Jump to content

FK Crvena zvezda 2024/2025 - Novi pohod na Evropu

Recommended Posts

Posted (edited)

I prošli derbi je trebalo da dođe iz 2 u 1, samo slučajan penal je to sprečio. Ovo je već bio zicer za iz 2 u 1. 

Edited by Trigger
Posted
Just now, Trigger said:

I prošli derbi je trebalo da dođe iz 2 u 1, samo glup penal je to sprečio. Ovo je već bio zicer za iz 2 u 1. 

Takmičenje u glupim porukama? Nisi čuo da penal može da se promaši?

A ovo da se velike pare zarađuju na prelazima, je priča iz prvih godina 21. veka, sad je samo zamlaćivanje teoretičara zavere koji bi da ispadnu pametni.

• Like 1
Posted

Užasan fudbal. Ponovo čekamo da primimo gol ne bi li krenuli nešto da igramo. 

Odavno lošiji nismo bili. 

Andrija Maksimovic... Ubjedljivo najbolji. Jedini koji igra konkretno, gura loptu napred i ima taj neki vic u potezu. Ovo ostalo jad i beda. 

• Like 1
Posted

Jokić pravda sudiju i kaže bila ruka. Zapetljao se kad ga voditelj pitao da li se sudi ruka ako lopta pogodi u "rukav" igrača. Ne znam kako niko od njih ne vidi da lopta prvo udara Maksimovića u grudi pa sklizne na deo ruke koji se ne sudi kao igra rukom. Sramotan je Jokić.

• Like 2
Posted

Zasto ljudi misle da se namestaju toliko ti prelazi? I zasto bi Partizan pristao na to u danadanjem mecu? Imas slicnu kvotu na 7+ pa bi se valjda namestilo nesto tako, imate igru X-X&4+ tu  vam je kvtoa i veca nego prelaz. Da je namestno ne bi oni lezali 20 minuta u drugom poluvremenu i glumili povrede na svaka 3 minuta je igra stajala, sve su dali samo da pobede. Al dobro svako ima svoje misljenje.

Posted

Ova utakmica je bila jos jedan dokaz toga kako se radilo u klubu prethodnih par meseci i kako se i dalje radi. Ne pamtim ovakvu bezidejnost i malokrvnost u igri. Razumem da je slabija motivacija u ovakvom prvenstvu, ali mogli su barem jednu prolecnu utakmicu da odigraju kako treba. Zapravo je ovo jedina utakmica gde imas koliko toliko smislenog protivnika koji zeli da ti otkine bodove i prilika da vidis sam gde si trenutno, sta ne valja, sta valja i sta treba menjati. Umesto toga mi odigramo jednu potpuno bezveznu utakmicu. Umesto da uigravas jezgro tima Krunic-Elsnik, ti prvog povlacis na stopera jer eto ne verujes drugim stoperima na 25 poena prednosti na tabeli. Tek ovi eksperimenti sa Maksimovicem na krilu i odavno provaljenim Kangom u startnoj postavi su za posebnu analizu. Jako bi me zanimao Milojevicev odgovor na pitanje u kom segmentu je ova ekipa napredovala u odnosu na januar mesec ove godine? Kontam da i on prvi jedva ceka da se zavrsi ova liga i sezona, ali brate mili placen si da nesto radis i kako kao jedan profesionalac i trener nemas zelju da napredujes i ti licno i tvoj tim? Mi danas bukvalno nismo jednu dobru akciju odigrali za 90+ minuta. Da vidimo da se iznese lopta, razmeni na sredini, neko ubacivanje igraca iza ledja, dupli pas, bilo sta. I ovo sto smo napravili je sve na neku gurku, centarsuteve i generalno razliku u kvalitetu u odnosu na  ovaj nesrecni Partizan.

Posted
1 hour ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Ocekivano. 

Zaista sramna liga

Ako se dobro secam ovo je drugi derbi u istoriji koji je dosao iz 2 u 1.Mislim na prvenstvo.Mozda gresim al greska je zanemariva.

Ocekivano. 

Zaista sramna liga

Ako se dobro secam ovo je drugi derbi u istoriji koji je dosao iz 2 u 1.Mislim na prvenstvo.Mozda gresim al greska je zanemariva.

Ocekivano. 

Zaista sramna liga

Ocekivano. 

Zaista sramna liga

Ocekivano. 

Zaista sramna liga

Ocekivano. 

Zaista sramna liga

Sta se desava sa aplikacijom?

