ChrisJudd Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago Ako uđemo u finale to će nam biti poslednji poraz u derbiju ove sezone (ako ne igramo ČLS) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago (edited) 28 minutes ago, СтелаРоса said: Pa nismo se ni mi cigani nesto previse radovali kada smo osvojili KLS tako sto smo u dve utakmice pobedili FMP. Ali smo se zato radovali kada smo pobedili Partizan u kupu poslednje tri godine. Takva je situacija trenutno u srpskoj kosarci da postoje dva kvalitetna tima, svi ostali su daleko ispod. Ali nismo ni prva ni poslednja zemlja koja ne moze da ponudi vide od dva EL kluba. Mislim, evo da mi sutra ne igramo KRK/KLS onda cete vi igrati protiv FMP, i? Poenta je da i vi i mi budemo naprzeni sto nam se klubovi ukrstaju u kupu i igraju mec za trofej. Pa da posle ovi sto pobede zajebavaju ove sto su izgubili. Ali ako vi u startu nipodistavate takmicenje i trofej, necete da igrate ili smatrate da je bolje da ne igrate, onda se gubi draz derbija, ali i sporta kao necega sto je zamisljeno da se sportisti takmice i nadmecu ko je bolji. Ali ako cemo tako, evo nebitan je kup, nebitna je kls, onda je nebitna i aba jer ne donosi mesto u el (a i verovatno nece postojati od naredne sezone). Ucesce u Evroligi se kupuje, ali je onda nebitno 30+ utakmica koje ce nam klubovi odigrati jer i tako nece osvojiti prvo mesto. Pa sta je onda bitno? Cemu sve ovo postoji? Takmičenja u kojima Čović vedri i oblači su u startu degradirana i neregularna. Osvajajte KLS, KRK, sve to ide u konačnu računicu, proći će decenija, dve, tri i niko se neće ni sećati na koji način ste ih osvajali, odnosno pod kojim okolnostima. Tad to neće biti bitno. Ne branim ja nikome, niti mogu, niti hoću, da vrednuje KLS i KRK kao bitno takmičenje i bitne trofeje. Šta vas, navijače Zvezde, briga, šta mi navijači Partizana mislimo o kupu i kako ga vrednujemo? To je naša stvar, naš problem, a što se mene tiče ako ga uzmete, proslavite na Kalemegdanu. Kao što vidiš, ovde ima, i ne samo ovde, ljudi kojima je i kup bitan. Ne vidim na šta ste se upalili pa ovoj drugoj grupi otvarate oči o vrednostima i regularnosti Čovićevih takmičenja. Edited 13 hours ago by Papanikolesku 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScepanScekicSto Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago Sto se mene licno tice, mogu sutra od Vojvodine laaagano da ispadnu 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago Ko je br 3? I generalno ako je neko upucen da baci koju o klincima... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago (edited) 3 hours ago, Papanikolesku said: KRK i KLS dva totalno kompromitovana takmičenja bez ikakvog značaja izuzev patkometrije po broju trofeja koji su nekad davno vredeli. Pa baš zato. Broj trofeja. Jer za 30ak godina i više niko se neće sećati da je 2025. prvenstvo Srbije bila Ćokijeva prćija, već će ostati samo zapis da je Zvezda bila X puta uzastopno šampion države. Ja to ne mogu da svarim. Mora da se bori i za budući ugled i rejting kluba. Danas je ta titula bezvredna. Za 30 godina se niko neće sećati da je bila bezvredna i vredeće isto kao i titula iz 2002 (lupio sam, ne znam ko je bio šampion tad). Edited 12 hours ago by Eddard 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago 17 minutes ago, Eddard said: Pa baš zato. Broj trofeja. Jer za 30ak godina i više niko se neće sećati da je 2025. prvenstvo Srbije bila Ćokijeva prćija, već će ostati samo zapis da je Zvezda bila X puta uzastopno šampion države. Ja to ne mogu da svarim. Mora da se bori i za budući ugled i rejting kluba. Danas je ta titula bezvredna. Za 30 godina se niko neće sećati da je bila bezvredna i vredeće isto kao i titula iz 2002 (lupio sam, ne znam ko je bio šampion tad). Jasno, ali na to se ne može uticati. Pitanje da li bi PAO uzeo ta dva takmičenja dok je Čović osoba koja se pita. Svašta mora da se poklopi da bi ih osvojio. Što se tiče legacy-a kluba i samog ugleda, imamo i jedno i drugo, a recimo drugi trofej evropskog prvaka bi bio jednak svim domaćim titulama u narednih 30 godina. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScepanScekicSto Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago 1 hour ago, jedibojan said: Ko je br 3? I generalno ako je neko upucen da baci koju o klincima... jao ne znam... al kad vidim tu levu ruku i taj sut... odma se setim Paspalja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Son_of_a_gun Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 1 hour ago, Eddard said: vredeće isto kao i titula iz 2002 (lupio sam, ne znam ko je bio šampion tad) Znaš, znaš… 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 1 hour ago, jedibojan said: Ko je br 3? I generalno ako je neko upucen da baci koju o klincima... 24 minutes ago, ScepanScekicSto said: jao ne znam... al kad vidim tu levu ruku i taj sut... odma se setim Paspalja Ne znam o kom videu se radi, ali što se juniora tiče, levak je Šekularac mlađi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioKempes Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 2 hours ago, Papanikolesku said: Ne branim ja nikome, niti mogu, niti hoću, da vrednuje KLS i KRK kao bitno takmičenje i bitne trofeje. Šta vas, navijače Zvezde, briga, šta mi navijači Partizana mislimo o kupu i kako ga vrednujemo? To je naša stvar, naš problem, a što se mene tiče ako ga uzmete, proslavite na Kalemegdanu. Sve ok, svako bira šta mu je važno i šta vrednuje. Samo ne kapiram kad je kup postao nebitan (vama kojima je nebitan, bez obzira za koga navijate)? Ove god, prošle, pre 5god, pre 10god? I zašto baš od tada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 2 minutes ago, MarioKempes said: Sve ok, svako bira šta mu je važno i šta vrednuje. Samo ne kapiram kad je kup postao nebitan (vama kojima je nebitan, bez obzira za koga navijate)? Ove god, prošle, pre 5god, pre 10god? I zašto baš od tada? Bitna mi je samo EL, i druga titula evropskog prvaka. Kada je reč o takmičenjima u kojima moj klub učestvuje, jel. ABA liga mi je bila važna dok je donosila neku direktnu prohodnost ka Evroligi. KLS i KRK su mi takmičenja nivoa Superkupa ABA, prve lige Ugande, Makedonije i tako dalje. To je moje viđenje, a jedini prioritet jeste da igrači Partizana nakon završetka kupa budu zdravi. Ako se uzme kup, kul, ako se ne uzme opet kul. Što se tiče vas, navijača Zvezde, čim upirete toliko da nam objasnite koliko su to zapravo značajna takmičenja (ne nužno ti) jasno je koliko je sati. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MC Thunder 2 Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago Svakako ce igracima oba tima biti vazan ako se sastanemo u finalu. Mozda sada neki od njih to manje vrednuju, ali cim se podbaci lopta, obe ekipe ce momentalno zaboraviti (be)značaj tog trofeja. Meni je prioritet da se niko ne povredi (opravdana bojazan ove sezone) i da ekipa ne ispadne iz ritma za prvo naredno EL kolo, za nas prebitno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioKempes Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago 21 minutes ago, Papanikolesku said: Bitna mi je samo EL, i druga titula evropskog prvaka. Kada je reč o takmičenjima u kojima moj klub učestvuje, jel. ABA liga mi je bila važna dok je donosila neku direktnu prohodnost ka Evroligi. KLS i KRK su mi takmičenja nivoa Superkupa ABA, prve lige Ugande, Makedonije i tako dalje. To je moje viđenje, a jedini prioritet jeste da igrači Partizana nakon završetka kupa budu