Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

464 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      82
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      188

Recommended Posts

47 minutes ago, Nellthe said:

Evo zanimljivih podataka o Kodiju (ima jos par igraca u El kojima se uloga drasticno promjenila).

Nama je sada pasivan, a uzima cam 5 suteva vise na 100 napada.

Istini za volju mislim da nama nije problem da on ne uzima šuteve. S obzirom na to da je kamenjar 😁

Zamerke za pasivnost su više tipa "drvi loptu a ništa ne organizuje" i "neće da penetrira" (pri čemu je ovo drugo naravno otežano time što mu se odmiču).

7 minutes ago, NikadProtivKaline said:

kumara jeste raznovrsniji i bolji igrac

samo je svako malo povredjen jbg

U teoriji da, u praksi je imao 3-4 dobre utakmice u sezoni. Protiv Pariza i Buducnosti na otvaranju i Olija kuci. 

U poslednjih mesec dana se sveo na igraca od 10ak minuta i 4-5 poena.

Sada u finalu kupa se celo drugo poluvreme skrivao, izigravao skretnicara. Ovo sto trenutno igra je Andjusic nivo.

• Like 2

14 minutes ago, Cavani said:

U teoriji da, u praksi je imao 3-4 dobre utakmice u sezoni. Protiv Pariza i Buducnosti na otvaranju i Olija kuci. 

U poslednjih mesec dana se sveo na igraca od 10ak minuta i 4-5 poena.

Sada u finalu kupa se celo drugo poluvreme skrivao, izigravao skretnicara. Ovo sto trenutno igra je Andjusic nivo.

imao je dosta dobrih 2 meseca na pocetku sezone, do prve povrede

posle toplo hladno, vise hladno

• Like 1

Nedović pola igrač, pola povreda,a i na parketu je takav, u napadu ga katkad ima,a u odbrani ne postoji.

Pored svih tih mana na leto puni 34 godine tako da mu je vreme da zaigra za veteranski minimum ili lagano patike o klin.

Edited by propolis
  • Like 7

Nedovic je dobar igrac i talentovan napadac.

Samo je problem povrede i sto zbog istih oduzima dubinu u svom napadu.

Kad kazem dubinu primetno je kada se vraca iz istih kulira ulaz od straha od nove povrede.

Kad je tip top moze da doprinese u napadu na vise nacina.

Samo je problem sto on to moze da izdrzi maks mesec dana bez neke povrede nazalost.

Da nije tako on bi sad bio u Realu ili Barsi jbg.

• Like 3

I ja sam,do pre cirka dva meseca,govorio sebi kako se ne treba lako odricati te kombinacije talenta i veštine,arsenala napadačke raznovrsnosti i iskustva i to još sve u telu (pa makar i sklonom povredama) famozne domaće osnove.
Međutim,čitava serija utakmica mi je rekla da ništa od navedenog mi zapravo ne vidimo na parketu. On kao da se ugasio u takmičarskoj košarci.

Volim Nedovića jer je true ganci,ali mislim da ne treba više da se zavaravamo. Vreme je da se opraštamo sa našim mekanim dobricom.

• Like 7

33 minutes ago, Drug Crni said:

I ja sam,do pre cirka dva meseca,govorio sebi kako se ne treba lako odricati te kombinacije talenta i veštine,arsenala napadačke raznovrsnosti i iskustva i to još sve u telu (pa makar i sklonom povredama) famozne domaće osnove.
Međutim,čitava serija utakmica mi je rekla da ništa od navedenog mi zapravo ne vidimo na parketu. On kao da se ugasio u takmičarskoj košarci.

Volim Nedovića jer je true ganci,ali mislim da ne treba više da se zavaravamo. Vreme je da se opraštamo sa našim mekanim dobricom.

A kako se to tacno ugasio u takmicarskoj kosarci?

Nedović vs Canaan:

Canaan je bolji šuter, iz spot upa je prilično automatik, može da opali iz driblinga ili iz izlazne kretnje. Nije ni Nedović tu loš ali Canaan je bolji. Nedović je definitivno bolji dribler, veštiji je sa loptom, možemo čak reći i da je nekakav sekundarni kreator za druge i da može nešto iz pika da kreira, Canaan je tu prilično operisan. Nedović ima i bolji ulaz na papiru, Canaan retko ide na ulaz a i kad ide dosta je to pravolinijski mada ima osećaja u rukama, problem je što od Nedinog ulaza vidimo po neki svaku treću utakmicu. Dakle, rekao bih da je Nedović kompletniji napadač ali nikad ne znaš šta dobijaš na parketu, Canaan je bolji specijalac sve dok mu ne tražiš ono što ne zna. U odbrani je Canaan dosta bolji, jeste midžet i često pravi glupe prekršaje ali je čvrst, voljan da ore i definitivno nije igrač koga protivnički treneri ciljano targetiraju kao Nedovića. Nedović od odbrane ima poneku ukradenu loptu i ponekad napravi dobar taktički faul, to je otprilike to, u ostalim segmentima je koristan koliko i kartonska figura. 

• Like 27

Meni Neda ima dosta visok dribling, sto mu nekad pravi probleme. Eksplozivniji je dosta. Bolje sutira iz driblinga dok je Kenan daleko bolji pri izlasku iz bloka i iz mesta.

Defanzivno Kenan je duplo bolji i na lopti i na posyu i 1-1. Neuporedivo.

Sve u svemu potencijal koji je Neda imao nije ispunjen ni 50%, svejedno je odlican skorer ali ostaje zal.

Ja bih za sledecu sezonu ostavio samo jednog od njih, za parnjaka bih nekog drugacijeg igraca.

• Like 1