Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

2 hours ago, John Terry said:

 

On se pita otprilike kao ti i ja. I u tome je oduvao Čovića, tačno. Ovaj "naš" misli da se razume i sujetan u pičku materinu. Recept za katastrofu.

 

Ponoviću FMP je napravio Raša Radovanović, ne Čović, čisto da se zna.

Mit o Raši Radovanoviću i druge misterije.

FMP s kraja devedesetih i početka dvehiljaditih je bio posledica spleta okolnosti, a ne nikakve genijalnosti Čovića i Radovanovića.

Da je drugačije valjda bi Rasa svoj "nou hau" primenio još negde  poslednjih 15 godina.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Hanga, Topic

Teo, Nedovic

Giedraitis, Lazic/Davidovac

 

Jasna je ideja sa Makabija da Hanga prenosi loptu i uruci Teu, tako je igrao i kod Duska dosta. Uostalom tako je Teo koriscen i u Virtusu, a kod nas ima jos vise logike lisiti ga prenosa lopte s obzirom da ima vecu potrosnju u odbrani nego tamo, a i vuce vise u napadu generalno i kroz minutazu i kroz organizaciju napada.

 

Ovako od 1 do 3 kao sto je iznad ako ne bi vise nijednog beka dovodili. Ako bi kojim slucajem dosao jos jedan bek to bi sigurno bio plej a ne bek suter i to bi izgledalo ovako:

 

Pojacanje, Topic

Teo, Nedovic

Giedraitis, Hanga

 

Cisto sumnjam da ce se desiti ovo drugo al ako ima novca i ako se ukaze neka kvalitetna opcija na pleju morali bi potpisati jos jednog pleja, podrazumeva se, iskusnog i onog koji bi pravio razliku.

 

Ne radi se samo o tome sta ako se Teo povredi. Hanga ume da organizuje napad, kao i Nedovic. Nije da cemo ostati na Topicu i Jagu u toj daleko bilo situaciji. Cak Nedovic igra vrlo dobro p&r s obzirom da je sg, on i sad kreira ponekad iz drugog plana, a i u par igraca je sa te pozicije u El po broju asistencija. Sad je tu i Topic. Te ako nam se povredi jedan bek u manjem smo problemu nego do sad. Ali ipak nam je Teo svje i svja za sad u napadu, te se zaista treba pomoliti za njegovo zdravlje a mirno mozemo spavati jedini ako dodje jos jedan kvalitetan plej.

 

Po mom misljenju nama ne treba neki vrhunski organizator nego neki solidan defanzivac i skorer-suter na pleju.

Link to comment
Share on other sites

Retko kada se desi da se baš sve situacije poklope, a ovo je jedan od takvih slučajeva.

 

Da, naravno da smo emotivni kada je reč o Topiću, i da, naravno da ćemo sada gledati Crvenu zvezdu sa posebnim nabojem čak i kada nije kompetitivna u Evroligi. Jednostavno, imamo sa čime i da se povežemo, da se poistovetimo... Jer momak je jedan od nas.

 

Da, naravno da će Topić moći da igra Evroligu i naročito u Aba ligi bolje nego Šabaz, koji ne samo da nam nije dao ništa, već nam je i mnnogo toga oduzeo. I da, naravno da je logična pomisao da će biti konkurentniji nego Jago, budući da je u istoj abaligaškoj konkurenciji izgledao kudikamo bolje.

 

Da, naravno da je ovo najbolji mogući razvoj situacija za Ražnatovića, čiji 18-godšnji igrač može samo da napreduje na draftu zahvaljujući igrama u Evroligi, a nikako da nazaduje. I ako je sada po mnogima u top 10, ako sve prođe kako treba, eto Topića možda i u prva tri pika,

 

A to bi u budućnost mnogo značilo za Crvenu zvezdu. I neće imati nikakve veze sa doktorom robotike iz Železnika, jer da se samo on pitao, Nikola Topić je još prošlog leta lako mogao da uopšte ne bude igrač Crvene zvezde.

 

Eto koliko on zna košarku kad je umalo ostao bez momka koji će možda biti i prvi, drugi ili treći pik na NBA draftu (svakako najbolje plasirani igrać ponikao u Zvedi), iako ga je taj momak koštao smešne i zanemarive pare. 

Edited by Nek grmi jako
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, robins said:

Mit o Raši Radovanoviću i druge misterije.

FMP s kraja devedesetih i početka dvehiljaditih je bio posledica spleta okolnosti, a ne nikakve genijalnosti Čovića i Radovanovića.

Da je drugačije valjda bi Rasa svoj "nou hau" primenio još negde  poslednjih 15 godina.

