Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

Ovo sa rasporedom ABA lige je sve planiramo ranije, to sto smo mi 'navuceni' na basket i EL ritam je druga stvar :) eventualno bi mucena kls mogla da upadne sa par kola pre ABA finala, cisto da ne treniramo previse :)

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, MarioKempes said:

Mislim da nema. Ne treba se ljutiti, sva ta takmičenja su višeg prioriteta od ABA lige, a i kalendar ABA ih je uzeo u obzir, odavno na sajtu stoje termini PO. Recimo, i finale bi vrv moglo da bude ranije, ali je koncert Rod Stjuarta 17.05., pa finale počinje od 19.05. Zna se to sve već neko vreme, druga je stvar što bismo mi voleli utakmice na 3-4 dana i da ABA svima bude prioritet kao nama.

Aha, nisam to znao. Barem ima EL i NBA da se skrati vrijeme

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Brat od Korneta said:

Kaze Guru aktivan Smart u skoku i to je napisao nakon SC derbija gde je imao 0 skokova, a inace ima 2 skoka prosecno u Evroligi. Toliko imaju i ostali bekovi Teo, Nedovic i Jago svi isto toliko. Ne znam na osnovu cega je to napisao.

 

Na osnovu očinjeg vida, kao i činjenice da ima više skokova per minute i veći REB% od recimo Lazića, a naravno i Jaga, Teodosića i Nedovića. U oba takmičenja. A vala i gledao sam ga više nego dovoljno van Zvezde da znam koje su mu navike, da ima dobar osećaj za lopte koje se odbiju dalje od koša, da u situacijama kada ne može da uhvati skok ume da izbije loptu do saigrača, da kada preuzme višeg igrača ume da ga zagradi...

 

Kao što znam i da tih famoznih 17.4% za tri sa 12 EL utakmica nije realan pokazatelj njegovih šuterskih kvaliteta, jer pazi sad - igrač može da upadne u shooting slump, kao npr. Panter u Oliju, Nedović na početku prošle sezone, Giedraitis trenutno itd. Druga stvar je što si ti sada očigledno na misiji dokazivanja da je on najgori šuter u EL i da će valjda zauvek šutirati 17%, što opet nema mnogo veze sa onim o čemu sam ja pisao, a to je kakvu ulogu po mom mišljenju može da ima u nastavku sezone... U takmičenju u kome ima 12 ppg za 22 mpg, uz oko 50% iz igre i 35% za tri.

 

P.S. To što ispišeš čaršav od 6800 karaktera, a onda njegove delove složiš u spojlere ne menja činjenicu da si ispisao čaršav od 6800 karaktera. Čisto da ne misliš da je to neko ingeniozno rešenje za ono za šta smo te mnogo puta opominjali, pošto mi svakako moramo da čitamo i ono što je u spojlerima.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, СтелаРоса said:

Mozemo mozda pitati Partizan da odigramo prijateljsku utakmicu sa njima tokom pauze

 

Čović bi dobio ovakav neki odgovor od kulturnog Ostoje:

 

Spuštavah se ja na vaše uže

Umalo se uže ne pretrže

Otada smo viši prijatelji

U glavu mi pamet ućeraste

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, DameTime said:

 

Čović bi dobio ovakav neki odgovor od kulturnog Ostoje:

 

Spuštavah se ja na vaše uže

Umalo se uže ne pretrže

Otada smo viši prijatelji

U glavu mi pamet ućeraste

 

Kome Ledej leži u rosteru

Šorcevi mu smrde nečovještvom

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 12
Link to comment
Share on other sites

