Jump to content

Evrovizija / Eurosong


Drug Crni

Recommended Posts

2 minutes ago, McLeod said:

Brate moj kriticne su ti kolege prilicno, mogu da im cestitam jedino za Spaniju, ali sta je Hrvatska, Francuska i pogotovo Nemacka sunce ti poljubim 😄

Sefica je Nemica, niko ne sme da se kaci, a Francuska jer ima dosta ''starih baba'' od 60+, pa vole te baladere.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, 40Wins said:

Danas je kolegi, velikom ESC enjoyeru bio rodjendan, pa smo mu napravili Evroviziju kao cestitku. Odlsusali smo pesme zemalja u koje imamo clanove tima, nakon cega je bilo glasanje. 

Evo ga pobednik:

 

image.thumb.png.866e2de54e600668108b14b0dbdb3fba.png

 

Bilo me sramota kad su pustali Spaniju pred svima. Vise zbog pevanja, no zbog muskih u tange. 

 

Baš lepa ideja za rođendan, još Italija pobednik :classic_smile:

Link to comment
Share on other sites

Ne znam, meni je prilicno tanka pesma. Bukvalno 30 sekundi i to je to. Nista se ne desava posle. Ona je harizmaticna. I ne bih voleo da Italija pobedi posle onog djubreta od soua pre dve godine, kontam da zbog toga i da imaju ubedljivo najbolju pesmu nece dobiti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zoran Alimpić, kao v. d. posle smrti Bogdanovića. Đilas je postao gradonacelnik negde u avgustu-septembru te godine.

 

Još me hvataju tikovi od beogradskog Evrosonga kad se setim pobednika, Dime Bilana.

 

Ostaviću Meku da kvalitetno popljuje i pesmu i izvođača, ume to mnogo bolje od mene 😁

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

So obzirom na to da imamo sve pesme, evo rane predikcije za oba polufinala. Pokusacu da stavim licne preference na stranu i da probam da vidim ko ce objektivno proci, u ovom trenutku.

 

1st%20semi.jpeg?itok=4eTQWkEQ

 

Prvo na sta treba da se obrati paznja je polovina i kakav je tempo pesme, a onda da li smo videli uzivo pesmu i ako ne, da li postoje potencijalni problemi sa uzivo vokalom ili kako ce izgledati na sceni.

 

Obicno prodje vise zemalja iz druge, nego iz prve polovine, ali sada sam prilicno siguran da ce biti obrnuto. U prvoj polovini nismo uzivo videli samo Poljsku, i pesma je objektivno tanka tako da bi ih precrtao odmah. Nismo videli ni Kipar, pesma je poprilicno problematicna za uzivo vokal iako ne prezahtevna, ova devojcica ne odaje utisak da je dobra pevacica, vec da je samo dobra igracica. Pesma je genericka i reciklirana, samim tim moze da je spase iskljucivo Chanel/Noa Kirel level pevacice u vezi igranja i da smisle neku zanimljivu koreografiju. Mislim da je to tesko ostvarivo, tako da bih otpisao i njih odavde.

 

U drugoj polovini imamo Sloveniju, Australiju, Portugal i Azerbejdzan bez uzivo nastupa, mada smo culi Raiven na Dori i zvucala je odlicno. Imajuci u vidu da smo ovde i mi i Hrvati, ona ce sigurno imati prednost u odnosu na druge pesme koje su na ivici. Portugalska pesma je bas snooze fest, nema mnogo balada, ali mislim da se ljudima smucilo da slusaju svake druge godine istu pesmu od njih. Australija je bas preslaba, mislim da ovaj put ne prolaze, pogotovo imajuci u vidu da su cesto prolazili iskljucivo zbog zirija. Island takodje ima outdated pesmu, tako da bih i njih stavio out.

 

Znaci, sigurni u finalu su mi:

 

Ukrajina

Srbija

Hrvatska

Litvanija

Finska

 

Trenutno mi prolaze:

 

Irska

Slovenija

Luksemburg

Moldavija

Azerbejdzan

 

Trenutno ispadaju:

 

Kipar

Poljska

Island

Portugal

Australija

 

Mislim da se Luksemburg i Kipar kolju za to 10. mesto, ali stavio sam Luksemburg kao kvalifikanta jer nisu bili tu 30+ godina, pa bi sama ta cinjenica trebalo da im donese neke bodove, inace pesma je totalno outdated i krs. Sledeca koja mi ima sanse je Poljska, ali iskljucivo ako razbije staging i uzivo otpeva vrhunski, a nisam siguran u to. Poljska generalno i sa dobrim nastupima i pesmama, recimo Ochman, ne prodje kako bi prosla neka druga zemlja, jednostavno njihov rekord radi protiv njih. Azerbejdzan sam stavio da prolazi iskljucivo jer prvi put pevaju na Azeriju pa bi to moglo da prodje dobro kod publike, inace mislim da je pesma krs. Najmanje sanse odavde bi dao Australiji, pa Portugalu i Islandu.