 

Niti je mit niti misterija. Desilo se.

 

E sad, da li je dobrim delom splet okolnosti, o tome mozemo da pricamo.

Link to comment
Share on other sites

Из навијачког циганског угла предвођен емоцијама, сјајна вест да један од најталентованијих играча у Европи на своје инсистирање игра и долази (враћа се) у тим за који навијаш. Дете тог клуба и које је свесно шта све то са собом доноси.  Не прави се легија странаца, а свакако да не очекујем 12 домаћих у саставу (ако им дође Мели то је који, девети или десети странац?).

 

Са друге стране, како је већ речено, популистички потез управе која баш и не вуче добре потезе ове сезоне и не зна где удара и не може да се лоцира у свом координатном систему конфузије. Хвата се за сламку, на емоције, прикрива своју нестручност и неспособност коју је више пута показала од лета до сад.

 

Играчки, поново ми делује да смо кратки за тог једног играча на бековским позицијама (а стижемо до максимума пријављених), који је знатно другачијих карактеристика. Ушли смо у сезону са Шабаз-Тео-Јаго-Недовић линијом којој је форте напад и транзиција а у одбрани са својим просеком од 183цм висине и "стакленом" грађом има проблем да сачува бекове бизнис лиге. А кад се пробије лагано таква спољна линија ту онда ни Бен Валас и адмирал Робинсон не могу да затворе све. Шта су очекивали, да ће Ханга и Лазић сад са својих 35 година да буду они из 2017-те па да то затворе?

 

Ок, избор на лето је био такав да се правила екипа која ће ефикасним нападом да надокнади пропусте у одбрани. Уз то екипа је и била прилично ветеранска и неатлетична уз мало играча који могу да играју у оба правца.

Не баш по мом укусу, тако да је селекција недовршена. Није помогло ни Човићево имамо још два милиона за четворку и бека, активни смо на тржишту и јуримо Миротића па Шенгелију а завршимо са тим да четворку свако игра по мало а да нико није 4.

 

Топ се доказао у аба лиги (барем по статистици, пошто га нисам превише гледао) боље него што сам се надао, тако да долази шест месеци раније него што сам рачунао назад у свој клуб. Ако су хтели да му пруже шансу у Звезди онда је довођење Јага био непотребан потез а Топ би имао одличне менторе у виду Теа и Шабаза (макар оно што је играчки овај други могао и морао да покаже). У супротном, могли су да га оставе целу сезону у Меги где би имао слободу да се развија и да на следеће лето дође у клуб.

 

Долази да игра уместо пројектованог вође и најплаћенијег играча екипе. У другим тј. нормалним околностима бих свакако био одушевљен његовим доласком а овако мислим да ће превише лоших потеза да се прикрива причом о његовом повратку. Сада ће доста да се гледа на основу бројки из Меге а долази да крпи грешке управе која ће да се сакрије иза њега речима тражили сте добили сте, наше дете. Бојим се да ће циганско стрпљење да попусти већ после пете утакмице и да му се ј... м... већ тада а да је на његова леђа стављен терет тога да ли ће сезона да буде успешна или не.

 

И наравно нада у прелазни рок и још једну двојку и четворку и да се доселекција обави како треба и пошибамо људски до краја са свима.

Link to comment
Share on other sites

 
Mislim da se ljudi ne plaše u smislu da se neće snaći, nego da neće dobiti šansu. Ali ja ni u to ne verujem, drugačija mu je sad pregovaračka pozicija. Dečko je jasno pokazao šta može, a to je baš mnogo.
Da nam je Top živ i zdrav i top level vazda...ali ovo je trebalo uraditi pre mesec dana.
Sada ga vraćamo sa specijalizacije, na samo osam dana pre EL derbija...tekme koju ćemo odigrati pod najvećim mogućim pritiskom. Posebno ako nas geknu i Panata i Fener a verovatno hoće.
Topića će zasigurno testirati od starta. Udvajati ga u prenosu lopte ili slati najagresivnijeg odbrambenog da ga uspori, ukrade loptu.
Topić deli minute sa Teom i onda Nedara mora da mu pomogne u prenosu lopte pod presingom a da Hanga i Teo u prvoj petorci igraju kombo uz Lazića na tri, Dedu i Bolomboja. Hanga krpi Tea a Lazić rasanjuje Dedu.
Druga petorka :
Topić/Yago, Nedović, Rokas, Luka i Tobi/Gilespi.

Uhhh...rodite tu jebenu četvorku
nabiem vas nesposobne.