Meni je Smart vec sada ok igracic. U onom periodu kada smo imali dosta izostanaka dobio je vecu minutazu i prostor, naraslo mu je samopouzdanje i pokazao je dobru igru. Jeste da je Aba liga u pitanju, ali on je te utakmice igrao sa pola gasa i dominirao, takav sam utisak imao. Medjutim izgubio se u EL gde ispred sebe ima nekoliko "bitnijih" igraca kojima treba lopta u rukama. Takva je situacija i sada s obzirom da jedino Aba igramo, roster nam je full i njemu ocigledno ne odgovara da bude tamo neki 10-11. igrac u rotaciji, a sto je mozda i najveci problem Sferopulos ne deluje kao da se previse potresa oko toga. Ako nema poverenja na relaciji trener-igrac onda je jako tesko da igrac pronadje svoju igru, pogotovo sto je u pitanju mlad momak koji je prvi put u Evropi. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Meni i dalje Smart odaje utisak da ima kvaliteta i da može biti nešto od njega. Kod njega mi je od dolaska upitna samo motivacija. Deluje mi da nije,, u gasu" nego,, u leru " od dolaska i ne vidim promenu. I ako na nekim utakmicama je pokazivao odličan potencijal. Mi trenutno u ekipi imamo samo Nedovića, Topića i Smarta koji na prvom koraku mogu da izbace čuvare. Deluje da je sad izgubio na samopouzdanju što je i očekivano s obzirom da u poslednje vreme više provodi van nego na terenu ali sa povredom Hange, više minuta u polufinalu i ulogom ako mu se odredi može i te kako da bude od koristi do kraja sezone. Uz sve to kao što reče Guru, šut mu je baš loš za nekoga ko inače nema loš šut. Očekujem da i to u nekom trenutku proradi. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Guru said:

Na osnovu očinjeg vida, kao i činjenice da ima više skokova per minute i veći REB% od recimo Lazića, a naravno i Jaga, Teodosića i Nedovića. U oba takmičenja. A vala i gledao sam ga više nego dovoljno van Zvezde da znam koje su mu navike, da ima dobar osećaj za lopte koje se odbiju dalje od koša, da u situacijama kada ne može da uhvati skok ume da izbije loptu do saigrača, da kada preuzme višeg igrača ume da ga zagradi...

 

Ok verovacu ti na rec, nisam obracao previse paznje na to. Samo sam bio pragmatican u smislu da ima 2 skoka dok je u igri kao i ovi drugi koje sam nabrojao. Evo sad gledam za 17ipo minuta ima 2 skoka dok Jago ima isto 2 za 19ipo minuta, to je smesna razlika a pritom je puno visi od Jaga. Teo i Nedovic imaju po 2 skoka isto za 21 odnosno drugi skoro 22 minuta. Nije mi ni to neka razlika, po toj statistici za tih nekih 3ipo do 4min razlike u odnosu na ovu dvojicu on uzme oko pola skoka vise. Bekovi koji prave razliku u skoku su recimo Satoranski, Kalates, Mekintajer ako pricamo o ocnijem vidu ovo ostalo sve sto se tice bekova mislim da nije toliko vredno pomena i da su minimalne razlike. Mozda sam po nekog propustio al to je manje vise to. Ti imas napredne brojke pa mozes da vidis.

 

1 hour ago, Guru said:

Kao što znam i da tih famoznih 17.4% za tri sa 12 EL utakmica nije realan pokazatelj njegovih šuterskih kvaliteta, jer pazi sad - igrač može da upadne u shooting slump, kao npr. Panter u Oliju, Nedović na početku prošle sezone, Giedraitis trenutno itd

 

Al to nam je sto nam je od njegovog uzorka. Pritom dosao je da kazem u formi jer je prvi deo sezone igrao u G ligi. Prema podacima sa sajta G lige ove sezone je sutirao 33%, prosle 36% i one tamo iza 32%. Tanko je to za G ligu gde je odbrana daleko slabija od Evrolige gde nema toliko potrosnje u odbrani a samim tim ima vise energije za napad i bolje procente. Tamo je Simonovic sutirao 35.6% za 3, Sterling Braun 43%, Frenk Dzekson 43%, Douzer 36%. Mislim da je to to od igraca koji su igrali G ligu prosle sezone. Niko tu nije ni blizu preneo procente u El. Cak su znacajno gori kod svih. Rekao bih da nije to slucajno. Dakle ako ikad opet budemo dovodili nekog iz G lige od 1 do 4 bukvalno ne smeju biti ispod 45% za 3 da ovde ne bi bili ispod 35% za 3 a nije ni to garancija jer Smart ima razliku od cak -16%.

