Jump to content

FK Crvena zvezda 2024/2025 - Novi pohod na Evropu

Kooineeperk

Recommended Posts

Većinom sam istog mišljenja, samo treba dodati da ima tu i lepih trenutaka kao što je pobeda nad Liverpulom, pobeda nad Olimpijakosom, egal utakmice sa Milanom, itd... Bilo je, dakle, i lepih momenata koje proživesmo pod ovom lopovskom klikom, bez njihove zasluge naravno.

Njihova zasluga definitivno jeste sto su nas izdigli na odredjeni nivo iz onog raspada u kom smo bili. Ali oni dalje ne umeju, ne mogu da preskoce taj nivo i mogu u najboljem slucaju da nas odrzavaju ovde gde smo. Maksimum je dostignut upravo u tom dvomecu sa Milanom, to je nesto najbolje sto smo odigrali poslednjih X godina. Pobeda protiv Liverpula je bila veci rezultat, ali ovo je ipak bio dvomec u kom smo bili egal sa ozbiljnom ekipom, ako ne i bolji. Ali posle toga je usledila prvo stagnacija, a sad po meni i pad.

Za iskorak je potrebna promena ove politike preprodaje igraca kao na pijaci, a Terzic nema nameru to da uradi.

• Like 4

33 minutes ago, Venger said:

Njihova zasluga definitivno jeste sto su nas izdigli na odredjeni nivo iz onog raspada u kom smo bili. Ali oni dalje ne umeju, ne mogu da preskoce taj nivo i mogu u najboljem slucaju da nas odrzavaju ovde gde smo. Maksimum je dostignut upravo u tom dvomecu sa Milanom, to je nesto najbolje sto smo odigrali poslednjih X godina. Pobeda protiv Liverpula je bila veci rezultat, ali ovo je ipak bio dvomec u kom smo bili egal sa ozbiljnom ekipom, ako ne i bolji. Ali posle toga je usledila prvo stagnacija, a sad po meni i pad.

Nije njihova zasluga nego je zasluga Dekijeva.

Deki svakako bolje razume fudbal od Miloja, ali postoji dobar razlog zbog kojeg nije kompatibilan sa Zvezdom. Došao je iz Italije, drugačije od onoga što je video i naučio tamo ne može, niti ume. A mi ne volimo taj pristup fudbalu, da igraš protiv ozbiljnih rivala na 1:0 i beskrajno nemotivisano protiv domaće boranije. 

57 minutes ago, Dzistrou said:

Deki svakako bolje razume fudbal od Miloja, ali postoji dobar razlog zbog kojeg nije kompatibilan sa Zvezdom. Došao je iz Italije, drugačije od onoga što je video i naučio tamo ne može, niti ume. A mi ne volimo taj pristup fudbalu, da igraš protiv ozbiljnih rivala na 1:0 i beskrajno nemotivisano protiv domaće boranije. 

Da posto smo mi u Srbiji poznati da trenere gledamo po pristupu i ne odgovara nam 1:0 i dupli blok

On 11/14/2024 at 7:07 PM, Мџе said:

Pošto delom posta repliciraš i meni, pošteno da ti odgovorim. 

Spomenuo sam Legiju i Seltik, ne Spartu i to pravi razliku. Seltik je istorijski jednako veliki klub kao i mi a poslednjih nekoliko decenija i znatno veći i bitniji u evropskim okvirima. Kao što sam spomenuo u tom postu, Seltik je trpeo veće poraze nego mi i nisu zbog toga smenjivali Brendana Rodžersa iz prvog mandata ili Postekoglua. Suguran sam da sa svojom navijačkom bazom i oni imaju velika očekivanja kao klub ali su izgleda svesni da se stanje u evropskom fudbalu promenilo, da ovo nije 1967. i da primiti sedam komada od Barselone nije nikakva katastrofa.

Zanimljiv podatak koji sam jučer čuo: svi igrači Celtica, koji su 1967. osvojili Kup prvaka, su rođeni maksimalno 25 km od Celtic Parka.

• Like 1
  • Thanks 1
  • WOW 1

56 minutes ago, Bugl Khan said:

Zanimljiv podatak koji sam jučer čuo: svi igrači Celtica, koji su 1967. osvojili Kup prvaka, su rođeni maksimalno 25 km od Celtic Parka.

Da, čuvena ekipa Seltika koja je stavila katanac na italijansku dominaciju 60-ih u Evropi pobedivši čuveni Inter Helenia Herera. Poznat po defanzivnom fudbal Katenaću.

Taj tim će isto odigrati čuvenu utakmicu protiv Rasinga u Montevideu kasnije u okviru svetskog kupa. Biće zabezeknuti kada im Argentinci predstave svoj novi patent i stil fudbala koji su nazvali anti-fútbol.

