Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Mnogo je ovde dezinformacija i nagađanja, i u medijima, a i na forumu.

Danas su svi znali da je jedina teška telesna povreda slomljen prst, a sad se pojavljuje priča o 50 kopči.

Danas su svi znali da su igrači u klubu vređani na rasnoj osnovi, a sad devojka u izjavi kaže da u klubu nije bilo nikakvog kontakta uzmeđu igrača i napadača, nego su ovi nju vređali.

Ko zna šta je tu istina, a šta se iznosi zbog senzacionalizma ili različitih interesa svih strana.

Edited by MarioKempes
  • Like 1
Posted

Мислим да су претеране оптужбе да је Карлик понео флашу само да би је користио у тучи.

Као да нико никад од нас није изнео флашу пива након фајронта да је попије испред локала док прича са друштвом. Или можда за успут до превоза. Можда му је тек стигла нова па му било жао да је остави.

• Like 2
  • Ha-ha 2
Posted
41 minutes ago, Čačanin said:

Мислим да су претеране оптужбе да је Карлик понео флашу само да би је користио у тучи.

Као да нико никад од нас није изнео флашу пива након фајронта да је попије испред локала док прича са друштвом. Или можда за успут до превоза. Можда му је тек стигла нова па му било жао да је остави.

Potpuno bi ga razumeo da je flaša bila od piva, šteta da se baci, ali on je koristio flašu od vode što je za svaku osudu. Pa šta je mislio da ga krsti i ispoliva svetom vodicom :default_coffee:

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted
5 minutes ago, Knipex said:

Potpuno bi ga razumeo da je flaša bila od piva, šteta da se baci, ali on je koristio flašu od vode što je za svaku osudu. Pa šta je mislio da ga krsti i ispoliva svetom vodicom :default_coffee:

Mozda nije konzumirao alkohol vec vodu radi hidracije...

Posted
1 hour ago, NMX said:

Edarde @Eddard, kako je moguce da neko fasuje 50 kopci na glavi? 

Glavudža jebote. Ili je ušivao neki student, pa da se vežba. 

Šalu na stranu, to znači da je rana minimalno 25-30 cm, svašta sam viđao, ali ako se flaša nije razbila (nisam gledao snimak), onda teško. 

• Thanks 1
Posted
4 hours ago, Davai Davai said:

Apsolutno. 💯

To default moralisanje je jezivo iskreno.

Zamolio bih sve sto dele lekcije iz etike da slobodno sidju sa te moralne planine, jer vrv (na srecu) nisu doziveli tako nesto. Tesko je iskontrolisati afekat u kombinaciji sa strahom i adrenalinom. Da ne idemo dalje u detalje i lovacke price…..

Mozes da iskontrolises sta se desava pre nego se desi afekat i haos. 

Afekat je izgovor, i to poprilicno jadan. 

Zaista je glupo pricati o kontrolisanju u tih 10-30 sec, ako pre toga nisi nista ucinio u pola sata da se izbegne to. Na kraju krajeva, kad vidis morone, pokupis se i odes. I nikad vise ne udjes u taj klub, kad im vec ne smeta takva debilna klijentela. 

Kazes lepo "Ajde da se vadimo, mozemo da nastavimo bleju kod mene". Ako riba odeaguje u fazonu "Sta bezis od situacije" zahvalis joj sto ti ustedela vreme i sa njom nikad nemas nista. Niti ozbiljno niti neizbiljno, jer moze da ti napakuje ili neku makljazu ili zarazu. 

Meni je zaista neshvatljivo da te neko vredja i dobacuje ti, klub ne reaguje, a ti ostanes tu. Brate sigurno nisu nastupali Rihanna, Post Malone, Muse ili Adele pa kao morao si da ostanes tamo...

Posted
6 hours ago, Eddard said:

Šalu na stranu, to znači da je rana minimalno 25-30 cm, svašta sam viđao, ali ako se flaša nije razbila (nisam gledao snimak), onda teško. 

Da se ispravim, u principu može i od tupe traume, tad obično nastaju zvezdaste rane (znak mercedesa npr), pa ako svaki krak ima 10ak cm, onda može. 

Posted
7 hours ago, Eddard said:

Glavudža jebote. Ili je ušivao neki student, pa da se vežba. 

