će biti spreman za meč. Daleko je teža priprema za protivnike sa njim u rosteru ili bez njega. 

Posted (edited)

Petrusev je morao barem jedan faul da pravi rano zato što, tada Gedraitis nije napravio faul na vreme. A Petrušev svoju odbranu ne moźe drugacije da bazira nego na contesting. Mnogo manje nego na nekom guranju. Visoko teziste, ne mnogo kila za tu tezinu, jos na sve to dodaj da je to velika utrosnja snage zbog koje bi napad trpio. A u napadu maltene svaki  napad se troši,

i sa guranjem i sa anaerobnim, brzim pokretima za svakojake cut-ove. Tako da njegova odbrana za sada mora da bude koncipirana oko toga da se rizikuje da l ce da napravi blokadu/omete šut ili pas… i da pritom ima sanse da napravi faul.

Mnogo je veći problem što spoljni igrači, izuzev Tea, Davidovca i ponekad Nedovica (ne uvek) ne znaju da naprave faul.

Petrusev je daleko do nekog defanzivnog ubice, ali da je defanzivac takav, kakva ideja o tome postoji s obzirom na motoricnost i duzinu, on bi imao platu 4m+ 

Ili kao nekakav Nunn mamojeb Evrolige ili u NBA (za koju mislim da nije).

Ja nisam nezadovoljan. Bez Bolomboja, u mecu gde smo ponovo sutirali ispod i naseg mizernog avg za free throw, na to dodaj imali CMM+ Canan sa ukupno 5pts, bili smo u igri.

U momentu kad se prelomio mec, mi smo imali 19/10 za bacanja, a oni 17/13. Da smo šutirali bacanja samo koliki nam je prosek ove godine, imali bi 3 ili 4 bacanja vise datih u tom trenutku. A to su momenti kada je bilo 0-4 za KKP, i svaki napad je bio potencijalno matchpoint za njih. Sa ta 3,4 bacanja bi bili u plusu 0-4. Uprkos CMM i Cananu.

Normalno je da sva razmisljanja vode ka seriji sa Partizanom. I fer je reći da ja ne očekujem tu da Canana bude overal mnogo produktivniji. Cenim da će biti na 5-7 pts po meču uz PIR od 3-6. Imace jedan mec sa 12-15 pts, ali ce svakako i ponoviti neku partiju sa 2-4 pts…

CMM ce svakako biti mnogo bolji nego sto je sad odigrao.

A mislim da će i Kalina biti. Kalina nije odigrao loše ali nije to 100% plejof Kalina. A bice, polako….

Ukoliko imamo Bolomboja tad, i ukoliko KKP ne stvori neku renesasmo drasticni progres u igri, mislim da ih dobijamo. Tipa 60-40 za nas.

Problem ce nam praviti Carlic, jer bas voza ove nase kao mlade majmune. I molim vas, te price kako u EL jace bekove voza su deplasirane… kao prvo ne voza ih toliko, jer da ih voza Partizan bi bio top6 a on bi bio Shorts ove sezone. Kao drugo, Nedovic igra odbranu gde se jako povlsci unazad i pored toga ga izbacuje iz igre Carlic. Za tako jesto bih stvarno imao razumevanja samo da cuva protiv prajm Ajversona. Carlic je dobar sa tim promenama. Dobar. Nije prime ajverson. Manja je distsnca izmedju njegovo “dobar” i “nebitno, ne tadi ih” i njegovo dobar i prime Ajverson.

Ne cuva ga nista bolje nego Teodosic, sta vise, Teo mu se odmakne i usmerava ga blago u levo. Nedovic ispadne skroz par puta, odbrana mora da skuplja i udvaja, i na kraju to Sterling rešava.

Edited by BattleBender
  • Like 10
Posted

Kljucni deo utakmice je kod rezultata +2 za nas u drugom poluvremenu gde ulazi penzioner Teodosic. Naravno uzima 8 min , -6 index, I izlazi kada smo ušli u minus.

Trećeg pleja aktivira kod tesnog rezultata,  čoveka koji nije igrao x utakmica,  I naravno uvodi tim u poraz po ko zna koji put. 

Za to vreme na klupi Nedovic koji je igrao dobar meč, ali je giros po svom ustaljenom šablonu nevezano za dešavanja na terenu odlučio da ga "odmara" bez ikakvog osećaja za tok utakmice.  

Covek samo rotira bez ikakvog smisla za to što radi. On ako je odlučio da u 23 min utakmice na terenu bude penzioner,  on će to i da uradi bez obzira da li gubili - 20 ili vodili ...jednostavno covek je šablonski trener. 

