Jump to content

Nokaut faza - osmina finala


Prognoza  

51 members have voted

  1. 1. Najveće iznenađenje osmine finala će biti

    • Ispadanje Španjolske
    • Ispadanje Njemačke
    • Ispadanje Portugala
    • Ispadanje Francuske
    • Ispadanje Nizozemske
    • Ispadanje Austrije
      0
    • Ispadanje Engleske
    • Ispadanje Italije
    • Neće biti iznenađenja
  2. 2. Titulu osvaja

    • Španjolska
    • Njemačka
    • Portugal
    • Francuska
    • Belgija
      0
    • Nizozemska
    • Austrija
    • Engleska
      0
    • Italija
    • Švicarska
      0
    • Grčka 2004. scenarij
      0
  3. 3. Volio/voljela bih da osvoji



Recommended Posts

2 minutes ago, L' Imperatore said:

 

Ok, ali zašto oni treniraju taj udarac u dalji ugao? Pa zato što je to u ovakvim situacijama najbolja opcija da se postigne gol (uz dribling, ako golman loše stoji), pa je zbog toga i logično da se taj udarac usavrši što je bolje moguče.

 

bold: Je, ali je ta situacija bila malo drugačija. Dribling sa leve strane u pun kazneni prostor... Svakako situacija u kojoj ima više smisla da se majstor kakav je Zuba nešto izmisli svojom improvizcijom. 
ali evo kad smo več kod njega, pogledaj šta je uradio u malo klasičnijoj situaciji, odma u sledečoj utakmici. Uštopao loptu i udario loptu uz stativu. Školski, ali izvedeno kako treba. Kahn nemočan.

 

Razumem ja šta želiš da kaže. Ali ipak ostajem pri mišljenju da je Šeškova odluka bila prava, ali je egzekucija nedostajala.

 

Pogledaj situaciju ponovo, da je digo glavu i da je samo malo gurnuo loptu u levo, proso bi pored golmana lagano. I mogao je da se useta u gol. Golman je vec bio 100% telom na strani gde je sut najavljen, i celo telo ja zabetonirao za branjenje toga.

Najbolji sut/odluka je ona koji ima najvece sanse da ti donese gol. Ako golman svojom punom paznjom pokrije i brani odredjenu opciju, to ne moze da bude najbolja opcija. Interpetiranje situacije u nekakvim vakum okolnostima je irelevantno.


To je profesionalni fudbaler. Nije on kao mi, rekreativni slepac, koji cim proba nesto van mekog unutrasnjeg felsa, da odr nekontrolisano. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Koja nauka se pravi oko situacije Šeška. To se rešava automatski bez ikakve filozofije i da je u bilo kojoj drugoj utakmici našao u ovakvoj situaciji dao bi gol. Noge su mu se odsjekle i to je ono daj da šutnem samo da bude da sam šutnuo. Njega je pojeo strah u toj situaciji i to je to. Trenutak koji će mu obilježiti karijeru jer teško da će se Slovencima ovo ponoviti ikad više. 

 

Francuzi se dosta potcjenjuju jer igraju ružan fudbal ali oni u suštini jako dobro kontrolišu utakmice. Teško da je iko favorit protiv njih, danas Belgijanci u svakom momentu mi je djelovalo da šanse nema da prođu iako je 0:0 bilo. 

Link to comment
Share on other sites

Bravo Slovenija. Šteta, velika šteta... Jebeni penali...Uvek epske tragedije. Zvezda-Milan i narocito Jugoslavija - Argentina. Piksi udara u prečku, Tomica brani penal Maradoni i Trolju, koliko se secam. Imamo prednost, polifinale pred vratima

 I onda dva balvana. Onaj Brnovic izvodi najgori penal u istoriji fudbala, dete bi odbranilo. Hadzibegic se usrao kao da je debitant. Cela Juga u očaju.

Jos jednom, bravo Slovenija!

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, BattleBender said:

Upravo si savršeno odbranio kontekst onoga što sam ja rekao. Danas igraci uce da sutiraju da bi natrenirali kako da izvedu savrsenu instancu operacije. A za bilo sta u zivotu ne mozes da se oslanjas na best case scenario, niti da sistematski gradis metod trenirajuci ga za te edge vest case scenario.

 

Ni Beckham nije u svaku loptu uso savrseno. I to kod centarsuta koji je se izvidi sa mnogo ma je rizika nego sut na gol.