Info o 50 konaca je preneo Telegraf, pa je istinitost upitna.

Flaša se raspala u paramparčad posle direktnog udarca u facu, bar meni tako deluje na snimku.

• Like 1
Posted (edited)

Ja se tek sinoc ukljucio u stvaran svet i ispratio sta se desilo i sta pisete. Pomislih prvo da smo dobili A licencu jbt.

Sve je vec receno, pa se ceka epilog. Ja samo da primetim kako ce Karlik single-handedly preterati ovaj topic u vodjstvo na Kosarci.

P.s. svaka cast Frenkiju ako je uspeo da se ne povredi ili prehladi.

Edited by MC Thunder 2
  • Ha-ha 1
Posted
17 hours ago, DameTime said:

Ne zajebavaj. Možeš ti da lično ne zameraš Carliku taj potez i da mu tražiš olakšavajuću okolnost (čuvena priča kako nismo bili tamo pa ne znamo šta se tačno desilo), ali ovo gađanje onesvešćenog lika flašom koju mu je prethodno razbio o glavu mu cementira potez kao neodbranjiv. 

Taj nedostatak empatije se jasno vidi na snimku, maltene potire pretpostavku da je bila "nužna samoodbrana" u pitanju i za mene je ubedljivo najjeziviji deo. 

Pa vidiš, ako neko mene ili moje bližnje startuje iz čista mira, gledaću da ga onesposobim da mene ili moje ne bi povredio. Moguće da bi i ja bacio flašu ili pljunuo u njegovom pravcu posle nokauta ako je napasnik. Jebi ga, mogao sam i ja isto tako da završim od njega. Od mača živiš, od mača umreš.

Zato treba sačekati činjenice, lako je moralisati.

• Like 1
Posted
27 minutes ago, Darko said:

Pa vidiš, ako neko mene ili moje bližnje startuje iz čista mira, gledaću da ga onesposobim da mene ili moje ne bi povredio. Moguće da bi i ja bacio flašu ili pljunuo u njegovom pravcu posle nokauta ako je napasnik. Jebi ga, mogao sam i ja isto tako da završim od njega. Od mača živiš, od mača umreš.

Zato treba sačekati činjenice, lako je moralisati.

U prvom postu na temu sam napisala da ne znam kako bih ja reagovala u datoj situaciji. Ali onda bih morala snositi posledice svojih postupaka, pogotovo ako sam prekoračila nužnu samoodbranu. Što se tiče moralisanja, valjda imamo neke moralne principe po kojima živimo, ne mora baš sve da se relativizuje.

• Like 2
Posted

Karlikov potez svakako nema opravdanje, ili ajde da ga kazemo ovako, nema DOVOLJNO opravdanje nezavisno sta se desavalo pre ili posle. Dakle, preterao je i to je jasno.

Imate na Zvezdinoj temi, @NMX je citirao Kalinicev stav po pitanju te tuce. Mene samo ovde zanima koliko ljudi uzimaju u razmatranje da ti nisi uvek pri cistoj svesti i bistrog uma u takvoj situaciji, da ti bukvalno proradi instinkt za prezivaljavanje i da nisi u situaciji uvek da racionalno sagledas posledice svog delanja.

Zato ovakve situacije mudar covek u startu izbegava, ne pada na provokacije i ne ulazi u raspravu, nego se skloni. Medjutim, kad vec situacija nije bila takva i niko se nije sklonio, sama prekomerna upotreba sile kod Karlika i veoma opasno ponasanje sa njegove strane, ne moze se posmatrati iz racionalnog ugla i sa distance. On je, de facto, reagovao u afektu i instinktivno. Da li su njegovi instinkti ulicarski, mozemo da diskutujemo, ali on je, de facto, reagovao na kriticnu situaciju kako je reagovao. U cilju zastite sebe i ljudi oko sebe. Nije kao da je on iz cistog mira nekog razbio flasom po glavi. Kako stvari stoje, oni JESU bili napadnuti. Ja ne znam kako bih reagovao, nisu sve situacije identicne i ne nose sve istu opasnost. Voleo bih i ja da mislim da bih reagovao kao sto Kalinic kaze. Ali da li bih?

