Jump to content

FK Crvena zvezda 2023/2024 - Slavni dani nase buducnosti?🏆


Kooineeperk

Recommended Posts

9 hours ago, pentatonika said:

Pa sad, ne znam na koga bi se više odnosilo zanošenje i lažna slika o sebi. Da ne idem dalje od Terzićeve izjave o Zvezdi kao srpskom Bajernu.
Nisam ni rekao da Partizan ima bolji tim, nego sam mislio baš na ono sam napisao, na ono gde je Zvezda podbacila.
Rijaliti ček ti je i da je Zvezda u domaćoj ligi izgubila od tima koga su u Evropi svi nakantali, da se muči sa poslednjim i pretposlednjim timom na tabeli.
 

 

Izgubili bi oni i od IMTa, Surdulice, Radnika i jos po nekih da je postenije sudjenje bilo. 

Pa i sinoc, faul nad Miladinovicem i 20 sekundi kasnije prekid za gol. 

Da je bilo obratno, sigurno bi duvao faul za njih, to je poenta. 

 

FKCZ bi imali i ovakva kakva je , prednost na tabeli. Ne vidim da je iko ista u ovoj sezoni poklonio Zvezdi, sem mozda penala za 1 1 protiv Cukarickog koji je bio smesan, ali isto tako na 1 1 nije sviran cist penal na Lucicu, a onda i faul na Bukariju pre drugog gola Cukarickog. 

 

Ostavi ti FKCZ i igru, stucaju svi po svim ligama, samo jedan klub koji dokazano u Evropi nema sta da trazi, pravi neke famozne serije pobede, ovoga nije bilo cak ni kad su imali Moreiru i Jovetica, a taj tim je jedno 100x jaci od ovoga danas. 

 

Ali i dalje uopste ne sumnjam u titulu, ni pod tackom raznom. 

 

 

Edited by Ljubitelj baklave
  • Like 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

@CuaTheTime
Pisao sam već gore. Mislio sam na Zahida kojim im igra neku levu polutku. S lakoćom barata loptom, kreira, asistira. On i Olajinka nebo i zemlja. Kraso bi mu mogao da se meri s njim u tom segmentu, ali je mnogo tromiji. S druge strane, Saldanja je u špicu je bolji od Endiajea. Stoji da ih je obojicu krenulo od kad su stigli i videćemo na šta će to izaći, ali zasad pokazali više od pomute trojice iz Zvezde.
Stoji i to da nisu igrali protiv jakih timova u LŠ kao Zvezda, ali ni ovi naši ništa nisu pokazali, sem Šerifa donekle.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Mali Mijatovic mora da bude prvi spic, ne znam sta se ceka sa tim. Decko uvek donosi nesto dobro u igri, spasao nam je guzicu vec 3 puta, a ulazi sa klupe. Igra sa obe noge, dok nesrecni Serif ne zna ni da vodi loptu. Moramo prestati biti robovi takvih napadaca koji su nam navodno bitni za skok igru, a nisu dali jedan gol glavom od pocetka sezone. 

Link to comment
Share on other sites

Treba biti realan i reci da nismo ni zasluzili da budemo trenutno prvi na tabeli.  Takodje nije realno ni da Partizan ima samo jedan remi do polusezone. Bez obzira sto je liga loša ni oni nisu taj kalibar dovoljno dobar da mogu sve da pobedjuju. 

Mi smo bas tu trenutno gde treba da budemo  s obzirom na igre. Da li ce se nesto popraviti zavisi samo od nas.

 

Partizan rotira oko 15 igrača, gore-dole...zna se prvi tim i sa tim se igra. Nema tu puno odstupanja. 

Koliko god da su losi, napravi se kontinuitet,  igrači se medjusobno uigraju, i to zaliči na nesto.

 

Mi sa druge strane imamo pun magacin igraca, svako sa svakim igra, svakom se daje sansa , menjaju se pozicije igracima, menjaju se formacije , nemamo prvi tim, kao zacarani krug.

