Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

440 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      111
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      343
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      87
    • Niko!
      177

Recommended Posts

1 hour ago, Zvezdaš96 said:

Pa za ovo rutiniranje sam pomislio da si mislio da ste rutinirali, pa sam zato to odgovorio.

Nebitno, svakako će pobediti Zvezda, zbog gore spomenutih razloga i nemam ni gram sumnje ovoga puta u to, jer je prosto neverovatno da u mesec dana se desi onakav meč kao 21.novembra i to opet kod kuće. Svakako, ovoga puta Zvezda neće svog rivala potceniti i pomisliti kako će se rival pobediti sam od sebe, već će ući mnogo, mnogo ozbiljnije fokusiranije u meč, sve ono čega nije bilo u prethodnom derbiju, naučili su siguran sam lekciju i neće dozvoliti da pre svega toliko užasno i neozbiljno izgledaju defanzivno i na skoku, ključ pobede je sutra u dobroj, čak bih rekao veoma dobroj odbrani..

Aj spusti gas malo, iz dobre namere ti ovo kažem. U derbiju nema favorita. To da će neko nekog sigurno da dobije uopšte nije relevantno. Svaki meč je priča za sebe. Prosle godine je onaj Muta Nikolić pričao kada smo dobili tri  derbija za redom da nema šanse da dobijemo i četvrti, pa ode onda to na 7-8 derbija. 

Teren je jedino merilo.  To da ćemo mi nesto da naučimo iz prošlog derbija pa nećemo ponavljati greške, je diskutabilno, I to niko sa sigurnošću ne može da zna.  I oni igraju. Ovaj njihov tim nema nikakve veze sa proslogodišnjim gde smo se uljuljkali pobedama.

Fizički su jači, što nama i ne odgovara baš. Njihovi nosioci riljaju po 30 i kusur minuta, dok naši suprotno. Mekši smo , i ako udjemo u jurnjavu po terenu nećemo se lepo provesti. Ovde mora malo i mozak da igra da bi se dobio takav protivnik.

Biće teško. I jedna i druga ekipa osciliraju, imaju poprilican broj praznih minuta, pa ko smanji prazan hod biće pobednik. 

• Like 1
  • Thanks 1

Tesko da cemo mi imati sezonu bez pehara. Mi cemo u kupu i Kls-u biti mnogo jaci od Partizana koji ce morati i juniore da koristi da bi imali 12 igraca. A videcemo da li ce igrati ta takmicenja jer nekada ga igraju nekada ne igraju. Sto se tice Aba lige tu ce nam naravno biti najozbiljniji konkurent i teska borba nas ocekuje. Inace Kls je trenutno i bitniji od Aba lige jer ti donosi titulu prvaka drzave. Bitnije je u smislu sto se titule prvaka drzave i tek kako broje i brojace se i za 10,20,30... godina. Aba liga dok je donosila EL je bila najbitnije takmicenje, sada je to neka liga radi prestiza cak ni trofej Aba lige nece imati neku tezinu u buducnosti...

• Like 1

Pa ono, tacno je da oni nama koncepcijski ne odgovaraju, brzi su, duzi su, ali i mi imamo jedan ozbiljan benefit, a to je reket. Tu smo otprilike duplo bolji od njih i bice solidna sramota da nam ponovo neki Majk ubaci dvocifren broj poena. 

Tako da, nit je crno, nit je belo. Imamo i mi nase prednosti koje treba da eksploatisemo, sto u prosloj utakmici uopste nismo radili. 

• Like 11

4 hours ago, Bruda said:

Znači ne postoji šansa da se bilo šta promeni iz te dve utakmice?

Nikakve analize, znači kako smo odigrali te dve tako ćemo igrati i sve sledeće.

Naravno ne kažem da ćemo dobiti sutra ali ako izgubimo sigurno neće biti jer smo odigrali loše treću četvrtinu protiv Makabija.

Lošu treću četvrtinu protiv Makabija smo odigrali jer smo želeli da usporimo igru i čuvamo igrače za Partizan. Prvih par napada se lopta držala do isteka napada, a onda pokušavalo i promašivalo iz teških pozicija, dok se odbrana igrala mekano što je dovelo do njihove serije i naše nervoze.

• Thanks 1

8 hours ago, Manoly said:

Ti druze cigane, onako ciganski naravno, ides od sjaja do ocaja, sredine nigde.

Ili cemo u mecu gde nismo favoriti dobiti renomiramog rivala kakav je Efes, ili cemo protiv komsiluka (koji je u nesto manjem kanalu nego pred el derbi) pasti za slobodu...

Eto. Opisao si Zvezdu ove sezone u prvoj rečenici. Ja idem iz onoga šta vidim da ekipa pruža. A ona pruža igre od sjaja do očaja. Zato i nema sredine. Posle Olimpijakosa naravno da sam mislio da možemo i Efes da dobijemo ali onakvom igrom u Istanbulu u drugom poluvremenu smo jedva i raspali Makabi dobili. Kod kuće. Naravno da je sada faza očaja jer trenutno očajno i izgledamo. Nadam se da će me demantovati danas pa da ćemo u novu godinu da uđemo sa pobedničkim nizom koji se neće prekidati skidanjem gaća na svakoj drugoj utakmici. I da se razumemo pobede su ono što se piše ali igra je ono što te određuje da li ćeš u naredni meč ući sa strepnjom ili euforijom. Mi smo dobra i kvalitetna ekipa kojoj treba kontinuitet a koji nismo uhvatili od početka sezone i tri vezane pobede u EL i dva poraza gde je igra bila dobra. Sada smo gotovo kompletni i svakako očekujem od nove godine kontinuitet i dobrih igara i pobeda. Od nove godine, ne i večeras. 

Nama dosta zavisi igra od reketa i to danas možemo da ekspolatišemo i videćemo da li će to biti dovoljno. Ali nam je iskustvo u prvom delu ove sezone pokazalo da mi ne dobijamo ili jedva dobijemo utakmice kad su nam bekovi bez učinka a komšije i te kako imaju resursa da nam bekove totalno isključe iz igre. Ako im večeras ne igraju Nilikina, Ife i Vanja biće komotnije bekovima. Ali se i nadam nekom specijalu Janisa koji je znao i te kako da anulira neke naše nedostatke u igri kad je derbi u pitanju i momentum okrene u našu korist. 

Edited by Čočo
  • Like 5

Ko god je gledao raspade protiv Efesa i Makabija sigurno nije optimista za veceras. Ja sam u obe utakmice prosao sve boje, kao Zeljko, dok sam gledao bravure nasih ispucavaca za tri poena.

Ne zelim nikome da solim pamet, ali ta mantra da SVE ZAVISI OD NAS blage veze sa zivotom nema. KKP i mi smo tu negde po kvalitetu, mi imamo daleko vise iskustva ali su oni daleko atletski potentnija ekipa. Nemaju kepece u timu, mi imamo 2, nemaju CMM-a koji je potpuno nekreativan na pozicioni napad, pa ocekujem da ce to biti uzasna muka. Nemaju Luku kome protivnici skacu na glavu.

Ja se nadam da ce danas na centru igraci Boki i Filip, a na cetvorci Daum, Kalina i Deda. Jer Deda je cak i peticu odigrao bolje nego Luka, uz to ima sut za tri poena (zapravo samo ima sut).

Ali favoriti mozda jesmo nesto sitno. Tipa 55-45 za nas jer su oni ispovredjivani ili rekonvalescenti. Ne bih preterivao sa vaznoscu Nilikine i Marinkovica, imaju oni zamene za njih. Kompletan su roster.

Tako da ja preventivno pisem svim ovim napaljenim, da ne bi kukali na crnu majku nekome, probajte da postujete rivala, probajte da razumete da igra i drugi tim i da mi mozemo da izgubimo cak i ako odigramo odlicno.

Naravno, nadam se da cemo pobediti.

• Like 12

18 minutes ago, DameTime said:

Partizan trenutno ima ogromne probleme sa povredama, pogotovo na bekovskim pozicijama gde su vas u prvom derbiju ugušili. Ako Vanja, Nilikina + Iffe nisu na raspolaganju Željku, mislim da večeras teško mogu do pobede.

dobar jinx

i prosli put si isto uradila...i uspelo ti je

banujte je sa svetog topića!

• Like 6
  • Love 1
  • Ha-ha 4

17 minutes ago, DameTime said:

Partizan trenutno ima ogromne probleme sa povredama, pogotovo na bekovskim pozicijama gde su vas u prvom derbiju ugušili. Ako Vanja, Nilikina + Iffe nisu na raspolaganju Željku, mislim da večeras teško mogu do pobede.