Nije problem poraz, ni prvi ni poslednji,  ali neke stvari se konstantno ponavljaju. Sablonske izmene, loše izvođenje penala, loša završnica i masa izgubljenih utakmica...

• Like 5
Posted

Ma smeniti i trenera i igrače i sve, ništa ovo ne valjaa!

18 pobeda imati u evroligi??! Pa gdee to imaa?

Godinama unazad imamo po 26 ili makar 25 pobeda u Evroligi i osvajamo titule u Evroligi i strah i trepet smoo i sada samo 9 pobeda u gostima i to pobedimo neku mučenu Barselonu, Olimpijakos, Monako, Fenerbahče bezvezni.. tanko je too, posle toliko trofeja i final 4 plasmana u Evroligi, ovako da padnemo da budemo samo u top 10..

Sramota zaista, velika bruka i sramota za Crvenu Zvezdu....

• Like 1
Posted
1 hour ago, Zvezdaš96 said:

Godinama unazad imamo po 26 ili makar 25 pobeda u Evroligi i osvajamo titule u Evroligi i strah i trepet smoo i sada samo 9 pobeda u gostima i to pobedimo neku mučenu Barselonu, Olimpijakos, Monako, Fenerbahče bezvezni.. tanko je too, posle toliko trofeja i final 4 plasmana u Evroligi, ovako da padnemo da budemo samo u top 10..

Znam da se sprdas, ali da se nadovezem  na tvoj post.

Smjeniti trenera nema smisla, jer "boljeg" na EL nivou cemo tesko naci.

Ja bih samo volio da se da covjeku kompententan skouting i da se prema njegovoj viziji naoravi ekipa, a sklone svi ovi indijanci kome je primoran da trazi mjesto u rotaciji i ulogu u timu.

Pa kada se prema njegovoj volji najbolje moguce sklopi tim, od 20ak miliona evra i na to doda i da imam neki kontinuitet ako ostanu ovi sto trebaju, ja mislim da ce Sfero i ekipa imati bar 3 pobjede visi u EL nego ove godine. A tri pobjede vise su bile dovoljne za 4tu poziciju ove sezone.

E ako sa svim tim opet bude turbulentna sezona, i budemo imali crne rupe gdje gubimo od levata, pogotovo kuci, i bude patnja nada igra, tjeraj ga odma u decembru.

• Like 2
Posted (edited)

Pročitao sam na maxsport-u, ne znam čiji je to portal, ali čini mi se da ne prepisuju i imaju ponekad ekskluzivu. Navodno želimo Milana Tomića na mesto sportskog direktora. Baš bi me obradovao dolazak Tomića umesto Dozeta i za promenu traženje igrača ispod radara.

Spoiler

Ili su pročitali prepisku Koin vs Guru 🙃

Edit. Link: https://maxsport.rs/2025/04/max-sport-saznaje-velike-promene-u-zvezdi-vraca-se-milan-tomic/

Edited by Čvarkov
  • Like 6
Posted
2 hours ago, Zvezdaš96 said:

Ma bravo za sve 18 pobjeda ovo je najveci uspjeh u istoriji kluba.

Ja mislim sa smo trebali organizovati docek i ceremoniju za igrace i trenera nakon Minhena.

18 pobjeda nije mala stvar mislim da bi trebali i pehar napraviti za taj vanvremenski uspjeh. Mislim to sto nismo usli u plej of i sto smo zavrsili kao 10, to nije bitno, bitno je da smo mi ostvarili velikih 18 pobjeda. 

Mislim da cemo se u godinama za nama svi sjecati ove sezone i da cemo svojim unucima pricati kako smo sa jednim velikim trenerom ostvarili jos veci uspjeh - 18 velikih pobjeda...

• Like 2
Posted
47 minutes ago, Čvarkov said:

Pročitao sam na maxsport-u, ne znam čiji je to portal, ali čini mi se da ne prepisuju i imaju ponekad ekskluzivu. Navodno želimo Milana Tomića na mesto sportskog direktora. Baš bi me obradovao dolazak Tomića umesto Dozeta i za promenu traženje igrača ispod radara.

Hide contents

Ili su pročitali prepisku Koin vs Guru 🙃

Edit. Link: https://maxsport.rs/2025/04/max-sport-saznaje-velike-promene-u-zvezdi-vraca-se-milan-tomic/

Tesko da ovde ima istine iako iz sveg glasa se nadam da ima

Posted
1 hour ago, Sokmeniki said:

Ja mislim sa smo trebali organizovati docek i ceremoniju za igrace i trenera nakon Minhena.

