Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

464 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      82
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      188

Recommended Posts

5 minutes ago, JPM said:

Mi smo peta ekipa evrolige. Numemo eksploatišemo.

Na pomenutoj utakmici se video nedostatak energije zbog 5 utakmica u 10 dana. Kada smo se malo podigli, oni nisu mogli da postignu kos  poslednjih par minuta regularnog dela utakmice. U produzetku nas je dotukla trojka preko ruke Solomona.

Moje misljenje da nam fali jos poena od bekova. Nasa malo losija igra se potrefila sa Jagovom losijom formom. Kada od njega i Gedraitisa dobijemo neke ubacene trojke, tada nam i utakmice deluju lepse i lakse.

• Like 3

3 minutes ago, Guru said:

Na uzorku od jedne utakmice... Kao što ne umemo da branimo šut za tri, jer nas je Makabi natrpao.

Nebitan uzorak, mi pricamo o tome da su ekipama evroligaskog nivoa ovakve ekipe kao sto je Buducnost cista rutina, sam si napisao da bi to na visem nivou bilo eksploatisano.

A mi numemo, nismo znali ni da pokusamo, kao aj sad jebiga branili smo ih ali ukenjalo ih za tri poena i tu se nista ne moze.

Jok bre, sve otvoreni sutevi i to nikad kamenjas, ve Mekgi iz prostih screenova i ovaj drugi iz spot upa.

A u napadu kao da je protok lopte mozdana hirurgija.

5 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Moje misljenje da nam fali jos poena od bekova.

Plottwist, genije ne skine Kenana.

• Like 2

7 minutes ago, JPM said:

Nebitan uzorak, mi pricamo o tome da su ekipama evroligaskog nivoa ovakve ekipe kao sto je Buducnost cista rutina, sam si napisao da bi to na visem nivou bilo eksploatisano.

A mi numemo, nismo znali ni da pokusamo, kao aj sad jebiga branili smo ih ali ukenjalo ih za tri poena i tu se nista ne moze.

Jok bre, sve otvoreni sutevi i to nikad kamenjas, ve Mekgi iz prostih screenova i ovaj drugi iz spot upa.

A u napadu kao da je protok lopte mozdana hirurgija.

Plottwist, genije ne skine Kenana.

Slažem se, često ljudi ovde padaju pod neku zabludu da su naši košarkaši (dobrim delom u starijim igračkim godinama) ljudi koje stigne umor od nehumanog ritma utakmica.

Giros majstora koji nume ni da eksploatiše niske bekove Budućnosti deportovati u Grčku što je pre moguće, ako želimo da se nadamo bilo čemu.

1 minute ago, Born Ready said:

Slažem se, često ljudi ovde padaju pod neku zabludu da su naši košarkaši (dobrim delom u starijim igračkim godinama) ljudi koje stigne umor od nehumanog ritma utakmica.

Giros majstora koji nume ni da eksploatiše niske bekove Budućnosti deportovati u Grčku što je pre moguće, ako želimo da se nadamo bilo čemu.

Verovatno si sarkastičan.

Ne tvrdim da nekog treba deportovati, već kažem da nikakav umor ne može biti izgovor za to da ti najosnovnije stvari koje su rutina za kvalitetne timove ne možeš da odradiš u 40 minuta utakmice. I klupa i starteti.

Ne znam šta je u pitanju ali za te pare mora mnogo jednostavnije da se rešava ekipa plaćena kao KK Budućnost. Ako ne odbranom i energijom, rešiš ih nekim rutinskim kretnjama u napadu. Jok, sve što smo gledali bilo je besomučno soliranje i silovanje, i to bez Kenana koji ne samo da nije bio van protokola za kup ili ne daj bože povređen, već lik nije bio ni u 12 odlukom trenera. 

Pa dobro majstore (ne znam ume li giros da pravi), jel nije taj Kenan ipak mogao da bude u 12 pa ga ne moraš koristiti 30 minuta ako nam ide?

17 minutes ago, JPM said:

Tačno tako. Evo recimo možemo da uzmemo evroligaške ekipe Barselone i Baskonije koje dominiraju španskom ligom i mogu da izgube samo slučajno u prvenstvu. Ili recimo Milano u Italiji

• Like 1

19 minutes ago, JPM said:

Nebitan uzorak

Kako misliš nebitan uzorak? Uzorak je najbitniji prilikom ocene nečijeg kvaliteta, jer na osnovu jedne utakmice i Šenon Šorter može da se učini kao EL igrač, iako naravno nije ni blizu tog nivoa.

27 minutes ago, JPM said:

mi pricamo o tome da su ekipama evroligaskog nivoa ovakve ekipe kao sto je Buducnost cista rutina, sam si napisao da bi to na visem nivou bilo eksploatisano.

