Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

3 hours ago, DejoLazaKalina said:

Kad se ovako kaze, ispada  da zaostajemo 2 utakmice pa kao, da pobedimo 2 puta i tu smo. 

 

A zapravo, treba ti vodeci da izgube 2 puta a da mi za to vreme pobedimo 2 puta, i onda da oni izgube jos jednom i mi da pobedimo da bi bili ispred. Sto mu dodje 6 utakmica da se poklope. 

 

To je previse. 

 

 

 

Џаба објашњаваш овима #малонамфали.  И нису само бројеви проблем јер и да се допеуљамо до плеј офа кога овако мекана екипа може да избаци на 3 добијене? На све то чекамо Хангу као озебло сунце и наравно Шабаза да се одобровољи.

Тек када се склони кошаркашка сподоба са чела клуба можемо се надати и некој позитивној карми...

Link to comment
Share on other sites

U aba ligi dati Litvancu da sutira bukvano u svakom napadu, makar izgubili utakmicu. Pa šuter je, mora da proradi.

Nego, hoce li Sabazova porodica morati da ide sa njim i kada gostujemo? Da ga ne zgrabi opet depresija.

Sve se nekako nadamo dok ne pocne utakmica. I onda maltene u startu se vidi kako ce da se odvija.

A sezona ce tek da traje i traje...

Link to comment
Share on other sites

Fali nam kurac malo, da oprostite.

 

Ekipa bez grama atletike i defanzive. U reketu ne možeš krštenu kombinaciju napraviti jer pored Bolomboya imaš defanzivno/atletski lošeg Mitrovića i meteorske kratere Tobija, Prababu i Simonovića.

 

Spolja bez Hange koji kao i da nije igrač Zvezde, imamo samo Lazića koji je ofanzivno prelimitiran ali i takav je korisniji od Lazarevića koji se predstavlja kao neka defanzivna sila a svako malo ga neko napuni. U društvu Tea, Nede i Šabaza, Yago dođe kao najbolji defanzivac, ne treba ništa više reći.

 

Po svemu viđenom mi smo bliži zadnjem mjestu nego borbi za plej in.

 

Btw, sinoć 2. poluvrijeme nisam ni gledao jer nisu zaslužili da mi uzmu ni minut vremena više, samo sam pogledao na youtube teov hero ball. Neće ni narednih 10 pogoditi jer nema koncentraciju da riješi meč ali on nam svakako ne čini ni 1% problema u rosteru.

  • Like 10
  • Ha-ha 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Неке замерке за Сферопулоса од синоћ:

1. Недовић није играо првих 13 минута другог полувремена што је заиста недопустиво да играш без њега толики временски период у контиуитету.

2. Тоби је коначно нешто убацио и похватао за 13 минута је имао 7 поена 6 скокова дефанзивних лимитирао га је на тих 13 минута.

3. Играти са само једним болхендлером је будалаштина. Петорка на 62:57 за нас је Шабаз, Гедраитис, Давидовац, Митровић и Болмбој чини ми се. Сам себе је искасапио у оба правца том петорком, Шабаз увек, али увек мора играти са једним болхендлером још.

4. Последњи напад је цртана акција, Тео није издивљао тројку, несхватљиво ми је да на 2 разлике и бонус противника имаш Недовића на паркету и не играш изолацију за њега да иде на продор јер је најбољи играч у томе у Европи.