 

Panter je u Olimpijakosu bio u psihickom kanalu, to je drugo. Smart deluje ok sa glavom, bukvalno je isti i 1. i 12. mec u El. Nedovic je sutirao ocajno prvi deo sezone, mislim da ima najvise do toga sto je bio u reprezentaciji pa se tamo jos povredio pa propustio ovde i pripreme i tek se prikljucio posle ne znam koliko kola pa mu je trebalo vremena da udje u sutersku formu. Giedraitis ti je najbolji primer tu, on je poslednje vreme u kanalu suterskom al opet na nivou sezone 34% 44/129 jos ako pogledamo koliko minuta igra i koliko utakmica i pre svega s kojim intenzitetom odbrane daleko je to vrednije od takvih Smartovih procenata u G ligi.

 

Sa Smartom to nije slucaj kao sa Nedovicem gde je prvi deo sezone bio povredjen. Smart je par nedelja pre Zvezde imao neke odlicne suterske partije dok u Zvezdi to nije bio nijedan jedini mec slucaj. I u Aba ligi nije nesto 35% za 3 jer tu suvise lako dolazimo do otvorenih suteva i manje se trosimo u odbrani. Tu Davidovac ima 41% za 3, Jago 39%, Tobi 39%,  Hanga 38%, Lazic 36%, Giedraitis 43% itd. 

 

1 hour ago, Guru said:

Druga stvar je što si ti sada očigledno na misiji dokazivanja da je on najgori šuter u EL

 

Poslo me Plavsic na misiju. 😄

 

Pa po onim parametrima jeste, jbg, nisam izmislio nista. 

 

Mada po Plavsicu je on katastrofalno pojacanje a za mene samo tanko.

 

1 hour ago, Guru said:

i da će valjda zauvek šutirati 17%, što

 

Nisam to rekao. Voleo bi da sutira 40% gde god bude igrao naredne sezone u Evropi (sumnjam da ce ga iko uzeti u El) al bojim se da to nece biti slucaj ni blizu. 

 

1 hour ago, Guru said:

što opet nema mnogo veze sa onim o čemu sam ja pisao, a to je kakvu ulogu po mom mišljenju može da ima u nastavku sezone

 

Nisam se ja nadovezao na to tvoje samo sam napisao upis o njemu kada sam naisao na te podatke, cisto iz perspektive da se ne treba razmisljati o njemu za narednu sezonu ukoliko mozemo dovesti bilo kog igraca ko je bolji od njega. To da treba da ima neku ulogu u Abi pogotovo sad kad se Hanga povredio se slazem.

Link to comment
Share on other sites

Smart ima pojedinih nedostataka, od kojih se neki mogu ispraviti a drugi, deluje mi, teško.

Jedan od onih koji spada u ovu drugu kategoriju je taj da prilično sporo razmišlja i čita tok napada. Ide napad, lopta izmenja vlasnika, rade se npr neki handoveri, lopta dodje do njega ali on tada nekako ostaje zbunjen, na sekundu-dve, kao da mu nije bas najjasnije sta da radi sa istom i tu gubimo flow i napad se usporava. Umesto da to radi odsečnije i brže, sa dosta brzog trčanja, on ume da bude pomalo statičan.  U Evroligi su te potrošene sekunde zlata vredne jer su odbrane utegnute i lopta mora dobro da kruži veći deo napada da bi eventualno neko ostao slobodan. Jednostavno takav je nacin igre koji prolazi. Takodje u izolacijama mi deluje da ponekada overthinkuje, možda i iz neke nemoći da uradi nešto više, fizikalija, tu već nisam sasvim siguran. 

