Jump to content

EURO 2024 Fantasy


Recommended Posts

3 hours ago, maXa88 said:

Kaze se iz gornji matevac (znaci bez J) nego si ti ljomber iz Jasiku pa to ne razumes.

 

Lm kako ti se zove tim? Mora da znam za kog spremam  jake trestokove i jake egzibicije tokom vrelih letnjih dana

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pobjeda Njemačke protiv Škotske 5-1 najviša je pobjeda na otvaranju Eura i najbolji ulazak domaćina u prvenstvo. 

 

Jedina reprezentacija dosad koja je zabila 5 golova u prvoj utakmici prvenstva bila je Jugoslavija na prvom prvenstvu 1960. kada je dobila Francusku 5-4. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Žao mi Škota, ali iskren da budem pokvareno navijam da favoriti otresu ovako ove ekipe koje pretenduju na 4 najbolja treća mesta i da se do naše utakmice ne dese ni neka mini iznenadjenja, pa da naša utakmica bude prvo iznenadjenje. 

Tipa da nas Engleska pobedi samo gol razlike.. 🙂

Link to comment
Share on other sites

Nadam se samo da Piksi neće podleći jeftinom populizmu dobrog dela naše fudbalske javnosti, te protiv ovakvog protivnika početi sa dva klasična špica. U suprotnom, preleteće nas Englezi kao japanski super-brzi šinkansen voz. 😎

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, L' Imperatore said:

 

Hvala na odgovoru.

Ali opet mi je tu dosta stvari čudno. Recimo, ako se svejedno dodeljuje crveni za nesportski potez, grub faul i odbranu gola rukom... Koja je to onda situacija koja bi inače bila crveni karton, ali se ne daje ako je ujedno i penal? Meni ovako iz prve na pamet pada samo prekršaj poslednjeg igrača.

Nema neke misterije, ranije su i za neki obicniji faul u 16 davali crveni i penal pa su skapirali da je prestrogo.

 

Nema vise ni pravila "poslednji igrac", redefinisano je i to, gleda se da li je SPA ili DOGSO situacija (zuti ili crveni).

 

Quote

Na sudijama je da daju procenu da li je situacija SPA (Stopping a Promising Attack) ili DOGSO (Denying an Obvious Goal-Scoring Opportunity) od cega zavisi da li ce biti zuti ili crveni. Faktori koji uticu na donosenje odluke su gde su ostali igraci obrane (cak i da je poslednji igrac odbrane napravio faul gleda se da li su ostali imali priliku da uticu na dalju igru), gde je pozicija faula (sto dalje od gola, naravno, veca je verovatnoca da bude SPA a ne DOGSO, rule of thumb je da je DOGSO u poslednjoj trecini terena, mada ne obavezno), kretanje lopte (da li ide ka golu ili autu/gol-autu), da li napadac ima kontrolu nad loptom, da li je obrambeni igrac pokazao nameru da igra na loptu ili samo da onesposobi napadaca)... ako jos nesto nisam zaboravio. 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Dobra je Njemačka i individualno i timski. Nagelsman je to fino posložio. Tehnički su izuzetno snažna ekipa. Mislim da je u kontroli lopte i posjeda samo Portugal moćnija ekipa, možda i Španija. Kretnje bez lopte su im isto dobre iako nijesu prirodno najbrža ekipa. 

 

Kros i Gindogan su donijeli klasu i sigurnost na sredini terena. Oni omogućavaju Vircu i Musiali da se razmašu u poslednjoj trećini terena. Kimih na poziciji desnog beka je luksuz. I Fulkrug se previše osporava. Potencijalno slabe tačke su Ta i Andrih.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...