Jump to content

Recommended Posts

Šteta što DW nije uspeo da završi doktorat koji je započeo u 2/4, mirne duše bi moglo da se kaže da je sam dobio utakmicu.

Tajrik donosi neke dobre stvari ali mi se iskreno uopšte ne sviđa kao igrač. Prvo, ne podnosim šljampave ruke, stalno mu se migolji lopta i beẓ̌i od njega. Drugo, ozbiljan problem sa koncentracijom, naročito kad je bitno, možeš da računaš da će da promašuje bacanja i donosi loše odluke. I treće njegova energija na skoku je prilično upitna, često samo stoji i gleda šta se dešava oko njega.

Subjektivni osećaj je da mnoge ekipe protiv nas imaju veliki broj user poena. I večeras su ulazile neke teške frljoke, koševi uz zvuk sirene itd.

Asvel je dobra ekipa, potpuno konkurentna u EL ove sezone, a moja velika želja da Jololo još jednom zaigra u našem dresu verovatno ostade sanak pusti.

Generalni utisak mi je da naša ovosezonska ekipa, s obzirom na karakteristike igrača, nedovoljno grize, nedovoljno hustluje da se izrazim po naški. Mi opet više naginjemo nekoj nobles košarci, umesto da riljamo, da se koristi puna rotacija i kraći pojedinačni segmenti u igri i tako drži visok ritam u odbrani svih 40 minuta. Mislim da bi nam takav pristup doneo više pobeda, makar u Areni. U gostima numemo kako god okreneš.

• Like 3

25 minutes ago, wrach said:

Izgubili smo zbog nas, ne zbog sudija, ali jel ja dobro ovde vidim da je Nando stao sa driblingom pa nastavio?

https://x.com/OvoOnoX/status/1869139067834966489/mediaViewer?currentTweet=1869139067834966489&currentTweetUser=OvoOnoX

Ovo je Karlik reklamirao

Ja mislim da je bio i aut posle skoka posle jednog od nasih zadnjih promasaja

Realno i oni faulovi van kriterijuma u poslednjih 5 - 6 minuta su bili malo bezveze.

Ali gresili su na obe strane tokom utakmice

ma ja sam kosarku batalio gledam zbog sudjenja, organizacije, debilizacije... nekad kul sporta. 

necu ko jo-jo amplitudiram iz najgori smo - najbolji smo - najgori smo.... aj se zaustavim nedje. qrac je taj basket ako se tako njise.

a tek je qrac ako se i partizan uklopi u: it`s just another game, fazon. loose some, win some, plata lezi, arena full, insta przi, 25 milki je za sirotinju.

ako ce tako se igra. ako se ne zna koja je bitna i mora se dobije. ili se zna koja je bitna, al ne zna kako mora se bije da bi se dobilo... fuck that. i don`t give a shit.

brao za washingtona. doso na tekmu. pocepao. uvek brao za bongu, covek je vise partizan od svih.

sta je vcrs igro malo veci jones, onoe bilo stogod. 15 lopti, 15 koseva je njegovih. stae ono. 

kao veliki branilac domacih igraca: daj pokusevskog u skolu, nie on za basket. koe su ono kretnje, de si to ucio, dal si nekad ucio kosarku. ae probaj skolu brt.

daj balsu u spartak. alo sine, voli te tata, voli te trener, voli te brt... aj bre malo pusti qrac. 25 banki, 2 metra i 216 santimetra, guraju te, sklanjaju, pomeraju... oce digras bre basaket? ae nek resi u spartaku.

prvi igrac koga bi otpustio je brown. pj igrac.eurocup igrac. palim moe lopte, "cuvam" moe igrace, boli me patka s kim igram, protiv koga igram, bice sve ko na splavu. 

i naravno zoc. 

i naravno zoc. 

i naravno zoc.

ne, no cu ja nosim odgovornost za 25 milki . a to inace i jeste pocetna premisa, ovog pisanija. mora se vrati odgovornost. u sve. u pare. u rad, u rezultat. . u jednu jedinu loptu. ako necemo da ovo 25 miliona govno opet explodira u 300 dinara ti dodjem raspad.

2 hours ago, Xpert said:

Drugo poluvreme je bilo sramno. Ni povrede, ni nedovoljan period oporavka nije opravdanje za ovakvu predstavu.

Prevelike oscilacije u igri. Razbijemo PAO, gubimo od Virtusa i Asvela.

No bueno.

Nikakve tu oscilacije nisu nego je mnogo lakse igrati protiv favorita koji nece da se bori nakon prve serije protivnika nego protiv losijeg tima koji ne staje i nakon sto KKP sa 24:33 ode na 51:42 (serija od 27:9!).

Ono sto je PAO odigrao NAKON 52:39 je sramno, ne moze ekipi koja ima Nunna, Sloukasa, Browna, Lessorta itd. da bude svejedno da li je -8 ili -20 na kraju. 