 

2nd%20semi.jpeg?itok=WU3wu-jE

 

Sto se tice drugog polufinala, deluje dosta lakse. Austriju, Svajcarsku, Grcku, Jermeniju, Izrael, Gruziju, Holandiju i Belgiju nismo culi uzivo jos uvek, sto je verovatno rekord. Od pesama koje mogu da fejluju uzivo na prvom mestu bih istakao Austriju, jer se to vec desavalo sa slicnom pesmom, Svajcarsku, jer je ultrateska za pevanje, a i za staging, Grcku, jer ne mogu da zamislim kako ce ono izgledati i zvucati, Holandiju ne mogu da zamislim na sceni takodje. Belgijska pesma je kvazizahtevna vokalno, ne vidim preveliki problem, Jermene znam da su interesantni uzivo i Izrael nece imati problem da izvede ovo, a nije ni bitno jer njihov plasman ne odredjuje kvalitet pesme i izvedbe svakako.

 

Od pesama koje smo culi uzivo Albanija, Ceska i Letonija se izdvajaju kao najslabije. Dao bih im vrlo male sanse da prodju.

 

Uz njih bih trenutno otpisao Maltu, Austriju i Estoniju. Ocekujem da Austrija flopne, a imajuci u vidu clash sa Maltom, cenim da ce ponistiti jedni druge. Estonija je poslala sprdnja bend na estonskom, mislim da ovo ljudi nece shvatiti i na  sceni izgleda bezveze, jednostavno ako saljes ovako nesto moras da budes zanimljiviji, a oni nisu.

 

Sigurno prolaze:

 

Svajcarska

Izrael

Holandija

Norveska

 

Verovatno prolaze:

 

Grcka

Danska

Jermenija

Gruzija

San Marino

Belgija

 

Ispadaju:

 

Malta

Austrija

Albanija

Estonija

Ceska

Letonija

 

Od ovih koji trenutno ispadaju najvece sanse bih dao Malti i Austriji i onda bi verovatno mogli zameniti Gruziju posto je tu clash, a Letoniji bih dao najmanje sanse, oni nisu videli finale vec 7 puta uzastopno cini mi se i ovo ponovo nije dovoljno dobra pesma.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 3/14/2024 at 10:39 AM, Jurgen said:

 

Angelina je sigurno winning material, sad videcemo kako ce izgledati na ESC, ali deluje mi da ce da pokida. 

Meni muzika jako liči na nešto što bi Stromae radio

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Don Juan said:

Skušao sam danas Baby Lasagu i setih se odakle mi je poznat uvod. Možda samo asocira, a možda su obojica "pozajmili".

 

 

https://youtu.be/sQMY0ogRJOs?si=T6OdELs2EVrfWYR8

 

 

Dosta podseća, mada ja i dalje mislim da je to neki narodnjak ubrzan i prebačen u rok vode.

 

@all

 

 

Što se tiče italijanske pesme meni sa muzika u toj pesmi sviđa pa sam malo proguglao o tome. Naime radi se o teškom uticaju cumbia ritma. To su ritmovi koji vuku korene iz latinske Amerike a nastali su mešanjem crnih robova, evropske i lokalne muzike. Ovo je nešto što smo trebali od Španaca ili Portugalaca da dobijemo.

 

Od ovih "čudnijih" mi se sviđaju Jermeni. Vrlo slušljiva pesma i ta devojka je prepuna harizme, bar u videu, ako tu energiju prenese na binu proći će dosta dobro, jedino nisam siguran koliko će se to žiriju svideti. On mora malo da živne jer nije ni na 10% njene energije. Biće ko Albanija prošle godine gde su članovi porodice "pojeli" pola energije pevačice.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Rekao bih da Italija opet ovo uzima, biće u vrhu po bodovima i od žirija i od publike, Hrvatska i Holandija neće dobro kod žirija proći, Ukrajina će vjerovatno imati dosta bodova i od žirija i od publike ali manje od Italije. Ostali vjerovatno nemaju šta tražiti u borbi za pobjedu.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ako bi se takav scenario desio, to bi bilo najvece iznenadjenje od pobede Salvadora Sobrala. Italija ima mozda malo vece sanse za pobedu od nas.