5. За одбрану је потребно време 8 утакмица свакако да је мали временски период, међутим ми играмо лошију одбрану сада него у прва 4 кола под Душком.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Malo gledam.. kad nas je Duško napustio / morao da ode / nije više moglo / mogli smo sto godina da radimo s njim.. mislim da smo i mi i Baskonia bili tu na 1:4 znači na minus tri takoreći. U ovom trenutku, mi smo na minus četiri a oni na plus dva. Tako da ipak verujem, kako god bilo, to nešto govori o trenerima, njihovim kvalitetima i o tretmanu istih u različitim klubovima. A tu se raspravlja kako ili da li je ko koga doveo ili nije i ne znam šta, a prosto ima dobrih, boljih a bogami i onih manje boljih trenera. Moje je mišljenje, da smo se olako odrekli jednog od ovih boljih... Tako da kakav god ovaj Sferopulos bio ili ne bio, neka ga ostave da radi.. al da radi svojom glavom i svojim znanjem i idejama, on je barem od sporta, a ovi ostali u klubu samo da mu budu support. Sve ostalo je dan mrmota.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Mi treba da se okrecemo obavezama i da nam je stalo do lige gdje nam je jedan od glavnih konkurenata, Cedevita Olimpija, koja je od 2011. godine  7 puta zavrsila u top 3 (4 finala) i koja je i ove sezone tu negdje 3-4 na tabeli, a u mocnom Eurocupu ove sezone ima skor 0-10, ej, 0 od 10 protiv sve velikana kao sto su London Lavovi, Vukovi, Prometej, Hambrug, Venecija itd... 

 

Pa jbt vise "zadovoljstine" imam od random pobjede protiv neke od najgorih ekipa u EL, nego od osvajanja jos jedna ABA lige. Ok pobjeda nad Partizanom u finalu moze malo da da zara, ali opet sve je to tanko, pogotovo kad znas da sa tom pobjedom ih nisi izbacio ni iz EL niti si sebi osigurao EL 100%.

Link to comment
Share on other sites

Svaki put posle poraza navodimo ko je kriv, Teodosić, Nedović, Šabaz, Gidraitis, Tobi, Davidovac il neko deseti. Problem Zvezde je mnogo veći od promašene trojke Teodosića ili loše odbrane Davidovca na kraju. Klub u kome predsednik dovodi igrače unapred je osuđen na neuspeh.

 

Jednostavno, svakom timu se dešava loš period, pad forme, kriza rezultata, imao je i Partizan prošle godine u ovo doba 5 vezanih poraza, ali kada trener dovodi igrače kao kod komšija, logično je da tom istom treneru igrači veruju i kada ekipi ne ide. Kada dođe do varnica na relaciji trener - igrač, što je normalno kada se gubi, u takvim ekipama igrač je taj koji mora da se povinuje treneru, jer zna da ga je trener doveo i da ga taj isti trener može i da najuri iz tima.

 

U Zvezdi je sve suprotno od toga. Čović dovede igrača, čuj mene igrača, sastavi ceo tim prošle sezone i dovede Vladu Jovanovića za trenera, u tim koji taj isti Jovanović nije selektirao. Igrači očekuju da imaju određenu ulogu kada dolaze u tim, ali u Zvezdi nema ko da im saopšti šta se od njih očekuje kada potpisuju. Dolazi trener, koga je taj isti Čović najurio iz FMP-a dve godine ranije zbog lošeg starta sezone, tada mu nije bio dovoljno mlad i perspektivan da ga sačeka, a sada je odjednom budućnost Zvezde iako za te 2 godine nije uradio ništa, osim neuspele epizode u Ciboni. Jovanović krene očekivano očajno, igrači ne znaju šta im je uloga, a i kako će kad ni trener ne zna šta će sa ekipom koju nije odabrao on, već Nebojša "50 godina u košarci" Čović. Igrači znaju da je kod Čovića trener obična krpa i boli ih uvo da se trude, čekaju smenu.

 

Dolazi Ivanović, zaređa sa pobedama, svi zaboravljaju Čovićeve brljotine, predviđa se F4, i čim ekipa posle nekog vremena krene da trokira, opet ista priča, trener je kriv, nije do Čovićeve selekcije. Čeka se sledeća sezona i da Duško bira tim, a onda se mesecima pravda Čović da mu je "samo" nametnuo Teodosića. Pa to i jeste problem. Dovoljno je bukvalno da se treneru nametne jedan igrač koji treba da bude nosilac i da na prvu krizu rezultata, na prvu varnicu između trenera i igrača dođe već poznati scenario. Igrač zna da ga nije doveo trener, neće da se povinuje njegovim zahtevima, jer zna da će ako se bira između njih dvojice da leti trener. I tako u krug.