U jednoj polusezoni Mijailovic je ispeo da bude štoper, zadnji vezni , bek, i da sedi na klupi.

To je recimo igrac koji nema kvalitet ni za jednu poziciju ali naprasno igra.

Uspeli smo da igramo sa jednim spicem, pa sa dva, a zadnju utakmicu protiv Lajpciga bez napadača.

 

Nema kontinuiteta, Dragovic recimo ne zna ko ce mu biti saigrač u sledecem meču  . Jedno vreme bio je Mijailovic,  pa Spajić,  bio je i Degenek, i sad Djiga.

Olajinka igra spica, levo od njega bude mali od barselone, onda sledecu njega nema, eto ti driblera Lucica. Pojavi se Katai...

Nerealno koja su ovo kombinacije.

Klasicna tombola, igra na srecu.

Koji je ovo princip sastavljanja tima.  Igraci se medjusobno ne poznaju, pojedinci ne znaju sta treba da rade, jer neki nisi ni na treningu zajedno igrali.

 

Siguran sam da bi ovaj tim izgledao mmogo bolje kada se ne bi ovoliko rotiralo, kada bi se skratio spisak igraca.

Takodje sam siguran da bi 90 % trenera vodilo bolje tim od bahara koji je samo fizicki prisutan ovde.

Čovek ne moze da se sastavi, a klub ispašta.  Ide Vojvodina, ja ne znam sta epohalno moze da promeni kada nije uspeo do sad. 

Mi nikog ne mozemo da pobedimo da nema problema.  Ponovimo li igru protiv vojvodine kao sa Radnikom i Železnicarom mi gubimo bodove.

 

 

 

Edited by No name
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Milko Miller said:

Nisu bolji igrači nego im trener dao jasnu ulogu u timu. Kraso i Olajinka svake nedelje idu od krila, do veznog, do špica, do klupe itd.

 

Upravo tako. To su igraci koji imaju par dobrih sezona iza sebe, nisu oni kod nas odjednom zaboravili ono sto su znali. Jednostavno toliko puta su promenili pozicije (od spica preko krila do desetke pa i osmice, sve do klupe i nazad) da vise ne znaju sta treba da igraju i sta se od njih ocekuje. Serif je apsolutni promasaj, to je bilo jasno i kad je dosao, ali ne bih trpao u njegov kos pomenutu dvojicu. 

 

Meni je misterija kako je Bahar uspeo da se ovako raspadne. Covek je imao sve, i sve je uspeo da srusi. Pedigre, rezultati, dobar ugovor, doveo svoje saradnike, blanko cek za pojacanja, odresene ruke za transfere, direktno mesto u LS... I mi drhtimo protiv jednih Pancevaca. Nema to veze sa ratom, raspad je poceo pre svega toga. Od nekog ko je na prvoj konferenciji delovao kao Terminator, do toga da pred novinarima deluje totalno pogubljeno i ne ume recenicu da sastavi. Kao da to nije onaj covek. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, John Terry said:

Ne bih se ja kladio da mi ne bismo slično prošli protiv tih Danaca.

 

Ja bih se kladio, jer prolazimo mnogo bolje protiv mnogo jacih timova od petoplasirane ekipe u Danskoj. Nordsjeland je posle dvomeca sa Partizanom na narednih 15 utakmica upisao tek 5 pobeda, a nije bas da igraju sa azdajama u LK i danskom prvenstvu.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, John Terry said:

 

Ne bih se ja kladio da mi ne bismo slično prošli protiv tih Danaca.

 

Lajpzcig je jedno 3x jaci od danskog tima, videli smo i te Dance protiv Fenerbahcea i Trnave , pre neki dan. 

 

Mala smrda Nikolic, sudija njihov navijac, eno slike vec izasle sa juzne tribine kad je bio tinejdzer, onaj faul nad Miladinovicem u na pocetku 96 minute samo njihov navijac NECE svirati, jer zna da je to kraj utakmice, ovako je pustio jos malo da se igra, zna da njima daje posed i da je nekoliko fudbalera gostiju na polovini domacina. 