Edited by McLeod
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Hrvatska i ako ne uspe da napravi bolji staging ce verovatno pobediti, a rivali su joj Norveska i Ukrajina i eventualno neka od pesama koje nismo videli uzivo recimo Svajcarska ali je za svaku od tih pesama veliki znak pitanja. Italija je tradicionalno najprecenjenija zemlja po kladionicama, a razlog je prost - San Remo je kvalitetan festival i uvek ce pobednik imati manje ili vise dobru pesmu. Ali je SanRemo potpuno drugaciji od Evrovizije, a Italija retko kada menja ista u nastupu sto rezultira krs stagingom i 7-8 pozicija nize od predikcije. Realna pozicija Italije je 10.

Link to comment
Share on other sites

Italija je prošle godine završila 4. a ova pjesma je i kvalitetnija i konkurencija je slabija, vjerujem da će u top 3 biti i da se kladim novac bih uložio na Italiju.

 

Vidjećemo u maju gdje će završiti, poprilično sam siguran da će mnogo bliže biti pobjedi nego 10. mjestu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne bih rekao da je konkurencija slabija, meni je ovo jedna od najjacih Evrovizija u istoriji, top 5 svakako. Prosle godine si imao bukvalno dve pesme sto objasnjava 4. mesto Italije. Plus vidi se da su glasali po formuli da bi priblizili Izrael i Italiju Finskoj, i jedna i druga pesma imaju nelogicno mnogo poena zirija. Ali to je proslogodisnja prica. Ove godine ne vidim Italiju kao snaznog ziri takmicara iz prostog razloga sto ovo odstupa od formule. Mislim da ce imati vise glasova publike.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Joost je imao par nastupa live, mislim da je ovo od više njih napravljeno. Ako mu dozvole da krene iz publike kao ovde napraviće dar mar u dvorani. Inače on je prijatelj sa Karijom i pretpostavljam da će se i on uključiti u promociju ove pesme.

 

 

Edited by Klotzen
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, McLeod said:

Hrvatska i ako ne uspe da napravi bolji staging ce verovatno pobediti, a rivali su joj Norveska i Ukrajina i eventualno neka od pesama koje nismo videli uzivo recimo Svajcarska ali je za svaku od tih pesama veliki znak pitanja. Italija je tradicionalno najprecenjenija zemlja po kladionicama, a razlog je prost - San Remo je kvalitetan festival i uvek ce pobednik imati manje ili vise dobru pesmu. Ali je SanRemo potpuno drugaciji od Evrovizije, a Italija retko kada menja ista u nastupu sto rezultira krs stagingom i 7-8 pozicija nize od predikcije. Realna pozicija Italije je 10.

 

Nonsens, evo plasmana Italije od 2015. godine na ovamo:

 

2023 #4

2022 #6

2021 #1

2019 #2

2018 #5

2017 #6

2016 #16

2015 #3

Edited by DameTime
Link to comment
Share on other sites

Preterao sam sa 7-8 ali sam prilicno siguran da sam ovu konkretno dobro procenio. Apsolutno svaki put Italija sedi ovde po sansama, sto ne znaci da tu i zavrsava. Takodje, nema teoretske sanse da iko zeli da se vrati u Italiju posle najgore Evrovizije u poslednjih 10+ godina. Ako vide da ima sanse, ziri ce je tankovati.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Klotzen said:

 

 

Joost je imao par nastupa live, mislim da je ovo od više njih napravljeno. Ako mu dozvole da krene iz publike kao ovde napraviće dar mar u dvorani. Inače on je prijatelj sa Karijom i pretpostavljam da će se i on uključiti u promociju ove pesme.

 

 

Al je iritantan jebem ti. On sa ovim ne da nece da pobedi nego polufinale nece da prodje. Imace, nece moci da pocne na mostu, dozvoljavali su recimo Svedskoj da pocne donekle van scene sto se secam (Robin I can't go on) i mislim da je to to. Ni Karija nece da mu pomogne jer je jedan od razloga njegovog uspeha njegova neposrednost i sarm, ovaj lik je potpuno fake i obnoxious.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...