18 pobjeda nije mala stvar mislim da bi trebali i pehar napraviti za taj vanvremenski uspjeh. Mislim to sto nismo usli u plej of i sto smo zavrsili kao 10, to nije bitno, bitno je da smo mi ostvarili velikih 18 pobjeda. 

Mislim da cemo se u godinama za nama svi sjecati ove sezone i da cemo svojim unucima pricati kako smo sa jednim velikim trenerom ostvarili jos veci uspjeh - 18 velikih pobjeda...

Mi smo klub mahom nivoa Albe, da ne spominjem da smo sa svim prethodnim trenerima redovno gubili oba puta u sezoni od Asvela ili Albe, a imali smo daleko bolje igrače pa smo imali i po 10 i po Boga mi 11 ili 13 pobeda i bili sprdnja, a imali smo neuporedivo bolje igrače poput Kampaca, Vildoze, Pantera, Lojda, Lorenca Brauna, Micića, Gudurića, Bobija itd itd

Što se kaže izvlačimo suvu drenovinu iz ove ekipe, glavu na panj stavljam da bi realno sa ovogodišnjom ekipom Zvezde i sa povredom ubedljivoo, ali ubedljivoo NAJZNAČAJNIJIM IGRAČEM I PRVOM ZVEZDOM TIMA, jedan Željko Obradović imao daaj Bože nekih 12 pobeda ove sezone, tako da teško je raditi sa em ekipom gde ti uvek MINIMUM 6 igrača povredjeno, od toga neretko glavni igrač i još toliko i veterana i iskusnih igrača i ludih glava i egoista i to sve složiti u jednu celinu i tim, malo trenera bi to moglo i uspelo....

Radonjić bi se pogubio sa ovom ekipom, on sa Teodosićem Nedovićem Petruševim nikako ne bi na kraju uspeo da izadje, čak i Kalinić je cele sezone nervozan...

Posted

Evo prave analize koja je napisana u novembru i važi bukvalno za svaku utakmicu Zvezde ove sezone:

https://tonilazarusic.substack.com/p/analiza-utakmice-crvena-zvezda-partizan

Netko će zbog ovoga optužiti Sfairopoulosa i njegove rotacije. Ne znam, čovjek ima takav stil otkad je došao u Zvezdu. Igra s puno igrača i puno rotira. Ove godine mu je još teže jer ima stvarno veliki broj kvalitetnih igrača, ali i igrača kojima iz raznih razloga mora dati minute. Je li se meni sviđa taj stil? Nije, ali on je legitiman i dio je trenerske filozofije.

Međutim, ja bih volio znati što stoji iza tog stila rotiranja. Ima li Sfairopoulos uporište u brojkama? Dakle da točno zna koš razliku svake petorke koju koristi i da zna kakvu mu koš razliku imaju petorke tipa CMM, Nedović, Kalinić, Giedraitis, Petrušev, i da zna kako mu igra postava kada na parketu ima Yaga, Teodosića i Canaana.

Ako nisu brojke, na što se oslanja kada slaže postave? Ako je to intuicija i osjećaj - i to je legitimno. Problem je što je sinoć baš tako slagao postave, kao da igra na kartu osjećaja a ne logike. Problem je što je često izgledalo kao da igra jackpot i grebe srećke u nadi da će ubosti dobitnu kombinaciju. Moram primijetiti da njegove postave izgledaju puno logičnije kad mu ekipa dobro otvori utakmicu i on mirno brodi kroz rotacije, kao protiv Monaca npr. Ali ako stvari krenu nizbrdo, u panici će potrošit klupu sve do 15. igrača u potrazi za kombinacijom što je, za mene, ništa drugo nego lutrija i grebanje srećke.

Za mene, trener bi trebao znati na koje igrače može računati od utakmice do utakmice i samim time napraviti postave koje se poznaju i koje će biti uigrane. Druga stvar je ako netko želi imitirati Pariz koji mijenja po 3 igrača svako 3 minute. Fora je što taj Pariz zahvaljujući takvim rotacijama 40 minuta igra u nenormalnom ritmu i pegla obranu i napad bez poštede. A to je dijametralno suprotno od onoga što je Zvezda sinoć - s istim uzorkom rotacija poput Pariza - pokazala.

• Like 1
Posted
2 hours ago, Sokmeniki said:

Znaci trebalo je  da napravimo najveci uspeh u istoriji kluba da bi razmatrali da li da zadrzimo trenera ili da ga nogiramo pre kraja sezone? Mada kad malo razmislim ovo se i uklapa u kolektivni mentalitet Zvezdinih navijaca.