Izgubi i Fenerbahče od Alijage Petkim, Monako od Saint Quentin-a, Real od Korunje, Bajern od Weissenfels-a itd. Čista rutina bi morala biti u plejof seriji kada je sav fokus na tom takmičenju i protivniku, u sred sezone sa ovim brojem utakmica, ovakvim rasporedom i na jedan meč je naravno moguće izgubiti i od mnogo većeg autsajdera nego što je to Budućnost protiv nas, a da to pritom ne bude nikakav smak sveta.

I da, pored uzorka je izuzetno bitan i mečap, jer sve i da mi ne umemo da eksploatišemo mane koje Budućnost ima, oni u Evroligi ne bi igrali 34 utakmice protiv nas. Na stranu to što pričamo o ekipi koja je i u Evrokupu na skoru 9-9...

• Like 6

Dešavaju se nama i Dubai uzorci i Split uzorci. Nego ajde, svešću to na prostu činjenicu da sam veoma razočaran nekreativnošću našeg napada i mlohavošću naše odbrane protiv tima od kojih bi trebalo da smo 20 razlike bolji.

3 minutes ago, Guru said:

Čista rutina bi morala biti u plejof seriji kada je sav fokus na tom takmičenju i protivniku

Znaš i sam kako to izgleda u ABA plej ofu, rutina neće biti ni izbliza.

4 minutes ago, Guru said:

Na stranu to što pričamo o ekipi koja je i u Evrokupu na skoru 9-9...

O tome zapravo i govorim, delimično si i sam pokrenuo tu temu pričom o meč apu. Ja sam i Budućnost gledao nekoliko utakmica baš u Evrokupu. Protiv nas su izgledali daleko bolje nego protiv nekih smešnih evrokup ekipa.

Razočaran sam, eto. Ok, to je subjektivno.

Split i Maccabi se nisu smeli desiti a sve ostalo je prihvatljivo s tim da ni Maccabi ne treba predstavljati kao skupinu neznalica. a eto i drugi euroligaši se muče u svojim nacionalnim prvenstvima. ništa neobično da se u nehumanom rasporedu gube utakmice od protivnika od kojeg ste u normalnim okolnostima ako ne duplo bolji onda sigurno bolji. a kad fokus bude samo na određenom takmičenju onda da donosimo krajnje sudove.  KRK je prva referenca pa tako redom.

10 minutes ago, Guru said:

Kako misliš nebitan uzorak? Uzorak je najbitniji prilikom ocene nečijeg kvaliteta, jer na osnovu jedne utakmice i Šenon Šorter može da se učini kao EL igrač, iako naravno nije ni blizu tog nivoa.

Основни проблем праћења и коментарисања спорта у модерно доба је што велика већина људи изводи закључке и формира мишљења на основу најскоријих 40, 48, 90 минута. Да ли самоиницијативно или под утицајем друштвених мрежа где је битно "исхајповати" или "исхејтовати" до максимума некога или нешто одмах по окончању једне утакмице, људи имају невероватну потребу да подебљају сваки последњи учинак екипе или појединца толико да сви претходни буду занемарени и/или обесмишљени. Тако је и Звезда ове сезоне већ освојила Евролигу после победа над Фенербахчеом, Олимпијакосом, Барселоном и Партизаном, а и опростила се од ње јер је губила од Асвела и Милана.

На теми која уживо прати Звездине утакмице, тај временски интервал од 40 минута се смањује и на 20 секунди колико је довољно да професионални кошаркаши и тренери добију статусе пензионера, рекреативаца, Човићевих плаћеника који остављају проценат, зализаних превара и тако даље.

Наш "геније" је четврти после 26 кола у такмичењу у ком је његов тим био пројектован за 11. или 12. место. Да може да експлоатише ниске бековске линије је показао већ тако што је до сада једини тренер који је двапут победио у Евролиги патуљке из Париза за које решење нису имали ни "бољи" тренери, ни скупљи тимови. То што је изгубио пету утакмицу у десет дана у позоришној атмосфери од лидера АБА лиге који је у последња два месеца победио 5-6 топ30 европских тимова, не значи да је незналица. Рутинирати такав тим не могу у оваквом распореду ни други евролигаши, што се да приметити из примера Барселоне, Басконије, Ефеса, Виртуса, Милана и Асвела који имају већ озбиљан број пораза у својим првенствима, а губили су и од знатно лошијих тимова него што је Будућности; Барселона, уосталом, код куће од екипе коју је Будућност тукла 32 разлике.