23 minutes ago, Мџе said:

Da, čuvena ekipa Seltika koja je stavila katanac na italijansku dominaciju 60-ih u Evropi pobedivši čuveni Inter Helenia Herera. Poznat po defanzivnom fudbal Katenaću.

Taj tim će isto odigrati čuvenu utakmicu protiv Rasinga u Montevideu kasnije u okviru svetskog kupa. Biće zabezeknuti kada im Argentinci predstave svoj novi patent i stil fudbala koji su nazvali anti-fútbol.

Klasično argentinsko divljanje. U uzvratu su divljali navijači, u trećoj utakmici igrači. Sad sam pogledao, u drugoj utakmici je, prije početka, golman Celtica pogođen kamenom u glavu i nije mogao nastupiti. U trećoj je Celtic dobio 4 crvena. Sprdačina.

4 hours ago, Bugl Khan said:

Klasično argentinsko divljanje. U uzvratu su divljali navijači, u trećoj utakmici igrači. Sad sam pogledao, u drugoj utakmici je, prije početka, golman Celtica pogođen kamenom u glavu i nije mogao nastupiti. U trećoj je Celtic dobio 4 crvena. Sprdačina.

Argentinci su dominirali južnoameričkim fudbalom sa Urugvajcima pre drugog svetskog rata. Tamo se fudbal više primio a Brazil je postao sila tek nakon rata. Na Olimpiijadi, koja se smatrala nezvaničnim svetskim fudbalskim prvenstvom pre samog prvenstva, su igrali finale kao i u prvom svetskom 1930. gde su oba puta izgubili od Urugvajaca. U Kopa americi su bili nešto uspešniji. Imali su svoj stil igre koji su zvali nuestra i koji je bio atraktivna, napadačka igra uz dosta driblinga. Nakon toga dolazi period Peronizma i izolacionizma pa Argentina propušta svetska prvenstva izmedju 1934. i 1958. godine.

To je ostavilo velike posledice na reprezentaciju i na fudbal u državi jer su Gaučosi redovno učestvovali na prvenstvu Južne Amerike i povremeno ga osvajali. Cela javnost je bila sa mišlju da ako bi učestvovali na svetskom da bi ga verovatno i osvojili dok se nisu pojavili na prvenstvu u Švedskoj 1958. godine. A tu je pukao jedan veliki šamar po obrazima jer su završili poslednji u grupi i to je baš odjeknulo. Fijasko bilblijskih razmera kao i Englezi u onom meču protiv Madjara 1953. na Vembliju. 

Ceo taj neuspeh je odveo Argentinu u drugu stranu gde su klubovi počeli da igraju defanzivno i na fizikalije odbacivši nuestru totalno. Oni su prvi i skovali anti-fudbal kao termin opisavši svoj način igre. To je sve trajalo do čoveka koji se zvao Cezar Menoti koji je vratio nuestru u prvi plan i napadačkom igrom osvojio svetsko 1978. Ali nakon njega za selektora dolazi Karlos Bilardo koji se vraća anti-fudbalu i sa defanzivom igrom osvaja svetsko 1986. godine.

I danas su navijači i treneri u Argentini podeljeni na Menotiste i Bilardiste zavisno od toga ko kakav fudbal voli i forsira. Bijelsa je rekao da je on uzeo najbolje od oba sveta i da pripada i jednom i drugom pravcu.

• Like 1

6 hours ago, Мџе said:

Argentinci su dominirali južnoameričkim fudbalom sa Urugvajcima pre drugog svetskog rata. Tamo se fudbal više primio a Brazil je postao sila tek nakon rata. Na Olimpiijadi, koja se smatrala nezvaničnim svetskim fudbalskim prvenstvom pre samog prvenstva, su igrali finale kao i u prvom svetskom 1930. gde su oba puta izgubili od Urugvajaca. U Kopa americi su bili nešto uspešniji. Imali su svoj stil igre koji su zvali nuestra i koji je bio atraktivna, napadačka igra uz dosta driblinga. Nakon toga dolazi period Peronizma i izolacionizma pa Argentina propušta svetska prvenstva izmedju 1934. i 1958. godine.

To je ostavilo velike posledice na reprezentaciju i na fudbal u državi jer su Gaučosi redovno učestvovali na prvenstvu Južne Amerike i povremeno ga osvajali. Cela javnost je bila sa mišlju da ako bi učestvovali na svetskom da bi ga verovatno i osvojili dok se nisu pojavili na prvenstvu u Švedskoj 1958. godine. A tu je pukao jedan veliki šamar po obrazima jer su završili poslednji u grupi i to je baš odjeknulo. Fijasko bilblijskih razmera kao i Englezi u onom meču protiv Madjara 1953. na Vembliju. 

