Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

8 minutes ago, Smrtokapa said:

Meni nisu sporni zvižduci Šabazu u smislu da li ih je zaslužio, za ovako lošu partiju realno jeste. Sproran je momenat, druga polovina poslednje četvrtine, lomi se meč, a ti zviždiš svom igraču. Nije bio trenutak za to.

 

Mnogo bolji primer, Tobi maši onaj čist zicer u prvom poluvremenu i dobija aplauz i ohrabrenje od cele hale. Tako treba.

Kao sto sam napisao, ne zvizdi se zbog promasaja, Napier je bio na 5/11 iz igre.

On je veceras imao 11 poena, a Jago 8, prvi je imao nikakav uticaj na nasu igru a Jago je imao i 3 skoka, nekoliko osvojenih lopti, dva puta se zaleteo za trojicu i iznudio bacanja,  energija, asistencija, otvorene kontre. Jednostavno nas je jedan pokrenuo a drugi se vukao po terenu i delovao kao da cuva noge.

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 

1 hour ago, Nini3112 said:

Solidan Tobey,mislim da ce biti sve bolji...

Inace ko je ocekivao ovo od Bolomboya?

Secam se kad je dolazio svi smo ga opljunuli?

 

Pisem od pre pocetka sezone da Bolomboy mora biti prvi centar iako je bio nesnadjen kad je dosao.

Za sada sasvim dobro odradjuje svoj deo posla, jedina atletika pod kosem koju posedujemo tako da je izbor za njega bio logican.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vi kao da ne kapirate iz kog razloga Sferopulos priča da su bitni svi igrači. Ono što vidimo na utakmicama je da je Simonović potpuno zakucan za klupu i da je izgubio i minute koje je imao kod Duška, da Ilić ne ulazi nikako u igru i da ne bi bi bio u 12 da su Nedović i Lazić zdravi. Davidovac je ispred njih u hijerarhiji, to je fakat, ali je mnogo daleko od prve opcije. Zato se nadam da će se iskopati neka četvorku, pa neka Davidovac igra po 10 minuta. 

Link to comment
Share on other sites

Dobro je da smo pobedili, bitno je za ekipu, to vam je kao kad celoj ekipi skoci na fantaziju vrednost za 10% nakon pobede, u realnosti je mozda i vise.

 

Nadamo se boljim danima, nema govora o Silbovanju, treba nastaviti sa ovim sto imamo, ako moze ta cetvorka bilo bi super.

 

I da, igra veceras je bila katastrofa u vecem delu meca, ali to se zaboravlja, pise se pobeda, nadamo se prva u nizu.

Link to comment
Share on other sites

Kasnim, prastajte, slavilo se 😄 A usput sam odgledao 4/4 na telefonu opet... 😄 

 

Mi smo ovu utakmicu porodili, docekali smo da njima sut "ide" kao nama u 1/4, ako ne i gore. Oni nista nisu mogli da pogode 0/9 za 3p, 3/9 za 2p. Zicere su masili. Igrali smo dobru odbranu, ali mislim da nas je i sreca tu ipak malo pogledala. Rekao sam ranije - srecu treba zasluziti, a sada su je zasluzili igraci neprestanom borbom. Klub svakako nije zasluzio tu srecu. 

 

Bili smo manje losi, i upisali vaznu pobedu. 

 

 

 

Evo par mojih crtica iz Arene, nesto ste valjda videli i na TVu, ali ne sve.

 

- Momci se apsolutno bore do kraja. Ne prihvataju poraz. Gubimo 14 i dalje je stav isti kao da vodimo. To je dobro, to zelimo da gledamo. Stav gotovo svakog igraca to govori. To je ono sto sam i pisao da nas niko do sada nije nadigrao. Jusu nas pobedjivali i pobedjivace nas ali cemo biti zajebani kao kratko cebe, vracacemo se, pogotovo sa grkom na klupi. 

- Ziceri... Ziceeeeriiii!!!! Ziiiiiiiiiceeeeeeeeriiiiiiiiiii JBT!!! Nemojte ljudi to da mi radite - gotovo svi su imali neverovatne promasaje.  

- Sut za 3p - neverovatno kako smo krenuli, sa 0/8 i onda DeDa pogadja 9. pokusaj ako se ne varam.

- Srecan sam zbog Jaga, trebala mu je ovakva partija. A i protiv koga ce nego protiv ovih kratkih bekova, koji nisu brzi kao on. On je jos pod uticajem atmosfere. Jedna situacija je bila komicna - Laso trazi timeout, mi smo na daljem kraju terena u odnosu na nasu klupu. Jago se polako vraca ka klupi uzivajuci u navijanju. Sferopulous bukvalno istrcava do sredine nase polovine i pozuruje ga na klupu da moze i on da odrzi timeout 🙂 sledeci timeout, Jago trci ka klupi 😄 

- Sabaz - opet pokazuje koliko mu je stalo, koliko je radostan nakon dobrih poteza saigraca, bez sujete neke, istrcava i cestita Jagu. Treba ga istrpeti, jbg. Bolje sada da bude u kanalu nego kada nam najvise bude trebao. 

