Jump to content

Recommended Posts

Posted

Apsolutno je merljiva u klasama. Da se 1 Kamenjaš što dalje od Aba nije video, tebi keša i kurči po reketu kao da je Kened Farid iz dana Denvera i USA reprezentacije.

Ima ovde ljudi koji ovaj tim nazivaju smecem i uzasno sklopljenim i nekvalitetnim. Mene ne mešati sa tim mišljenjem. Ja šizim jer znam da imamo kvalitet, ali 10 meseci konstantnih maloumnih poteza (pre svega odbrana), kao da ekipa sama zeli da ne doraste kvalitetu koji imaju. 

Posted

Vaša legionarska osovina fair and square odrađuje ugovor i to je za razliku od prošle godine vidljivo golim okom. I rispekt za to.

Nikome normalnom se ne zapinje u onom paklu od Morače gde se i u oktobru dešavaju povrede zbog klizavog parketa (Bolomboj) ali vaši legionari su odradili ovo na max i za to treba da budete ponosni. Nula štekanja. Neke sumanute i ne previše pametne odluke, toga je bilo, ali to vam je i trademark. Štekanja nula i za to kapa dole. Naši su, na primer, glavama već na nekim Maldivima. Vaši su u sred junske saune u Morači našli motiva da izginu i izriljaju izgubljenu utakmicu. Prošle godine je bilo suprotno pa je pala metla u ABA. Da se juče izgubilo, druga utakmica bi bila mnogo zajebana, Futura ume da poleti na takvim krilima. Sutra će biti jednosmerna ulica. 

• Like 1
Posted

Budućnost je odličan tim, fino izbalansiran i odlično vođen od strane Žakelja, dogodilo se da su pred sam kraj zasrali motku što se verovatno ne bi desilo u većem broju ponavljanja, ali dešava se ponekad, to je košarka.

Činjenica je da nemaju love kao večiti iz Beograda, ali su odradili odličan posao ove sezone što se mnogo puta potvrdilo na parketu. Neki od igrača možda nisu legit EL igrači ali ima tu zanimljivih igrača koji su peglali košarku na zavidnom nivou, neki pre više godina, neki prethodnih par sezona, ali kao što rekoh, odličan su tim, lepo sklepan i odlično funkcionišu zajedno, što je nekako i suština...

To da li je Kamenjaš po renomeu na nivou naših centara i nije toliko važno, i on i ostatak ekipe su više puta ove sezone pokazali da mogu "EL ready" igrače da pobede, sva ostala poređenja na nivou imaginarnih nivoa i budžeta su promašena lopta i služe samo da unize jedan ili oba tima...

• Like 7
Posted

Koliko je samo Karlik defanzivno los ovo je pakao, pa preko njega sve ide bukvalno, Zakelj ga sjajno juri i za to kapa dole.

Drugi mec krenuti u postavi Frenk Braun Vanja Bonga Tajrik, mora se fizicki odmah u meso udariti, verujem da bi tih prvih 6 7 min cvrste odbrane moglo demotivisati Bud.

@Guru ja sam ovde relativno novi, ali vidim da si ti vrlo postovan ovde, plus imas naprednu stats i precizne podatke, da li mozes reci kakav je defanzivni impakt Tajrik u el bio, kad je fokusiran i odmoran( da ne mora 15 min u komadu igrati) on je meni bas mocan ovako laicki gledano.

Posted
34 minutes ago, kendrick duckworth said:

Budućnost je odličan tim, fino izbalansiran i odlično vođen

34 minutes ago, kendrick duckworth said:

Činjenica je da nemaju love kao večiti iz Beograda, ali su odradili odličan posao ove sezone što se mnogo puta potvrdilo na parketu.

35 minutes ago, kendrick duckworth said:

ali kao što rekoh, odličan su tim, lepo sklepan i odlično funkcionišu zajedno, što je nekako i suština...

Hoćeš reći, sve ono što mi počesto nismo.

Posted
6 hours ago, jedibojan said:

Od pozitivnog:

1. Sterling je undisputed lider ovog tima.

2. Tyrique je pokidao. Pogotovo nakon onog stare down-a (sta reci za Kenana).

3. Bonga.

Sto se ostalog tice, mi smo nadigrani od strane mid EC ekipe koja je igrala bez najboljeg igraca. Pobedili smo na neverovatnu srecu i choke kakav se dosta retko vidja.