Iako se u prvi mah može možda zaključiti da se ovaj nedostatak da ispraviti i da samo vuče neke loše navike, ipak smatram da je kod njega u pitanju nešto više, nepopravljivo. Za kraj, mislim da nije dobar fit na roster koji želi da igra timsku i brzu košarku. Ne vidim ga kao iole bitnog činioca bilo kog ozbiljnijeg evroligaškog tima.

Link to comment
Share on other sites

Ja stvarno ne mogu da verujem da mi pisemo sastave o nekome ko je u doselekciji doveden nakon sto su nam se svi bekovi povredili, doveden iz G-lige, ima 24 godine i ovo mu je prva ozbiljna kosarka koju igra. Igrao 14 tekmi u NBA u proseku fazon 3 minuta. A to o sutu za tri, jebiga, nije se i dalje snasao, ove sezone u G-ligi sutirao 40% pre dolaska kod nas, mozda popravi sut sledece sezone, mozda ne, ali ravno i tacno 0% krivice za ovu sezonu ide njemu. Osim ako necete da mi kazete da kada neka firma uzme nekog juniora, taj junior postaje kriv za bilo sta? Ako je tako, ako bilo ko u zvezdi ili sire misli da Smart ima apsolutno ikakve krivice u ovoj sezoni, onda je to mesto jedno od najtoksicnijih koje postoji, da sezona koja se raspala i propala zbog milion i jednog razloga, bude, pa cak i 1%, svaljivana na klinca koji je dosao da igra prvu ozbiljnu kosarku sa, ponovicu, 24 godine jer su ti se svi povredili

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, DameTime said:

 

Čović bi dobio ovakav neki odgovor od kulturnog Ostoje:

 

Spuštavah se ja na vaše uže

Umalo se uže ne pretrže

Otada smo viši prijatelji

U glavu mi pamet ućeraste

Nije vino pošto priđe bješe,

Nije svijet ono što mišljaste...

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Brat od Korneta said:

Ok verovacu ti na rec, nisam obracao previse paznje na to. Samo sam bio pragmatican u smislu da ima 2 skoka dok je u igri kao i ovi drugi koje sam nabrojao. Evo sad gledam za 17ipo minuta ima 2 skoka dok Jago ima isto 2 za 19ipo minuta, to je smesna razlika a pritom je puno visi od Jaga. Teo i Nedovic imaju po 2 skoka isto za 21 odnosno drugi skoro 22 minuta. Nije mi ni to neka razlika, po toj statistici za tih nekih 3ipo do 4min razlike u odnosu na ovu dvojicu on uzme oko pola skoka vise. Bekovi koji prave razliku u skoku su recimo Satoranski, Kalates, Mekintajer ako pricamo o ocnijem vidu ovo ostalo sve sto se tice bekova mislim da nije toliko vredno pomena i da su minimalne razlike. Mozda sam po nekog propustio al to je manje vise to. Ti imas napredne brojke pa mozes da vidis.

 

Ima i 2.8 skokova za 21.8 minuta u ABA, što je dosta dobro za beka. Poenta je da ima dobre navike kada je u pitanju skok, da je brz da pokupi promašaje koji padnu na parket, da uvek pokuša da parira visokim igračima u vazduhu i makar izbije loptu, da ima solidno telo da zagradi više igrače prilikom preuzimanja. A sve sam to pisao u kontekstu small ball-a koji priželjkujem, gde bi igrali sa više bekova u petorci, Davidovcem, pa i Giedraitisom na 4 i gde bi bilo puno preuzimanja u odbrani.