• Like 1
Posted
11 minutes ago, DameTime said:

U prvom postu na temu sam napisala da ne znam kako bih ja reagovala u datoj situaciji. Ali onda bih morala snositi posledice svojih postupaka, pogotovo ako sam prekoračila nužnu samoodbranu. Što se tiče moralisanja, valjda imamo neke moralne principe po kojima živimo, ne mora baš sve da se relativizuje.

Iskidala bi ih zubima a posle bi napisala psihološku studiju na tu temu.

• Ha-ha 1
Posted
3 minutes ago, JPM said:

Karlikov potez svakako nema opravdanje, ili ajde da ga kazemo ovako, nema DOVOLJNO opravdanje nezavisno sta se desavalo pre ili posle. Dakle, preterao je i to je jasno.

Imate na Zvezdinoj temi, @NMX je citirao Kalinicev stav po pitanju te tuce. Mene samo ovde zanima koliko ljudi uzimaju u razmatranje da ti nisi uvek pri cistoj svesti i bistrog uma u takvoj situaciji, da ti bukvalno proradi instinkt za prezivaljavanje i da nisi u situaciji uvek da racionalno sagledas posledice svog delanja.

Zato ovakve situacije mudar covek u startu izbegava, ne pada na provokacije i ne ulazi u raspravu, nego se skloni. Medjutim, kad vec situacija nije bila takva i niko se nije sklonio, sama prekomerna upotreba sile kod Karlika i veoma opasno ponasanje sa njegove strane, ne moze se posmatrati iz racionalnog ugla i sa distance. On je, de facto, reagovao u afektu i instinktivno. Da li su njegovi instinkti ulicarski, mozemo da diskutujemo, ali on je, de facto, reagovao na kriticnu situaciju kako je reagovao. U cilju zastite sebe i ljudi oko sebe. Nije kao da je on iz cistog mira nekog razbio flasom po glavi. Kako stvari stoje, oni JESU bili napadnuti. Ja ne znam kako bih reagovao, nisu sve situacije identicne i ne nose sve istu opasnost. Voleo bih i ja da mislim da bih reagovao kao sto Kalinic kaze. Ali da li bih?

ne znam o kojem kalinicu govorimo?

ovom 

https://www.espreso.co.rs/showbiz/zvezde/383979/trandza-navukao-kalinica-i-stefaneka-na-sajber-sks-otkriveno-ko-stoji-iza-skandala-koji-danima-trese-srbiju

ili ovom:

https://24sedam.rs/sport/kosarka/138465/pogledajte-kalinicevu-provokaciju-iz-drugog-ugla-lider-zvezde-dotrcao-do-klupe-partizana-i-pokazivao-misice-foto/amp

treneru koji mu je karijeru promenio...

ne znam sta Carlik misli recimo na prvu temu... 

puna zemlja laznih moralista koji samo znaju tudjim kurcem da mlate a sebe niko ne vidi

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Nisam se javljao, ali eto moram, ovaj post od Dame me podsetio...

Uglavnom, neki ovde znaju, ja sam imao pre 12-13 godina sačekušu od strane Vošinih navijača, gde je nekih 50 ljudi sa palicama, sačekalo posle derbija sa CZ i napalo nas četvoricu, dobio sam tipa 100 udaraca metalnim šipkama po telu i glavi.

Ko to ne doživi, nema pravo da palamudi o tome šta bi u datoj situaciji radio i kako bi postupio.

A ja sam i tada rekao, mrava nisam zgazio u životu, ali u tom trenutku da mi je neko dodao automatsku pušku, ja bih sve pobio. Tako da je sva ova priča teško sranje, dokle god se ne sazna kompletan razvoj događaja, ako do toga uopšte i dodje.

Edited by realno *w
  • Like 26
  • WOW 3
Posted
5 minutes ago, JPM said:

Jel si procitao sta sam napisao?

Procitao sam sta je on rekao... ne odnosi se to na tebe kao tebe i na tvoj stav...odnosi se na ono sto je kalinic rekao

3 minutes ago, realno *w said:

Nisam se javljao, ali eto moram, ovaj post od Dame me podsetio...

Uglavnom, neki ovde znaju, ja sam imao pre 12-13 godina sačekušu od strane Vošinih navijača, gde je nekih 50 ljudi sa palicama, sačekalo posle derbija sa CZ i napalo nas četvoricu, dobio sam tipa 100 udaraca metalnim šipkama to telu i glavi.