ASVEL i Virtus su realnost ove ekipe koja ne moze da dobije nijednu neizvesnu zavrsnicu. Ovih ludackih meceva poput Olympiacosa, Panathinaikosa i KKCZ u Beogradu ce sigurno biti (jer to je EL), ali to ce biti dovoljno samo da se zavrsi na 12. umesto na 16. mestu na kraju.

1 hour ago, BattleBender said:

Jako zanimljiva situacija sto se tice Efesa, iz ugla nas Srba...

Pobedi li Efes oba puta, Efes ide na 10-7, i prakticno pobeze. Klasika, racunam da ce negde 17-17 ili 18-16 biti dovoljno za Top10. Tesko da Partizan posle 7-10, nakon prve polovine takmicenja moze da stigne Efes (iako mislim da cete da igrate sve bolje i bolje kako odmice sezona).

Zato sam se ja lepo opremio novim avatarom. :classic_cool:

Mada se ne slazem sa ostatkom posta, KKCZ ima dosta veci plafon od Efesa (nikad jaci budzet i nikad vise para ulozeno u tim i jos se dodaje centar sve za slucaj nekih povreda), za KKP treba cudo da se desi da budu u trci za TOP10 (sto je posledica toga sto su izgubili sve neizvesne zavrsnice osim one u Berlinu).

Nekako smatram da ste se previse lako odrekli nekih igraca u ovoj novijoj eri, koji su vam bas dosta dali u proslosti.

Prvenstveno tu mislim na Lovernja i Milisava, svako u svoje vreme deluje da je bas mogao da doprinese.

Edited by BojanaCZV
  • Like 2

8 hours ago, Arsenije Pesic said:

Generalni utisak mi je da naša ovosezonska ekipa, s obzirom na karakteristike igrača, nedovoljno grize, nedovoljno hustluje da se izrazim po naški. Mi opet više naginjemo nekoj nobles košarci, umesto da riljamo, da se koristi puna rotacija i kraći pojedinačni segmenti u igri i tako drži visok ritam u odbrani svih 40 minuta. Mislim da bi nam takav pristup doneo više pobeda, makar u Areni. U gostima numemo kako god okreneš.

Moj utisak je drugačiji, da smo upravo u onoj seriji pobeda dostigli to o čemu pišeš. Od ovako desetkovanog tima to nisam ni očekivao, nema dovoljno igrača za tako nešto.

.............

Kad je dobro onda su svi lepršavi i razigrani. Međutim, utisak mi je nakon ovih nekoliko lošijih utakmica&poraza da će ova ekipa peglati stvarno dobar basket. Vidim dobre stvari čak i u igri ovako kljakave ekipe pa mogu da pretpostavim kako će to izgledati kada sve legne. Ako legne i akonse sastavimo.

E, sad, takođe mi je porasla i sumnja da to neće biti dovoljno, tj. da će biti prekasno da se nešto uradi u EL. Isto tako, vidim i rastući rizik da će, da li posledično, da li uzročno, doći i do implozije u timu ili čuvanja nogu i razmišljanja o sledećoj destinaciji. Dosta hodamo po ivici, videćemo na koju stranu će pretegnuti.

• Like 3

Sve jesno, ne igraju se 3 teške tekme u 5 dana sa 5 igrača.

Kratka rotacija, preniska ekipa. Žocov ludački eksperiment sa onom visokom postavom uspeo savršeo, ali je jasno bilo da ne može tako do kraja. A i to visoka postava je upitno kod nas, Majk i jeste klaisčno krilo po visini i građi, Džons je ispodprosečan po tom pitanju.

I onda mi neko hvali trenera njihovog. Pa kao i Bjanki kad nas je tu dobio. Daj zidanje na četvorku 30 minuta po utakmici i to je to, tu primaš poene, odatle kreću viškovi, problemi sa skokom. Imamo potpuno retardiranu situaciju da Bonga čuva Lovernja, ovaj ga naravno uvuče i okrene, Džons pomogne, bilo da je izlazni pas, ili jednostavno da baci neku frljoku ka košu, ispod istog je Sako sa Karlikom, Vašingtonom, eventualno Sterlingom.

8 minutes ago, Barkley#34 said:

Moj utisak je drugačiji, da smo upravo u onoj seriji pobeda dostigli to o čemu pišeš. Od ovako desetkovanog tima to nisam ni očekivao, nema dovoljno igrača za tako nešto.

Da, kad smo ihvatili ritam i bili kompletni, bilo je tu nekoliko tekmi sa vrhunskom odbranom. Recimo u one 4 poebede u EL nam je prosek bio 74 primljena poena, što je potpuno neverovatno za današnju EL.

Ali džabe, vratiće se ostali, biće to bolje, ali po meni bez ozbiljne četvoke ovo je neozbiljna ekipa i to je to.

