Jump to content

FK Partizan 2023/24


Cooper

Recommended Posts

Nama fali 5-6 igraca za ozbiljan fudbal, nama treba da Duljaj ozbiljno napreduje kao trener, nama treba uprava koja ce raditi za klub, a ne protiv njega. Medjutim svaka cast na borbi, volji i motivaciji. Ovo je prava Partizanstina bez ozbira sto smo daleko daleko od onog sto Partizan treba da bude, ali lepo je videti kad se ovako bore i ginu. 

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Cestitke, zasluzena pobeda, nema sta.

 

Mozda Duljaj nije neki iskusan trener ali ocigledno je pre svega dobar motivator, i na kraju od ovog tima izvlaci verovatno neki maksimum. I pre svega dosta korektan lik i treba dobrim da mu se vrati. Uspeo je i da malo vise disciplinuje ekipu, u odnosu na ono sa pocetka sezone ovo je milina. Verujem da je izgradio i dovoljan autoritet. Ne mogu da zamislim da ga sada smenite. 

 

Osim njega, rekao sam jos u onim kvalifikacijama - dobili ste golmana. 

 

Stranci mozda skromni ali ipak prave razliku, barem ovi koji redovno igraju. 

 

Jos jednom - cestitke - ceracemo se jos 🙂 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Reality check. Grobari stavljeni na svoje mesto. Partizan platio za sve. Preoran pašnjak. I tako... :s_d:

 

Ajd' sad ozbiljno. Velika stvar je ova pobeda nad kvalitetnijim timom. Na srce i želju. Bilo je i sreće, naravno, ali potukli smo se za nju. Svaka čast svima u crno-belom. Uvek se nadam ali realno nisam očekivao pobedu.

 

Nažalost, bilo je i šabanskog gađanja Hvanga, a i zadali smo domaći zadatak dobrom delu lige, kad je u pitanju seljačenje i odugovlačenje na kraju. Jbg, da se nadamo da će i to jednom nestati.

 

Što se tiče igre, imali smo snage za 30 minuta ozbiljnog suprotstavljanja. Nema tu neke velike igre ali je sve ostalo bilo na gornjem nivou našeg kvaliteta. Srećom, dobili smo poklon baš kada smo prilično padali.

 

Uspeli smo i u drugom da dugo pariramo u ravnopravnoj igri. Teorijski, bio mi je opravdan ulazak Severine umesto Natha ali u praksi to nije baš funkcionisalo.  Na kraju, malo srećno, a malo spretno sačuvasmo veliku pobedu.

 

Šta će biti na proleće nije sad ni bitno, daj da uživamo u ovom talasu.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Par reči o igračima.

 

Kao što rekoh, Zvezda je kvalitetniji tim i očekivano je bilo da će uspeti da napravi svoje šanse. Nekoliko puta su naši dobrim postavljanjem pokrili dobar deo prostora za šut a u nekim situacijama nas je i sreća pogledala. Posebno smo poispadali u nizu kod onog prvog poništenog gola, zatim Ilić je tri puta u tri napada grešio i ispadao, Antić je ispao kod njihovog gola, Zahid kod poslednje šanse itd. Naravno, da su poveli drugačija bi bila igra, ali imajući u vidu sve faktore zadovoljan sam kako smo odigrali.

 

Imamo ozbiljnog golmana. Iznad je ovog tima i ove lige. Napaćena grobarska duša odmah vrti film iz ranijih sezona i misli se šta bi bilo da smo u nekim trenucima imali nekog ovakvog, ali nema nazad. Ne samo da ume da brani nego unosi sigurnost u tim.

 

Četvorka pozadi se borila koliko je mogla. Bilo je pada u koncentraciji, ispadanja, pogrešnih procena, ali je i mnogo opasnih situacija raščišćeno. Najveći broj opasnih visokih lopti su rutinski rešili. Po bokovima je Aranđel pokidao, a Antić je bio bolji od očekivanog. Najviše sam se plašio Bukarija (pored Hvanga, naravno), a prilično se dobro nosio s njim, osim onog pada fokusa kod gola.

