Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

412 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      326
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      69
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      7
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      167

Recommended Posts

7 minutes ago, srlepajce said:

Dobric sa svim svojim manama je trenutno  igracina za Dedu i Mitra 

Jeste. Medjutim on nije dvojka i pokusaji da se od igraca koji ima 30 godina pravi bek su nebulozne. 

Edited by suptil
  • Like 2

37 minutes ago, Don Dusko said:

To sto je bolji od njih trojice ne znaci da je dobar jbg.

Preko koga je Panter dao kos za 84-82?

Onaj sut bi dao preko MJa u prajmu, preko Ronda i Markusa Smarta zajedno...dopuni po nahodjenju.

29 minutes ago, elmulinho said:

Pozicioni 6,7

Sut 4

Al to nije bitno, jer trener zna koga dovodi. Mislis da su oni njega doveli misleci evo ga sledeci Teo?

A to za Petruseva, Petrusev krece sa klupe i dosta se mimoilaze sa minutima. Tek u drugom poluvremenu kada krenemo da igramo sa npr Teo i CMM, al Teo je tada primarni ball handler, pa je on taj koji vrti pik

Svakako se u dosta toga slazemo, mene je samo pogodile reci zli stranci. A ja stvarno sam mnoge nase strance obozavao Djenka,Markus,Cirbes,Miler i da ih ne nabrajam... Pozdrav brate

• Love 1

Dobric je fer i posten igrac daleko bolji od Dede i Luke i ne sme nikako sa njima da se grupise ali reci da je on dobar defanzivac je potpuno pogresno(svakako bolji od tria fantastika) jer njega svaki prosecan banhandler lako izbacuje iz polozaja...Svakako ima energiju da vija i da trci al jbg...

• Like 8

Dobrić je dobar defanzivac samo ako ga poredimo sa Teom i Yagom koji ne bi mogli da sačuvaju babu koja prvi put uzme loptu u ruke.

Inače je vrlo loš defanzivac, tkz mlatarač rukama poput Jake Blazica. Agresivnost i energija su tu, ali znanja nema.

Јебига из крајности у крајност. У принципу Добрић у правој улози није играч који прави разлику ни на једној страни паркета, али није ни минус играч ни на једној страни. Захвалан 7-8-9 члан ротације.

• Like 4

Just now, Bogoljub Gagic said:

Јебига из крајности у крајност. У принципу Добрић у правој улози није играч који прави разлику ни на једној страни паркета, али није ни минус играч ни на једној страни. Захвалан 7-8-9 члан ротације.

Na kojoj poziciji?  I zasto ga dovodis na tri ako imas dve trojke vec?

Sferopulos ako ne dobije Bajern, neće dočekati decembar ovde, a malo mu je falilo. To bi mu bio treći vezani poraz u utakmicama koje se praktično moraju pobediti, ako imaš bilo kakve ozbiljne planove u EL. 

Lično će ga predsednik KSS-a smeniti, ako Dr Čelić bude zabušavao. 

• Like 6

1 minute ago, Dropkick Murphys said:

Sferopulos ako ne dobije Bajern, neće dočekati decembar ovde, a malo mu je falilo. To bi mu bio treći vezani poraz u utakmicama koje se praktično moraju pobediti, ako imaš bilo kakve ozbiljne planove u EL. 

Lično će ga predsednik KSS-a smeniti, ako Dr Čelić bude zabušavao. 

Brat moj, Bajern se sinoc izivljavao nad Barsom, kakav must win?

• Like 2

12 hours ago, nunilo said:

Asvel i komsije mozda jesu autsajderi ali Bayern svakako nije, mozda je bio predhodnih sezona.

Imaju i glavu i rep a bogami su spojili sa odlicnim trenerom, pre ce biti da smo mi autsajderi u duelu sa njima.

To je druga stvar. To što imaju trenera, koji je uspostavio sistem, igru i atmosferu i izvlači maksimum od svakog igrača.

Na startu EL su bili autsajderi, a čak i sad da neko ponudi zamenu rostera Zvezde i Bajerna ja mislim da 99% ljudi ne bi prihvatilo.

Najbolji pokazatelj šta znači trener u košarci.

2 minutes ago, elmulinho said:

Bajern se iživljavao na Barsi, Asvel egal sa Olimpijakosom, Partizan stigao Barsu posle -23, Virtus dobio u grotlu Arene...

Da je dobio prethodne dve, ne bi mu ovo bio must win, sam je kriv.

Najbolje da jurimo plejof i samo sa Albom da igramo i protiv Splita.

A i tu nam je uletela kita.

• Like 8
  • Thanks 2

4 minutes ago, elmulinho said:

Ako ne dobijes Bajern kuci nisi ni za top 12. Sad se od Bajerna pocela praviti neka timcina, naravno da je skandal ako ne dobijes kuci i naravno da bi to bio Sferopulosu kraj.

Ipak mislim da cemo ih rutinirati, ali da ce problemi i dalje ostati.

Bajern je 8-3. Isto se za Pariz pricalo, a oni isto 8-3. Da stanemo i pevamo ako dobijemo Bajern koji je dobio 4 od zadnjih 5 (dobili Barsu i Zalgiris). Ljudi, ne igra samo Crvena Zvezda kosarku, sta cemo ako Obst opet odluci da srusi rekord evrolige i nama da 12 trojki?

• Like 1

Nismo favoriti protiv Bajerna. (Što inače ne znači da ih nećemo pobediti.)

Što se Plavšića tiče, trebalo je da u petak veče posle poraza zamandali vrata stana, spusti roletne, pusti Mocartov Rekvijem i nakon sat vremena izvrši ritualno samoubistvo. Da posetioci društvenih mreža budu zadovoljni.

Edited by Smrtokapa
ograda od besnih ljudi
  • Ha-ha 8

Bajern se ispucao protiv Barse. Što može biti dobro. Oni ulaze u ovaj meč kao mi u derbi. Zašto da se ne dobije. Ako pristup bude na nivou možemo da pobedimo. A svakako ekipa mora da se opere od one bruke pre dva dana. 

• Like 1

1 minute ago, elmulinho said:

Bajern je 8-3. Isto se za Pariz pricalo, a oni isto 8-3. Da stanemo i pevamo ako dobijemo Bajern koji je dobio 4 od zadnjih 5 (dobili Barsu i Zalgiris). Ljudi, ne igra samo Crvena Zvezda kosarku, sta cemo ako Obst opet odluci da srusi rekord evrolige i nama da 12 trojki?

Brat moj, da promenimo koncepciju onda..

16. možemo biti i sa Kostićem.

• Like 1

2 minutes ago, elmulinho said:

Obst nikad nije vezao dve dobre partije. Bar se ja ne sećam toga. Bitno je zatvoriti Edwardsa i Bukera. 

6 minutes ago, elmulinho said:

Kako je Virtus krenuo prosle sezone?

Jesi li gledao mozda Bajern protiv Partizana, na sta su licili?

Bajern je ekipa live by the three die by the three, a takve ekipe kuci sutaju 50% bolje nego u gostima.

Imamo i skuplji i kvalitetniji sastav + igramo kuci, tako da se pobjeda ne bi trebala dovoditi u pitanje.

Jedina njihova prednost jeste to sto imaju boljeg trenera i strucni stab, ostalo je sve na nasoj strani.

Edited by Sokmeniki

3 minutes ago, elmulinho said:

Eto, mi smo dobili taj Pariz, koji dominira, znači bolji smo od svih xD
Elem, ako se Obst bude pitao i odlučivao, to je i znak da je ovaj bivši.

Ne igra samo Zvezda košarku, ali samo ona baca pare na ovakav bućkuriš i neko će biti odgovoran posle te utakmice, a znamo svi ko to uvek bude.

Ali...nadam se da dobijamo, pa da nećemo saznati.

3 minutes ago, mister-no said:

Brat moj, da promenimo koncepciju onda..

16. možemo biti i sa Kostićem.

Koncepcija nije da imamo neko odredjeno mesto na power rankingu i da treba da pobedimo sve ispod, a izgubimo od svih iznad.

Evropska kosarka kao takva, zbog pravila, a i zbog talenta, se jako cesto svodi na to ko je vise skoncentrisan to vece kada se igra. Primera radi, ASVEL umalo ne dobi Oli u sred Atine. 