 

4 hours ago, Brat od Korneta said:

Al to nam je sto nam je od njegovog uzorka. Pritom dosao je da kazem u formi jer je prvi deo sezone igrao u G ligi. Prema podacima sa sajta G lige ove sezone je sutirao 33%, prosle 36% i one tamo iza 32%. Tanko je to za G ligu gde je odbrana daleko slabija od Evrolige gde nema toliko potrosnje u odbrani a samim tim ima vise energije za napad i bolje procente.

 

- 35.1% za tri iz 4.8 pokušaja u koledž karijeri, s tim što je tokom tri sezone tamo dizao procente, pa je u poslednjoj šutirao 40.2% iz 6.2 pokušaja.

 

- 36.0% za tri iz 7.2 pokušaja u G-League karijeri, na uzorku od 103 utakmice.

 

- 34.7% za tri iz 5.4 pokušaja u ABA ligi.

 

Sasvim dovoljan uzorak da se može zaključiti da je mnogo bolji šuter od ovih 17% koliko ima u EL... Što naravno ne znači da je neki elitni šuter, više bih rekao solidan i streaky.

 

4 hours ago, Brat od Korneta said:

Tamo je Simonovic sutirao 35.6% za 3, Sterling Braun 43%, Frenk Dzekson 43%, Douzer 36%. Mislim da je to to od igraca koji su igrali G ligu prosle sezone. Niko tu nije ni blizu preneo procente u El. Cak su znacajno gori kod svih. Rekao bih da nije to slucajno. Dakle ako ikad opet budemo dovodili nekog iz G lige od 1 do 4 bukvalno ne smeju biti ispod 45% za 3 da ovde ne bi bili ispod 35% za 3 a nije ni to garancija jer Smart ima razliku od cak -16%.

 

Opet random podaci od kojih praviš neke tvoje zakonitosti, Kendrik Nan je u G-League bio na 35.2% za tri, Eli Okobo na 29.8%, Džordan Lojd na 34.2%, Čima Moneke na 16.1%, Devon Hol na 36.2%, Leandro Bolmaro na 33.1%, Vejd Boldvin na 30.1%, Bonzi Kolson na 33.5%, Džanan Musa na 35.1% itd.

 

Čuj ne sme ispod 45% za tri u G-League, da smo koristili taj tvoj izmišljeni filter prilikom dovođenja igrača, Kvinsi Miler i Lorenzo Braun sa njihovih bednih 35% nikada ne bi zaigrali za nas. 

 

4 hours ago, Brat od Korneta said:

Panter je u Olimpijakosu bio u psihickom kanalu, to je drugo. Smart deluje ok sa glavom, bukvalno je isti i 1. i 12. mec u El.

 

Stručna psihološka analiza... na bazi ničega.

 

4 hours ago, Brat od Korneta said:

Nedovic je sutirao ocajno prvi deo sezone, mislim da ima najvise do toga sto je bio u reprezentaciji pa se tamo jos povredio pa propustio ovde i pripreme i tek se prikljucio posle ne znam koliko kola pa mu je trebalo vremena da udje u sutersku formu

 

A da nije bio u reprezentaciji i propustio pripreme ne bi nikada upao u shooting slump, pošto je on valjda jedini igrač na svetu kome se to ne može desiti... Osim što je bukvalno pre toga u završnici grčkog prvenstva šutirao trojke 19/68 na poslednjih 11 utakmica. Al' možda je i on tada bio u psihičkom kanalu kao Panter, za razliku od Smarta koji tih problema nema...

 

4 hours ago, Brat od Korneta said:

Giedraitis ti je najbolji primer tu, on je poslednje vreme u kanalu suterskom al opet na nivou sezone 34% 44/129 jos ako pogledamo koliko minuta igra i koliko utakmica i pre svega s kojim intenzitetom odbrane daleko je to vrednije od takvih Smartovih procenata u G ligi.

 

Pa upravo se radi o tome da i mnogo boljim šuterima od njega možeš izvući periode kada su se šuterski raspali i na osnovu toga zaključiti kako su najgori ili među najgorim šuterima u takmičenju. To je prosto neozbiljno, jer je uzorak premali i jer ništa u dosadašnjoj karijeri ne ukazuje da se radi o nekom nepopravljivom kamenjaru.