Nismo licili na kosarkasku ekipu 35 od 45 minuta igre, i ne licimo na kosarkasku ekipu u 3 od 4 Zeljkove sezone, uz izuzetak kratkih serija utakmica.

E da. Bilo bi nefer ne istaci i ozbiljno riljanje u odbrani u produzetku

U suštini se slažem, ali mislim da se ipak malo preteruje sa ovim da baš ništa nismo igrali.

Neko je izneo podatak da Budućnost ima 19-1 skor zadnjih 20 plejof mečeva na domaćem terenu. I u EC su znali da pobede Hapoel recimo, Huventud 30 razlike, pa i komšije su tu izgubile 34 razlike, pre samo 10ak dana.

Uslovi su bili dosta teški, pa se tu delom može naći opravdanje za slab šut za tri i bacanja.

Ali ono sa čime se najviše ne slažem je to da mi ništa nismo uradili i da su se oni sami ubili. Da je tako bilo, Budućnost bi ranije otišla na 15ak razlike i ne bi bilo tu nikakvog preokreta. 

• Recimo da smo imali 62% šut za dva poena, koji nas je u dobroj meri održavao. 
  • Drugo, kontrola skoka. Imali su 5 skokova u napadu u prva 3 minuta, a onda za preostalih 42 minuta isto 5, što je baš malo. Na kraju dobrih 36-30 u skoku za nas, uz 13 ofanzivnih, koji su maltene i rešili na kraju.
  • Treće, 9 ukradenih i čak 20 poena iz kontri. 
  • Na kraju regularnog, jesu naravno oni grešili, ali jesmo i mi dali 8 poena za 40 sekundi, što je baš ozbiljan podatak.
  • Produžetak dosta kvalitetno odigran, naročito kada se uzme u obzir potrošnja pre toga.

• Like 7
  • Thanks 1
Posted

Nije fer ne istaći da je petorka Frenk, Sterling, Bonga, Brendon i Tajrik okrenula utakmicu. 18:3 mislim da su napravili.

Na +5 za nas u 3/4 ulazi Karlik, primamo trojku odmah i nastavljamo po starom. 

Daleko od toga da krivim Karlika, ali ne umemo da ga sakrijemo u odbrani.

• Like 1
Posted

Napisah prije ove serije da će ovo biti jedno dobro iskustvo za one koji ostaju i naredne sezone. I biće, ekipno i individualno.

Takodje mi se nije sviđala neka atmosfera mozda ne potcenjivanja ali na tom tragu. Iako je činjenica da su nas ljudi dobili dvaput,da trener tradicionalno igra dobro protiv nas, da je Morača poseban izazov, da su bili prvi u ligaškom dijelu i generalno dobro složena ekipa. U suštini slično nešto ko Duletov Partizan, ono ne igraju budžeti.

Elem, provukli smo se, sada imamo prednost, dužu ekipu, iskustvo više,galvanizaciju na visokom nivou, grogiranog protivnika i red je da to pretvorimo u nešto fino, uz respekt protivnika.

Sinoć malo prebacivao na Milano  - Bolonja, odmarao oči. Btw pitati Bolonjce za rokadu Ife -Kordinier. Mi sa Francuzima imamo dobru priču(i Frenkie će nadoći)

• Like 3
Posted
21 minutes ago, dekifisher said:

Nije fer ne istaći da je petorka Frenk, Sterling, Bonga, Brendon i Tajrik okrenula utakmicu. 18:3 mislim da su napravili.

Na +5 za nas u 3/4 ulazi Karlik, primamo trojku odmah i nastavljamo po starom. 

Daleko od toga da krivim Karlika, ali ne umemo da ga sakrijemo u odbrani.

Slazem se, Karlik je bas rupa u odbrani. 

Ali mora se reci da je ova petorka okrenula uprkos Brendonu. Jasna je Zeljkova ideja i Brendon ima taj sajz, ali zao mi je sto nemamo nikoga drugog na klupi umesto ovog lika koji brani sut tako sto dize ruke kao na koncertu, ne moze da pogodi njegovu usporenu poludistancu, da pokupi skok kao najvisi na terenu itd.

• Like 1
Posted (edited)
21 minutes ago, wrach said:

Slazem se, Karlik je bas rupa u odbrani. 

Ali mora se reci da je ova petorka okrenula uprkos Brendonu. Jasna je Zeljkova ideja i Brendon ima taj sajz, ali zao mi je sto nemamo nikoga drugog na klupi umesto ovog lika koji brani sut tako sto dize ruke kao na koncertu, ne moze da pogodi njegovu usporenu poludistancu, da pokupi skok kao najvisi na terenu itd.

ne brini... stize zamena...