- Davidovac - malo je zivnuo. Pokupio je neke vazne skokove i u par navrata pokazao svoj BBIQ. 

- Gidra - bio je u autu danas, nije mogao Obsta da stigne nikako. Posmatrao sam ga bas pazljivo, pravio je zabunu u odbrani jer mu Obst pobegne uz screen nekog velikog igraca, vec u postavci pokazuje saigracu (npr. Bolomboju) da preuzme Obsta, on ostaje na Bajernovom visokom igracu, na centru, missmatch koji bas ne moze da brani, Mitrovic nudi switch, Gidra prvo hoce pa onda gura Mitrovica nazad... I tako slicno nekoliko puta. Ako vec ne moze da juri Obsta, mogao je neko drugi da udje da to radi, doduse Hanga sa kolenom tesko da moze, Lazica nema, nismo imali neke opcije, eventualno Lazarevica. U takvim situacijama smo primili neke bezveze poene, jednu bas bitnu trojku njihovu kad smo im bili nadomak da ih stignemo. 

- Mitrovic - jbt koliko taj covek ima BBIQ-a, zali boze sto ga telo nije ispratilo, i sto mu "eksperti" iskvarise sut. U pojedinim momentima je izmisljao poene. Bila mi je cudno ono kampovanje u korneru, jasno mi je da je to zato sto izvlaci Ibaku iz reketa, ali par puta je tako dobio loptu gde Ibaka nije hteo da mu pridje (jer valjda je upoznat da Luka nema neki sut), i onda Luka ne sutira nego se dalje vrti akcija - niti smo nesto izvukli Ibaku niti smo iskoristili otvoren sut. Da je recimo Petrusev bio tu, Ibaka bi morao da izadje ili bi bili kaznjeni. Ne znam sto tako nesto nismo probali sa Simonovicem? 

- Teodosic - zna da sili, ali nas je definitivno vodio veceras kroz ovu utakmicu. U odbrani se bas izlomio u missmatchu kad ostane, presmesno je nekada bilo, pogotovo jednom prilikom kad smo ukrali loptu, povukli kontru, valjda kad je DeDa uzeo loptu, a Teo se jos uvek bori za poziciju sa visokim igracem Bajerna (ne secam se ko bese, mozda Bonga), mi prakticno vec preneli loptu na njihovoj polovini a Teo i dalje pokusava da zagradi Bongu na nasoj polovini 😄 

- Tobi - auh, mislim da je on u najvecem kanalu od svih nasih igraca. Odigrao dve dobre ABA utakmice na pocetku i onda kao Vildoza kad ga ostavila devojka. Posle onog promasenog zicera mislim da je napravio faul u odbrani, toliko je delovao iznervirano, bukvalno se prodrao par puta, ni sam ne veruje sta mu se desava. 

 

Eh da, i special mention - Delije - nisam dobro cuo poruku, skadniranje, ali ne moram bas ni da znam - nabijem vam tu Jadransku Ligu kojoj ste skandirali tamo gde sunce ne sija. Nisam ja neki fan ABA lige, sto se moglo i procitati u mojim upisima na forumu, pogotovo od raspada hrvatskih klubova, Buducnosti i Cedevite koji su nikad dalje od "vecitih", ali cu podrzavati svoj klub ma koju ligu da igra, a ne selektivno!

 

 

  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Super, odlična pobeda za ekipu, biće bolje nakon ovoga, ali postoji jedan ogroman problem.

 

Igra u napadu pod Sferopulosom nam je kriminalna, sve se svodi na uručenja za bekove i vrtenje bočnog i španskog pika. Napadanje mismečeva kroz unutrašnju igru nam nije ni na kraj pameti. Tu je zapravo najveći gubitnik Giedraitis, neuporedivo manji broj setova se vrti za njega. Sve karte su bačene na talenat bekova i to je za mene jako ružna košarka za gledanje.

 

Iskreno se nadam da je samo u pitanju prelazno rešenje u toku postavljanja sistema.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Bravo momci, bravo Janise, trebala ti je ova i ovakva pobeda.

Nervoza se u vazduhu (Arene) mogla seći nožem, ali je publika prepoznala momenat i u odlučujućim momentima podržala momke.

Kod Miloša se videla neverovatna volja i energija (odakle mu samo?), glad za pobedom. Kapa dole majstore!

Uopšteno, bilo je vidljivo kroz maglu nervoze u Areni, da je svim igračima baš stalo da pobede, naglašavam Šabazza i Tobija, koji definitivno nisu u formi, ali vremenom će i to doći na svoje.

Sramni zvižduci za Šabazza!

Igra je bila baš loša, u pojedinim momentima neuigrana i bezidejna ekipa, ali sa jakom voljom da pobedi.

Trebala nam je jedna ovakva pobeda, sad na trening pa iz dana u dan da sve izgleda bolje i tečnije, jer kvaliteta ima i on mora isplivati.

