Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

405 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      122
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      99
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      322
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      66
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      163

Recommended Posts

3 hours ago, quentin said:

Hajde da, fore radi, bar 24 sata ne spominjemo Motlija i ne aludiramo na njega.

Možda bude neki blagotvoran efekat, kao ono kad po sajtovima pišu šta se dešava sa vašim organizmom ako svaki dan pijete vodu sa limunom. 

Isto ko kad sam bio mali pa instaliram igru i kao ne obracam paznju dok se ucitava, u nadi da ce se brze instalirati

u narednih 6 utakmica kod kuce moramo da pobedimo kako znamo i umemo. Domaci teren mora da se cuva. I bilo bi lepo bar jedna pobeda u Francuskoj i Italiji.

Znaci da pobedimo: Asvel, Partizan, Bayern i Virtus i to je sjajno.

A usput da pobedimo i Monako i Armani 😄 

• Like 5

Sad baš gledam nama je Kalinić drugi odmah iza Bokija u naprednoj statistici u eFG% i TrueS% a Daum je bolji od Nikole i odmah iza Bokija u TotalS% jer je bolji u slobodnima. Evo i kad ponekad se čini da Nikola nije pravi uvek je faktor. 

Edited by bodo
  • Like 1

59 minutes ago, Čočo said:

Monako - Zvezda ✈️

Asvel - Zvezda ✈️

Zvezda - Partizan 🏠

Zvezda - Bajern 🏠

Milano - Zvezda ✈️

Virtus - Zvezda ✈️

Ocekujem 4 pobede. Ne bi bilo lose ni 3:3. Plasi me utakmica sa Asvelom koja dolazi 2 dana posle Monaka. Vise bih boleo da prvo igramo protiv Asvela sa maksimalnim brojem obrtaja, nego da im idemo na noge nakon utakmice sa Monakom koja ce ko zna kako izgledati. Kako god, Asvel, Partizan i Bajern moraju da se dobiju i da se na krilima tih pobeda ostvari bar jos jedna pobeda u Italiji.

12 hours ago, Brat od Korneta said:

Ali kosarkasi laici ne mogu da vide stvari iznutra, a iskusan evroligaski trener sigurno da ima razlog sta i kako radi. Iskusan evroligaski trener se bavi svojim poslom 24 sata i sve sto radi ima neki smisao, sto ne mora nuzno da znaci da ce biti u pravu sa svojim idejama i potezima, al svakako mislim da je bezveze napisati da najveci kosarkaski laici nesto vide a evroligski trener ne.

Moje laicko misljenje spolja je da su Davidovac i Mitrovic igrali zato sto su pred nama 4 utakmice u 8 dana i zato sto ce potrosnja biti dosta velika, duplo kolo jos oba gostovanja. Po meni nikakve logike nema da je izraubovao bilo kog igraca veceras 30+ minuta a Kodiju je dao toliko kapiram zato sto je igrao dobro pa da mu dodatno bustuje samopouzdanje koje mu je evidentno bilo potrebno jer nam je u par najznacajnijih igraca od cije ce forme u velikoj meri zavisiti nas ulazak u top10 a ne od Dauma ili Giedraitisa za koje se prizeljkivala veca minutaza. Ova utakmica je posluzila da se nosioci dodatno uigraju i da se raspodeli minutaza tako da se raspodeli energija za izazovno duplo kolo i 2 gostovanja, tako barem ja vidim situaciju. 

Slazem se da trener ima najbolji uvid u igrace i koliko ko moze, ali vec sad imamo malo veci uzorak gde Janis ima neka pomracenja sa petorkama gde mu zajedno igraju recimo Jago, Deda i Mitrovic sto po meni ne sme da se desava nikad na EL utakmicama.

