Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

Ps:

Dobar deo javnosti, a pre svega Plavsic i ostali novinari duguju izvinjenje Dusku za ono prozivanje kako je lud i kako se gubi u neizvesnim zavrsnicama.

I tada se obicnim pogledom na statistiku moglo videti da smo na oko 50% dobijenih utakmica na ispod 6 razlike, sto je za jednu prosecnu EL ekipu sasvim korektno.

 

Sada je, cini mi se, sa Baskonijom dobio dvocifren broj takvih utakmica, ukljucujuci komsije jednom i nas dvaput.

Dakle ipak ima nesto do igraca, njihovog karaktera i koncentracije u zavrsnici, a nisam video neki tekst na tu temu.

Sad cemo bas zbog ovog segmenta ostati iza Baskonije, sto nas bitno udaljava od nekog konrektnog rezultata.

 

Karma je cudo, a Dusko je ozbiljna trenerska glava i treci po redu trener na nasoj klupi koji nije dobio dovoljno respekta, nakon Deje i Saleta.

  • Like 39
Link to comment
Share on other sites

A i oće ga ovog Čovića, taman se navijači naoštre da ga sikterišu, a Zvezda dobije utakmicu i većina se bavi računicom a ne Čovićem. Sve do novog poraza. Cela sezona je takva, toplo hladno, tako će i da se završi, ima da nas muče do kraja. Ne bih se iznenadio da poslednja utakmica odlučuje o našem plasmanu u plej-of. Naravno, ima da je izgubimo, da nam zabibere na kraju i da svi pošandrcamo. :smiley53:

Link to comment
Share on other sites

Može se uputiti kritika za skok, promašena bacanja i slično ali ekipa je u ovakvom sastavu odigrala dosta dobru utakmicu, praktično je treća četvrtina odlučila. Ovo je jednostavno bila Markus Howard utakmica - nekakav evroligaški pandan Steph Curry utakmici. Dobar napad uvek pobedi dobru odbranu i ovo je igra u kojoj je cilj ubaciti loptu kroz obruč. Lazić je dao sve što je imao, to je toliko intenzivna odbrana i jurnjava za Howardom gde mu je sasvim lepo i ulazio u kost kad god je mogao međutim čovek se jednostavno zapalio i počeo je da pogađa sve. Nije to bilo ni kao onomad Maodo Lo koji je većinu poena dao sam kao duh, ovo je većinski bilo iz driblinga, preko ruke, iz pada, van balansa i slično, nema tu neke odbrane već samo možeš da se osećaš nemoćno, a kao neko ko je uvek navijao protiv Curryevih Warriorsa znam kako je to kad osetiš tu nemoć i kako se cela odbrana pomera prema jednom liku kako pređe pola. Vanja je odlično odradio Klay rolu da kad si fokusiran na Howarda, on bocne trojku koja baš zaboli. Monekea više ne bih pominjao, čovek je all euroleague 1st ili 2nd team ove sezone bez ikakve dileme.

 

Mi smo dobili vrhunsku partiju Yaga i veoma dobre partije Geidraitisa, Hange, Bolomboya + konkretan doprinos Smarta, Davidovca i Mitrovića. Jednostavno smo u ovom sastavu suviše oslabljeni i mogli smo da igramo jedino kako smo i igrali. 

 

Težak poraz ali već smo navikli. Bila je dobra utakmica, nismo stigli do cilja ali putovanje je bilo intenzivno i zabavno. Nije bilo lelemudanja i igračima je najteže sad, da smo dobili bila bi baš epska pobeda. U principu zavisimo od povratka povređenih, u ovakvom sastavu ne bi bilo čudo ni da nas Alba drmne. Predstojeći raspored nam je baš dobar ali džaba ako ostanemo ovako okrnjeni. Smart je fino pojačanje, previše je igrao sinoć, malo je delovao pogubljeno u nekim situacijama što je i normalno ali vidi se da tu ima materijala za dobrog igrača rotacije i da se ne radi o John Holland tipu basketaša koji ne razume ni jednu timsku kretnju, biće to ok. Verovatno kasno al jebiga, to nam je sudbina ciganska.

