Jump to content

Recommended Posts

Posted

Da, znam i razumem zašto je Moca popularan. Samo što iz mog ugla (verovatno zato što je neutralan) Vasović ima veće zasluge. Partizan 50-ih nije osvojio nijednu titulu i onda se pojavljuje ova generacija koja pravi presedan i osvaja tri zaredom, lansira klub u evropske i jugoslovenske vrhove (uspeh koji niko nije izjednačio). Oni imaju zasluge za sve ostalo takođe jer su postavili tu bazu a Vasović je bio njihov najbolji igrač, kao štoper postigao gol u finalu a da ne pričamo koliko je doprineo razvoju fudbalu globalno.

Realno je reći da je bio barem jednak a ko ne i veći igrač nego Nemanja Vidić i verujem da kad bi mnogi razmišljali u svetlu toga da bi njegov grafit bio odmah pored.

Posted

Ima logike to što pišeš, ne sporim. Mada, mislim da više razmišljaš iz ugla doprinosa evropskom fudbalu i značaja u istom, tako da je ta paralela sa Vidićem izuzetno precizna. Međutim, ovo su ipak radili navijači kluba, merila i emocije su drugačiji.

Je l' stvarno misliš da je Vasović bio najbolji igrač i najzaslužniji za taj uspeh? Nikada nisam čuo takvo mišljenje, mada niko ne spori njegovu veličinu. Moguće je da ima i malo nekog zaobilaženja jer je posle prešao u Zvezdu.

• Like 1
Posted

Najviše zaključujem po onome što je on pričao. Sam je svedočio da je Jusufi otišao da traži veću platu u upravi i da su njega zaobišli jer mu je ujak bio u udbi pa su mislili da će ga on smiriti. Onda je pitao Zvezdu za iste novce i ovi pristali i to je ta titula koja je prekinula niz Partizana jer sledeće godine kada se vratio nazad za duplo više para, opet su crno-beli uzeli titulu. 

Takodje za Hejsel je rekao da je Vladica

bio bolestan a Galić samo došao iz vojske i onda su rekli neka Vaske da gol i posle da lomi noge napadačima, a on posle odgovorio da Vaske lomi noge kad on hoće a ne kada mu drugi kažu. 

S tim da treba reći da je on u ino izvorima priznat kao veliki hvalisavac i deluje kao takav  lik. Na primer, ta velika taktička inovacija Mihelsa da libero ulazi u sredinu terena i bude kao dodatni vezni, Velibor tvrdi da je on to predložio Rinusu što je baš ono, teško poverovati. Ali opet svedoči kako je tehnički dobar bio za svoju poziciju i da ima smisla da je bio najbolji.

• Like 1
Posted

Dosta lenjih minuta. Jeste da vodimo ali ipak. Iznošenje lopte je i dalje muka živa. Leva strana tima nam je danas polupijana. Par puta nismo primili gol samo na nespretnost igrača NP.

Kalulu najrastrčaniji, najpožrtvaniji i ukratko najbolji. Voleo bih da izmene dobiju više minuta.

Posted

Šta znam, meni se čini da Goh nije neupotrebljiv mada se priča i da je lenj. 

Iskreno sam se uplašio za Đoleta kada je onako poskočio, izgledalo je užasno kako se prizemljio.

Užasno drugo pol. Bezidejno, sporo, sa svega par lepih akcija. Šetali su nam se ispred 16, izbacivali nas lagano, drhtali smo da ne primimo treći.