Daum i Gidra kao su kao sto rekoh igraci rutine i potrebno im je samopouzdanje za uloge u kojima su nam potrebni, a gde ces bolju priliku od Albe kuci da im das 30 min da ga povrate. Ako smo vec odmarali igrace ne vidim nikakav razlog sto je Kalina gulio 27 minuta juce iako je evidentno istrosen jer igra 30+ minuta od pocetka sezone. Ima ta aba liga pa tamo mogu da se odmaraju istroseni igraci, dok u EL nema potrebe da igramo sa nekim petorkama koje nadam se necemo gledati u nastavku takmicenja.

3 hours ago, Dragon said:

Jel do mog subjektivnog osecaja ili smo mi dobili sve tekme u kojima je Yago bio na minimumu sa minutima. Uspeo je i sinoc u utakmici +20 da bude na -7. Mozda je slucajnost, ali ja stvarno mislim da je on ozbiljan problem i krater. 

Naravno da je subjektivan utisak, mi smo mečeve sa Barselonom i Panatinaikosom izgubili uprkos njeme, a ne zbog njega.

12 minutes ago, TB Told said:

Naravno da je subjektivan utisak, mi smo mečeve sa Barselonom i Panatinaikosom izgubili uprkos njeme, a ne zbog njega.

+1 za nas protiv Barse i ne prenese loptu? Tj nema pojma da treba da je prenese, na 20 sek do kraja? Rešena utakmica?

Trojka u produžetku sa 12m na +3 za nas na 2 ipo min do kraja??

Znam reći će se, on nas je držao, davao poene kada niko drugi nije....ALI on uvek zajebe na kraju! Uvek.

Šta bi bilo da je Codi zatvorio tekmu nikad nećemo znati, ali znamo šta je bilo kada je on uradio....

• Like 1

Pre ce biti da kada je Jago nas najbolji igrac na utakmici nije dobro jer znaci da je zakazalo jedno 7 igraca koji bi trebalo da imaju vecu ulogu od njega. A Jago nema kapacitet da bude lider u EL mecu. Zato taj osecaj da gubimo kad je on dobar

• Like 14

5 minutes ago, bodo said:

Nama prvenstveno CMM mora biti pravi a Jago je samo bonus ako dobaci do dobre partije jer kako stvari stoje  Miloš je  sve manje faktor. 

CMM da bi bio pravi trebaju mu minuti a ne da Jago guli cim pogodi 2 trojke celu utakmicu

7 minutes ago, Nini3112 said:

CMM da bi bio pravi trebaju mu minuti a ne da Jago guli cim pogodi 2 trojke celu utakmicu

Slažem se ali ovaj meč je dobro gulio. Po meni mora imati minutažu >25 min po meču. On to fizički lako može ispratiti a Jago i Miloš da mu daju te preostale minute da momak predahne. Evidentan je uspon forme u CMM. Sad taj momentum treba dobro zajahati. 

Edited by bodo
  • Like 3

Ne znam što se i dalje Teodosić pominje u kontekstu pozicije 1 kada on to uopšte više ne igra, njegova uloga je plejmejking dvojka, ili čak trojka u ovim suludim petorkama sa tri beka. Rotaciju na PG čine CMM i Jago - uvek je jedan od njih dvojice na terenu i zbirno imaju tačno 40 mpg, možda u depth chart-u izgleda lepše da se Teodosić vodi kao PG i predstavlja kao neka alternativa Jagu, al' u realnosti to uopšte nije slučaj. 

• Like 14

2 hours ago, Wingwalker said:

To je kao kokos da juriš po avliji.

Kokoš jbt, tek sam sad skapirao!

Već deset minuta mi se vrzma po glavi zbog čega je to kokos nezgodan da se uhvati, da li onaj plod ima nezgodan oblik pa nepravilno odskače i zašto bi pobogu neko jurio jebeni kokos po dvorištu i odakle mu kad uopšte ne uspeva u ovom podneblju.