  • Like 32
Link to comment
Share on other sites

Hate prema Dekiju je totalno neopravdan juce. Za njegove uslove je bio dosta aktivan, switch je funkcionisao besprekorno, borio se kao lav. Dobijao je aplauze u hali. Pa dodjes na forum i citas svasta. Trebamo malo manje po defaultu pljuvati momke koji su juce bez dva jako bitna igraca odigrali skoro pa junacku utakmicu. Jeste pokvario skok i dekoncentracija (npr. Jagov pokusaj za 3 sa 9m pri -4) dosta toga ali ne menja cinjenicu da smo i toliko hendikepirani odigrali sjajnu utakmicu protiv odlicne ekipe. Podrska ekipi i strucnom stabu!

  • Like 4
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Ako neka ekipa ima igrace koji bi mogli da cuvaju Howarda to smo mi, ali jebiga pitanje je da li uopste ima pomoci kada se on zapali. U poslednje 4 utakmice ima nenormalne brojke - oko nekih 25 poena u proseku, i za 2 i za 3 preko 50%. Opet, verujem da bi preziveli i ovakvog njega da se u 3/4 nismo ofanzivno raspali, ali tako nesto se moglo naslutiti s obzirom na odsustvo Tea i Nedovica. Mislim da se u ovim utakmicama lomi nasa EL sezona, a sa ovako okrnjenim sastavom nemamo cemu da se nadamo, nazalost.

 

U svakom slucaju, momcima treba cestitati na jucerasnjoj utakmici. A i Sferopulosu naravno, jer odigrati egal protiv ovako ozbiljnog protivnika nije mala stvar kada ti nedostaje toliko bitnih igraca. Recimo da je Baskonija bila bez Howarda i Marinkovica cisto sumnjam da bi nam pruzila otpor, to bi islo na 15-20 razlike za nas, siguran sam. Ogromna borba do samog kraja je ono sto svaki navijac ume da prepozna i ceni.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Bad said:

Nije smeo Lazić da ga čuva jer, iako ga donekle isprati nogama, kad se Markus digne na šut ne može ni malo da mu zasmeta.

 

Mogli smo da pokušamo sa nekim višim, Hangom, Lazarevićem, pa možda i Rokasom. Možda bi mu psihološki bilo teze kad zna da je ruka tu blizu

 

Bitniji deo odbrane se igra pre nego što se igrač podigne na šut. A u tom delu, Lazić je sigurno bolji od ostalih navedenih. A ta mantra o kratkorukom Laziću je krenula od matchupa sa Punterom, gde je Hollins bolje branio istog od Lazića. Ali Punter je dosta duži igrač i ima taj visoki izbačaj ala Ray Allen, dok Howard nema fizikalije da stvori taj problem, jer nije toliko dugačak, nit ima takav izbačaj.

 

Dosta tih vrhunskih šutera ionako bolje šutira preko ruke. Ako nemožeš ozbiljno da mu zasmetaš, bolje nemoj ni dizati ruku. A kako bi ozbiljno zasmetao, prvo moraš nogama da ostaneš u dobroj poziciji, pre nego što se igrač uopšte digne na šut (textbook primer Hollins vs Punter). Rokas bi nogama mogao da isprati Howarda eventualno do prve prednje promene, a možda ni do tamo. Tako da bi njegove duge ruke u tom matchupu bile totalni non-faktor

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Zarco_srb said:

Kako to protiv nas svi postaju red hot? 

Lo, Shileds, Howard, Paris Lee,Ojeleye, Khaudi... 

Howard je za sve nabrojane igračina. Njemu je to uzanca i redko odstupa od toga dok  za ostale vredi upravo obratno. Meni  tu Shields još donekle ima konstantnost. 

Edited by bodo
Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, Nenadd said:

Da bi Branko bio faktor na El utakmici on mora da bude blizu 100% fokusa i energije konstantno.

Kao sto je svako od nasih igraca imao po neku slabu utakmicu ove sezone, cak i oni najstandardniji poput Bolomboja, Mitra i Tea, ima ih i Lazic, samo sto se to kod njega manifestuje drugacije.