Vanja nije igrao prošli derbi pa se nije ni osetilo. E sad ova druga dvojica su problem jer su igrali jedan 30 min a drugi 25....treba to nadoknaditi, nisu oni epizodisti sa po 5-10 min. Wasington se dobro pokazao od kako je dobio šansu,  on recimo prošli derbi nije ulazio. Tu ima rezerve.

Ja se uzdam u Bokija i Filipa prvenstveno jer tu nam je i najveća prednost u odnosu na njih a zatim i ludu Jagovu energiju. Očekujem da bar jedan od bekova porobi i ako još dobijemo dobru produkciju sa pozicije tri a tu mislim naročito na Rokasa i korektnu utakmicu naših četvorki da se imamo čemu nadati. Ostaje samo još da se vidi na koju nogu je CMM ustao danas. Od njega pak ništa ne očekujem. 

• Like 4

12 minutes ago, No name said:

Vanja nije igrao prošli derbi pa se nije ni osetilo. E sad ova druga dvojica su problem jer su igrali jedan 30 min a drugi 25....treba to nadoknaditi, nisu oni epizodisti sa po 5-10 min. Wasington se dobro pokazao od kako je dobio šansu,  on recimo prošli derbi nije ulazio. Tu ima rezerve.

DWash se jeste pokazao, pocima se on i u odbrani, ali Nilikina je u tom segmentu teško nadoknadiv. 

Generalno vam ne leži ovaj KKP baš zbog atletike. Prošli put sam bila baš uverena u laganu pobedu KKCZ, nisam uopšte očekivala onakvu utakmicu, pa je možda bolje da ne prognoziram... 

Posle 17 kola Evrolige mi imamo skor 9-8. Prvi put u istoriji smo konkurentni za Novu Godinu.

Kod nas vlada toliki pesimizam da je to nerealno. Po svim medijima se razapinje Sferopulos i pljuje na sva usta..

partizan je na skoru 7-10, puni elana, cveta cveće u njihovo preduzeće, nigde ni reči o rumenom..

Zaista neverovatno! 

• Like 22
  • Thanks 1

9 minutes ago, The_Big_S said:

Posle 17 kola Evrolige mi imamo skor 9-8. Prvi put u istoriji smo konkurentni za Novu Godinu.

Kod nas vlada toliki pesimizam da je to nerealno. Po svim medijima se razapinje Sferopulos i pljuje na sva usta..

partizan je na skoru 7-10, puni elana, cveta cveće u njihovo preduzeće, nigde ni reči o rumenom..

Zaista neverovatno! 

Ja to gledam ovako. Mi smo imali epske pobede nad velikim protivnicima, ali isto tako i epske raspade i razbijanje. Partizan je jedini ubedljiv poraz doživeo od Fenera, ostale utakmice su bile sa uglavnom tesnim završnicama, ili jednocifrenim minusom. Plus su nas razbili na našem parketu. Jesu imali bolji raspored, više utakmica kod kuće, manje pobeda, ali mi njihova igra povremeno deluje smislenije i ubedljivije od naše. To je isključivo moj ugao. 

• Like 2

15 minutes ago, The_Big_S said:

Zaista neverovatno! 

Mi cigani nikad nismo bili realni. I uvek tražimo više. Što je ujedno lepo ali i ludo. Ova ekipa ima dobar potencijal i mislim da trenutno pokazuje tek 50% onoga koliko može. Odatle i velika očekivanja, pritisak, ljutnja ali ne i pesimizam. Često se ovde pogrešno koristi taj termin. U našem slučaju pesimizma nema jer budućnost može i te kako da nam bude svetla. Pitanje je samo da li ćemo i kad otključati sav naš potencijal. Sada govorimo i trenutnoj formi. Rezultati jesu dobri ali ne treba da guramo glavu u pesak i pravimo se da ne vidimo da trenutno smo van forme, da nam igra ima velike amplitude i ds nismo u dobrom ritmu. Što se naravno sve može promeniti u dve, tri utakmice. Nadam se već od večeras. Ali su za mene komšije ako ne favoriti onda smo na 50:50%.

Edited by Čočo
  • Like 1