Idemo momci u nove pobede❤️🤍

Link to comment
Share on other sites

Usli smo dosta lose u sezonu,od 7 bitnijih utakmica izgubili smo 5.Svi se slazemo da nam je igra losa,da poradjamo koseve i dr.Mislim da treba da se slozimo i da igraci nisu dosli samo da odrade ugovor,sinoc su zaista pokazali karakter.Ako zbijemo redove i ukoliko nas zaobidju povrede,mozemo se nadati pozitivnim rezultatima.

Link to comment
Share on other sites

Mnogo su nam velika očekivanja stalno i to verovatno šokira mnoge koji dođu da igraju u Zvezdi, tako da se sada pored relativno loše igre nakupilo i dosta nesigurnosti i čak straha u igračima. 

 

U zadnjoj četvrtini Šabaz je propustio par otvorenih šuteva, što za jednog skorera nije nikako dobro, oni se uče da se otvoreni šut uzima uvek. Ono što treba da se uradi je da se on uvede u neki ritam u kojem ne brza, i ne uzima nerezonske loše poglede ka košu. Ali to nije samo njegov posao, ofanzivni flow mora da bude dosta bolji, kretnje igrača takođe. Klasičan primer je Teovo dodavanje za Tobija pod košem. Nema tu puno vremena za odluku, Teo je hteo da opali trojku, ali je video u tren oka bolju poziciju Tobija i asistirao mu. Dakle, ostali igrači moraju da nauče da prate svog floor generala.

 

Tako će i biti više prostora za njega. Mi danas imamo prosto skautiran tim, izoluješ Nejpira, i onda ga na 10 sekundi do kraja napada udvojiš ili pritisneš. Nekad sviraju faul, a nekad on ispaniči. Fali tu Nedović podosta zbog svog prvog koraka, sa njega ne bi niko ni pomagao.

 

Biće igra naravno bolja, ali treba strpljenja. Bez zvižduka Šabazu. A za Janisa savet da saseče svako divljanje svog beka.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da li je bar malo stramota pluvače Miloša Teodosića?I to najgore što ti pljuvači kao da i ne gledaju utakmice i ne vide da se čovjek više trudi sada u 37 godini nego kada je imao 25,u odbrani gine.I onda dodju i pišu došao uzeti eure jer nigdje drugo ne može.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Smrtokapa said:

Meni nisu sporni zvižduci Šabazu u smislu da li ih je zaslužio, za ovako lošu partiju realno jeste. Sproran je momenat, druga polovina poslednje četvrtine, lomi se meč, a ti zviždiš svom igraču. Nije bio trenutak za to.

 

Mnogo bolji primer, Tobi maši onaj čist zicer u prvom poluvremenu i dobija aplauz i ohrabrenje od cele hale. Tako treba.

Sabaz je nakon sto je ponovo lose usao u utakmicu i  negde u 2/4 promasio prvo slobodno bacanje dobio aplauz i podrsku cele hale. I umesto da pokaze neku reakciju, on je nastavio sa jos gorom odbranom i jos losijim odlukama u napadu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, СтелаРоса said:

Sabaz je nakon sto je ponovo lose usao u utakmicu i  negde u 2/4 promasio prvo slobodno bacanje dobio aplauz i podrsku cele hale. I umesto da pokaze neku reakciju, on je nastavio sa jos gorom odbranom i jos losijim odlukama u napadu.

 

Svejedno, svom igraču se ne zviždi.

 

Aman bre ljudi, pa mi hoćemo superstara koji uzima sve teške odluke i dere kolena na terenu, ALI samo ako uvek pogodi šut. Pa to nema nigde bre.

 

Ne smeta ljudima Šabaz nego njegova plata. Tu i mene ubrajam, ali to je samo frustracija.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

   ako je nesto odvratno to je zvizdanje svom igracu u toku utakmice...drugo pol Sabaz pocinje sa ubacenom dvojkom i trojkom, masi onu polu distancu zvizdanje krece kao da mu je to 10-ti uzastopni promasaj...uzas...setimo se kako je sve ovo krenulo od bot brigade posle onog prvog derbija "jeste los je bio Teo ali Sabaz je bio uzas"...sad me apsolutno ne bi iznenadilo da bude Silbovan samo ako nasi uspeju da nadju odgovarajucu zamenu...

  Tobi igra kao igrac koji je cuo da bi mogao biti otpusten pa mu je samopouzdanje na minimumu i pravi greske koje inace ne bi pravio...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeste Shabazz u kanalu, niko mu ne zamera to ali postoji valjda još nešto u njegovoj igi osim šutiranja trojki i ovog nonšalantnog stava na terenu. Izaći će on sigurno iz tog kanala, počeće da ulaze i šutevi ali pitanje je da li će tada biti već kasno, tj. da li zvezda može sebi da priušti da joj glavni igrač skoro celu sezonu opet ne odigra ništa kao prethodne npr Vildoza? Treba da se popriča sa njim, on je doveden da bude glavni igrač, ne svodi se njegova uloga samo na šutiranju trojki.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...