 

Isto kao je sto je govno Mazic uradio sa Mrdjom u derbiji kad je na aut liniji zaboravio da svira faul i 10 sekundi kasnije Kojic dao gol u 90toj minuti. 

 

Ponavljam, sve utakmice FKCZ i FKPa moraju da sude strane sudije, bez emocije, emotivne povezanosti, gostovanja na tribinama i slicnih stvari iz proslosti, kao u Grckoj i na Kipru, sve strane sudije!

 

Start Scekica samo srpske sudije u domacoj ligi ne sviraju kao direktan crveni, covek je sa dve noge sa ledja isao na tetive fudbalera gostujuceg tima. Cist crveni kao vrata, ali naravno, ne smeju, jer se plase, isto kao sto Zelimir podvikne sudijama na kosarci i onda zaborave da sviraju namerne faulove i ponistavaju silazne putanje vec priznatih poena. 

 

O onim fantomskim penalima protiv IMTa, Radnickog i Surudilice, da ne govorimo. Nemam problem kad na guzove dobiju Pazar, dali gol, rival se ispromasivao i to je to, ne zna rival da zabije, oni zabili, ali kad te ovako sudija jebava i poigrava se sa sudijskim nadoknadama, zutim kartonima i penalima i kad te VAR soba keca tj njihove rivale, to je nesto sasvim deseto. 

Od 14 utakmica, doslovce na 7 imamo repove sa tih utakmica. Maltene nereguralna liga vec sada. 

 

Naravno, sad ce da se okace neke greske u korist Zvezde, bilo je naravno i takvih, ali ne pamtim ovoliko greski u korist nekog tima u 14 kola, to se zaista ne secam, doslovce sve 50 50 odluke idu njima u koristi i sve sto je mutno i sporno ide njima u korist. 

 

Ali, dzaba i to, na kraju uvek kvalitet presudi, kao sto je svih onih sezon kad je Djura Frizura vodio njihov klub, cinjenica je da su imali neverovatnu podrsku van terena, ali isto tako u vecini tih sezona su imali bolje timove, kao sto i FKCZ ima bolje timove unazad svih ovih sezona. 

 

To je jedina istina. 

 

Edited by Ljubitelj baklave
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Ова лига никада није била регуларна између осталог и због Звезде и Партизана, бар до сада од када пратим фудбал. 

 

Иронија је што таква лига додатно отежава и Звезди и Партизану играње у Европи, јер у Европи не добију бар једно 20-ак ситних фаулова на своју корист по утакмици из супер лиге. А у Европи некада из тих "фаулова" се лако изроде и контре за противника. И док играч Партизана или Звезде у неверици маше ка судији, противник је већ увелико у шеснаестерцу где му треба или добра асистенција или шут да ствари по српског представника буду још горе. Е у супер лиги Србије се такве ситуације готово увек свирају у корист Звезде и Партизана а не противника. 

Уопште не говорим о смешним пеналима који се дешавају и дешваће се и у лигама петице. Мени је главни утисак баш ово, ови неки "ситни" прекршаји који се свирају противницима када се Звезди или Партизану одузме лопта на средини или негде још ближе голу.

 

Увек ми је било пресмешно када се навијачи оба клуба жале на суђење у лиги јер су оба клуба по том питању ИСТА. Разлика је само ко у одређеном тренутку има бољу, што би се рекло, "логистику".   :innocent:

 

Али такође и стоји то да су и Звезда и Партизан УВЕК најјачи играчки у лиги и са те тачке гледишта логично је да се они боре за титулу у вероватно 99% случајева. Но такође и стоји да остале клубове заболе она ствар да стигну Звезду и Партизан који стварно нису нешто толико специјално да не може да се стигну уз неки вишегодишњи квалитетнији рад и труд. Просто немају изражену амбицију за то и прихватили су улогу клубова који чисто попуњавају број у лиги јер нема смисла да лига броји два или евентуално три клуба. 