 

Pogledaj Zubu Ronalda protiv Turske.

Sporo, “kljakavo”, lopta  nije ni uz zamu stativu. Ali nenajavljeno. To je poenta. Mnogo mozes vise da dobijes kao leverage u duelu sa golmanom ako ne moze mnogo ranije da se namesti na tvoj sut, tj ako ga ne procita.

Sa druge strane danas jo golmani su predobri. Ako je nesto napredovalo u odnosu na raniji fudbal to je atleticnost golmana. Svi su mačke u odnosu na one prethodne. Samo Dida i VDS mogu sa se porede sa ovima po tome.

 

Poenta je da niko danas ne uci da sakrije sut, i da improvizuje. Svi treniraju da je sutnu sto odsecnije u stativu.

I u moje vreme su golmani bili mačke. Moji uzori su bili Michele Preud'Homme (isti smo rastom 182cm) i Vitor Baia kojeg sam imao sreću osobno upoznati dok sam igrao u Beču a on nastupao za Portugal. Trenirali smo u isto vrijeme na kompleksu pomoćnih stadiona Pratera. I tada su to bili mačke. Mogao bih ih još nabrajati. Ono šta ja vidim kao veliku razliku u odnosu na onda je tehnika nogom i aktivno sudjelovanje u igri. Osobno nisam imao problema s tim jer sam stalno igrao mali nogomet i na turnirima nerijetko postizao i golove kao golman igrač a ponekad i samo igrač jer sam imao pračku desnom mada mi ni lijeva nije bila loša. I na trening utakmicama su me treneri stavljali u igru ili na štopera ili beka kad se uvelo ono pravilo za vračanje lopte golman sve u vidu što bolje adaptacije na promjenu pravila a ja sam obožavao igrati. međutim bilo je dosta golmana koji su se jako mučili sa tim. Prošao sam i Ajaxovu školu za golmane. Tečaj na kojemu ja najveći naglasak bio upravo na igri sa loptom. Danas je ta razlika evidentno manja. Puno je više dobrih golmana na crti koji imaju i dobru tehniku sa loptom. U moje vrijeme je gro bio onih koji nisu baš na ti bili sa loptom. Ali ništa ne čudi s obzirom da se mijenjala metodika i način treninga. 

Edited by bodo
  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, neko me sabotira said:


Pa sad… @bodo je po vlastitom priznanju bio mačka. Ne znam šta kažu @Perkos2 i @Janne240

😁

kao i sve u životu tako su i golmani danas neverovatno napredovali u odnosu na nekadašnje golmana, igranje nogom je revolucija kad su golmani u pitanju i 95% nekadašnjih velikih golmana ne bi danas moglo da brani ni u prosečnom timu. skoro sve reprezentacije imaju odlične golmane(sem turske i škotske) i do sad je odbranjeno puno penala na ovom EP.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Chaos Is Me said:

Ono jeste Ronaldo odvratan ali šta generalno fali Portugalcima? 🙂

Nista ali zato Englezi nadobudni nekom se podsmijevaju a likovi gube u penal serijama samo tako.

 

3 pobjeda i 7 poraza a od tih 7poraza 2 puta od Ronalda i druzine gubili.

 

Podsmjeva se nacija koja kod kuce izgubi prije 3 godine kada su Rashford, Saka,Sancho izvodili majstorski penale, '18 od Kolumbije itd itd

Edited by Miki28 Teoljub
typo
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Smrtokapa said:

Miki se opasno približava fotorobotu najgoreg navijača na svetu, koji se osim Lejkersa i Ronalda loži i na Real, MU/Liverpul (mrtva trka šta je gore), Dejvida Bekama, Željka Joksimovića i živi na obali Persijskog zaliva.

Ae bez zajebancije mi reci sta fali navijati za Man Utd ili Liverpool?

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Smrtokapa said:

 

Ovih prvih ima na svakom ćošku i zato su dosadni, a ovih drugih nema toliko ali uspevaju da budu još veći smarači.

2 kluba sa istorijom uspona i padova, ogromnom navijackom bazom i legendarnim igracima, menadzerima.

 

Kriticnije mi je navijati za 2 Spanska kluba, kojima drzava daje sakom i kapom ali ok, to je normalno ljudima sa ovog podneblja, navikli.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...