Од Сплита до Олимпијакоса у распореду Звезде је 15 утакмица од којих у свакој навијачи очекују победу. Да ли је нормално победити свих тих 15 мечева усред сезоне кад се игра на свака три дана? Не бих рекао. Свако од нас тугује што смо изгубили од Будућности, али неке утакмице се морају и изгубити, а о овој, иако нисмо добро играли, не бисмо ни причали као проблематичној да нам је први плејмејкер убацио оба слободна бацања секунд пре краја меча. Није коректно онда лепити етикете нашем тренеру због пораза који се, уз све што му је претходило, свео на најједноставнији кошаркашки потез - слободно бацање.

• Like 4
  • Thanks 8

@aleksa7 ko lepi etikete treneru?

Napisao sam da ne znam razlog poraza ali da je sramotan jer spram novca koji primaju ne smeju da izgube takve utakmice.

Jedina kritika trenera je neshvatljiva odluka da Kenan ne bude u 12.

Krivica je jednaka na svima kao i zasluga nekon pobeda.

Vidim da ovde cesto bude misljenje da ili mora uvek da se hvali i brani klub ili uvek da se napada.

Meni su oba stava pogresna. Ja mislim da treba od slucaja do slucaja hvaliti i kritikovati.

Janis mora pod hitno da uradi nešto sa Kodijem. Ovo je bol za oči. Koja je njegova svrha u petorci osim da telom može u odbrani da parira protivničkim bekovima? Dečko samo prenosi loptu i baca cigle. Nama napad organizuje Nedović kad je sa Kodijem u petorci. Ovim tempom ubrzano taba stazu najvećeg bezveznjaka koji je igrao kod nas od dobro poznatog Lengstona Hola. Mislio sam da takav se neće pojaviti više kad ono mi dali preko jednog miliona za takvog još jednog. 

Edited by Čočo

1 hour ago, aleksa7 said:

Основни проблем праћења и коментарисања спорта у модерно доба је што велика већина људи изводи закључке и формира мишљења на основу најскоријих 40, 48, 90 минута. Да ли самоиницијативно или под утицајем друштвених мрежа где је битно "исхајповати" или "исхејтовати" до максимума некога или нешто одмах по окончању једне утакмице, људи имају невероватну потребу да подебљају сваки последњи учинак екипе или појединца толико да сви претходни буду занемарени и/или обесмишљени. Тако је и Звезда ове сезоне већ освојила Евролигу после победа над Фенербахчеом, Олимпијакосом, Барселоном и Партизаном, а и опростила се од ње јер је губила од Асвела и Милана.

На теми која уживо прати Звездине утакмице, тај временски интервал од 40 минута се смањује и на 20 секунди колико је довољно да професионални кошаркаши и тренери добију статусе пензионера, рекреативаца, Човићевих плаћеника који остављају проценат, зализаних превара и тако даље.

Наш "геније" је четврти после 26 кола у такмичењу у ком је његов тим био пројектован за 11. или 12. место. Да може да експлоатише ниске бековске линије је показао већ тако што је до сада једини тренер који је двапут победио у Евролиги патуљке из Париза за које решење нису имали ни "бољи" тренери, ни скупљи тимови. То што је изгубио пету утакмицу у десет дана у позоришној атмосфери од лидера АБА лиге који је у последња два месеца победио 5-6 топ30 европских тимова, не значи да је незналица. Рутинирати такав тим не могу у оваквом распореду ни други евролигаши, што се да приметити из примера Барселоне, Басконије, Ефеса, Виртуса, Милана и Асвела који имају већ озбиљан број пораза у својим првенствима, а губили су и од знатно лошијих тимова него што је Будућности; Барселона, уосталом, код куће од екипе коју је Будућност тукла 32 разлике.

Од Сплита до Олимпијакоса у распореду Звезде је 15 утакмица од којих у свакој навијачи очекују победу. Да ли је нормално победити свих тих 15 мечева усред сезоне кад се игра на свака три дана? Не бих рекао. Свако од нас тугује што смо изгубили од Будућности, али неке утакмице се морају и изгубити, а о овој, иако нисмо добро играли, не бисмо ни причали као проблематичној да нам је први плејмејкер убацио оба слободна бацања секунд пре краја меча. Није коректно онда лепити етикете нашем тренеру због пораза који се, уз све што му је претходило, свео на најједноставнији кошаркашки потез - слободно бацање.

Ovaj post pinovati na vrh svake stranice. 

32 minutes ago, JPM said:

Napisao sam da ne znam razlog poraza ali da je sramotan jer spram novca koji primaju ne smeju da izgube takve utakmice.

