Jump to content

FK Crvena zvezda 2024/2025 - Novi pohod na Evropu

Kooineeperk

Recommended Posts

13 minutes ago, No name said:

Potpuno sam zaboravio da je Duarte izašao povredjen još na početku utakmice u Monaku. I Šerif se žalio na povredu, ali ne bi trebalo da je nesto teže, pa bi možda on mogao igrati. 

Neverovatan broj povreda a još nije polusezona. Glazer, Ivanic, Olajinka,Mimovic,  Duarte, I to sve povrede teže gde se odvajaju više vremenski  od terena.

Znači taktičar je ipak bio u pravu kada je rekao da je teška situacija? 

• Like 1

Nije. Taktičar ima 30 igrača, dakle skoro 3 tima na raspolaganju, gde je i treći tim uglavnom jači od 80% lige. 

E sad to što on sklapa tim kako sklapa, I svojom postavkom i taktikom čini da tim bude slabiji nego što jeste to je njegov problem.

Bilo bi dobro kada bi shvatio da ovo nisu pripreme pa da isprobava razne kombinaciji , pravi cirkus i unosi konfuziju na terenu , već da ima iskristalisan tim. 

• Like 1
  • Ha-ha 2

U fudbalskoj literaturi treneri ili menadzeri se dele na dve vrste, one koji naginju taktici i oni koji su više orjentisani na man management. Kao primer prvog se navodi Konte dok se kao primeri druge vrste smatraju Anćeloti i Murinjo.

Milojević deluje kao ovaj drugi tip i otud verovatno gardisti, Olajinkino šefe ja ću da poginem za vas, njegova izjava letos da su se neki igrači kasno priključili i da moraju da dobiju šansu i tako dalje. Vladanu je stalo da su igrači zadovoljni i da svi dobiju svoju priliku i zato imamo ove rotacije. Taj sistem ima svoje mane i prednosti ali bih rekao da bolje radi posao kod nas nego onaj prvi. Sa boljim finansijama i većom profesionalizacijom kluba verovatno ćemo u skorijoj budućnosti da se okrenemo nekom stranom rešenju opet koji pripada prvom tipu.

• Like 1

5 hours ago, No name said:

Nije. Taktičar ima 30 igrača, dakle skoro 3 tima na raspolaganju, gde je i treći tim uglavnom jači od 80% lige. 

E sad to što on sklapa tim kako sklapa, I svojom postavkom i taktikom čini da tim bude slabiji nego što jeste to je njegov problem.

Bilo bi dobro kada bi shvatio da ovo nisu pripreme pa da isprobava razne kombinaciji , pravi cirkus i unosi konfuziju na terenu , već da ima iskristalisan tim. 

Znam ova opšta mesta, mene je zanimalo kako nije teška situacija kada fale Glazer, Mimović, Ivanić, Olajinka + Prucev i Duarte koje si samouvereno stavio u 11 kada si crtao Milojeviću tim za danas... Znači šta konkretno trener danas treba da uradi i koji tim da izvede, a da za par sati opet ne čitamo žalopojke o cirkusu, konfuziji, rotiranju, zašto xy i sl? Posebno me zanima zadnja linija, pošto Taktičar ima 30 igrača i skoro 3 tima na raspolaganju.

• Like 2
  • Love 1

7 minutes ago, Guru said:

Znam ova opšta mesta, mene je zanimalo kako nije teška situacija kada fale Glazer, Mimović, Ivanić, Olajinka + Prucev i Duarte koje si samouvereno stavio u 11 kada si crtao Milojeviću tim za danas... Znači šta konkretno trener danas treba da uradi i koji tim da izvede, a da za par sati opet ne čitamo žalopojke o cirkusu, konfuziji, rotiranju, zašto xy i sl? Posebno me zanima zadnja linija, pošto Taktičar ima 30 igrača i skoro 3 tima na raspolaganju.

Zadnja linija Rodić-Djiga-Lekovic-Seol...

Teškom mukom stavljam rodica jer je svakako sužen izbor povredom Mimovica, I hrabrom sportskom politikom da se u sezonu udje sa samo dva beka ( rodica ne racunam) I gomilom krilnih igrača. 

Da ima i sve igrače na raspolaganju, takticar bi uneo konfuziju, kao sto redovno unosi, svojim sumanutim idejama i rotiranjima, gde se više ne zna ni ko pije ni ko placa. 

• Like 1

Solidna reakcija nakon Monako horora. Primetno se normalnije igra kad imaš oba krila i bekove baš tamo gde treba da budu. Bez Ivanića i Mimovića, pa i Glazera ne možemo da igramo 352 do noge, previše je tu tumbanja i kompromisnih pozicija koje ovaj tim čine dosta lošijim nego što zapravo jeste. 

Edited by Molina23
  • Like 1

Ja sam prijatno iznenađen terenom u Subotici. Nisam znao da su stavili novu podlogu. Očekivao sam da nas čeka opet njiva i kaljuga. Jbt.koliko samo znači dobra podloga za dizanje kvaliteta fudbala. Prvo u ligi šta treba da se reši je da svaki teren ima najmanje ovakvu podlogu na terenu. 

Do utakmice sa Partizanom nisam znao da Šerif ovako dobro izvodi penale. I protiv Monaka i sad ovaj baš ozbiljna realizacija. Jako, visoko, precizno. 

6 minutes ago, Čočo said:

Ja sam prijatno iznenađen terenom u Subotici. Nisam znao da su stavili novu podlogu. Očekivao sam da nas čeka opet njiva i kaljuga. Jbt.koliko samo znači dobra podloga za dizanje kvaliteta fudbala. Prvo u ligi šta treba da se reši je da svaki teren ima najmanje ovakvu podlogu na terenu. 

Skoro svi tereni su i dobili nove terene.