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Wingwalker said:

Topića će zasigurno testirati od starta. Udvajati ga u prenosu lopte ili slati najagresivnijeg odbrambenog da ga uspori, ukrade loptu.
Topić deli minute sa Teom i onda Nedara mora da mu pomogne u prenosu lopte pod presingom a da Hanga i Teo u prvoj petorci igraju kombo uz Lazića na tri, Dedu i Bolomboja. Hanga krpi Tea a Lazić rasanjuje Dedu.
 

 

ovo bi se svakako desavalo cele sezone, nije to nesto sto se usavrsava u metar dana

Link to comment
Share on other sites

Samo ore godinu dana linčovan sam kad sam tražio da Topić igra za prvi tim umesto što ga šalju u neku zonsku ligu, mnogi su tad verovali čoviću i njegovom decenijskom radu u košarci. Sad kad mu guzica na vrelom šporetu "daj tog Topića" da navijači budu namireni. Tako je one godine pojeo svoje govno i vratio Radonju da mu spašava klub. 

Link to comment
Share on other sites

Na stranu euforija i emocije (koji su sasvim razumljivi), ali meni je ovo signal da smo mi bacili koplje u trnje što se EL tiče, a ni u ABA nemamo velika očekivanja protiv Partizana (koji trenutno djeluje kao da je u potpuno drugoj ligi u odnosu na nas, još više organizaciono nego na terenu).

 

Nepošteno bi bilo očekivati da nam dečko od 18 godina promijeni sezonu jednako kao što je nepošteno očekivati da Teo može da odigra još nekoliko utakmica na Makabi nivou, a nama to treba da dobijamo ozbiljnije EL ekipe.

 

Možda još najbolje je to što nam ovo daje nadu da bi nekim spletom NBA okolnosti Topić možda mogao da ostane i iduće sezone, pa ako se napravi racionalniji tim...

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

49 minutes ago, Brat od Korneta said:

Hanga, Topic

Teo, Nedovic

Giedraitis, Lazic/Davidovac

 

Jasna je ideja sa Makabija da Hanga prenosi loptu i uruci Teu, tako je igrao i kod Duska dosta. Uostalom tako je Teo koriscen i u Virtusu, a kod nas ima jos vise logike lisiti ga prenosa lopte s obzirom da ima vecu potrosnju u odbrani nego tamo, a i vuce vise u napadu generalno i kroz minutazu i kroz organizaciju napada.

 

Ovako od 1 do 3 kao sto je iznad ako ne bi vise nijednog beka dovodili. Ako bi kojim slucajem dosao jos jedan bek to bi sigurno bio plej a ne bek suter i to bi izgledalo ovako:

 

Pojacanje, Topic

Teo, Nedovic

Giedraitis, Hanga

 

Cisto sumnjam da ce se desiti ovo drugo al ako ima novca i ako se ukaze neka kvalitetna opcija na pleju morali bi potpisati jos jednog pleja, podrazumeva se, iskusnog i onog koji bi pravio razliku.

 

Ne radi se samo o tome sta ako se Teo povredi. Hanga ume da organizuje napad, kao i Nedovic. Nije da cemo ostati na Topicu i Jagu u toj daleko bilo situaciji. Cak Nedovic igra vrlo dobro p&r s obzirom da je sg, on i sad kreira ponekad iz drugog plana, a i u par igraca je sa te pozicije u El po broju asistencija. Sad je tu i Topic. Te ako nam se povredi jedan bek u manjem smo problemu nego do sad. Ali ipak nam je Teo svje i svja za sad u napadu, te se zaista treba pomoliti za njegovo zdravlje a mirno mozemo spavati jedini ako dodje jos jedan kvalitetan plej.

 

Po mom misljenju nama ne treba neki vrhunski organizator nego neki solidan defanzivac i skorer-suter na pleju.

Zaboravi naseg brata Jaga, sve ostalo manje vise korektno.

Link to comment
Share on other sites

Topić je prešao sve nivoe da bi došao do Zvezde i EL. Ovo čak nije ni nešto rizičan potez, mislim da momak stvarno ima kvalitet za minute u EL.

 

U mlađim kategorijama potpuna dominacija:

1. MVP kvalifikacionog turnira za EL

2. Prva petorka na završnom EL turniru

3. MVP i zlatna medalja za Srbiju na EP u18

 

U seniorskoj karijeri dobre partije za OKK Beograd prošle sezone. Ove sezone u Megi 18 poena po utakmici, ali % šuta su jako bitni, 65% za 2 zvuči nevjerovatno. Koliko bekova može da se pohvali sa takvim brojem? Sa slobodnih bacanja prilično siguran - 85%. Jedino trojke kvare utisak(29%). Nije Topić samo poenter, radi se o igraču sa odličnim osjećajem za asistenciju, tu je na skoro 7 asistencija po utakmici. 