• Like 3
Posted
2 hours ago, Čvarkov said:

Navodno želimo Milana Tomića na mesto sportskog direktora. Baš bi me obradovao dolazak Tomića umesto Dozeta i za promenu traženje igrača ispod radara.

Jesu on i Sferopulos već sarađivali u Oliju?

Posted

Jos 3 dana do isteka 6 nedelje kako nema Bolomboja na terenu, ima li neko onu stvar od novinara i da postavi pitanje da li je ziv Bolomboj i da li je sezona za njega zavrsena ili cemo rizikovati kao sa Topicem pa je decko lagano zaradio Acl samo sto se vratio ranije na teren 

Posted
21 minutes ago, Drug Crni said:

Jesu on i Sferopulos već sarađivali u Oliju?

Jesu, Tomić je bio u Oliju 2008-2018, a Sfero 2014-2018 (kao asistent 2005-2008).

Posted
35 minutes ago, propolis said:

Evo prave analize koja je napisana u novembru i važi bukvalno za svaku utakmicu Zvezde ove sezone:

https://tonilazarusic.substack.com/p/analiza-utakmice-crvena-zvezda-partizan

Netko će zbog ovoga optužiti Sfairopoulosa i njegove rotacije. Ne znam, čovjek ima takav stil otkad je došao u Zvezdu. Igra s puno igrača i puno rotira. Ove godine mu je još teže jer ima stvarno veliki broj kvalitetnih igrača, ali i igrača kojima iz raznih razloga mora dati minute. Je li se meni sviđa taj stil? Nije, ali on je legitiman i dio je trenerske filozofije.

Međutim, ja bih volio znati što stoji iza tog stila rotiranja. Ima li Sfairopoulos uporište u brojkama? Dakle da točno zna koš razliku svake petorke koju koristi i da zna kakvu mu koš razliku imaju petorke tipa CMM, Nedović, Kalinić, Giedraitis, Petrušev, i da zna kako mu igra postava kada na parketu ima Yaga, Teodosića i Canaana.

Ako nisu brojke, na što se oslanja kada slaže postave? Ako je to intuicija i osjećaj - i to je legitimno. Problem je što je sinoć baš tako slagao postave, kao da igra na kartu osjećaja a ne logike. Problem je što je često izgledalo kao da igra jackpot i grebe srećke u nadi da će ubosti dobitnu kombinaciju. Moram primijetiti da njegove postave izgledaju puno logičnije kad mu ekipa dobro otvori utakmicu i on mirno brodi kroz rotacije, kao protiv Monaca npr. Ali ako stvari krenu nizbrdo, u panici će potrošit klupu sve do 15. igrača u potrazi za kombinacijom što je, za mene, ništa drugo nego lutrija i grebanje srećke.

Za mene, trener bi trebao znati na koje igrače može računati od utakmice do utakmice i samim time napraviti postave koje se poznaju i koje će biti uigrane. Druga stvar je ako netko želi imitirati Pariz koji mijenja po 3 igrača svako 3 minute. Fora je što taj Pariz zahvaljujući takvim rotacijama 40 minuta igra u nenormalnom ritmu i pegla obranu i napad bez poštede. A to je dijametralno suprotno od onoga što je Zvezda sinoć - s istim uzorkom rotacija poput Pariza - pokazala.

Ne važi za svaki meč, evo meni upravo padaju na pamet mečevi gde je Sferopulos istrpeo istu petorku jako dugoo iako smo gubili, ali je znao na koga računa i pobedili smo na tom/tim mečevima, recimo primer je meč u gostima protiv Barselone kada smo gubili 10-0 u prva 3 minuta ili čak 4 minuta i on nije menjao ništa šablonski verovao je svojoj ekipi i posle 2-3 minuta smo počeli pogadjati nešto vratili se i napravili seriju mislim 12-0 ili 12-2 i čak smo vodili već u finišu te četvrtine....

Posted
42 minutes ago, Creed Bratton said:

Znaci trebalo je  da napravimo najveci uspeh u istoriji kluba da bi razmatrali da li da zadrzimo trenera ili da ga nogiramo pre kraja sezone? Mada kad malo razmislim ovo se i uklapa u kolektivni mentalitet Zvezdinih navijaca.

Trebalo je da se plasiramo u plej of, to je bio cilj ove sezone.

Ne 18 pobjeda.

Ne da budemo konkurentni do marta/aprila.

Ne da udjemo u plej in i da odmah ispadnemo.

Vec plej of.

Zbog toga je sezona u Evroligi neuspjesna, 25 miliona eura je budzet ove sezone i opet jedno veliko NISTA.

• Like 4
Posted
43 minutes ago, BattleBender said:

Dve razlicite povrede je imao.