 

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Guru said:

Ima i 2.8 skokova za 21.8 minuta u ABA, što je dosta dobro za beka.

 

Mislio sam da pricamo samo o El kao daleko relevantnijem takmicenju za oceniti kvalitet igraca. Sad gledam i za Aba, Jago za 20 minuta ima 2.3 skoka. Ispasce skoro isto.

 

1 hour ago, Guru said:

A sve sam to pisao u kontekstu small ball-a koji priželjkujem, gde bi igrali sa više bekova u petorci, Davidovcem, pa i Giedraitisom na 4 i gde bi bilo puno preuzimanja u odbrani.

 

Pa tako reci. Zato se nekad mora napisati i siri kontekst da bi se shvatila necija poenta ovako dovodimo sebe u situaciju da nas ne razumeju ukoliko napisemo sve u par recenica, sto svakako ne opravdava mene kada idem presiroko, ali ne opravdava ni one koji pripisuju nekom da je imao ovakvu ili onakvu poentu a nisu razumeli sustinu, pogotovo kada je napisana u manjem broju recenica. Primera radi ovaj forumas iznad tvog upisa sto je poslednji pisao o Smartu nije razumeo cak i nasiroko, mozda se nisam dovoljno direktno izrazio, pokusacu ponovo da mu objasnim samo dosta krace nego sinoc. Moja je poenta zasto Smart ne treba ostati naredne sezone, njegova poenta je da Smart 0% kriv za bilo sta (sto uopste mi nije ni bila bas sustina iako sam pisao deo gde mislim da i on ima svoj mali deo krivice u 2-10 od kad je tu) a tvoja je poenta Smartova uloga u Aba ligi. Svako tera na svoju stranu rekao bih, s tim da smo sada precizirali. Ja se uopste nisam nadovezao na tvoju pricu o Smartu i ulozi, to je bila zavrsena prica, vec sam istrazivajuci te podatke ih preneo ovde reko mozda budu jos nekom zanimljivi.

 

1 hour ago, Guru said:

Sasvim dovoljan uzorak da se može zaključiti da je mnogo bolji šuter od ovih 17% koliko ima u EL... Što naravno ne znači da je neki elitni šuter, više bih rekao solidan i streaky.

 

Dao sam ti primer 4 igraca koliko su ti procenti iz G lige manji u El i cini mi se da su to bili jedini, nisam istrazivao dalje od toga.

Mi od toga sto je on u teoriji solidan suter nazalost nismo imali nista, cak sta vise imali smo katastrofu sto se tice procenata. I Tobi je sutirao prethodne 3 sezone u El po 40% pa je ove sutirao 26%. Mislim da bi trebali gledati samo Evroligu. Ja licno bi gledao samo aktuelnu sezonu a narocito ako se radi o vecem uzorku suteva.

 

1 hour ago, Guru said:

Opet random podaci od kojih praviš neke tvoje zakonitosti

 

Ne pravim zakonitosti, napisao sam rec bukvalno sto ne znaci zakonitost i napisao sam svoje misljenje koje se baziralo ako se ne varam na jedina 4 igraca koja su igrala G ligu prosle sezone a igrali El ove sezone i da su bas sva cetvorica daleko podbacili.

 

1 hour ago, Guru said:

Kendrik Nan je u G-League bio na 35.2%

 

Kendrik Nan nije igrao G ligu prosle sezone. Zapravo poslednji put je igrao 18-19 sezonu G ligu a od tada je bolji i iskuniji igrac. Nije primer na mestu.

 

1 hour ago, Guru said:

Eli Okobo na 29.8%

 

Okobo je pre odlaska u Nba u poslednjoj sezoni u francuskoj ligi imao 39% za 3. Nije ponovo dobar primer da se poredi sa Smartom koji prvi put dolazi u Evropu. Okobo ima i solidnog Nba iskustva u vidu 100+ utakmica a pride je bio i domaca osnova za Asvel posto u njihovoj domacoj ligi ima pravilo o broju stranaca.