Posted
1 hour ago, Trigger said:

I prošli derbi je trebalo da dođe iz 2 u 1, samo slučajan penal je to sprečio. Ovo je već bio zicer za iz 2 u 1. 

Pa promasio bi onda Partizan penal prosli put. Da li ti mislis da se utakmice tako amaterski steluju? 

Posted

Najjace mi je sto se pojedinci ubise da objasne kako je slaba poseta zbog Vucica, Terzica, navijackih grupa, a ono svake nedelje Arena prepuna kad igraju i Zvezda i Partizan iako sve prsti od sns kadrova i u upravama i prvim redovima. Ne sumnjam da ima ljudi kojima se to zgadilo pa ne dolaze vise, ali prvi i najveci razlog ocajne posete je NEZANIMLJIVOST. Razlika na tabeli izmedju prvog i drugog je 20+ bodova, Zvezdinih 99% utakmica su unapred dobijene (ne mislim namestene, nego je razlika u kvalitetu takva), derbiji su malo neizvesniji zbog ziherasa na klupi Zvezde pa shodno tome i poseta ne bude standardnih 7-8 hiljada nego 15-20 kao juce. I to je sva mudrost u vezi nezainteresovanosti oko kluba i utakmica. Mi nazalost nemamo kulturu odlaska na stadion kao neke druge zemlje (a ni nije realno da imamo), na njemu nas zadrzava iskljucivo neizvesnost i zanimljivost. Ne moze se ovo danas porediti sa onim pre 15 godina jer je tada svaka prvenstvena utakmica bila nagazna mina i prilika za kiks. Tri boda protiv Javora ili Jagodine se slavila vise nego danas pobeda u derbiju. To je svima bila zanimljivo i zato su ljudi dolazili. Sutra da Partizan bude jaci, da se mozda i jos neki klub pojaca pa da budu teze utakmice i neizvesnije prvenstvo odmah bi poseta porasla i ne bi bio problem ni Terzic ni njegovi sinovi. Da me neko ne shvati pogresno, svakako tim ljudima nije mesto ni u nasem klubu ni u fudbalu generalno. Zvezdasi su razmazeni, ali sutra da se zamene uloge vecitima ne sumnjam da bi se ponovo stvorio onaj isti inat kao ranije i dolazilo bi se masovno na stadion. 

• Like 3
Posted

Sa Kangom i Kataiem mi igramo penzionerski fudbal. Mnogo nam promena treba, a sumnjsm da će se dovesti potreban kvalitet i da to može da se uklopi već za kvalifikacije.  Stvarno treba biti majstor da prodaš sve moguće štopere i onda ti na toj poziciji igra Krunić.

Posted

@СтелаРоса To je dosta kompleksnija tema ali se slažem sa tobom da je konkuretnost lige uglavnom največi uzrok slabe posete na našim stadionima. Pored toga na to utiče i kvalitet, infrastruktura, društvene okolnosti itd.

Ako podjem od sebe, ova sezona je prva nakon pet-šest uzastopnih da nisam kupio sezonsku kartu. I razlog su Terzić i peta kolona na severu. Ranije me je želja za gledanjem fudbala (i mog kluba) uživo vukla na stadion ali su okolnosti oko terena prvi put imale veći uticaj na mene. Verujem da ima dosta navijača koje, kao i mene, ove ekstremne društvene okolnosti teraju od kluba i to dokazuje poseta u Evropi sa kojom nikada ranije nismo imali velikih problema. A ove sezone je i ona bila kritična za naš nivo.

Inače velika je šteta što ovi na vrhu ne prepoznaju potencijal koji naš fudbal ima. Mi pored pobednika i finaliste KEŠ-a, imamo tim koji je igrao polufinale KPK-a i četvrtfinale kupa UEFA (OFK Beograd), tim koji je igrao četvrtfinale KEŠ-a i dva četvrtfinala kupa UEFA (Vojvodina) i tim koji je igrao polufinale kupa UEFA (Radnički iz Niša). Mi smo isto verovatno medju prvih 20 država na svetu koje su ozbiljno počele da igraju fudbal. Tradicija našeg reprezentativnog i klupskog fudbala je nemerljiva sa bilo kojim drugim sportom i veća od mnogih država oko nas.

Imamo dovoljno velikih klubova da napravimo jaku skraćenu ligu i ako neki sport ima priliku da postane samoodrživ i vredan je državnog novca onda je to fudbal. 