Brat Osetkowski... 

kad se naduva, sve je ravno...

elem, o utakmici ste sve rekli... ali smo ih prakticno dobili sa 4 i po igraca

Mamu mu jebem, daj da se neko pridruzi ovima

Edited by ScepanScekicSto
Posted
1 hour ago, Barkley#34 said:

Hoćeš reći, sve ono što mi počesto nismo.

Pa sad, uopšte nije retko da na papiru slabiji tim češće izgleda smislenije... to se dešava svakog vikenda u svakoj ligi. Stoji da počesto nismo na nekom nivou, ali kada se sve gleda partizan-centrično, onda i kada odradiš šta treba, ispadne da si morao, inače... and so on.

Recimo, sinoć u 4/4 izgradimo nekoliko odličnih šuteva, koje nažalost promašimo, i opet preovladava kako smo loši, ovakvi ili onakvi. Vrhunski hustle poslednjih 10ak minuta, a utisak uglavnom vuče ka negativnom.

Posted

Nikako da se kroz ova opravdanja o nezgodnoj Budućnosti, pobedama u Evrokupu, teškoj Morači spomene da su sinoć praktično igrali bez najboljeg igrača, što je na njihovu ekipu ogroman hendikep. 

Igramo tanku košarku 3/4 sezone, uz neobjašnjive greške koje se konstantno ponavljaju; dok je coaching stuff nemoćan da to koriguje. 

Jasno je da ovoj ekipi fali suvog kvaliteta, i injekcija košarkaškog intelekta - ali ne moramo svaku drugu gledati ovakva izdanja. 

Da ne bude baš sve negativno, izvukla se pobeda - i trojica igrača su imponovala zalaganjem i stavom na terenu. 

Očekujem da podignemo nivo igre, intenziteta i ozbiljnosti sutra, i da prelomimo seriju protiv verovatno grogirane Budućnosti. 

• Like 2
Posted

Došao sam s puta sinoć pred utakmicu posle tri dana lomatanja po terenu, bio sam mrtav i pre početka, pa sam bio mrtav na -9 Jovanovića, pa sam bio mrtav na -8 Ferrella i na kraju preživjeh, ovo nema ni u video igrama. 🤣

Budućnost osim šuta koji ih je izdao, posebno na kraju, odigrala meč na vrhu svojih mogućnosti, mi sporadično nešto pokazali, uglavnom mlako do pred kraj. Fino vodi Žakelj ekipu, nema tu nekog pretjeranog kvaliteta ali su čvrsti, popunjeni na svim pozicijama, te dugo igraju zajedno i to se jasno vidi.

Da ne ponavljam rečeno podvući ću par crtica:

- Dobili izgubljenu utakmicu, više puta izgubljenu.

- Dobili neizvjesnu završnicu na mentalitet protiv ekipe koja, em ima dobru mentalnu snagu em su je pokazivali tokom cijele utakmice. Osim u jednom periodu treće četvrtine ostavili su dosta bolji utisak od nas, napad im je bio tečniji, odbrana čvrsta. Pri tom je izgledalo da su i dosta motivisaniji, ono kad kamera prikaže njihovu klupu ili nekog na tribinama a svi naloženi k'o badnjak ispred crkve. Nisu se oni raspali ni na kraju regularnog dijela, pogađali su Ferrell, Kamenjaš. U odbrani su otežavali koliko su mogli, posebno na spoljnim linijama. Jedinu pravu grešku su napravili sa onim izvođenjem Kamenjašu na kraju, to je baš bio fejl. Ok, ja bih pravio i faul u zadnjem napadu, imaš +2 protiv protivnika koji je na 60% za bacanja, no brainer. Čak i da ubode oba ostaje ti nekih 7 sekundi za dagger.

A onda si se ti pojavio, kao da si magija... Hronološki, hero ball Sterlinga, alal ti kurac, pa onda poeni i skokovi Tyriquea, skokovi Bonge ono kad iščačka nemoguće lopte, ne možeš reći da je jedan bio bitniji od drugih, sve je bilo bitno i sve se složilo kao što nije ne pamtim od kad. 