• Like 5

Definitivno ovo je ta utakmica koja se nije mogla dobiti sa ovakvom rotacijom iscjedjenom. Ali vratiće se negde ta sreća samo hoćemo li tada biti u igri to je pitanje. Kolege @Barkley#34i @realno *wsu u suštini sve observirali i pridružujem se timu koji traži četvorku. Mike to definitivno nije.

Da se može klonirati Žo i da je igrao u obje ekipe sinoć mi bi smo dobili. Za jednog Žoa smo daleko od dobre pozicije u Evroligi.

Da li se četvorka razmatra uopšte....

Edited by odupri se ludilu
  • Like 2

Vošingtonov učinak je bio impresivan. Taj level ball handling-a je sick. Nisu imali ni igrača ni taktiku kako da ga zaustave ili bar uspore. Ubrzo se ispostavilo kao ozbiljan fejl da, pored beka koji gori, vratiš u igru i daš loptu iscedjenom Karliku da vadi tim iz bule.

Upravo tako je zaustavljen Vošington. 

Tajrik je za onih 4-5 forte fortisimo flexovanja zasigurno utrošio kiseonika, energije ili snage...kako god, za još par pravovremenih skokova ili bržu reakciju u odbrani, plus ga svaki put saigrači čekaju da se izduva i zauzme poziciju na vreme. Na onom brutalnom kucanju sa obe ruke kada je video da niko ne želi da mu brani tu akciju, mogao je ozbiljno da se samopovredi.

Edited by Wingwalker
  • Like 1

16 minutes ago, odupri se ludilu said:

Definitivno ovo je ta utakmica koja se nije mogla dobiti sa ovakvom rotacijom iscjedjenom.

Ova utakmica se itekako mogla dobiti i u datim okolnostima. I Asvel je odigrao losu utakmicu, nudili su se poprilicno.

Mogla se i utakmica sa Albom ovako zavrsiti a mogli ste i ovde da okrenete kao u Berlinu.

Da ste bili kompletni/zdravi pobeda Partizana se ne bi dovodila u pitanje. 

• Like 1

4 minutes ago, NikolaTest said:

Ova utakmica se itekako mogla dobiti i u datim okolnostima. I Asvel je odigrao losu utakmicu, nudili su se poprilicno.

Mogla se i utakmica sa Albom ovako zavrsiti a mogli ste i ovde da okrenete kao u Berlinu.

Da ste bili kompletni/zdravi pobeda Partizana se ne bi dovodila u pitanje. 

Naravno da smo imali šanse to tok utakmice i rezultat pokazuje. Problem je što si kratak i to na kraju se odražava na koncentraciju i kristalnu boju glasa. Nedostatak Karlika tj njegova lošija forma prouzrokovana akumuliranim umorom koji se jasno ispoljava u fizikalnoj utakmici kao ova plus naša kratka rotacija i jbg.

Da, sa dva dobra napada i dve dobre odbrane moglo se, ali nije.

Ne treba kukati treba nastaviti igrati i vrtjeti se oko play inn zone. 

Tim nam je takav kakav je, ovakav jo-jo ćemo gledati cele sezone. Biće serija pobeda, biće serija poraza, grickaćemo nokte do kraja sezone hoćemo li se ugurati na to 10. mesto ili ne i to je to.

Što se tiče nove četvorke, mislim da je za to kasno. Nama bi sezonu pogurala samo vrhunska četvorka, a svi takvi su pod ugovorima. Dovesti neku prosečnu iz Evrokupa ili ABA bi nas možda podiglo jedno mesto u plasmanu na kraju, a i to možda.

Sa krštenom četvorkom mi bi pobedili Virtus i Asvel kod kuće, a lako moguće i Monako i Olimpiju ovde kao i Pariz u gostima. Sa tri-četiri pobede iz ovih pet utakmica sasvim bi se druga pesma pevala. Ali to mleko se prosulo i džabe sad kukati. Gurati s ovim što imamo do sledećeg leta i tad birati pametnije, plus od sadašnjih 15 igrača zadržati bar deset (minimum četiri nosioca) i nadati se boljem.

Dug je put, dug je put, požurite konji moji, dug je put...

Klasika, nisam nešto iznerviran pošto se bukvalno videlo da smo energetski pukli, što neko reče ako virus kruži po ekipi tu ima još bolesnih (prvi kandidati su mi Tajrik&Karlik) tako da zamerke ekipi nemam. U svakom slučaju prilično sam siguran da kompletni dobijamo Asvel u Francuskoj.

Vidim da nam ide serija poraza, ali to je što je, moraćemo opet da se vadimo iz nekih situacija u koje upadamo što sopstvenim greškama što nesrećnim slučajem. Mi smo i dalje to što smo bili na početku sezone, nov tim koji je plej in kandidat, pa tek onda u nekom ludačkom scenariju plej of kandidat bez da se ganja kroz plej in.

Takođe mi se javlja gostovanje u Barseloni 14.03. kao the ključno...

Edited by Dzep
  • Like 5