 

Dvojac na sredini se dobro nosio sa najozbiljnijim igračem u ligi. Stjepanović je odigrao sinoć maltene više minuta nego do sada u karijeri i važno je da se nije uplašio. Belić je stizao i da povuče loptu, imao je odličan pas kod jedne šanse, po običaju je izginuo.

 

Natho je brzo izgubio snagu i onda je pomalo postao onaj matorac sa termina koji zna lopte, ali želi više nego što može i onda prikenjava svima na terenu. Bila je jedna komična situacija kada je histerisao zbog propale akcije a nije video da se lopta izodbijala i ponovo došla blizu njega. Međutim, učestvovao je u dve-tri ozbiljne akcije na početku, a do kraja se ozbiljno borio i mnogo puta bio tamo gde treba. Desi se ponekad da ostane rupa na sredini kad izađe, što se i sinoć ponovilo. Tu se vidi koliko i dalje znači ekipi. Naravno, nikada ne treba potceniti njegovu sigurnost kod izvođenja penala. Radovao se na kraju utakmice kao dete, mnogo mu znače i klub i pobeda.

 

Noću da sija... Nedostaje mi da je malo više ozbiljniji u defanzivi, iako se sinoć baš trudio i morao je da pokriva bok što mu baš i ne leži. Kad se protivnik zajebe pa mu ostavi prostor dobijemo majstoriju kao sinoć. Imao je i jedan sjajan šut, a mnogo puta zadržao loptu, izvukao je iz gužve i davao tamo gde treba. Uz bolje saigrače njegov učinak bi bio još vidljiviji, a i ovako je glavni mozak.

 

Aldu fali tehnika da bi uz onakvu konstituciju mogao da pravi darmar kao Suma, a mora i da igra krilo što nije, ali čovek je pravi vojnik. Konstantna napast za odbranu, trči, gura se, gradi, ne predaje se. Dok ne nađemo nekog ko će biti u svemu bolji od njega mora da bude u prvih 11.

 

Saldanja često glumi klasičnog brazilskog foliranta. Traži pažnju, kmeči, pada, juri kamere i ljubav publike. Međutim, puno se bori, ima odličan radijus kretanja, učestvuje u akcijama, nije sebičan nego ume i hoće da doda, a realizacija mu je sinoć bila vrhunska. Tako da kad to sve uzmem u obzir, sva foliranja budu simpatična. Opasno nam znači.

 

Duljaj je dobro postavio igru, izveo je sve najbolje na teren i hrabro je poslao klinca u sredinu. Zadržao je skromnost posle važne pobede. Izmene su bile logične i pravovremene, nije baš išlo sa Severinom, ali to je naknadna pamet. To što imam fleševe kad vidim da Šćekić ulazi u finišu je moj problem.

Edited by Barkley#34
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Uvek je lepo pokvariti im planove

 

Duel dve vrlo nestabilne ekipe, videlo se da tu nema ozbiljnog kvaliteta, ima par igrača koji mogu postati solidni evropski igrači, ima par starih majstora i to je to, nikakav ekstra kvalitet ni na jednoj od strana. 

 

Rodića da častimo, dečko konstantno igra nerealno loše a u derbijima posebno

Link to comment
Share on other sites

Kad mi neko kaze Igor Duljaj, meni je u glavi i dalje kako davi Zidana, to je po meni neka iskonska partizastina i krvava kolena.

On sa boljim i skupljim timom ne bi mogao da nametne autoritet, bolji i iskusniji treneri sa ovim trenutnim timom ne bi mogli bolje od njega. Usao je covek u blato kad niko nije hteo, zna da nema kvalitet za glavnog trenera Partizana, ali ono sto znam sigurno je da je njegov motiv bio ljubav prema Partizanu koji mu je dao mnogo, i iskrena ljubav.

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...