• Like 2
Posted
1 hour ago, СтелаРоса said:

Najjace mi je sto se pojedinci ubise da objasne kako je slaba poseta zbog Vucica, Terzica, navijackih grupa, a ono svake nedelje Arena prepuna kad igraju i Zvezda i Partizan iako sve prsti od sns kadrova i u upravama i prvim redovima. Ne sumnjam da ima ljudi kojima se to zgadilo pa ne dolaze vise, ali prvi i najveci razlog ocajne posete je NEZANIMLJIVOST. Razlika na tabeli izmedju prvog i drugog je 20+ bodova, Zvezdinih 99% utakmica su unapred dobijene (ne mislim namestene, nego je razlika u kvalitetu takva), derbiji su malo neizvesniji zbog ziherasa na klupi Zvezde pa shodno tome i poseta ne bude standardnih 7-8 hiljada nego 15-20 kao juce. I to je sva mudrost u vezi nezainteresovanosti oko kluba i utakmica. Mi nazalost nemamo kulturu odlaska na stadion kao neke druge zemlje (a ni nije realno da imamo), na njemu nas zadrzava iskljucivo neizvesnost i zanimljivost. Ne moze se ovo danas porediti sa onim pre 15 godina jer je tada svaka prvenstvena utakmica bila nagazna mina i prilika za kiks. Tri boda protiv Javora ili Jagodine se slavila vise nego danas pobeda u derbiju. To je svima bila zanimljivo i zato su ljudi dolazili. Sutra da Partizan bude jaci, da se mozda i jos neki klub pojaca pa da budu teze utakmice i neizvesnije prvenstvo odmah bi poseta porasla i ne bi bio problem ni Terzic ni njegovi sinovi. Da me neko ne shvati pogresno, svakako tim ljudima nije mesto ni u nasem klubu ni u fudbalu generalno. Zvezdasi su razmazeni, ali sutra da se zamene uloge vecitima ne sumnjam da bi se ponovo stvorio onaj isti inat kao ranije i dolazilo bi se masovno na stadion. 

Zvezdase ne zanima domace prvenstvo jer mogu da gledaju Zvezdu u Evropi. To po meni vazi i za fudbal i za kosarku. Razlika je sto u fudbalu imas pet evropskih utakmica (ove sezone) i 20+ utakmica u ligi i kupu kuci. U kosarci je otprilike 50/50 Evropa i domace prvenstvo. Svakako da bolje izgleda kad bar jednom nedeljom mozes da punis Arenu, ali da Zvezda u kosarci kao u fudbalu od Januara mora da igra samo protiv Mornara, Splita i Krke, isto bi rekli da niko ne prati kosarku jer dolaze samo par hiljada ljudi. Mislim da je spas za gledanost samo regionalna liga u fudbalu (sto se naravno nece desiti) jer iste probleme kao Zvezda ima i Dinamo u Hrvatskoj (ove sezone se malo popravilo jer je neizvesno prvenstvo), ali i ti pricamo samo o 10 hiljada gledalaca. Ranije taj broj uvek bio oko 5 hiljada. Hajduk je tu jos ubedljivo najbolji jer juri titulu posle X godina kao sto je kod nas bila velika gledanost kad smo jurili titulu posle serije Partizana. Ali da je Hajduk dominantan kao Zvezda trenutno ili Dinamo pre par godina isto bi vrlo brzo pala i ta gledanost.

Posted
1 hour ago, Мџе said:

@СтелаРоса Verujem da ima dosta navijača koje, kao i mene, ove ekstremne društvene okolnosti teraju od kluba i to dokazuje poseta u Evropi sa kojom nikada ranije nismo imali velikih problema. A ove sezone je i ona bila kritična za naš nivo.

Ali i ta slabija poseta u Evropi je jer i nju sad igramo vec nekoliko godina. Igrali smo i prosle sezone LS, bio je nesto veci hajp jer pre toga 3-4 godine nismo igrali, ali vec ove sezone ljude nema sta da privuce. Utakmice protiv nekog Stutgarta ili Psv vise nisu spektakl kao sto su bile pre 5+ godina. Kao sto sam rekao, kod nas ne postoji kultura odlaska na stadion. Znaci kad igra Zvezda da se podrazumeva da si na stadionu, ko god da je protivnik i kakvo god da je stanje. Tj imamo i takvih, ali je to, otprilike, 2 hiljade ljudi na severu koji su tamo iz ultras razloga, i jos 3-4 hiljada na istoku i zapadu. I to je to. Ostatak kapaciteta tribina treba da popune ljudi kojima je potrebno "ono nesto" da bi se iscimali do stadiona. A to nesto ne da nisu vise prvenstvene utakmice i derbi, nego cak nisu ni evropske utakmice. Ove sezone ni u jednom momentu nije postojao hajp oko fudbalskog kluba. "Pomogli" su i ovi u klubu sto su sklopili ekipu koja ne ulazi pod kozu navijacima nego je malokrvna i bezidejna, ali i da je drugacije ne bi bila mnogo bolja situacija. 