zdravi. Ako se uzme kup, kul, ako se ne uzme opet kul. Što se tiče vas, navijača Zvezde, čim upirete toliko da nam objasnite koliko su to zapravo značajna takmičenja (ne nužno ti) jasno je koliko je sati. Ma, daleko od toga da insistiram da svi kup percipiraju kao važno takmičenje, samo me zanimalo od kad si zauzeo stav "kup me zanima koliko i prvenstvo Ugande", zato sam pitao. Pošto sam do prošle god imao utisak da je svima važno. Naravno, ne važno kao EL ili ABA dok je šampion išao u EL, ali ipak važno. Za KLS pretpostavljam (možda i grešim) da je granica 2015. god. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 10 hours ago Author Share Posted 10 hours ago Ako tražite Partizan, idite svesno u desno Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScepanScekicSto Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago Za one koji ga vole ali i one koji ga mrze https://youtu.be/g2b1iVbhRyU?si=fbYrqxdkd8TYynQZ zeljko kod Slavena Bilica, najava 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago 10 minutes ago, MarioKempes said: Ma, daleko od toga da insistiram da svi kup percipiraju kao važno takmičenje, samo me zanimalo od kad si zauzeo stav "kup me zanima koliko i prvenstvo Ugande", zato sam pitao. Pošto sam do prošle god imao utisak da je svima važno. Naravno, ne važno kao EL ili ABA dok je šampion išao u EL, ali ipak važno. Za KLS pretpostavljam (možda i grešim) da je granica 2015. god. Samo EL, samo druga evropska. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pendulum Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago Sad se prave neke konstrukcije i ovde i na komšijskom topiku (uz neizbežnu patkometriju naravno) na osnovu ovoga što piše @Papanikolesku i još par ljudi, koji apsolutno imaju pravo na svoj stav, ali naravno da ne govore u ime svih nas. Meni je kup bitan. Zanimljivo je takmičenje jer jer je na jednu tekmu, daje mogućnost i manjim klubovima da u nekom ludom scenariju dođu do trofeja. Podseća me na vremena YUBA lige. Podržavam kalkulisanje sa minutažom ali kad dođe do duela sa njima sve pada u vodu. Makar se igralo za Kup grada Niša, a ne za nacionalni kup. Jeste EL primarna, jeste na čelu saveza čovek koga su se domaće sudije plašile i kad nije imao funkciju, a kamoli sad, ali uprkos tome svemu trofej se piše i treba ga pojuriti. Naravno da ćemo se svi radovati a pogotovo će igračima biti lep bust za dalje utakmice. Poraz neće biti katastrofa ali svakako ću se smoriti ako izgubimo od njih i ne verujem baš svakom ko priča da je ravnodušan. Jesmo u ozbiljno skraćenoj rotaciji sa velikim problemom na visokim pozicijama ali zato očekujem ozbiljne rafale spolja i postavke sa tri ili čak 4 niska. Nadam se opuštenim i raspoloženim Lakiću, Mitru, Nakiću, Pokuu i Balši uz podršku stranaca. 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago 2 hours ago, realno *w said: Ne znam o kom videu se radi, ali što se juniora tiče, levak je Šekularac mlađi. Sekularac iz FMP-a? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago 3 minutes ago, pendulum said: Meni je kup bitan. Zanimljivo je takmičenje jer jer je na jednu tekmu, daje mogućnost i manjim klubovima da u nekom ludom scenariju dođu do trofeja. Podseća me na vremena YUBA lige. Zanimljiva je scena bila krajem osamdesetih kada su u polufinalu igrali Partizan, Jugoplastika, IMT i valjda Olimpija. Svi su očekivali veliki derbi u finalu, čak su i odštampane, mislim, medalje sa nazivima nesuđenih finalista ali su se desila dva iznenađenja u polufinalu a kasnije je IMT uzeo kup pa su im naknadno dodelili te kolajne. Lepo je takmičenje, koliko god da je kod nas delom obesmišljeno zbog nesrazmere u kvalitetu, a meni je baš lepo što se uspostavila kakva-takva tradicija sa mestom održavanja u Nišu. To je svega nekoliko dana u godini, treba negovati. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago @pendulum Kao što rekoh, nikad nije bio problem da neko ima svoje mišljenje na temu. Ja sam se precizno ogradio da je to moj stav, ne pišem u ime svih navijača Partizana. Ima vas kojima je stalo do kupa i KLS, a ima nas kojima nije. Šta misle i pišu Zvezdini navijači o tome je njihova stvar, ne ulazim u to, njihova posla. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago 11 minutes ago, jedibojan said: Sekularac iz FMP-a? U jbt. 1. Ala se omatorilo 2. Matori mu je bio preozbiljan skorer i pored svega toga imam utisak da je bio... Ne moze se reci neostvaren talenat, ali da je bio mnogo talentovaniji u odnosu na to sta je postigao (a napravio je lepu karijeru) 3. Uvek sam ga prizeljkivao u Partizanu, na kraju smo dobili "samo" Kecmana 4. Nadam se da je mali na caleta Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 3 hours ago, MarioKempes said: Sve ok, svako bira šta mu je važno i šta vrednuje. Samo ne kapiram kad je kup postao nebitan (vama kojima je nebitan, bez obzira za koga navijate)? Ove god, prošle, pre 5god, pre 10god? I zašto baš od tada? 2 hours ago, MarioKempes said: Ma, daleko od toga da insistiram da svi kup percipiraju kao važno takmičenje, samo me zanimalo od kad si zauzeo stav "kup me zanima koliko i prvenstvo Ugande", zato sam pitao. Pošto sam do prošle god imao utisak da je svima važno. Naravno, ne važno kao EL ili ABA dok je šampion išao u EL, ali ipak važno. Za KLS pretpostavljam (možda i grešim) da je granica 2015. god. KLS je nebitna i trecerazredno takmicenje od kako postoji Jadranska, sto se tice kupa vec sam obrazlagao u odgovoru StelaRosi. Nebitni trofejcici koji sluze samo za odmeravanje spolovila medju beogradskim klubovima. Onih dvesta hiljada uzastopnih titula u vreme Vujosevica jednako vrede kao i ovih x Zvezdinih - fuck all. Na ovakvu verziju domaceg kupa sam posebno alergican, kao i na sve fudbalske tekovine koje vidjam u kosarci. Naravno da kapiram da ce masa opsesivno probrojavati te vrle trofeje u diskusijama i raspravama. Meni je to smesno i otuzno, no sto bi rekao nas narod, to each his own. Jedina dva takmicenja koja za mene postoje su ABA i EL. Titula u ABA mi je od vrhunskog znacaja i jos uvek imam kosmare od besprizorne bolekurcije i ponizenja koje je klub doziveo u proslom finalu. @pendulum Idiotski mi je da se stvara neki narativ prema kome neko treba da se pravda sto mu seva paja za KRK ili da ljudi koji stoje na suprotnom stanovistu treba da "peru" ovu drugu stranu kojoj pripadam sa tim ogradama "ne misle svi tako". Sad je neka sramota napisati sta se misli zbog necije percepcije. Neko je odlucio da ta domaca takmicenja ipak jesu jako bitna, ono ful objektivno, pa dakle disonantni tonovi mogu biti samo puko foliranje i copium. Krajnje infantilno i sasvim neprihvatljivo. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magia Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago Menjam narednih 5 kupova i 5 KLS (valjda ce do tad da Hulja ode i povede jednom zauvek Udbasa sa sobom) za pobedu u EL derbiju od pre 2 nedelje. sifra: uzmiZeljkoEvrotitulu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FireKeeper Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 12 hours ago, ChrisJudd said: Ako uđemo u finale to će nam biti poslednji poraz u derbiju ove sezone (ako ne igramo ČLS) Mislis da se necemo vise sastajati? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonas Lunden Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 31 minutes ago, FireKeeper said: Mislis da se necemo vise sastajati? Ako postoji kosmicka pravda necemo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts