Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije

Mile1

Recommended Posts

4 hours ago, Marvin said:

Video sam Smajlija danas u gradu. 

I to je valjda neki znak 

U četvrtak ujutru je Alen Smailagić privremeno napustio bazu “orlova”. Igrač Partizana ima stomačni virus, pa je odlučeno da dobije nekoliko dana pauze i potom se ponovo priključi reprezentaciji. Očekuje se da se za dva-tri dana stavi na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću.

• WOW 1

4 hours ago, Redstar0356 said:

Ali kraljevski je sto on kao svake godine dodje i hoce i onda ipak ,,ne moze".

jasno ti je da je u pitanju povreda a ne "povreda". pise da ne sme da radi sa loptom do kraja avgusta, prvenstvo pocinje valjda 20og.

• Like 1

6 hours ago, Darko said:

Nisam fizioterapeut, ali kako može da tiže tegove a ne može da trenira sa loptom?! Evo šta se piše za tretman slomljenje šake:

Znači, dizanje tegova i kontakt sport se treba izbegavati dok se prelom solidno ne zaleči, i uglavnom može da se počne 8 do 12 nedelja posle preloma. Što po meni znači - ako dižeš tegove, možeš i da igraš! @Bojdo, imaš li neke informacije o ovome? Prošlo je 12 nedelja od njegovog preloma u ranom Maju, ne vidim šta bi bio problem da igra - sem ako neće da rizikuje pošto nije jak koliko želi. Što po meni dovodi u pitanje želju ...  

prvo, nije u pitanju saka, vec "right humerus fracture", sto guglanjem slika donosi

90672_1

drugo, kao totalni laik sam siguran da postoji neko logicno objasnjenje u dizanju tegova vs igranja lopte, nesto sto ima sigurno veze i sa dijapazonom kretnji ruke i intenzitetom tih kretnji ali mrzi me da guglam, koliko mi zvuci logicno.

edit

vidim da pominjes i "proslo je 12 nedelja od ranog maja" a vest je izasla prvog juna, tako da ni to nije tacno:

June 1, 2023

Pokusevski suffered a small right humerus fracture Friday and will be re-evaluated in 4-to-6 weeks, Clemente Almanza of USA Today reports.

Edited by uini
  • Like 2

22 minutes ago, Mairosu said:

što se pokua tiče, NBA klub ovde zapravo sme da ga cockblockuje, jer se ovo verovatno vodi kao "reasonable medical concern" (videti pod Bobi 2015, slična situacija bila). verovatno je igralo ulogu.

s'tim sto se u ovom slucaju ni klubu ne isplati da ne igra, posto je propustio vise od pola sezone a tradicionalno mu treba cca trecina da udje u ritam.

mislim da je sustina u tome da nije potpuno sredjena povreda, ne znam zasto bi pravili neku teoriju zavere od toga. ljudske individue nisu konfekcijski proizvodi, pa da su identicni jedni drugom.

zasto bi mu klub branio, kada je valjda u njegovom interesu da se ne sjebe aktivnoscu koja nije garantovana?

Edited by uini
  • Like 4

16 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Više mislim da mu je ovo do or die sezona u NBA. I to mi je razumljivo.

taman da ne odigra nista, naci ce se klub koji ce da proba s'njim. uostalom, bila mu je do or die i pre nego sto se povredio na individualnom treningu, pa je svejedno izjavio da dolazi.

eto i jovic je mozda sezonu udaljen od poku situacije, plus je redak heat asset u trejdu za lillarda, pa majami ohrabruje jovica da igra.

ni on nije igrao vise od pola sezone zbog povrede, razlika je sto je sada zdrav.

• Like 1

Poku ukoliko je dovoljno kvalitetan igrač, igraće u NBA, simple as that. Verovatno bi bio prvi igrač ikad koji ima kvalitet za NBA, ali ne uspe u istom jer je proveo leto sa reprezentacijom i odigrao kvalitetno takmičenje. Takva "logika" vređa razum. Nije više nikakav uspeh otići u NBA, potpisati ugovor, biti u rosteru. Ako vrediš, biće i te kako prilike. I ako je ne bude na kraju, biće miliona u Evropi.

Edited by medobrundo
  • Like 11

Ja te momke sto odu u NBA bez da su igrali u nasoj zemlji uopste ne osecam kao nase igrace i reprezentativce. Verovatno ce se promeniti osecaj kada konacno zaigraju za nacionalni tim, ali do tada su za mene samo prazna imena na spisku potencijalnih reprezentativaca, nevezano za njihov kvalitet. Sve vreme se vise interesujem za Jovica i Jaramaza da li ce igrati nego za tog decka Pokusevskog. 

3 hours ago, uini said:

prvo, nije u pitanju saka, vec "right humerus fracture", sto guglanjem slika donosi

90672_1

drugo, kao totalni laik sam siguran da postoji neko logicno objasnjenje u dizanju tegova vs igranja lopte, nesto sto ima sigurno veze i sa dijapazonom kretnji ruke i intenzitetom tih kretnji ali mrzi me da guglam, koliko mi zvuci logicno.

edit

vidim da pominjes i "proslo je 12 nedelja od ranog maja" a vest je izasla prvog juna, tako da ni to nije tacno:

June 1, 2023

Pokusevski suffered a small right humerus fracture Friday and will be re-evaluated in 4-to-6 weeks, Clemente Almanza of USA Today reports.

Ok, priznajem grešku. Negde sam pročitao početkom maja ali to je bila greška, povredio se 31-og Maja. Ne samo da sam datum pogrešio, nego i povredu. To već menja stvari.

• Like 1

taman da ne odigra nista, naci ce se klub koji ce da proba s'njim. uostalom, bila mu je do or die i pre nego sto se povredio na individualnom treningu, pa je svejedno izjavio da dolazi.

eto i jovic je mozda sezonu udaljen od poku situacije, plus je redak heat asset u trejdu za lillarda, pa majami ohrabruje jovica da igra.

ni on nije igrao vise od pola sezone zbog povrede, razlika je sto je sada zdrav.
Ja bi kad smo kod Jovića(Miami), njemu dao dosta veću ulogu nego što će realno imati. Neka 2-3 napadačka opcija iza Bogdana i Gudurica i da se vidi od čega je momak, da igra malo sa loptom, ima svoje suteve i bude neka prednost u small ball petorkama. Ako bude toliko loše koliko se kuka po društvenim mrežama, nema downsidea da se nekom takvom mladom igraču pruži prilika i da u narednom periodu potencijalno dobijes igrača koji ce biti buducnost reprezentacije.

Sa druge strane nijesam optimista da će se to desiti, vec vidim kako loptu privatizuju Jaramaz, Avramović, Nedović i slicni a ti momak idi u ćošak pa dako lopta dodje do tebe.
  • Like 9

14 minutes ago, MrTwister said:

Ja bi kad smo kod Jovića(Miami), njemu dao dosta veću ulogu nego što će realno imati. Neka 2-3 napadačka opcija iza Bogdana i Gudurica i da se vidi od čega je momak, da igra malo sa loptom, ima svoje suteve i bude neka prednost u small ball petorkama. 

slažem se naravno, dečko ima upside da bude bitan faktor u repki ubuduće.

s'tim što se uvek poštuje nekakva hijerarhija, makar okvirno a to, u slučaju jovića, nije obavezno loše, pošto i jeste igrač koji u ovom trenutku ne treba da pokušava sve živo da radi, već da se fokusira na par stavki koje su mu forte.

ja mislim da će se on prirodno svojim kvalitetima izboriti za svoju porciju šuteva. ne verujem da će avramović i jaramaz nešto da privatizuju uz odobrenje pešića, dok će nedović svakako imati veću ulogu a zašto i ne bi, njegovi kvaliteti su nam neophodni u ovom trenutku.

• Like 4

2 hours ago, uini said:

s'tim sto se u ovom slucaju ni klubu ne isplati da ne igra, posto je propustio vise od pola sezone a tradicionalno mu treba cca trecina da udje u ritam.

mislim da je sustina u tome da nije potpuno sredjena povreda, ne znam zasto bi pravili neku teoriju zavere od toga. ljudske individue nisu konfekcijski proizvodi, pa da su identicni jedni drugom.

zasto bi mu klub branio, kada je valjda u njegovom interesu da se ne sjebe aktivnoscu koja nije garantovana?

Zato sto mu je branio i prethodne 2 godine.

1 hour ago, uini said:

@medobrundo, nisam uspeo da shvatim, jel' smatras da je povreda izmisljotina kao razlog, tj da moze da igra ali iz ovih / onih razloga nece ili kako?

Ne, nisam se ni obazirao na povredu, niti komentarisao istu, već na te sudbonosne preporuke timova i do or die sezone koje su pred pojedinim igračima svako leto. Neće Pokuovu NBA karijeru sprečiti reprezentativna, može samo da je pogura.

• Like 1

Deluje da će izbor biti između ovih 14 od kojih su Jaramaz i Jović pod znakom pitanja, barem su bili ne znam koje su zadnje informacije.

1 Jović, Jaramaz

1-2 Avramović
2 Bogdanović, Nedović
2-3 Gudurić, Marinković, Dobrić

3-4 Davidovac, Jović

4-5 Petrušev, Smajlagić 

5 Milutinov, Ristić

Ovde opet Dobrić deluje kao da neće biti u 12, lično mislim da je Ristić po kvalitetu ispod svih ostalih ali Kari ga je vodio i prošli put sa sve Jokarom i Milutinovim tako da mi je to sto posto. Ja lično bih igrao sa Milutinovim i Smajlijem na 5, ako se uđe u problem sa greškama onda može da uskoči Petrušev pa da se snizi na 3 i 4. Nedović je naravno uvek rizik mada je ok bio ove sezone sa povredama.

Radanov, Simanić, Beslać, Trifunović i Topić su dosta ispod ovih 14.

Baš je šteta za Jokića jbg, to je onda stvarno dva nivoa iznad, sa Micićem, Kalinićem i Lučićem bi to bila malo bolja reprezentacija a sa Jokićem nebo i zemlja.

• Like 3

10 minutes ago, filip83 said:

1 Jović, Jaramaz

1-2 Avramović
2 Bogdanović, Nedović
2-3 Gudurić, Marinković, Dobrić

3-4 Davidovac, Jović

4-5 Petrušev, Smajlagić 

5 Milutinov, Ristić

razumno naravno ali meni je glavni problem to što mislim da jović ovih dana (a kamo avramović i jaramaz), nema potreban kvalitet za startnog pleja, pa sam uvrteo sebi u glavicu da je gudura startni plej i da će biti dosta igrača na nižim pozicijama (PG-SG-SF) koji će u zavisnosti od postave, "šetati" na nekoliko pozicija.

s'tim u vezi, ovo nije predviđanje, već moj idealni prikaz, gde je prvi igrač po poziciji uvek starter, dok su iza njega nabrojani svi koji mogu da budu i na toj poziciji, makar na 5mins:

PG gudurić - jović (ili jaramaz) - avramović

SG nedović - bogdanović - marinković - gudurić - avramović

SF bogdanović - marinković - gudurić

PF jović - petrušev - davidovac

C milutinov - smailagić - patrušev - ristić

daklem, ne uzimam u obzir dobrića, pošto mislim da imamo dovoljno igrača i bez njega koji mogu na SF, samo su kompletniji od ognjena.

može i konzervativnija opcija u kojoj bogdan i nedović igraju isključivo na dva a gudurić i marinković na tri ali to mi je nekako neracionalno trošenje resursa, pri čemu mi je još veći problem onaj koji sam pomenuo oko startnog pleja.

long story short, minus nove povrede, izgleda mi da će se igač koji otpada, birati između jaramaza/jovića - davidovca - ristića.

• Like 6

Od 14 pobrojanih, Rile i Kobra out, ako ne bude nekih daljih povreda, apsolutno im ne vidim svrhu, osim da nekome zauzimaju mesto. 

Dobro je što ima dosta igrača koji mogu da pokrivaju više pozicija, i spolja i unutra. 

Čak mogu da zamislim da idu i Jović (st) i Jaramaz, ovaj drugi samo za difens specijale. 

Ako se  Jaramaz ne oporavi dovoljno, Topić, što da ne. Ionako 11-12 igrač neće videti parketa mnogo.

Baš nas zajebao Poku sa povredom 😞

• Like 4

Imao je Bogi onaj jedan plej of koji je apsolutno sabio a igrao silom prilika na kecu.

Mada mi je to što kaže Uini neracionalno trošenje resursa.

Svakako je plus ta versatilnost, od 12 igrača bar 10 može na 2 i više pozicija.

• Like 1

Ovo za Pokuševskog može da bude samo laž, ako može da drži 100 kila tegova ni kontakt ne može da mu smeta. Ono što je po srijedi je vjerovatno da OKC hoće da on tokom ljeta odradi intenzivno 2 mjeseca u teretani, on je mislio da to uradi u periodu od kraja NBA sezone do sada, pošto zbog povrede nije mogao da ima kompletan trening pretpostavljam da mu traže da to nadoknadi sada, umjesto da se priključi reprezentaciji i da radi sa loptom treninge relativno niskog intenziteta.

Ne bih mu ništa zamjerio da je odmah nakon preloma objavio da to mijenja planove, ali ovo zavlačenje je baš ružno i nepošteno.