 

Da se razumemo, drag je meni Teo, izuzetno cenim sve što je uradio za reprezentaciju, trenutno je naš najbolji igrač, trudi se u odbrani više nego kroz celu karijeru, Šabaz, Gidra i Tobi su kriminalni u odnosu na njega, ali ne može ni on ni bilo ko drugi od igrača da bude gazda u ekipi. To mora da bude trener, ako ekipa hoće da uradi nešto. Kod nas se uglavnom dovode treneri da se ne zameraju igračima. Ovaj Grk mi baš deluje kao takav. Dovoljno je pogledati 2 situacije sa utakmice, prvu na kraju 3/4 gde se Harper prošetao za 3. sekunde pored Lazarevića od koša do koša i poentirao, a druga na kraju kada Lazić opušteno odustaje od jurnjave za Harperom i preuzima ga Davidovac koga ovaj obilazi lagano i poentira. Radonjić bi odrobijao svu trojicu zbog toga. Ovde ništa, nema veze.

 

Svaka selekcija igrača, gde predsednik kluba dovodi iste je loša, ma koliko ti igrači bili pojedinačno kvalitetni. Dok se pobeđuje, sve je bajno sjajno, čim krenu porazi na videlo izlazi nedostatak kontrole svlačionice. Čović se naravno neće odreći kontrole nad sportskim sektorom jer mu je to jedina karta za ostanak u klubu. Lik bukvalno opstaje godinama uz narativ da je on zapravo tvorac rezultata u prethodnih 10 godina, a da je Radonjić samo statirao pored klupe i tako osvajao titule. Zamislite da Čović prepusti selekciju tima u potpunosti treneru i SD i da taj tim napravi uspeh i u EL. Pa postavilo bi se logično pitanje, šta klub ima od ostanka Čovića  u klubu? Pare ionako ne obezbeđuje on, već dobija od države, kao i Partizan. Sportski sektor bi pokazao da može da se napravi evropski uspeh i bez njegovog uplitanja u selekciju. "50 godina u košarci" tada bi postao 13. prase u klubu, levo smetalo, tehnološki višak, lako zamenljiva roba, koju bi rado zamenio neki crveno beli Ostoja koji ne bi imao problem da izigrava klovna na mestu predsednika dok SD i trener vode glavnu reč u klubu, kao što je slučaj kod komšija. SNS ima dovoljno "zaslužnih članova" za tako nešto, bukvalno u toj situaciji bi i Đuka bizon mogao da bude taj klovn, rezultati ne bi trpeli, jer bi klovn radio ono što mu je posao - da se ne meša u posao struke i da lupeta povremeno za medije kao mučeni Ostoja kad izjavi da svako pojačanje koje odaberu ŽOC i Savić mora da prođe odobrenje uprave kluba 😄 [Click and drag to move] Voleo bih da vidim tu situaciju da njih dvojica odaberu igrača a da limar kaže ne može, skup je, nije vredan tih para.

 

Do kraja sezone opušteno, ionako klub pokazuje da nema nikakve ambicije, eno nadzorni odbor na tviteru kaže da je dovoljno da mu se omiljeni igrač potpiše na dres i da je sezona uspešna. Nije lepo da im navijači sreću kvare i traže još i rezultate. Ova divna uprava zaslužuje mnogo bolje navijače od nas nezahvalnih Cigana.

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Teško da ova ekipa može da okrene sezonu u nekom pozitivnom smeru.

Bas mi deluju nekako malodušno i neborbeno,nemaju volje da se pobiju za pobedu.

U reketu Bolomboy i Mitar su nam opcija broj jedan,zajedno deluju koliko toliko smisleno ali meni su oni najslabiji  duo u reketu u ovoj EL sa izuzetkom Albe.