Mi smo do sada imali 3 neocekivane pobede (Pariz, Fener, Monako, iako dosta vas misli da Pariz nije neocekivan, Pariz je 4-1 kod kuce trenutno) i 2 neocekivana poraza (ASVEL, Partizan). Sve dok imamo vise neocekivanih pobeda od neocekivanih poraza, zavrsicemo super ovu sezonu, a ne sada da razlamam svaki mec koji smo izgubili, a u teoriji je trebalo dobiti. Bicemo dobri ove sezone, samo da se koncentracija odrzi. Skinucemo mi tekme i ovim zverkama (Real, Pao itd), al Boga mi izgubicemo i od Asvela, jebiga, to je kosarka u Evropi.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3

6 minutes ago, elmulinho said:

Koncepcija nije da imamo neko odredjeno mesto na power rankingu i da treba da pobedimo sve ispod, a izgubimo od svih iznad.

Evropska kosarka kao takva, zbog pravila, a i zbog talenta, se jako cesto svodi na to ko je vise skoncentrisan to vece kada se igra. Primera radi, ASVEL umalo ne dobi Oli u sred Atine. 

Mi smo do sada imali 3 neocekivane pobede (Pariz, Fener, Monako, iako dosta vas misli da Pariz nije neocekivan, Pariz je 4-1 kod kuce trenutno) i 2 neocekivana poraza (ASVEL, Partizan). Sve dok imamo vise neocekivanih pobeda od neocekivanih poraza, zavrsicemo super ovu sezonu, a ne sada da razlamam svaki mec koji smo izgubili, a u teoriji je trebalo dobiti. Bicemo dobri ove sezone, samo da se koncentracija odrzi. Skinucemo mi tekme i ovim zverkama (Real, Pao itd), al Boga mi izgubicemo i od Asvela, jebiga, to je kosarka u Evropi.

Air ball.

Koncepcija može biti mlad i jeftin tim, sa pogledom u budućnost, ili samo jeftin, ili samo mlad.

Ako je koncepcija važno je učestvovati.

Ako je koncepcija (kao nama) skup i širok roster sa ambicijom za plej of, onda jbg ne može da bude to je evropska košarka, svako svakog dobija, desi se u devojke dete..

Odnosno, može ali da "ne budemo uvek mi donji".

29 minutes ago, Fromthecorner said:

Drustvene mreze vrve od snimaka Urosa Plavsica kako se veseli u kafani noc nakon sto smo isponizavani na derbiju. Aufiderzen sine

Devojci mu je bio rodjendan

Kakav god da je postoji zivot i van kosarke

Ja bih voleo da nam je najveci problem Plavsic ali ne da nije nego stvarno

• Like 1

17 minutes ago, suptil said:

Na kojoj poziciji?  I zasto ga dovodis na tri ako imas dve trojke vec?

Prilikom dovođenja se to baš činio kao besmislen potez, a obzirom koliko je često van 12, i dalje tako ispada.

Međutim, ako bi to značilo da se batali igranje sa 3 beka u petorci i uparivanje Jaga i Tea, uvođenje Dobrića u priču mi se čini kao jedna od promena koju bih voleo da vidim. I to tako da uzme pretežno Teove minute (ali igrajući na 3), da se DeDa preseli na tribine a da Kalina pretežno svoju minutažu dobija na 4, te Petrušev dok se Bolomboj ne vrati, igra isključivo na 5. 

Pa da to ovako nekako izgleda po pozicijama:

1 - Kodi 25 minuta, Jago 10, Teo 5;

2 - Kenan 20, Nedović 20;

3 - Rokas 20 , Dobrić 15, Kalina 5;

4 - Kalina 20 , Daum 15,20;

5 - Petrušev 30, Plavšić/Mitrović preostalih 10.

Jednostavno je Dobrić pošteniji igrač i od Tea (i od Dede) trenutno, na obe strane terena, i zapravo bi vrlo lako moglo Dobriću da se otvori za minute i ulogu legitimnog rotacijskog igrača. Što on realno i jeste. 

Kalina i Petrušev u tandemu na 4 i 5 nisu nešto što bi trener poželeo za odbranu u reketu, zaštitu obruča i skok, ali su i dalje bolji u tome od raznih kombinacija DeDa/Daum-Mitrović/Plavšić, a da ne pričam o ofanzivnom potencijalu. Sve u svemu, neminovnost dok se BokiBoj ne vrati.

U teoriji mi zvuči sasvim dobro; u praksi je naravno problem neobjašnjiva Sferova ljubav prema Teu i nedostatak autoriteta, te sklonost igre sa tri beka, od kojih su dva uvek defanzivno loši. Usput, Teoljub sam, ali trenutno jednostavno ne ide...