Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

439 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      110
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      342
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

56 minutes ago, leki bg said:

- odbrana spolja Efesa na nivou Jovic-Djenka-Danguba-Laza Radonja prajm pred punim Pionirom

- znam da se ovde izvredjao Teo krava muzara, ali bio bi jedini legit pokusaj iz onoga sto imamo da se nesto napravi sa ovakvim pritiskom na loptu

- Brown je dolazi zbog odbrane, ne napada, ne bi se nista promenilo da je igrao ni onaj iz Unixa

- faul Kaline uliva nadu da ce biti borba do kraja

- Filipova forma je u padu

Edit: Daum je odigrao 7 minuta, nejasno odakle ovima sa SK i delu foruma da on ima neki iole bitan udeo u ovom porazu.

Tako je ali ipak je Daum igrac manje na terenu,ne kazem za ovu utakmicu nego par utakmica uzastopno ne postoji njegov ucinak,udje promasi par zicera ili ne uzme sut,bas nema nikakvu vidljivu prednost,izgleda tragicno na terenu i kad je ostatak ekipe dobar

• Like 2

1 hour ago, Borky said:

Mani me statistike.  Jednu utakmicu sutira 5/5 pa 10 utakmica ne moze pogledati na kos. Evo pola sezone ima jednu i po dobru odigranu utakmicu a ostale nisu prosjecne vec uzas zivi.  Koliko Luka ima prosjecno skokova kroz karijeru a onda pogledaj kako to izgleda u vecini utakmica. Statistika a narucito karijerna jako puno zavara jer postoji brdo varijabli koje ta statistika ne moze pokazati. 

Kada je šut za tri u pitanju, procenti na iole jačim uzorcima ne mogu baš mnogo da varaju. Kada bi on mogao češće da ponavlja te 5 od 5 partije, poobarao bi sve rekorde u Evroligi i završio sa 60% za tri sezonu. Ovako i loše i dobre šuterske partije prave neku sredinu, a u Kenanovom slučaju dosadašnji produkt jeste jako dobrih 41% za tri. Dokle god je tako, ne bih mogao da mu prigovorim kada je šut u pitanju, a karijernih 41% za tri u 4 EL sezone potvrđuje da se radi o ozbiljnom šuteru, sa pokrićem.

Usput, ne znam za čistog šutera u Evroligi, ikada, da nije bio streaky. Obst je vezao jedan period ove sezone sa 2 od 17 za tri, Hejs-Dejvis poslednje dve šutira 2 od 15.

Možemo mi da diskutujemo da li Sfero dovoljno koristi Kenana (mislim da ne), da li je Kenan nekada previše pasivan, ali ovo što radi kod nas je manje više radio i u Olimpijakosu prošle sezone, i ne vidim šta su to ljudi mogli drugačije da očekuju i čime su razočarani. Nije "go to" igrač jer ne može mnogo driblingom, ali je ozbiljna praćka koja stavlja fokus odbrane na sebe (što samo po sebi nije mala stvar), može da zatrpa kada mu se otvori, može i da ne pogodi ništa, tako da ne možeš od njega da zavisiš u napadu ali bi trebalo uvek da pokušaš da ga iskoristiš. Pritom nije rupa u odbrani...

Edited by Djirona
  • Like 13

41 minutes ago, Nini3112 said:

Tako je ali ipak je Daum igrac manje na terenu,ne kazem za ovu utakmicu nego par utakmica uzastopno ne postoji njegov ucinak,udje promasi par zicera ili ne uzme sut,bas nema nikakvu vidljivu prednost,izgleda tragicno na terenu i kad je ostatak ekipe dobar

Nije svaku utakmicu igrac manje, iako generalno igra lose. Bar 5 igraca je vise doprinelo porazu veceras od njega.

Ponavljam da je veceras igrao ukupno 7 minuta!

• Like 1

1 hour ago, Mile1 said:

Kada se Brown oporavi rotacija na unutrsanjim pozicijama treba da bude

Daum,Brown 

Bolomboj, Petrusev

Ovde apsolutno nema mesta za mitrovica 

Sta ce raditi u aba ligi to me ne zanima, ali za evroligu ovako mora stajati da ne bi prolazili kako smo prolazili

U nekim situacijama dobro su saradjivali daum i Fica tako da su mitar plavsa David i ostala ekipa sa beverli hilsa apsolutni visak

Daum ni sa cim nije pokazao da je bolji igrac od Mitrovica, na zalost.

• Like 1

25 minutes ago, JPM said:

Jutro nakon blamaze...mislim da sam naviknut vec, ne osecam nista.

Ako igrace nije briga sto bi mene bila?

Zato što je to njima posao, a nama strast, zadovoljstvo i ljubav.

Ne smeta mi što mi je (možda) više stalo nego igračima, moj svesni izbor je takav.

I želim da tako ostane. 

• Like 1

8 hours ago, Clash said:

Pa to je i osnov dovodjenja Brauna, da igraju on i Filip cetvorke a da Kalina moze na svoju prirodnu poziciju. Posto od Dauma i Dede nema konstantnih partija kad igraju dobro onda se moze praviti kombinacija sa Petrusevim na pet. A Bolomboja treba malo i sacuvati posle ove povrede to je Lukinih 10 minuta.

Jbg, to je nas problem, to sto taj mora da igra. Problem je sto on ubije momentum, obrne situaciju i gurne kola prema dole. Sve to za tih deset minuta..

Treba Bolomboj i Filip na 5. Braun na 4, a tu jos Daum, Kalina, Gidra da se kombinuju. Cak i Deda. 

Da je dosao Jokic, ne bi dosao Braun i eto Luke na 4. Dok je taj tu, nema leba.

• Like 5

Mi smo sinoc odigrali, reciju - neinteligentno - da ne upotrebim tezi termin.

Ne znam da li je to licni dojam, ali meni se cini da smo mi nekako lako citljivi u napadu, da su nam kretnje predvidive i da protokom jako retko uspevamo da ostvarimo visak, na bilo kojoj poziciji.

Sto se tice petorki sa tri beka. Moze, ali ne moze da dva od ta tri beka budu Jago i Neda. Oni odbranu ne igraju. Sad se i Dobric povredio jebiga, pa je tu sada slabija rotacija.

Trece, Jago kad igra PnR, on decko ne moze da vidi rolanje centra do kosa, jednostavno i nizak i kratke ruke. Ne ostvarimo nikakvu prednost tu.

Nama je Teodosic ipak neophodan u timu, pre svega zbog ovakvih pat pozicija u napadu kada ne mozemo da kupimo kos.

• Like 2

Kodi je bio sasvim dobar u prvom poluvremenu, tj u 1/4 koju je odigrao celu. Uostalom kao i cela ekipa. Ali mislim da je i on sinoc mnogo izgubio jer se Kenan i Nedovic nisu pojavili barem u nekoj prosecnoj poenterskoj ulozi. Kodi je solidan plejmejker, solidan poenter, solidan defanzivac, i mora uvek da ima pomoc nekog od bekova u napadu, ne mozemo od njega ocekivati da kaze kao Terza aj sase pomerite, uzme loptu i natrpa 20+ poena. Tako nesto nije mogao ni Kampaco. 

• Like 10

Vratio se Bolomboj,  tu je I Petrusev, Daum, ali opet volšebno Mitrovic ispliva na 17 minuta...Docice i Braun, ma mozeš i Garneta da dovedeš i njega bi redukovali sa minutima, a Mitrovic bi ponovo bio bara-bar sa minutazom. 

Neke sulude stvari radi Janis, od minutaza, do izmena, čudnih petorki i sve do toga da redovno zaboravi nekog na klupi koji je ključan igrač.

Tankuje vrlo često dupla kola. Čim malo oseti tvrdo odmah povlači ručni,  pušta meč, I preorijentiše se na drugu utakmicu. To me užasno nervira. 

Igramo 1 za 1, pobeda, pa poraz, klaj -klaj, bez imalo želje da se zapne i napravi podvig. Sve linija manjeg otpora. Tu smo na 10-11 mestu, vrtimo se, mirna bačka. 

• Like 1

Ja kontam da se vodi računa da se Bolomboj ne forsira posle dugačke pauze i da se postepeno uvede u formu i odatle više minuta za Luku. Opet, Luka je dobro odigrao zadnje dve utakmice i pretpostavljam da Sferopulos nije očekivao ovakav raspad. Sada mu je valjda definitivno jasno da Luka nema šta da traži protiv atletičnih visokih igrača kao što su Oturu i Osmani. Ceo tim je sinoć imao neverovatan broj glupih poteza i odluka. Broj izgubljenih lopti najviše govori o tome. 21 na kraju. Na poluvremenu ih je bilo 9. Efes je na poluvremenu imao 13 a na kraju 20. Nisu ni oni briljirali, ali su zato imali 14 ofanzivnih skokova naspram naših 6. Ubili su nas u skoku, 37/22. 17 skokova više. I na sve to smo imali 50% sa slobodnih bacanja 8/16. 

Napisah na live temi, kao da su mozak zaboravili na poluvremenu u svlačionici. Jedini je Petrušev bio solidan, ali ni on nije bio na nivou na kom je bio pre pauze zbog bolesti.

• Like 12

Ajd' da verujemo da je ovo taktiziranje ... ima logike, matori smo, treba sacuvati neku svezinu za kraj sezone.

Ali jbg, treba i uigrati ekipu u skracenoj rotaciji koje mora biti kad se bude odlucivalo. 

Ako je ne bude, nego se nastavi sa sumanutim rotacijama, onda Janis trazi drugi posao na leto ... jer nemoguce da on ne vidi ono sto mi amateri tupimo mesecima ovde.

I da, Teodosic je potreban ovom timu ... neka ga, nek se resetuje i spremi za prolece. Mozemo mi i bez njega u 10 ... dalje od toga, bas tesko

Edited by Plant

ne kapiram logiku gde se za luku trazi standardnih 10min

njega ove godine ima smisla koristiti samo kao teo, tj u jos manjoj ulozi

uvedes ga na 5min ako ima odgovarajuci matchup, ako moze nesto da izvrti na postu bez da baci u bunar 3-4 lopte

ako ne ide klupiras ga do kraja i to je to

dakle kalina nesto minuta na 4, petrusev iza joela na 5(plus na 4), i kao treci plavsic ili niko

na taj nacin bi moglo da se dobije nesto i od dobrica i gidre, koji su obojica bolji igraci od mitrovica

• Like 5

Moram vam odati priznanje za raspad u poslednjoj četvrtini.

Uz ogradu da je Efes naravno bolja ekipa od Asvela, ali mislio sam da ne može gore od nas. Ali ovo je bilo gore. Mi smo pravili solidne pozicije i promašivali, a vi potpuno prestali da igrate košarku na 5 minuta. Subjektivni osećaj, bez provere statsa, da ste u tom periodu imali tipa 3-4 šuta na koš.

A recimo posle prve četvrtine pomislih, jbt koliko ste organizovana ekipa na obe strane.

Edited by realno *w
  • Like 10