Edited by dzoneee
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, dzoneee said:

Ова лига никада није била регуларна између осталог и због Звезде и Партизана, бар до сада од када пратим фудбал. 

 

Иронија је што таква лига додатно отежава и Звезди и Партизану играње у Европи, јер у Европи не добију бар једно 20-ак ситних фаулова на своју корист по утакмици из супер лиге. А у Европи некада из тих "фаулова" се лако изроде и контре за противника. И док играч Партизана или Звезде у неверици маше ка судији, противник је већ увелико у шеснаестерцу где му треба или добра асистенција или шут да ствари по српског представника буду још горе. Е у супер лиги Србије се такве ситуације готово увек свирају у корист Звезде и Партизана а не противника. 

Уопште не говорим о смешним пеналима који се дешавају и дешваће се и у лигама петице. Мени је главни утисак баш ово, ови неки "ситни" прекршаји који се свирају противницима када се Звезди или Партизану одузме лопта на средини или негде још ближе голу.

 

Увек ми је било пресмешно када се навијачи оба клуба жале на суђење у лиги јер су оба клуба по том питању ИСТА. Разлика је само ко у одређеном тренутку има бољу, што би се рекло, "логистику".   :innocent:

 

Али такође и стоји то да су и Звезда и Партизан УВЕК најјачи играчки у лиги и са те тачке гледишта логично је да се они боре за титулу у вероватно 99% случајева. Но такође и стоји да остале клубове заболе она ствар да стигну Звезду и Партизан који стварно нису нешто толико специјално да не може да се стигну уз неки вишегодишњи квалитетнији рад и труд. Просто немају изражену амбицију за то и прихватили су улогу клубова који чисто попуњавају број у лиги јер нема смисла да лига броји два или евентуално три клуба. 

Dobar upis. Penali se lakse sviraju i kada igraju Barsa, Real, Mancester, Juve, ko prati fudbal van Srbije, a verujem da vecina prati, zna koliko se ovi jaci klubovi sudijski guraju. Jbg uvek je lakse da sviras Barsi penal ako joj treba protiv Levantea, nego obrnuto. Mada bi VAR tehnologijom to trebalo da se ispegla. Ali ove druge stvari koje si naveo su zapravo najveci problem. To sudjenje u polju gde se identicne situacije sude drugacije u zavisnosti od toga kome ide u prilog, tj uvek ide u korist Zvezde i Partizana. To recimo nisam primetio po jacim ligama, naravno da bude gresaka ali u vecini slucajeva je 50-50 sudjenje kada su u pitanju startovi na sredini terena. Ja sam jos pre par godina pizdio dok smo igrali utakmice u ligi sa pola gasa, na 20 bodova prednosti na tabeli, sto se neke gluposti sviraju na sredini terena. Pusti bre neka nas bije neki Javor po nogama, a ne da sviras svaku sitnicu za faul. Sa druge strane nasi igraju odbranu i rukama i nogama, najmanje na loptu, a sudije ne sviraju faul. I to se bas oseti kad dodje evropska utakmica jer smo navikli na takav sudijski tretman, ali toga nema tamo.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Više je fun fact i ne mora ništa da znači u našem slučaju.
Uglavnom, zanimalo me ko su majstori koji su uspeli da zavaljaju Endiajea Zvezdi za četiri miliona evra (na specijalizovanim sajtovima ta suma se kreće od 1,4 do 4, 5 miliona evra).
Prema Transfermarktu, to je agencija World Soccer Star, registrovana u Švajcarskoj. Dalje nalazim da su zastupali i Bena iz Zvezde.
Jedan od partnera (Emmanuel de Kerchove) bio je osuđen dva meseca uslovno i nekom sitnom novčanom kaznom za poresku prevaru i utaju. Posredovao je prodaji kuće u Lionu za njegovog igrača Bastosa nekom narko dileru. Za kuću je preko računa isplaćen manji iznos od realne vrednosti, a agent je deo keša uplatio na Bastosov račun u Švajcarskoj.
Nakon toga, policija je u toj kući zaplenila razno oružje i 36 kila kokaina.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, pentatonika said:

Više je fun fact i ne mora ništa da znači u našem slučaju.
Uglavnom, zanimalo me ko su majstori koji su uspeli da zavaljaju Endiajea Zvezdi za četiri miliona evra (na specijalizovanim sajtovima ta suma se kreće od 1,4 do 4, 5 miliona evra).
Prema Transfermarktu, to je agencija World Soccer Star, registrovana u Švajcarskoj. Dalje nalazim da su zastupali i Bena iz Zvezde.
Jedan od partnera (Emmanuel de Kerchove) bio je osuđen dva meseca uslovno i nekom sitnom novčanom kaznom za poresku prevaru i utaju. Posredovao je prodaji kuće u Lionu za njegovog igrača Bastosa nekom narko dileru. Za kuću je preko računa isplaćen manji iznos od realne vrednosti, a agent je deo keša uplatio na Bastosov račun u Švajcarskoj.
Nakon toga, policija je u toj kući zaplenila razno oružje i 36 kila kokaina.

 

Предивне референце.

Било како било Ендијаје је играо за Горицу прије нешто више од 3 године за 3.000 евра:

Quote

 

Kako ste pronašli Endijaea?

“Imamo dobre skaute i dobre kontakte s agentima. Mi jesmo mali klub koji ne nudi velike pare, ali nudimo šansu za rehabilitaciju i afirmaciju. Nudili smo im da ih vraćamo u život. On je došao iz Belgije jer smo mu obećali priliku za napredak i razvoj. Nismo mogli da mu ponudimo veliki novac. Mnogo fudbalera je prethodnih godina iskakalo kroz tu našu igračku rehabilitaciju”.

Ako nije tajna, za koliko novca je tada Endiaje igrao kod vas?

“Nije mogao da ima više od 3.000 evra mesečno. Pazite, ni danas, kada smo finansijski stabilniji nego tada, ne nudimo igračima velike ugovore. Od 4.000 do 6.000 evra mesečno, pa ako zaslužiš igrama i učinkom možeš da dođeš i do 10.000. Naš budžet je danas manji od onoga što je Zvezda platila za dovođenje Endijaea. Nije nikakva uvreda da kažem da smo mali klub, koji 75 odsto budžeta popunjava od prodaja igrača. A do sada smo imali desetak milionskih transfera među kojima je i Endiaje. I još jedna stvar, Šerif je kod nas došao prvo na probu, sa čistim papirima, pošto su ga Belgijanci pustili bez obeštećenja. I već na prvom treningu Jakirović je rekao da nam treba i da ga zadržimo”.

 

 

https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/covek-koji-je-otkrio-zvezdinog-serifa-prosao-probu-na-prvom-treningu-ima-kvalitet-i-za-dinamo-da-tu-nije-bruno/461701

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Barak se zali sto navijace nije briga za rat.

 

Jevote, kad se angazujes politicki, kritikuju te, kad se ne angazujes kritikuju te.

 

😃😃😃

On 11/14/2023 at 10:14 AM, berti said:

Da se spremimo za scenario u kojem mali Mijatovic odlazi na prvu iole ozbiljniju ponudu, a vraca nam se Pavkov. Mozda i Pankov ako Dragovic uspe da pobegne odavde.

 

Dragovic je na leto fraj.

Link to comment
Share on other sites

Barak se zali sto navijace nije briga za rat.
 
Jevote, kad se angazujes politicki, kritikuju te, kad se ne angazujes kritikuju te.
 
[emoji2][emoji2][emoji2]
 
Dragovic je na leto fraj.
Šta očekuje? Da se sever prijavi u dobrovoljce i da ruku pod ruku ravnaju pojas gaze?

Sent from my A063 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, John Terry said:

Barak se zali sto navijace nije briga za rat.

Nemam pojma kako si zaključio da se žali? 

Rekao je da radi u stranoj državi i da navijače zanima samo rezultat, ništa sporno nije rekao.

Edited by Don Juan
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...