Ceo taj neuspeh je odveo Argentinu u drugu stranu gde su klubovi počeli da igraju defanzivno i na fizikalije odbacivši nuestru totalno. Oni su prvi i skovali anti-fudbal kao termin opisavši svoj način igre. To je sve trajalo do čoveka koji se zvao Cezar Menoti koji je vratio nuestru u prvi plan i napadačkom igrom osvojio svetsko 1978. Ali nakon njega za selektora dolazi Karlos Bilardo koji se vraća anti-fudbalu i sa defanzivom igrom osvaja svetsko 1986. godine.

I danas su navijači i treneri u Argentini podeljeni na Menotiste i Bilardiste zavisno od toga ko kakav fudbal voli i forsira. Bijelsa je rekao da je on uzeo najbolje od oba sveta i da pripada i jednom i drugom pravcu.

To SP ne mogu uzeti za ozbiljno. Utakmice se igraju na stratištima, vojna hunta upada u svlačionice....U biti niti jedan njihov naslov ne smatram zasluženim. Ne u smislu neko ih je nadigrao (grčki naslov na EURU je npr. čist), nego su sve ili oteli, ili uzeli na prevaru, ili na sudačko guranje. 2014. su zaslužii, ali jbg. Higuain.
Bielsa je uzeo najbolje od oba svijeta i sa superjakom Argentinom (Batistuta, Crespo, Zanetti, Sorin, Veron, Ayala, Ortega, Aimar, Walter Samuel, Marcelo Gallardo, Claudio Lopez, Kily Gonzales, Diego Simeone, Almeyda....) 2002. ispao u skupini sa Engleskom, Švedskom, i Nigerijom. Imaš takav ofanzivni poencijal i ti u 3 utakmice zabiješ 2 gola. Prije tog SPa sam prvi put čuo za Bielsu. I kako je metodičan, i kako zna svaki detalj igre protivnika, kako je ponio stotine video kazeta u Japan. Očekivao sam da će bit barem u polufinalu. Imao sam šta vidjet.

Edited by Bugl Khan

5 hours ago, Bugl Khan said:

To SP ne mogu uzeti za ozbiljno. Utakmice se igraju na stratištima, vojna hunta upada u svlačionice....U biti niti jedan njihov naslov ne smatram zasluženim. Ne u smislu neko ih je nadigrao (grčki naslov na EURU je npr. čist), nego su sve ili oteli, ili uzeli na prevaru, ili na sudačko guranje. 2014. su zaslužii, ali jbg. Higuain.

To stoji ali nisu jedini. Italija je 30ih uzela dva na Musolinijevoj korupciji, brazilski predsednik je čestitao gradjanima osvajanje titule preko radija pre finala 1950. pa su se okliznuli, trovanje Ronalda u Francuskoj, na prvenstvu 1958. sudija u polufinalu izmedju Švedske i Zapadne Nemačke je bio Madjar koji se svetio Nemcima za finale četiri godina pre, nameštena žurka Holandjanima 1974. godine, priznat gol Englezima u nadoknadi protiv Nemaca 1966. gde kada su pitali sovjetskog sudija zašto je rekao da je lopta prešla liniju on je odgovorio Staljingrad, na prvom svetskom svi znamo šta se dešavalo itd. 

Nešto od ovoga je istina nešto je preterivanje. Ali svakako nisu jedini koji su se služili trikovima tako da nema šta posebno da im se zameri.

Pošto smo na Zvezdinoj temi zanimljiva je i prica vezana za dvomec polufinala Kupa sampiona Zvezda-PAO 1971. U Beogradu je bilo 4:1 za Zvezdu, a u revansu u Atini 3:0 za PAO. Ima razmih teorija, od toga da su igraci Zvezde trovani pre utakmice, do toga da je dogovoreno na drzavnom nivou da se utakmica proda.

https://www.mozzartsport.com/nekategorizovano/vesti/premotavanje-panatinaikos-crvena-zvezda-droga-trovanje-tito-ili-nesto-cetvrto/154892

https://velikeprice.com/sport/zavera-cutanja-za-jedan-pali-san/

Edited by Venger
  • Like 2

Mislim da je sad najsrecniji rodić pogotovo oko ovog dela za oporavak. On je čovek 80 % povredjen, a onih 20 % umoran...tako da je ovo za njega "bomba " što bi penzioneri rekli 'banja.

Tek sad ga nećeš oterati iz kluba, a i onako je ortak sa terzicem koji ga je vukao za sobom još iz ofk bgd. 

• Ha-ha 2