Jump to content

LIVE - Ostale reprezentacije


Recommended Posts

2 minutes ago, Miki28 said:

Njih ocekujem. Za AD i KD sam ubijedjen da nece igrati, za Lebrona 99% mada mozda se oprosti tamo. 

Od sadasnjih Ant i Mikal idu ako nastave da se razvijaju kako treba.

Ako se Ja presabere on je siguran putnik zbog atraktivnosti mada bi ja Kyrie poveo. 

Od visokih Embiid i Bam su mi sigurica ako su zdravi.

 

Ako LeBron bude igrao mislim da ce povuci i Davisa sa sobom. KD mi je nekako cak i najsigurniji od ovih starijih, on je redovno prihvatao da igra za reprezentaciju. 

 

Sto se naseg Austina tice, ja sam i vise nego zadovoljan kakav je turnir odigrao. Faulove je i na ovom nivou izvlacio bez problema, a suterski jako siguran. Ocekujem dodatni iskorak u sezoni, mozda cak i MIP nagradu. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, McLeod said:

Ni ja ne verujem da ce svi doci, ali ocekujem bar cetvoricu sa onog gore spiska, ako ne i celih sest.

 

Mogao bi neko da ih drmne na OI biće tu ozbiljnih takmaca.

A onda u Los Andjelesu najavljuju veliki povratak, dolaze svi najbolji (ovi sada tik-tok klinci u NBA) pa još jedan pljas, kao nama na Evropskom 2005-te .. 

 

U ulozi Jarića i Rakočevića Ja Morant i Jang.. 🙂

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, alpaka Bereta Sida said:

 

Ako LeBron bude igrao mislim da ce povuci i Davisa sa sobom. KD mi je nekako cak i najsigurniji od ovih starijih, on je redovno prihvatao da igra za reprezentaciju. 

AD eto zbog Lebrona i ako ostane zdrav tokom sezone pa stekne neku sigurnost na tom polju. 

KD ce se fokusirati na tijelo i na titulu u NBA ( na njemu je bas pritisak ).

Ipak ne vjerujem u njih dvojicu ali mogu i bez njih ako se Steph, Lebron, Tatum, Book, Embiid pojave

9 minutes ago, alpaka Bereta Sida said:

 

Sto se naseg Austina tice, ja sam i vise nego zadovoljan kakav je turnir odigrao. Faulove je i na ovom nivou izvlacio bez problema, a suterski jako siguran. Ocekujem dodatni iskorak u sezoni, mozda cak i MIP nagradu. 

Odiican turnir mada mora se reci da nije bila dobra hemija u ekipi, mislim da su se neki igraci uvrijedili odnosom prema Reavesu, posebno Kerra ali i navijaci/fanovi. Prvi mi je tu Ingram pa onda Brunson ali isto tako i JJJ ( kojeg su bas iskljucili ). Veliki veliki udarac za Kerra, sve ono sto propagira kao trener Warriorsa ovdje je sve suprotno i bas mi pao u ocima. Isto vazi i za Spoelstru i Lue mada pitanje je kolika je njihova uloga tu. 

I dalje ne migi da vjerujem da nisu dali loptu Reavesu 7 minuta u 2 pol protiv Njemaca, bas sam opet gledao snimak i sve do one trojke on krajem 3/4 i pola 4/4 nije ni pipnuo loptu dok je Brunson solirao a Njemci to objerucke prohvatili ( a da ne pricam sta je radio na sutevima Obsta za 3 poena ).

Edited by Miki28
typo
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, Dracarys said:

Lepo takmičenje za Ostina Rivsa. 19 ppg u završnoj fazi.

Jedan od razloga zasto se za SAD ovako i zavrsilo takmicenje. Malo koga su toliko cesto na svakom switchu napadali sa toliko uspjeha a da je nekako uspjevao da ostane u igri toliko dugo. Da ne pominjem ove neke iso posjede dje je bio dosta efikasan al druze ima ko to da radi mimo tebe. Brunson je iz istog razloga skrajnut koji je 10x bolji iso igrac, dok se ovaj pustio da igra velike minute, mozda sto je ovaj nesto veci al isto prelos defanzivno.

Ne znam jel do trenera ili do igraca, ali sam siguran da ce nekako sva ova krivica pasti na igrace iako tu kapi strukture ni liderstva bilo nije sa klupe, no je svako cinio sto je htio i kako je htio. Nikakvih uloga jasnih tu bilo nije, minimalna prilagodjavanja, kad ne znas sto ces od muke daj neki ultra small ball ko ovo u produzetku sa Mikalom na 5 i 4 beka, sto im se na kraju obilo o glavu nisu dali 5 poena iz igre a ovamo ih busili dje su stigli.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

@MrTwister ciljali su Reavesa ali sve zato jer nije bilo pomoci saigraca. Nedopustivo je da vislji Brooks, Olynik, RJ ili ranije Thiemann, Franz postuju Reavsa na niskom postu a da nema pomoci. 