I sve se slazem i za kosarku. Ljudi su tu za EL, ali se vec u Aba vidi koliko navijaca zaista dolazi iskljucivo zbog kluba. Da ne bude da sam ja neki verni navijac, ja prvi ne dolazim na Aba utakmice. Doduse, nisam iz Bg pa me kosta i finansija i vremena dolazak na utakmicu i naravno da cu onda pre birati da dodjem na EL nego na Aba.

Posted (edited)

U odbranu mučenog srpskog fudbala mora se reći da je i delimično žrtva neviđene anti kampanje, praktično satanizacije. Deceniju i jače se gura narativ da je liga najgora u Evropi, ne mož' zdetetom na stadion, da fudbal i igraju i gledaju klošari, dileri, kockari dok su na košarci sve akademci Sorbone i čisti ljubitelji sporta. Ovde više ne postoji ni neki kolaž pregleda i analiza liga 5, kamoli domaćice. Dok sa druge strane imaš analize i jebene Aba 2 lige u kojoj šampion ne ulazi u prvu ligu nego drugi ili treći. To prosto nije normalan odnos prema sportu sa tolikom tradicijom, bazom navijača i na kraju dana novcem koji generiše i puni budžet države.

Edited by Molina23
  • Like 4
Posted

Dobar je bio Milosavljevic juce. Ne treba ga zanemariti. Sledece sezone treba da igra SL i dalje, eventualno ako sa 3 nazad zaigramo, da dobije sansu i u Evropi. 

Posted

Uvek je lepo dobiti u derbiju, jbg ponavlja se priča poslednjih milion derbija gde nam oni daju gol iz prvog šuta i naše greške i onda juri da se bunker probije. 

Meni je Anan solidan igrač može da napreduje a Milosavljevića samo treba gurati da igra još više, Radonja ovu ligu igra peške a fali mnogo Ivanić. 

Sad da se uzme i kup pa da vidimo šta ćemo u LŠ

Posted
4 hours ago, СтелаРоса said:

Ali i ta slabija poseta u Evropi je jer i nju sad igramo vec nekoliko godina. Igrali smo i prosle sezone LS, bio je nesto veci hajp jer pre toga 3-4 godine nismo igrali, ali vec ove sezone ljude nema sta da privuce. Utakmice protiv nekog Stutgarta ili Psv vise nisu spektakl kao sto su bile pre 5+ godina. Kao sto sam rekao, kod nas ne postoji kultura odlaska na stadion.

Kultura odlaska na stadion je širok pojam koji je teško definisati. Po meni to obuhvata ne samo da odeš na stadion i gledaš utakmicu već i da navijaš za lokalni klub, da si član kluba, da kupiš dres svake sezone itd. Mi smo od takve masovne kulture miljama daleko. 

Moje mišljenje je takvo jer kada se pogledaju dve države sa najvećom kulturom odlaska na stadion, Argentina i Engleska, one pored konkurentnosti imaju i tradiciju regularnosti i tretiranja fudbala kao svetkovine (ono što @Molina23 isto piše).

Tamo ne možeš da zamisliš da Rikelme (u svojoj predsedničkoj kancelariji) ili Brito (isto u svojoj predsedničkoj kancelariji) drže sliku Havijera Mileja i dodeljuju tortu igračima u bojama i dizajnu njegove stranke. Takve stvari se (za razliku od nas) tamo ne mešaju i onda kako da ti ne zgade fudbal. 

• Like 1
Posted (edited)

Inače fantastična utakmica Radeta u subotu. Imao je 94% tačnih paseva (72/77) u tvrdoj utakmici i osvojio je 4 od 5 duela na zemlji. Odlično je čitao kretnje igrača napred i stalno ih pronalazio u praznim prostorima. Nadam se sa će ova prinudna pozicija da mu pomogne da digne formu i unapredi defanzivnu igru sa kojom se mučio.

spacer.png

Edited by Мџе