Znaci ako zaradjujes malo vise novca nemas pravo na umor, gresku, los dan? U sportu gde se odluke donose u delicima sekunde, gde se utakmice igraju skoro na svaka dva dana ovo je fizicki potpuno nemoguce. Kad jos na to uzmemo u obzir pritisak koji nasi navijaci prave gde se svaka greska secira i meri 30 puta dok se dobre utakmice i porazi zaboravljaju odmah nakon sledece utakmice. Ja bi im dao jos vise para. Imas primere mnogo EL timova ispred nosa jos su ti kolege ovde i navele neke od njih, a ti nastavljas da nazivas igru naseg tima sramotnom i trenera sarkasticno oslovljavas sa genije. Ja ovo ne mogu da shvatim drugacije osim da zelis da osporis rezultate ove ekipe kao da nisu x puta dokazali suprotno ove sezone. Nemam ja problem sto ti kao pojedinac imas ovakav stav, problem je sto 80% navijaca ima isto razmisljanje i bez ikakvog razloga pravimo depresivnu atmosferu oko cele ekipe sto se na kraju prenese i u halu gde cujemo 15000 uzdaha posle promasenog suta ili jos gore zvizduke posle loseg perioda igre.

• Like 2
  • Thanks 2

1 hour ago, aleksa7 said:

Sjajan post, da ga još pojačam, naš tim je 3. u EL

1. Oli - 19/7

2. Fener - 17/8

3. Zvezda - 16/10 (3/1 +34)

4. Pao - 16/10 (3/1 +27)

5. Monako - 16/10 (2/3)

6. Bajern - 16/10 (1/4)

7. Pariz - 15/10

8. Armani - 14/12 (2/1)

9. Barsa - 14/12 (1/1)

10. Partizan - 14/12 (1/2)

11. Real - 13/13

• Like 3

2 hours ago, Čočo said:

Janis mora pod hitno da uradi nešto sa Kodijem. Ovo je bol za oči. Koja je njegova svrha u petorci osim da telom može u odbrani da parira protivničkim bekovima? Dečko samo prenosi loptu i baca cigle. Nama napad organizuje Nedović kad je sa Kodijem u petorci. Ovim tempom ubrzano taba stazu najvećeg bezveznjaka koji je igrao kod nas od dobro poznatog Lengstona Hola. Mislio sam da takav se neće pojaviti više kad ono mi dali preko jednog miliona za takvog još jednog. 

Holl je bar pokidao play off.

Šta da se radi, to nam je do kraja sezone.

A jedan Francisko igra za pola para u Žalgirisu, na ovaj tim nestvarno kako bi legao.

Ali pošto se tim neće menjati,a nema ni potrebe jer rezultati su ipak najmerodavniji,a jedan poraz od Future ili Makabija ne može da poništi sve ostalo dobro šta rade,a rado dosta toga.

Idemo po Kup🤍❤️

• Like 1

2 minutes ago, Todo said:

A jedan Francisko igra za pola para u Žalgirisu, na ovaj tim nestvarno kako bi legao.

Jedan Fransisko je visok 185 cm i uz Kenana, Nedovića i Jaga bi bio razbucan u switch heavy odbrani koju naš trener forsira, a zahvaljujući kojoj imamo najbolji defanzivni rejting u EL... Uz to je hodajuća izgubljena lopta i generalno igrač sa skromnim plejmejkingom, jedini plus u odnosu na CMM-a mu je što je neuporedivo bolji skorer/shot maker/ISO igrač, ali sa ispod 40% šuta iz igre.

Tako da ne bi legao uopšte na ovaj tim.

• Like 13
  • Thanks 3

9 minutes ago, Guru said:

Jedan Fransisko je visok 185 cm i uz Kenana, Nedovića i Jaga bi bio razbucan u switch heavy odbrani koju naš trener forsira, a zahvaljujući kojoj imamo najbolji defanzivni rejting u EL... Uz to je hodajuća izgubljena lopta i generalno igrač sa skromnim plejmejkingom, jedini plus u odnosu na CMM-a mu je što je neuporedivo bolji skorer/shot maker/ISO igrač, ali sa ispod 40% šuta iz igre.

Tako da ne bi legao uopšte na ovaj tim.

To je već problem selekcije ostala 2 pleya.

Ja sam ga poredio sa CMM, duplo jeftiniji a igrač više po mom ukusu, 1 na 1 skoro da ne može da se čuva,gde pravi višak i za saigrače i za sebe.

Procenat svakako bi rastao,kada bi mu se malo ograničilo divljanje.

U svakom slučaju, slučajno sam ga pomenuo,totalno nebitno jer ovaj tim je već formiran. CMM nije tip igrača po mom ukusu,ni kada je dolazio, ali ja sam samo navijač, moje mišljenje svakako je nevažno, pogotovo dok su rezultati kakvi jesu