 

Kad se Topić pojavio vidjelo se da je dobar i da ima potencijal da bude odličan igrač, ali mislim da niko ovako rano nije očekivao ovaj nivo košarke. Topić ima fiziku, brz je, odlično mijenja ritam, dobro vidi teren, inteligentan je košarkaški. Mentalno je stabilan i čvrst. Navikao je da igra pod pritiskom i mislim da neće biti previše impresioniran EL košarkom. Van terena se vidi da je vaspitan i racionalan lik. 

 

Ja sam mislio da je bolje da odradi full sezonu u Megi, pa sledeće sezone da igra za nas, ali pošto je izvjesno da će ga u NBA odmah pokupiti na ljeto onda je bolje da odigra ovih 6 mjeseci za nas. Biće utakmice zanimljivije za gledanje. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Nenadd said:

Zaboravi naseg brata Jaga, sve ostalo manje vise korektno.

 

Mislim pre svega na rotaciju za Evroligu. Nema mesta za Jaga tamo vise osim ukoliko se neko daleko bilo ne povredi. Sve i da Topic startuje lose u El, bolje da on gresi nego Jago.

 

Postoji jos jedna varijanta:

 

Teo, Topic

Lazic, Nedovic

Giedraitis, Hanga

 

Ali ipak mislim da ce ukoliko ne dodje jos jedan plej da Hanga prenosi loptu u paru sa Teom a Topic da igra u paru sa Nedovicem i tu Lazic na sf kao defanzivac spolja a Giedraitis da igra sa Hangom i Teom.

Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, drakon1 said:

Kao prvo, ovo vracanje sada pokazuje da je procena na leto bila losa ili neipsravna. Ako ga se videlo kao legit ABA i EL igraca, onda je morao ostati i ne dovoditi se Yago.

 

Pa pricalo se da ga je Dusko i te kako zeleo u Zvezdi, garantovao mu mesto u 12, ali su nas Topici odjavili (i tek onda je doveden Yago). Milenko procenio da se mali nece naigrati pored Sabaza i Tea + navodno se jurio jos jedan igrac spolja. Ispostavice se pogresna procena, kad Yago ima 17 minuta prosecno u el, imao bi ih i Top. Ali jbg, ko je mogao znati da ce Sabaz izgledati losije od Lengstona Hola i da ce se klub kockati sa Nedovicem kao jedinom dvojkom.

 

No, svakako je odlazak u Megu ispao fantastican za njega. Sad dolazi pun samopouzdanja, upada u Sabazove "samo da ne zasere mnogo" patike, sezona vec prezaljena... Nije los momenat, a ocito isto misle i Nikola i Milenko. Pa da ga vidimo :classic_smile:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Brat od Korneta said:

 

Mislim pre svega na rotaciju za Evroligu. Nema mesta za Jaga tamo vise osim ukoliko se neko daleko bilo ne povredi. Sve i da Topic startuje lose u El, bolje da on gresi nego Jago.

 

Postoji jos jedna varijanta:

 

Teo, Topic

Lazic, Nedovic

Giedraitis, Hanga

 

Ali ipak mislim da ce ukoliko ne dodje jos jedan plej da Hanga prenosi loptu u paru sa Teom a Topic da igra u paru sa Nedovicem i tu Lazic na sf kao defanzivac spolja a Giedraitis da igra sa Hangom i Teom.

Ne bih se slozio.

Iako Jago treba da ima ogranicenu minutazu i Top treba da ima prednost, Brazilac je izuzetno dobar suter za 3, moze iz step beka i iz trka, za razliku od Topa koji je tu na EL nivou verovatno ispod proseka.

Buduci da su obojica fizicki limitirani za EL i da u ulazu ne mogu do kraja, svako iz svog razloga, sut je karta na koju ce cesto biti prinudjeni da igraju.

 

Ono sto bi Top i teoriji mogao da donese je bolja organizacija napada, sa Jagom smo u tom segmentu oslonjeni na trcanje u ledja i koriscenje prvog pristojnog resenja koje nam se ponudi u napadu. Mali ima glavu za pleja i prepoznaje situacije, videcemo kako ce to izgledati kad ga ove azdaje pritisnu.

 

Svakako se slazem da ce Hanga imati ulgou koju si naveo, dok gorepomenuti dvojac treba da ima vrlo ogranicenu rolu.

 

U tom kontekstu je bezvezna odluka da se Top vrati, jer ne podize plafon ekipe i na njegovo mesto smo vec doveli igraca letos - Jaga.