 

Sve krece od starta i te switch odbrane gdje su iole pametne reprezentacije to maximalno iskoristili. JJJ apsolutno nebitan faktor u defanzivi a DPOY i u petorci su jos Edwards i Mikal koji su odlicni defanzivci. Nerijetko po 10+ razlike protivnici tada pravili kad su ta 3 u igri tako da izdvajanja Reavesa je samo skretanje sa problema cjelokupne ekipe i koliko su podbacili i igraci i strucni stab na tom dijelu parketa. 

Bas sraman nastup u odbrani. I da Reaves je ocajan bio na tom dijelu parketa ali mi i drago jer ce raditi na tome s tim da AD to ne dozvoljava.

Edited by Miki28
typo
Link to comment
Share on other sites

Reaves je i u RS i u PO u NBA bio sasvim solidan defazivno protiv kud i kamo ozbiljnijih igraca od ovih protiv kojih je igrao na SP. Kad pustas uporno switch bez ikakvog otpora i bez ikakvog plana pomoci iza sem povremenog udvajanja, onda ce i bolji defanzivci od Reavesa biti sprzeni na sirokom prostoru od brzih igraca ili u postu od jacih. JJJ kao DPOY je igrao smijesnu odbranu citav turnir, a ni Mikal se nije nesto proslavio iako je elitni NBA defanzivac. Jednostavno kriminalna defanzivna koncepcija citav turnir. 

 

Sto se Brunsona tice, on jeste bolji iso igrac od Reavesa al isto tako kud i kamo vise carini loptu i usporava igru plus je bez lopte non faktor. Ni on ni Ingram se nisu uklopili u ovaj tim i to je vise greska Kerra nego njihova krivica jer su po stilu igre skoro pa idealni da budu game changeri u FIBA kosarci. 

Link to comment
Share on other sites

Kako ide kod Amera to sa pozivom i otkazima za reprezentaciju, nisam ispratio? Jel transparentno kao kod nas, npr. Ker pozove Karija, Lebrona... a ovi javno kazu da ne mogu da igraju ili ne zele? Ili se to sve radi u tajnosti. Jer vidim u komentarima na svim medijima prozima se floskula: Ameri su trebalo da posalju jaci tim. Pa kako da posalju ako ovi nece da igraju? Npr. mi nismo mogli trenutno da posaljemo jaci tim, jer Jokic oce da jase konje, a ovaj je povredjen, ovaj nije u formi. Ne mozes na silu da ih ubacis u avion, i posaljes za Manilu. 

Edited by diego
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Katastrofa je na sta je USA licio na ovom turniru. Okej, nisu poslali najbolji tim, ali ovo je bilo toliko ISO silovanje bez ikakve odbrane da je to sramno. Jos jace je sto na klupi imaju Kera, Spoa i Lua??? Sta li su oni radili s njima, crtali, uigravali, nerealno, bas solidna blamaza

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

imaju Ameri sanse na OI ali ako vrate Seka iz penzije haha

 

dzaba im i da povedu Lebrona, Karija, KDa... kad nemaju centre

 

nba kosarka je prevazidjena, isamarali su ih svi na ovom prvenstvu

 

bukv su smesni protiv svake jace odbrane

Edited by vepar
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Meni je ovo veliki minus za Kera koji je odličan trener, ali je na ovom prvenstvu fejlovao i sa selekcijom i sa stilom igre.

Ne može u FIBA basketu smolbol bez centra. JJJ nije centar, neki igrači moraju da budu u pravim ulogama da bi bili produktivni.

Da nijednom ne igraju JJJ na 4, neko drugi  na 5, Bankero, Portis. Drugo odbrana sramotna.

Ovako da neko pretrči i nadskače USA je neviđeno i to u 3 tekme, dakle nije anomalija 

Edited by Milos 3.14
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Malo o Nemcima, novim šampionima. Apsolutno zasluženo - bez poraza a na putu su pali USA, Srbija, Australija, Slovenija, Letonija. Jasno je bilo da imaju najbolju generaciju u istoriji ali su imali odličan balans, stali su iza svog vođe Šrudera svi do jednog, uz sve njegove mane i tako maksimizirali svoje potencijale. Franz Wagner je možda sa pravom mogao da traži da on bude šef i glavni igrač ali pokazao je respekt za starijeg kolegu i pratio ga kao svog kapitena, nešto slično kako je Peđa svojevremeno stao iza Bodiroge. Sličnu stvar je uradio Herbert, progutao svoj ego i na kraju bio nagrađen jer Šruder je takav igrač, može da te pokopa ali ako je u elementu teško ko može da ga brani u njegovoj nitro brzini. Veliki boost za nemačku košarku koja svakako ima ogroman potencijal. Imali su ekipu u kojoj se tačno zna ko šta radi i nisu od toga odstupali. Primetan je i kod njih bio strah od uspeha, ali sad kad su osvojili zlato bojim se da će biti baš zajebani na narednim takmičenjima. Takođe, Šruder mislim da nikad nije propuštao reprezentaciju kad god je mogao da igra a njegov NBA status se baš dosta menjao kroz karijeru i legit je mogao da "radi na sebi tokom leta". 

  • Like 10
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...