Zamene Toby i Deda,skoro nikog ne mogu da odbrane a ni ofanzivno ne pokazuju skoro ništa,bez snage i motorike.

Gidraitis totalno razočarenje,toliko da prizivam Dobrica…

Shabazz bas svilen igrač,lepo krenuo u prvom i posle onog sudara kad se držao za ledja reset na staro…

Teo i Neda uz sve mane igraju nešto,Jago povremeno blesne a negad neupotrebljiv,kao sinoc…

Mi stalno u nekoj doselekciji,ne znam šta reci ali nama fali sve od 1 do 5.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nedovic nas najefikasniji igrač (14 poena) samo 18 minuta sinoc, prvih 13 minuta drugog poluvremena nije igrao.

Da se razumemo ne igra on nesto narocito, ali je sposoban da probije ,  pogodi ...malo vremena za njega. 

Davidovac 27 minuta. Stvarno ne razumem toliko drzanje njega u igri, i sta dobijamo sa njim.

Ekipa defanzivno ne moze da odgovori zadatku. Bekovi ne igraju odbranu, lako ih probijaju na prvom koraku, a sta tek reci za unutrasnju liniju. 

 

Pricali smo pre ove mini turneje po Španiji da bi nam jedna pobeda igrala ulogu. Prvu sansu smo propustili protiv slabijeg tima.  Sutra zahuhtala Baskonija , ja ne vidim nacin da dobijemo.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, No name said:

Nedovic nas najefikasniji igrač (14 poena) samo 18 minuta sinoc, prvih 13 minuta drugog poluvremena nije igrao.

Da se razumemo ne igra on nesto narocito, ali je sposoban da probije ,  pogodi ...malo vremena za njega. 

Davidovac 27 minuta. Stvarno ne razumem toliko drzanje njega u igri, i sta dobijamo sa njim.

Ekipa defanzivno ne moze da odgovori zadatku. Bekovi ne igraju odbranu, lako ih probijaju na prvom koraku, a sta tek reci za unutrasnju liniju. 

 

Pricali smo pre ove mini turneje po Španiji da bi nam jedna pobeda igrala ulogu. Prvu sansu smo propustili protiv slabijeg tima.  Sutra zahuhtala Baskonija , ja ne vidim nacin da dobijemo.

Ne dobijamo bukvalno nista, ali posto je jedina cetvorka u timu, mora da igra toliko.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pred mini turneju, ja sam imao 3 scenarija u glavi

 

1. Idealni scenario, nakantamo raspalu Valensiju i na krilima toga na guzove izvučemo pobedu u Vitoriji

2. Realni scenario, dobijemo Valensiju i pošibamo se sa Baskonijom al nas Duško na iskustvo dobije pola koša

3. Najgori scenario, pobijemo se sa Valensijom i izgubimo tesno a onda mrtvi i nikakvi odemo Dušku na noge

 

Well...

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, NMX said:

Pred mini turneju, ja sam imao 3 scenarija u glavi

 

1. Idealni scenario, nakantamo raspalu Valensiju i na krilima toga na guzove izvučemo pobedu u Vitoriji

2. Realni scenario, dobijemo Valensiju i pošibamo se sa Baskonijom al nas Duško na iskustvo dobije pola koša

3. Najgori scenario, pobijemo se sa Valensijom i izgubimo tesno a onda mrtvi i nikakvi odemo Dušku na noge

 

Well...

 

 

 

4. Gubimo obe a Prababetina ide na 30+ minuta.

  • Like 2
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Poraz kao poraz ali mi mnogo tesko pada kako smo izgledali u prvom poluvremenu - bas sam smoren jos uvek.

 

Izgledali smo ko da smo došli sa robijaškog rada. Mi sa više energije smo igrali protiv Krke i Cibone nego protiv Armanija i Valensije. A možda nam je ABA postala prioritet, pa zbog toga je to tako. Još samo fali da nam Duško sutra zabiberi i mož se pušimo.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...