Ko to ne doživi, nema pravo da palamudi o tome šta bi u datoj situaciji radio i kako bi postupio.

A ja sam i tada rekao, mrava nisam zgazio u životu, ali u tom trenutku da mi je neko dodao automatsku pušku, ja bih sve pobio. Tako da je sva ova priča teško sranje, dokle god se ne sazna kompletan razvoj događaja, ako do toga uopšte i dodje.

tako je..

nisam toliko doziveo, ali jesam da pomislis kraj je, ili ili... onda nema tu nekog razmisljanja

Posted

ali u tom trenutku da mi je neko dodao automatsku pušku

Valjda se cilja na to da je u toj sekundi ili dve Karlik mogao da primeti kako je ovaj lik vec zateturao i da racionalno odustane od sledeceg koraka, udarca flasom. Jedino to mi pada na pamet. A moje je misljenje da je to skoro nemoguce. Ljudi nisu kompjuteri, nama proradi fight or flight mehanizam. To nije racio.

1 minute ago, ScepanScekicSto said:

odnosi se na ono sto je kalinic rekao

Razumem, ali nije vazno ko je rekao pa ne moras sad da istices grehe te osobe. Bitno je sta je receno, na to sam se osvrnuo i napisao da, iako je to u teoriji tako, u praksi ti cesto ne mozes da se sklonis niti mozes da reagujes racionalno. Ili ovo sto je realni napisao.

Posted
4 minutes ago, JPM said:

Ja ne znam kako bih reagovao, nisu sve situacije identicne i ne nose sve istu opasnost. Voleo bih i ja da mislim da bih reagovao kao sto Kalinic kaze. Ali da li bih?

Mislim da je zato važno poznavati sebe, u smislu situacija koje su ti manji ili veći emocionalni trigger, ali i biti načisto sam sa sobom za šta si sposoban. Zbog toga Kalinićev savet i jeste toliko bitan, jer onda možeš da se skloniš iz potencijalno triggerujućih situacija. Opet, ne pričamo o situaciji kad si na pogrešnom mestu u pogrešno vreme pa je do-or-die. 

3 minutes ago, Barkley#34 said:

Iskidala bi ih zubima a posle bi napisala psihološku studiju na tu temu.

Mislim da me precenjuješ :classic_biggrin: Ali kad smo kod psihologije i teme "čiste svesti i bistrog uma", evo jako dobrog primera iz struke. Jedan sudski veštak nam je na kliničkoj psihologiji naveo primer žene sa dijagnozom paranoidne šizofrenije, koja je u trenutku rastrojstva uzela sekiru iz kuće i izašla napolje, objavivši da će ubiti prvu osobu na koju naiđe na ulici. Prva osoba koju je srela bio je muškarac visok dva metra. Zaobišla ga je i napala dečaka koji je išao iza njega.

Naravno, Carlik nije klinički slučaj, samo hoću da istaknem da i šizofrena osoba (što je poremećaj sa najužim stepenom svesti) i te kako procenjuje situaciju. Tako da je i Carlik bio svestan šta radi, a stepen uticaja alkohola, adrenalina itd. bi se dalje dao odrediti.

Uglavnom, neki ovde znaju, ja sam imao pre 12-13 godina sačekušu od strane Vošinih navijača, gde je nekih 50 ljudi sa palicama, sačekalo posle derbija sa CZ i napalo nas četvoricu, dobio sam tipa 100 udaraca metalnim šipkama to telu i glavi.

Ovo je upravo do-or-die situacija koju pominjem gore, tu stvarno nemam šta da kažem. Imam utisak i da se Carlikova situacija poredi sa previše ekstremnim situacijama, kako bi se našla neka olakšavajuća okolnost i meni samo to smeta.

• Like 2
Posted
Just now, DameTime said:

Zbog toga Kalinićev savet i jeste toliko bitan, jer onda možeš da se skloniš iz potencijalno triggerujućih situacija. 

Da, ali s obzirom da ti je to struka, sigurno si svesna toga da bi to podrazumevalo da vec imas bogato iskustvo u takvim i iz takvih situacija da bi mogla da se iz istih izvuces na vreme. Ljudi donose iskustvene odluke u delicu sekunde. Famozna intuicija ljudi je nista drugo nego survival mechanism i iskustvo.