Druga bi prica bila da je Nejpier ostao i igra kako smo ocekivali, a da smo silbovali Jaga.

Zbog toga se ljudi i bune, iako ce naravno vecini srce poskociti prvi put kad Teo bude namestio malom neki lak poen.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Nenadd said:

Ne bih se slozio.

Iako Jago treba da ima ogranicenu minutazu i Top treba da ima prednost, Brazilac je izuzetno dobar suter za 3, moze iz step beka i iz trka, za razliku od Topa koji je tu na EL nivou verovatno ispod proseka.

Buduci da su obojica fizicki limitirani za EL i da u ulazu ne mogu do kraja, svako iz svog razloga, sut je karta na koju ce cesto biti prinudjeni da igraju.

 

Ono sto bi Top i teoriji mogao da donese je bolja organizacija napada, sa Jagom smo u tom segmentu oslonjeni na trcanje u ledja i koriscenje prvog pristojnog resenja koje nam se ponudi u napadu. Mali ima glavu za pleja i prepoznaje situacije, videcemo kako ce to izgledati kad ga ove azdaje pritisnu.

 

Svakako se slazem da ce Hanga imati ulgou koju si naveo, dok gorepomenuti dvojac treba da ima vrlo ogranicenu rolu.

 

U tom kontekstu je bezvezna odluka da se Top vrati, jer ne podize plafon ekipe i na njegovo mesto smo vec doveli igraca letos - Jaga.

Druga bi prica bila da je Nejpier ostao i igra kako smo ocekivali, a da smo silbovali Jaga.

Zbog toga se ljudi i bune, iako ce naravno vecini srce poskociti prvi put kad Teo bude namestio malom neki lak poen.

Topic je sve samo nije fizicki limitiran

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Nenadd said:

Iako Jago treba da ima ogranicenu minutazu i Top treba da ima prednost, Brazilac je izuzetno dobar suter za 3, moze iz step beka i iz trka, za razliku od Topa koji je tu na EL nivou verovatno ispod proseka.

Buduci da su obojica fizicki limitirani za EL i da u ulazu ne mogu do kraja, svako iz svog razloga, sut je karta na koju ce cesto biti prinudjeni da igraju.

 

Jago kad ga ne ide sut doprinos mu je 0 bukvalno. 

 

Na poslednjih 5 utakmica je odigrao ukupno preko 70 minuta i pogodio 1 trojku iz 9 pokusaja. To je prosto mizerno za nekog ko je doveden pre svega zbog odlicnog suta.

 

Drugo, ne bih rekao da su bas podjednako fizicki limitirani. Ne mislim tu na visinu, razumeo sam sta si hteo da kazes, ali videcemo.

 

Trece, Topica ako ne bude isao sut (sve sto dodje preko 30% od njega za 3 je odlicno) ima druge kvalitete, bolji je organizator igre od Jaga a o prodoru da ne pricam. Pa to mu je forte, promena ritma, podseca me na Micica (iz Efesa ne iz Zvezde) u tom segmentu. On je potvrdio da moze na ulaz i protiv nas i Partizana, koji smo evroligaski timovi, te ne znam na osnovu cega si zakljucio da ne moze do kraja poput Jaga.

 

Cetvrto, mozda i ne bude mogao u El, videcemo...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Markoss said:

Pisah pre mesec dana da ce Topic igrati kod nas, jer je mali to pricao saigracima u Megi. U medjuvremenu, info iz kluba je bio da ostaje u Megi, pa sam i to podelio, te samog sebe demantovao.

 

Ali da, na kraju je Nikolina zelja presudila. Decko da nije kosarkas, verovatno bi ovde pisao s nama po forumu koliko je zaludjen Zvezdom.


Kako ovo fali i u FK i u KK. U kombinaciji sa talentom, naravno.
Vreme se promenilo ali ce Zvezda ostati taj klub koji mora da ima momke u timu koji su zvezdasi na kvadrat.
Jednostavno je tako.
Svaki primer kroz istoriju Zvezdinih uspeha je ovo dokazao.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Topic ce biti odlican u p&r igri, otvorice mu nasi visoki sasvim dosta prostora za njegove ulaze ili poludistance gdje je stvarno odlican. To bas po automatizmu zavrsava ali bilo bi lijepo da i sut za 3 poena bude na ok nivou. 

 

Svakako ne bu trebao napad u smislu organizacije da pati jer Top visok skoro 2m i ima odlican pregled igre tako da bi i visoki mogli jos vise da profitiraju jer je bas ocigledno bilo zadnjih nedelja da se mucimo sa Yagom da ista organizujemo.

 

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...