 

1 hour ago, Guru said:

Džordan Lojd na 34.2%

 

I Lojd je igrao u Evropi pre G lige i imao 38.5% i bio jedan od najboljih igraca u izraelskoj ligi.

 

1 hour ago, Guru said:

Čima Moneke na 16.1%

 

I Moneke je igrao i u Francuskoj i u Spaniji pre epizode u Americi i bio medju najkorisnijim igracima u ligi. Ali da definitivno je iznenadio sa sutem i to je nesto se jako retko desava. Nakon ocajnih procenata u G ligi covek u Monaku maltene nije ni sutirao za 3 poena imao 0/3 na 9 utakmica i onda dosao u Baskoniju i sutira ubedljivo najbolje procente u karijeri i to u Evroligi. Ovo se desava 1 u 100 slucaja.

 

1 hour ago, Guru said:

Vejd Boldvin na 30.1%

 

To su Boldvinovi procenti na svega 6 utakmica a onda nakon toga kad je presao u drugi G league team iste sezone na 8 utakmica je imao 39.5% odakle je presao u Oli. Prosek sa koledza mu je takodje bolji nego Smartov. Ipak Boldvin stize kao plejmejker i ima puno bolji pregled igre od Smarta. On je igrao pleja u Bajernu i Baskoniji i zapravo i nije imao lose procente za 3 nigde izuzev u Olimpijakosu na manjem uzorku al meni su prihvatljivi cak i losi procenti ukoliko su dobri orginizatori igre. Evo Mekintajer primera radi oberucke bi njega pre nego Gossa ili Loa sa 40%, cak i pre nego Vilbekina koji je takodje 40% a jos bolji skorer. Ranije i Vokap i Kalates su vazili za kamenjare (obojica su dosta popravili procente) pa bi uvek pre gradio tim oko takvih nego nekog sa 40% suta a slabije odbrane i slabijih razigravackih sposobnosti.  Ipak mi ne pricamo o pg nego o sg, a Smart je sg. Tu mi je sve ispod 30% bas lose, morao bi biti brutalan defanzivac ili da je jos kompletniji napadac tipa jos bolji ulaz plus dobra poludistanca.

 

1 hour ago, Guru said:

Stručna psihološka analiza... na bazi ničega.

 

Na bazi neke njegove izjave od ranije da se nije dobro snasao tamo i da mu nije prijao period u Olimpijakosu.

 

1 hour ago, Guru said:

Čuj ne sme ispod 45% za tri u G-League, da smo koristili taj tvoj izmišljeni filter prilikom dovođenja igrača, Kvinsi Miler i Lorenzo Braun sa njihovih bednih 35% nikada ne bi

 

Lorenzo Brown je point guard a Kvinsi Kiler je power forward, mi pricamo o pozicji shooting guard, za tu poziciju bi uglavnom trebalo dovoditi igrace dobrog suta ili barem Holins ili Klivlend defanzive pa se mogu istolerisati losi procenti ali ni tu bas ocajni 17%. Takodje nije isto losi procenti na 1-2 uzete trojke po mecu i neko ko je uzimao gotovo 6 suteva po mecu. Igrac koji konstantno uzima gotovo 6 suteva po mecu i konstantno masi utice na hemiju na terenu sto se i videlo iz aviona kad saigraci nece da mu dodaju kad ostane sam.

 

1 hour ago, Guru said:

To je prosto neozbiljno, jer je uzorak premali i jer ništa u dosadašnjoj karijeri ne ukazuje da se radi o nekom nepopravljivom kamenjaru.

 

Nisam ja to ni napisao, ali bojim se da naredne sezone nemamo prostora za "mozda ce da mu proradi sut" da se nista ne bi smelo prepustiti slucaju i da bi tu trebalo dovesti nekog proverenog igraca, pa nije ni to garancija, al neko ko igra El godinama i konstantno radi xy stvari dobro mislim da je to dosta proverenije nego Smart na manjem uzorku.

 

Hoces da mi kazes da bi ostavio Smarta uz Nedovica i ne bi jurio proverenije opcije sa trzista?

 

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Ja bih zadrzao Smarta i sledece sezone. Njega je i ove sezone od ozbiljnije role delio samo bolji procenat za 3pt, sto nemam dilemu da ce biti vec naredne sezone (evo izneo Guru i procente). U svim drugim segmentima on je sasvim dobar EL bek. Meni se generalno i ne svidja ta nasa filozofija da dovodimo samo gotove igrace u poznim godinama. 

 

Moramo sebi malo vise da otvorimo trziste dobrom transfer logikom i politikom. Malo vise igraca ala Vildoza koji se u NBA nisu snasli i Smartova koji dolaze iz NBA u Evropu prakticno ispod cene, a manje trecih centara Barselone ala Tobi i zardjalih cetvorki iz prosecnih EL klubova aka Bentil. Nemamo mi uopste toliko novca da se igramo pijanih milionera i da se toliko oslanjamo na neke skupe igrace koji su u poznim godinama bez specijalne motivacije da se kod nas dokazu. Bolomboj je izuzetak, ali on je decko ocigledno takav karakter. 

 

Ali ne sumnjam da ce Smart kao svojevremeno i Panter da se proglasi za nedovoljno dobrog da igra u Zvezdi, te da ce da ode u neki Zalgiris i izdominira, a mi cemo na provrenu opciju - Ogija Dobrica. 

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Markoss said:

Ja bih zadrzao Smarta i sledece sezone. Njega je i ove sezone od ozbiljnije role delio samo bolji procenat za 3pt, sto nemam dilemu da ce biti vec naredne sezone (evo izneo Guru i procente). U svim drugim segmentima on je sasvim dobar EL bek. Meni se generalno i ne svidja ta nasa filozofija da dovodimo samo gotove igrace u poznim godinama. 

 

Moramo sebi malo vise da otvorimo trziste dobrom transfer logikom i politikom. Malo vise igraca ala Vildoza koji se u NBA nisu snasli i Smartova koji dolaze iz NBA u Evropu prakticno ispod cene, a manje trecih centara Barselone ala Tobi i zardjalih cetvorki iz prosecnih EL klubova aka Bentil. Nemamo mi uopste toliko novca da se igramo pijanih milionera i da se toliko oslanjamo na neke skupe igrace koji su u poznim godinama bez specijalne motivacije da se kod nas dokazu. Bolomboj je izuzetak, ali on je decko ocigledno takav karakter. 

 

Ali ne sumnjam da ce Smart kao svojevremeno i Panter da se proglasi za nedovoljno dobrog da igra u Zvezdi, te da ce da ode u neki Zalgiris i izdominira, a mi cemo na provrenu opciju - Ogija Dobrica. 

Ja jako zelim da se Smart zadrzi, ali Plavsic i neki drugi su vec pripremili podlogu da to bude nemoguce. A i sto bismo zadrzali sasvim solidnog klinca za male pare, koji moze samo bolji da bude

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Урош19 said:

 

 

Sledeca scena nakon ovoga Covic gost (odnosno domacin) kod ova dva momka u podkastu, pokazuje im ovaj snimak, i drzi im predavanje sat vremena.

 

Mora da sam to negde vec video...

 

Spoiler

-Kod Luke i Kuzme

-Kalinica i Popa

-Edina i Koleta

-Plavsica i Dragutinovica

 

Znaci uvek dvojac domacini (odnosno gosti), uvek Covic drzi monologe, uvek im prica ili pokazuje sta su pricali/pisali. Dal si ikada-mene voljela-kao tebe ja.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...