- Ovakav rasplet je od ogromnog značaja za seriju, oni su sad u šoku i teško da mogu bolje od onog sinoć za razliku od nas. Pride su im povređena dva bitna igrača a iscrpili su preostala dva koja nam mogu napraviti neku značajnu štetu. Momentum je na našoj strani, bilo bi jako neozbiljno da ga ne iskoristimo.

- Neko napisa da imamo dužu klupu što se uopšte ne vidi na terenu. Pola ekipe je i dalje ubijeno u pojam i ovo je i njima posljednji poziv da se trgnu i uozbilje, pre svega Wash koji mora da odmjeni Karlika da nam se ne bi desilo da ga ubijaju a ti nemaš koga da ubaciš na teren, Nilikina da pokaže zašto mu je odbrana glavno oružje i da drži glavu u igri da mu se ne bi dešavalo da mu saigrač dodaje loptu a on gleda ko zna gdje, Poku i Majk, pa, ne znam mogu li od njih više išta i očekivati. Brandon teška priča. To nam je što nam je.

Zvučim banalno ali ovo nije trka već maraton. 

Dobili smo prvu etapu, preostaju još dvije. Ajmo mi.

• Like 5
Posted

Realno, i dalje je ovo jako lose, na granici nedopustivog imajuci u vidu razliku u kvalitetu, nekompletnost rivala i cinjenicu da se spremamo samo za ovo te da nema rasipanja fokusa. Bas mnogo posla je pred ovim timom da bi zalicio na legit EL PO ekipu. 

• Like 2
Posted
1 hour ago, kendrick duckworth said:

To da li je Kamenjaš po renomeu na nivou naših centara i nije toliko važno, i on i ostatak ekipe su više puta ove sezone pokazali da mogu "EL ready" igrače da pobede, sva ostala poređenja na nivou imaginarnih nivoa i budžeta su promašena lopta i služe samo da unize jedan ili oba tima...

Tako nekako. Nešto nismo razmišljali o tome koliko je koštao Real, a koliko ekipa KKP koja ih je dva puta dobila u Madridu, u plejofu EL. Budućnost je svakako mnoooogo jeftinija od svih pomenutih ekipa, but you get the point.

Bili su prvi u regularnom delu sezone, nakon što su na tom putu dobili i KKCZ i KKP. Pored toga, izbacili su KKCZ u polufinalu, koja je takođe (na papiru) mnogo jača ekipa od njih. Imam utisak da se baš goldbergovski gleda na sve ovo, kao da se igra na nekom autopilotu, gde je budžet uvek glavno merilo. Sport ne bi bio interesantan da je sve baš tako.

Mogu da razumem frust jer KKP ne izgleda moćno kako bi svi grobari želeli, da parni valjak melje konstantno, pogotovo sa Željkom na klupi. Ali se odlazi u neku drugu krajnost, gde navodno ništa ne valja sve vreme, što je daleko od istine.

Što se tiče play by play prenosa i ocena igrača sa live teme, duo Karović&Caković ili Šarenac&Kuzma me manje iritira. Eto, Sterling je imao onu grešku u dodavanju. Ko će mu pamtiti i pocrtavati tu jednu grešku, kad je dečko imao 30 pts uz odlične procente i držao nam glavu iznad vode sve vreme? Carlik uspavan do pred kraj, a onda nekoliko prodora u finišu i asistencija za produžetak. Vanja 1/6 za 3 pts, ali odlična odbrana u crunch time i u produžetku. 

I na temu oni su se samoubili više nego što smo mi pobedili, setite se koliko utakmica je KKP izgubio tako što se "samoubio" i protivnik to iskoristio? Nek je i nas malo sreća pogledala. A sreća u sportu mora malo i da se zasluži, možda klizanjem po vrelom parketu Morače i borbom, neodustajanjem kad je najteže.

Na kraju krajeva, ima ovde još da se igra, ne očekujem da Budućnost skine gaće u G2.

• Like 9
Posted
47 minutes ago, kendrick duckworth said:

sinoć u 4/4 izgradimo nekoliko odličnih šuteva, koje nažalost promašimo

Da budemo precizni, promašili smo sve otvorene šuteve a ubacili sve contested.

Potpisao bih da od sad Vanja šutira isključivo sa osam metara iz step-backa.

Posted (edited)

Jos jednom da pitam (etar), zasto je Lakic van protokola, a u 12 Ife koji ocigledno nema vise poverenje i koji ce ovaj plejof presedeti u majici? Bukvalno se obojici urusava samopouzdanje.