• Ha-ha 24

6 minutes ago, Smrtokapa said:

Već deset minuta mi se vrzma po glavi zbog čega je to kokos nezgodan da se uhvati, da li onaj plod ima nezgodan oblik pa nepravilno odskače i zašto bi pobogu neko jurio jebeni kokos po dvorištu i odakle mu kad uopšte ne uspeva u ovom podneblju.

Jel si gledao ti Rokija 🙂

• Like 1
  • Ha-ha 2

10 minutes ago, Guru said:

Ne znam što se i dalje Teodosić pominje u kontekstu pozicije 1 kada on to uopšte više ne igra, njegova uloga je plejmejking dvojka, ili čak trojka u ovim suludim petorkama sa tri beka. Rotaciju na PG čine CMM i Jago - uvek je jedan od njih dvojice na terenu i zbirno imaju tačno 40 mpg, možda u depth chart-u izgleda lepše da se Teodosić vodi kao PG i predstavlja kao neka alternativa Jagu, al' u realnosti to uopšte nije slučaj. 

Daj koju rec o Plavsicu? Znam da nisi odusevljen

3 minutes ago, Smrtokapa said:

Spoiler

Vic koji smo svi culi sto puta ali se uvek mora ispricati kad se pomene kokos.

Zaustavi pandur cigu sa konjskim kolima u gradu.

I standardno, ne može sa kolima u gradu, kazna, nemoj bratko molim te.

Ok, daj 50 evra, nemam, daj 5000 din nemam, daj 1000 din, nemam.

Moras nesto dati da te pustim.

Aj dobro imam flasu mleka od kokosa, aj daj.

Popije  pandur flasu, kaze ok ,lepo je, aj beži sad.

Fala gosn policajac, djiha Kokose!

• Love 1
  • Ha-ha 4

Bez obzira što je Teo trenutno u rasulu i dalje mi je drago što je u timu i što se vidi da mu je stalo.

Njegov kvalitet posebno dolazi do izražaja kada nam napad sa CMM zakuje do te mjere da se on vrti oko trojke bez bilo kakve ideje šta da uradi sa loptom i kako da postavi napad da na nešto liči.

Juče par asistencija čim je ušao, čak i Mitar izgledao odlično u tih par skevenci 🙂

Kada krene da ubacuje one njegove trojke, tada će nam još više značiti za dalji tok EL.

Sa druge strane, ozbiljan problem je Mitar koji nema više ni trunku samopouzdanja, pa u meni uzaziva nalete bijesa kada vidim da se zakuca sa loptom u obruč, promaši zicer, slobodno itd.

Ipak, i dalje mislim da ako makar za nijansu podigne nivo igre i oslobodi se grča, može biti mnogo bolje rješenje za 3. centra od ovog neartikuisanog Plavšića čije je mlataranje rukama i nepostosjanje osjećaja za prostor i skok, vječiti rizik za 2+1 ili nesportski faul.

Za više u nastavku sezone ipak će nam trebati jedan centar, tako da objavite Motlija više!

CMM

Teo

Jago

Kanan

Nedo

Dobrić

Kalina

Gidra

Daum

Filip

DžoBO

Motli

Kao zapeta puška čekaju: Mitar, Laza, Deda, Plavša i Kole... i to je to, pa šta Bog da.

• Like 1

44 minutes ago, Todo said:

+1 za nas protiv Barse i ne prenese loptu? Tj nema pojma da treba da je prenese, na 20 sek do kraja? Rešena utakmica?

Trojka u produžetku sa 12m na +3 za nas na 2 ipo min do kraja??

Za razliku od svih ostalih na terenu i posebno stručnom štabu koji su imali pojma?

A trojka mislim da je bila sa 15 metara.

3 minutes ago, Cavani said:

Jel si gledao ti Rokija 🙂

Jesam brt, ove sezone je baš u kanalu ne može ništa da pogodi.

-------------------------

Da, da gledao sam tu scenu ali sam je skroz smetnuo sa uma, evo sad mi već pada na pamet crossover gde Stalone juri Jaga.

• Ha-ha 3