Branko je imao nekoliko vintidz partija ove sezone, generalno igra dobro i u velikoj minutazi, tako da licno nemam problem s tim sto je sinoc odigrao ispod svog nivoa, odnosno ne mogu to da mu zamerim previse.

Na sve to, Hauard je odigrao jednu od utakmica karijere, jebiga, desava se.

A to koliko je znacajan moze da se vidi po procentu pobeda u utakmicama kada je on povredjen, narocito one visokog intenziteta poput derbija.

 

 

To je to.

Koliko dobru odbranu je igrao u derbiju i protiv Fenera, toliko se juce ugasio.

S godinama vise mu odgovaraju visi igraci (Hejsa iz fenera je par puta razneo na postu, juce Costela) nego brzanci sa loptom.

 

Ne mislim da je mogao nesto puno bolje protiv Howarda kada se ovaj zapalio , bolji posao je morao u prva dva suta kad je ovaj spakovao dve trojke, posle je bilo kasno. 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ma sta je odigrao lazic....zajebavao se ovaj sa njim, nismo u bonusu, pa sine uvedi lazarevica i nek lazic i on naprave po 3 faula na njemu, lazarevic i 5 neka ide na bacanja, ali odigraj muski...zalepi ga 3 puta po ruci pa da vidis dal ce da se zapali...onda neka udje hanga i neka ga pritisne

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Nije mi jasno zasto je hanga igrao onako malo u 2 poluvremenu, forsirao je smarta iako se videlo u 2 da mu ne ide i da je pregoreo, bas lose koristimo male faulove u poslednje vreme , ne znam, cinjenica je da smo bili osakaceni, ali bas boli ovakav poraz da ispustis -10 protiv direktnog konkurenta kuci, mislim da je i navijanje bilo u 2 poluvremenu uzasno sem posle trojke gedraitisa za -1, ne razumem do kad ce kad god treba da se povuce da se odlepimo na 15-20 da se peva kosovski ciklus, orahovac i ostale uspavanke, celu 3 cetvrtinu juce, jos posle kad su preveli odmah ide i da mi ponude…bas nejasno

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, turfan said:

Ma sta je odigrao lazic....zajebavao se ovaj sa njim, nismo u bonusu, pa sine uvedi lazarevica i nek lazic i on naprave po 3 faula na njemu, lazarevic i 5 neka ide na bacanja, ali odigraj muski...zalepi ga 3 puta po ruci pa da vidis dal ce da se zapali...onda neka udje hanga i neka ga pritisne

Bas sam to jutros napisao ovde. To je jedino sto zameram sinoc sto se tice Howarda

Edited by Zarco_srb
Link to comment
Share on other sites

Just now, Stella rossa di Belgrado said:

Mislim da je juce dokazano fa branko lazic vise nije i ne sme da bude primarni defanzivac na protivnickim bekovima

 

Čime je dokazano? Dokazano je eventualno to da brez timske odbrane džabe sve. U momentima kad se Howard zapalio, Lazić je ustvari odradio šta je bilo do njega. Znao je da da tu mora da se bira manje zlo i terao je Howarda na prodor. U nekoliko navrata jako uspešno, ali je izostala pomoč saiigrača, koji su morali da stvore gužvu unutra kada howard probije Lazića i nateraju ga da čita odbranu i donosi brze odluke kod kreacije za saigrače. A to mu sigurno nije forte.

 

Ko treba da bude primarni defanzivac na protvničkim bekovima, zavisi od toga kakvi su ti bekovi i šta su im glavni kvaliteti. Pa se u zavisnosti od toga pravi gameplan, ko jih čuva i kako da se čuva. U prevodu, šta je najbitnije da im se oduzme i gde ih treba usmeravati u nekim situacijama. Lazić je meni juče dokazao da još uvek nije za staro gvožđe i da još uvek može da se iskoristi za neke defanzivne specijale

 

 

 

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Chaos Is Me said:

Može se uputiti kritika za skok, promašena bacanja i slično ali ekipa je u ovakvom sastavu odigrala dosta dobru utakmicu, praktično je treća četvrtina odlučila. Ovo je jednostavno bila Markus Howard utakmica - nekakav evroligaški pandan Steph Curry utakmici. Dobar napad uvek pobedi dobru odbranu i ovo je igra u kojoj je cilj ubaciti loptu kroz obruč. Lazić je dao sve što je imao, to je toliko intenzivna odbrana i jurnjava za Howardom gde mu je sasvim lepo i ulazio u kost kad god je mogao međutim čovek se jednostavno zapalio i počeo je da pogađa sve. Nije to bilo ni kao onomad Maodo Lo koji je većinu poena dao sam kao duh, ovo je većinski bilo iz driblinga, preko ruke, iz pada, van balansa i slično, nema tu neke odbrane već samo možeš da se osećaš nemoćno, a kao neko ko je uvek navijao protiv Curryevih Warriorsa znam kako je to kad osetiš tu nemoć i kako se cela odbrana pomera prema jednom liku kako pređe pola. Vanja je odlično odradio Klay rolu da kad si fokusiran na Howarda, on bocne trojku koja baš zaboli. Monekea više ne bih pominjao, čovek je all euroleague 1st ili 2nd team ove sezone bez ikakve dileme.

 

Mi smo dobili vrhunsku partiju Yaga i veoma dobre partije Geidraitisa, Hange, Bolomboya + konkretan doprinos Smarta, Davidovca i Mitrovića. Jednostavno smo u ovom sastavu suviše oslabljeni i mogli smo da igramo jedino kako smo i igrali. 

 

Težak poraz ali već smo navikli. Bila je dobra utakmica, nismo stigli do cilja ali putovanje je bilo intenzivno i zabavno. Nije bilo lelemudanja i igračima je najteže sad, da smo dobili bila bi baš epska pobeda. U principu zavisimo od povratka povređenih, u ovakvom sastavu ne bi bilo čudo ni da nas Alba drmne. Predstojeći raspored nam je baš dobar ali džaba ako ostanemo ovako okrnjeni. Smart je fino pojačanje, previše je igrao sinoć, malo je delovao pogubljeno u nekim situacijama što je i normalno ali vidi se da tu ima materijala za dobrog igrača rotacije i da se ne radi o John Holland tipu basketaša koji ne razume ni jednu timsku kretnju, biće to ok. Verovatno kasno al jebiga, to nam je sudbina ciganska.

Imao je Howard istu utakmicu i protiv Monaka pre dva kola, pa su lagano izgubili. Tako da je malo smešan taj fatalistički pristup da od nas ništa ne zavisi kad on igra dobro. 

Mi smo izgubli zbog nepostojanja skoka i loše odbrane.

A kad smo kod tih razloga ne znam koji su to doprinos imali njih dvojica, s obzirom na to da u skoku i odbrani nisu po običaju uradili ništa, a Mitrović je čak najzaslužniji za brz povratak Baskonije u trećoj četvrtini.

Ali dobro, neka i dalje idu bajke o borbenoj domaćoj osnovi.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Taj Howard je bio najbolji strelac NCAA. Lik ceo život tako igra, nekad pogađa, nekad promašuje ali je tip igrača koji je sposoban da ubaci 40 čak i u evroligaškoj utakmici. Ušao je sinoć jebiga u ritam, a nisu ni ostali njihovi igrači baš slepci da ne znaju da reše višak situaciju ako bismo udvojili Howarda. Lazić je toliko jurio za njim da je par puta tražio i izmenu od umora. Howard je sitan i lagan, treba juriti za takvim igračem sve vreme. 

 

Možda je Smart igrao malo više u završnici nauštrb Hange ali razumem i taj potez, mi smo bili u zaostatku i trebali su nam poeni a uz standardno skupljen reket pre će ti poene spolja doneti Smart nego Hanga u čiji šut spolja baš nemam poverenja, pogodi on poneku ali dosta njih omaši onako da nije ni blizu koša. 

  • Like 8
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, bodo said:

Objasnili lepo @uini i @Chaos Is Me

Kad Howard pruži ovakvu Curry-like partiju gde pogađa iz nemogućih pozicija iz driblinga, van balansa itd. možeš mu samo soli na rep stavit i diviti se. 