O čemu pričaš? Baš ti dosadno, pa ti se prave svakakvi narativi…

Tacno je da su dve razlicite povrede,ali se kod prve povrede vratio ranije bogu hvala pa nije stradao kao Topic sto je stradao

Takodje sam govorio da je u slucaju topica odmah znalo da su prednji ukrsteni ligamenti, a sto se cutalo to je pitanje za covica i celu tu ekipu 

Posted
24 minutes ago, Sokmeniki said:

Trebalo je da se plasiramo u plej of, to je bio cilj ove sezone.

Ne 18 pobjeda.

Ne da budemo konkurentni do marta/aprila.

Ne da udjemo u plej in i da odmah ispadnemo.

Vec plej of.

Zbog toga je sezona u Evroligi neuspjesna, 25 miliona eura je budzet ove sezone i opet jedno veliko NISTA.

Steta sto je zabranjeno da udje na teren inace bi pogodio mozda neku otvorenu trojku protiv Reala ili slobodno bacanje protiv Panate i Bajerna. Zavrsnicu EL sezone je odlicno spremio svaku utakmicu. Neverovatno mi je da toliko ljudi misli da je nama dostupan trener koji moze da spremi utakmicu tako da rutiniramo velikane kojima gori pod nogama. Na poslednje tri utakmice smo promasili 30 slobodnih bacanja i tu se svaka prica o treneru zavrsava.

• Like 2
Posted
16 hours ago, СтелаРоса said:

Nemamo razloga da ne mislimo da ce ekipa biti na nivou kada krene PO. Da li ce biti dovoljno za trofej? Tesko je sada reci, moguce da hoce, ali igraju i druge ekipe kosarku, i to dobru. Svakako ce utakmice sa Cedevitom dobro doci da se brze aktivira PO mod. Ove prognoze kako cemo ispasti od Cedevite su smesne, bas kao i one prosle sezone kada se pisalo da ce nas izbaciti Mega u polufinalu. I gle cuda ne da smo prosli Megu, nego smo finale pobedili 3:0. 

U svakom slucaju bas je steta ovo sto forumas iznad mene kaze, da je EL svojim sistemom pomalo obesmislila Aba ligu, ali svakako ocekujem dobre i zanimljive utakmice. Ja bih se iskreno obradovao trofeju.

15 hours ago, berti said:

Bas bi bilo lepo da glavonje iz EL sada kazu da ABA liga ipak ima prohodnost i da samo pobednik ide u EL. Nema od toga nista, ali bi bilo zanimljivo gledati nasu reakciju.

Zapravo, nesto se vise i ne prica o "projektu jake domace lige i gasenja regionalnog takmicenja", a i ovi SNS mediji + sportski radnici ukljucujuci the Najveceg su se uzmuvali na najavu trogodisnje licence, pa te "to je nepostovanje", pa te "treba da pregovaramo da to ne platimo". Kao da oni sami stvaraju novac pa nesto stede. Tu su iz istog razloga iz kojeg zovu Dubai, jer je neko pustio slavinu sa novcem na najjace da toci, a EL jedino to i ceni.

No, zamislimo da Vucic odluci da uradi ono sto je uradio 2017. godine nakon onakve sezone posle koje KKCZ nije mogla da zadrzi Kuzmica, Simonovica, Jenkinsa i Jovica (velikih li ugovora u p.m.!). Dakle, nema para ni za Obradovicevu legiju stranaca ni za Kalinu i Nedaru od po milion+ evra. I sad, dodje Dubai, udje u ABA ligu, igra EL, imaju budzet od 35 miliona evra i jedini su pozeljni u EL. Evo, koliko bi proslo meseci do trenutka kada bi navijaci i jednih i drugih zakukali kako vise ne vide smisao tog takmicenja, kako Dubai treba izbaciti iz lige, kako ne treba ni igrati vise ligu sa tim timom itd. itd,?

Te price, svi teze da igraju sa najboljima, pa eno FKCZ je igrala sa najboljima, imala jedno vreme 0 bodova i neku smesnu gol-razliku i vecina je bila rezignirana u stilu "sta nam je ovo trebalo?".

Zapravo, sam smisao ABA lige ne podriva toliko EL svojim odlukama nego Otac Nase Nacije sa svojim bacanjem miliona evra na "nase ponose". Evo, ja bih potpisao da i KKCZ i KKP imaju zagarantovano ucesce u EL u narednih 10 sezona, ali da vise nikada nemaju veci budzet od CED ili BUD. Bolje i to nego da prvak ABA ima mesto u EL, a onda za to mesto igraju evroligaske zveri protiv nekih tamo EC proseka.