Arijan je kao stvoren za ovakve utakmice, bas na ovakvom gostovanju.

A to da imamo duzu klupu nista ne vredi, kada Zeljko ne racuna u startu na ribara, a Majk i Poku posle 1-2 greske vise ne ulaze (mada za Majka apsolutno razumem, neverovatna stetocina sinoc). Duan takodje cim se ne zapali na supernovu, igra na kasicicu.

Edited by MC Thunder 2
  • Like 2
Posted
44 minutes ago, odupri se ludilu said:

Prošlu sezonu nam obilježio Kaminski, ovu će izgleda Kamenjaš.

Znam, znam vickast sam, takoreći šaldžija.

36 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Jos jednom da pitam (etar), zasto je Lakic van protokola

Čuvamo ga za KLS. 😁

• Ha-ha 1
Posted
54 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Čuvamo ga za KLS. 😁

Mnogo ohrabruje Tyriqueova reakcija na ovo. Gde je znao da prsne i zbog mnogo manjih stvari i da se samoizbaci iz utakmice.

Koja su vam razmisljanja u vezi sa Karlikom. Mislim da nam je on veci problem nego sto to na prvi pogled deluje (MVP, MVP). Za drugog pleja je suvise kvalitetan + mnogo losije igra kad nema "kljuceve ekipe". Za prvog pleja PO ekipe nije dovoljno kvalitetan (po meni). Doselekcija na 1 ce biti zajebana. Uhvatim se da imam bludne misli o grckom ciglaru... Razigravac, defanzivac, shodno godinama i nije u stanju da bude primarni plej. Na papiru prilicno kompatibilan sa Karlikom. Jos ako dobijemo po jos jednog egzekutora spolja i unutra imao bi koga da hrani

• Like 3
Posted

Za vas je jedino bitno da uzmete ovaj trofej jer zašto da ne. Priča o nekoj ljepoti košarke u junu mjesecu na aba parketima je suvišna.

Za rezultat u EL će vam svakako trebati neke promjene u rosteru, doduše manje nego KKCZ.

Posted (edited)
27 minutes ago, jedibojan said:

Mnogo ohrabruje Tyriqueova reakcija na ovo. Gde je znao da prsne i zbog mnogo manjih stvari i da se samoizbaci iz utakmice.

Koja su vam razmisljanja u vezi sa Karlikom. Mislim da nam je on veci problem nego sto to na prvi pogled deluje (MVP, MVP). Za drugog pleja je suvise kvalitetan + mnogo losije igra kad nema "kljuceve ekipe". Za prvog pleja PO ekipe nije dovoljno kvalitetan (po meni). Doselekcija na 1 ce biti zajebana. Uhvatim se da imam bludne misli o grckom ciglaru... Razigravac, defanzivac, shodno godinama i nije u stanju da bude primarni plej. Na papiru prilicno kompatibilan sa Karlikom. Jos ako dobijemo po jos jednog egzekutora spolja i unutra imao bi koga da hrani

Tajrik je posle ovog odmeravanja bikova odmah imao bacanja. Prva misao mi bila, ovom je sad puls 300, sigurno masi oba. Mislim da je prvo masio a drugo dao, ali je uspeo da ode u pravom smeru posle s tom energijom. Naskakao se pored Kamenjasa, tako da ispada na kraju da je ovaj sam sebe izbacio iz igre sa ovim odmeravanjem. 

Sto se tice Karlika, delim misljenje da nije za prvog pleja. Makar ne za ekipu koja puca na EL plejof. Jos na prvoj tekmi na sajmu protiv Pariza mi upalo u oci ono njegovo zabijanje na ulazu u poslednjem napadu. Bio sam u fazonu "jel moguce da cemo ovo zabijanje da gledamo cele sezone kad se bude lomilo". Na kraju se manje vise ispostavilo da je tako, jer vrlo tesko podnosi kad mu se pridje malo blize. O sutu da ne pricam. Mislim da je Ife trebao da bude taj osigurac, tako da kapiram da ce se ici u tom pravcu. Svakako nisam optimista ako i sledece sezone kod njega ostanu kljucevi ekipe.

Mada, treba imati u vidu da je ovo njemu sezona prilagodjavanja na ovako zahtevan basket u svakom pogledu. Tako da verujem da moze biti bolji, ali opet tesko da neke fundamentalne nedostatke moze bitno da popravi. Mislim na sut i taj manjak atleticizma. 

Edited by cuftausosu_
  • Like 1