Sreća po Monako te Saša Obradović nije imao taj fatalistički pristup pre 10 dana.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, TB Told said:

Imao je Howard istu utakmicu i protiv Monaka pre dva kola, pa su lagano izgubili. Tako da je malo smešan taj fatalistički pristup da od nas ništa ne zavisi kad on igra dobro. 

Mi smo izgubli zbog nepostojanja skoka i loše odbrane.

A kad smo kod tih razloga ne znam koji su to doprinos imali njih dvojica, s obzirom na to da u skoku i odbrani nisu po običaju uradili ništa, a Mitrović je čak najzaslužniji za brz povratak Baskonije u trećoj četvrtini.

Ali dobro, neka i dalje idu bajke o borbenoj domaćoj osnovi.

 

Davidovac je dao 3/3 trojke i doneo stretch element sa 4, a Mitrović je igrač kroz koga se igrao napad jer je uz Yaga i Hangu jedini u ovom sastavu koji može da podeli neki pas i da zavrti akciju. Nisam fan ni jednog ni drugog ali pljuvačina po njima nema smisla ovog puta. Moneke je razbijao i mnogo bolje igrače od njih dvojice ove sezone.

2 minutes ago, TB Told said:

Sreća po Monako te Saša Obradović nije imao taj fatalistički pristup pre 10 dana.

 

Nama su falila 2 (ubedljivo) najbolja beka, to si malo zaboravio. Monako bi bez Jamesa bio kanta.

  • Like 9
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Šteta jer ovaj tim kad je kompletan i sad sa Smartom pa i bez krilnog centra imam osećaj da može sa svima ravnopravno da se pošiba. Lepo je utegao tim Sferopulos i iz skoro svakog igrača izvlači maksimum. Iz nekih sa druge strane ne može više ništa da izvuče. I najgore od svega što kad se u tim vrati i Topić ovaj tim će pokazati baš dobre partije ali će kao i svake godine biti kasno za EL. Ali mislim da idemo ka dobrom putu da ćemo odbraniti domaći teren u ABA ligi. Još jednom, kupi prnje i odlazi Nebojša, mamlaze nesposobni. 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Bad said:

Boltauzer je pokazao da je faul bio na guranju pre prijema lopte.

To je rekao da bi abolirao gresku koju je napravio, a to nije istina! Dakle, smece je na taj nacin pokusao da smiri Sferopulosa, ali lazima da ga smiri. On je skoro sekund nakon tog gazenja (ja mislim da je gazio, ne mozemo da tvrdimo) dunuo faul i podigao ruku. Neko je gore pisao da to nije 'bilo lako videti' i ja stvarno mogu da se slozim sa tim. Nemas na pola metra 'periferni vid' da obratis paznju na to. Ali da laze, laze da je svirao faul prilikom prvog kontakta. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, TB Told said:

Sreća po Monako te Saša Obradović nije imao taj fatalistički pristup pre 10 dana.

Ja ne kažem da mi nismo mogli dobiti ovaj meč boljom obranom ali na Howard je to jučer bilo naprosto neizvedivo odnosno u rosteru nismo imali nekoga tko bi ga eventualno zaustavio. Vanja nas je isto prilično uneredio. Odigrao je odličnu utakmicu. 

Edited by bodo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, TB Told said:

Imao je Howard istu utakmicu i protiv Monaka pre dva kola, pa su lagano izgubili. Tako da je malo smešan taj fatalistički pristup da od nas ništa ne zavisi kad on igra dobro. 

 

 

zamisli, rešio ih učesnik f4 koji se još pojačao, za razliku od nas koji nakon otkivanja one gnjide projektovane za glavnog igrača, igramo tekmu bez teokratije, topića i nedovića. baš smo glupi a monako pametan ( :

  • Like 17
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

ljudi i dalje misle da će se preko aba loge dolaziti do el, mi se zezamo, jednom kad ostanemo bez el, nikad više se nećemo vratiti, jer ne mozemo da pariramo ni u parama, marketingu. pravima...ej, u 21 veku zavisimo od para drzave, msm i u nba su bili sentimentalni prema sijetlu pa su ga pustili niz vodu jer nije imao svoju halu, prava na nju, itd...i niko se okrenuo nije, sem setnih pesama...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...