Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

4 hours ago, pepe sancez said:

Cisti se prostor za Radulju na 4 😂

Nek se cisti i za Filipa Covica na poziciji 5, samo da ne vidim vise Bircu u reprezentativnom dresu. 

Ja nekog sa mlohavijim i tuznijim govorom tela u zivotu nisam video. Obeshrabruje i sam pogled na njega.

Coveku dres od lateksa da obuku, uspeo bi Birca nekako da mu stoji mlitavo.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, mmajstor said:

Kog miljenika, Birca je ranije upadao na spisak samo zbog velikog broja otkaza, a ne zato sto je bio neki kljucan igrac koji se gura na tu poziciju...Sada se to verovatno nece desiti. 

nije ni sale blesav

ne mogu da ti otkazu ako ih ni ne pozoves...ili ti njima uvalis otkaz prvi

nema birca sta da se brine

tenor.gif?itemid=11223667

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Zaglavio sinoć gledajući utakmicu sa Ozijima u 1/2f OI. Bilo mi je posebno zanimljivo gledati iz ovog ugla, kada znam šta se dešavalo sa igračima tokom tri godine nakon te utakmice i sa aspekta priprema za Kinu. Ako taj meč postavimo kao neki ideal kome se teži, pitam se koliko je moguće tako nešto ponoviti, iako naravno ne igramo protiv jedne iste ekipe, a znamo da su prošle duge tri godine otkako je reprezentacija bila (skoro) kompletna, da se sastav našeg tima promenio a karijere otšle u različitim smerovima.

 

Prvi utisak sa ove distance mi je i dalje strašna odbrana, ali sam se iznenadio kada sam shvatio da smo ipak delom štucali u postavljenim napadima. Promašeni ziceri, nerealizovane kontre, kamenjarenje iz otvorenih pozicija. Zato se pred SP prvo upitam da li možemo ponovo da zaključamo našu polovinu terena iz čega bi sledili lakši poeni iz tranzicije i neki opušteniji postavljeni napad, kad znaš da nije pod moranje da se da koš da se ne bi protivnik odlepio.

 

Odbrana je bila stvarno poezija. 2/15 šut AUS u 1/4, od toga bar 8-9 šutnutih trojki, većinom iz prisilnih pozicija. Najstrašnije oterani od obruča. Dva koša koja su dali je trojka nakon pasa uz čeonu liniju i jedan nesporazum kod preuzimanja. U jednom trenutku pri kraju 2/4 mi se činilo da smo svakog udvajali a da niko nije ostao sam - kao da smo imali sedam igrača na parketu. Zapanj broj dva je da su Raduljica i Mačvan razvalili njihove visoke. Ali, baš razvalili. Fantastična odbrana skoka - svega jedan ofanzivni skok Ozija pred kraj 2/4 na milion promašaja. Dalje, ono o čemu smo pričali - tri sekvence od po 2-3 minuta sa Jokićem i Raduljom a da odbrana i skok uopšte ne trpe, više smo blokirali u napadu u tim periodima. Sa sadašnjim Jokićem mislim da bilo još surovije. Ukoliko Raduljica može da pruži nešto približno tom prvenstvu, što će se videti na pripremama, ne sumnjam da bismo išli sa četiri centra i da bi svaki od njih imao svoju ulogu.

 

S obzirom na to da nemamo Kalinu gledao sam kako je izgledalo u periodima dok je bio na klupi i nije se primetio pad, ni sa Simonom, ni sa Bogdanom na tri (čak i u varijanti Pefi-Teo-Bogdan-Radulja-Jokić). Ipak, to su bile kraće sekvence, on je dominantno pokrivao tu poziciju i to uobičajeno vrhunski, pa je i u napadu pospremio šta je do njega. Iznenađujuće, najviše smo se patili u odbrani sa četiri mala, verovatno zato što su Kalinu izvlačili na preuzimanje pa je dole ostajalo prazno. Ostaje znak pitanja dok sve ne počne da li ono što imamo na tim pozicijama može da zameni njegov učinak. Ukoliko Beli bude na nivou onog Belog koga svi priželjkujemo, biće to veliki plus za našu koncepciju, ako je poredim sa tom iz 2016. a znamo da nema Mačvana.

 

Mislim da će ključno pitanje biti pozicija pleja (topla voda). Ukoliko Teo izgrebe još nešto sa dna lonca magije, a Jović i Vasa budu bar približno na nivou Jovića i Pefija u odbrani (a Vasa bi trebalo da bude bolji u napadu), možemo da budemo opušteni. U suprotnom, biće čupavo. Pefi je bio kao lepak tada, strašnu ulogu je odigrao. Gledam Tea kako je agresivno ušao u utakmicu - takav Teo radi šta hoće na terenu, ko god da je prekoputa. Ovaj sada.... videćemo.

 

Na kraju, Jokić. Jbt, onaj Jokić je bukvalno početna radna verzija ovog od pre par meseci. Ukoliko prenese veći deo igara iz Denvera, biće brutalnog maltretiranja protivnika (puj, puj).

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Pa ocigledno nije problem sto ne igra na istoj poziciji kao Kalina. Evo stidljivo se pominje ideja o cetiri centra.

 

Modus operandi vladajuce stranke, botovi selektora puste buvu po portalima i kafanama o toj ideji, pa onda se to prirodno pokupi i prenosi dalje i onda svi pricaju o tome.

 

Iako je potpuni debilizam.

 

Ali ovo je Srbija, tako da i najapsurdnije stvari nisu debilizam.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nakon odgledane emisije Braduljice sa Sarencem, ja reprezentaciju ne mogu da zamislim bez Kostuni.... ovaj Raduljice, to bi stvarno bilo svetogrdje. Najjace sto ga masa ljudi naziva bivsim kosarkasem zbog toga sto igra u Kini, a vamo je 90 posto zvezdasa molilo boga da potpise Dilejni iz te iste Kine. 

 

Spisak sa 4 centra se ne najavljuje stidljivo, vec potpuno otvoreno na konferenciji za stampu reprezentacije, kao jedna od opcija koja se desila i 2014 i donela medalju. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, dekkard said:
56 minutes ago, McLeod said:
Birca bar ceo zivot igra tu cetvorku.
 
I igra takmicarsku kosarku. Niko ne bi trebalo da ima problem ako on bude u 12 na kraju.

A ponajmanje protivničke reprezentacije.

 

Slazem se, ako pustimo mocnog Bradulju na njih svi skidaju gace u svlacionici.

Link to comment
Share on other sites

Ta utakmica sa Ozijima je ,po mom mišljenju, ubedljivo najbolje odigrana utakmica repke u novijoj istoriji. Možda još od Indianapolisa i tekme sa Amerima. 

Brutalan difens,skok,tranzicija.. I vrhunski pripremljena tekma. Ma,sve.

 

Sećam se naših ludilo tekmi u eliminacijama 2014, ali ni tad nismo tako išamarali protivnika, da nije znao gde se nalazi.

 

Sad , samo da nam se ponovi takvo izdanje, na primer, u finalu sa Amerima ,pa šta bude 🙂

 

Biće zanimljivo videti kako Sale planira da upotrebi Jokića. Da dobije od njega partije iz Denvera. Da li će bitno menjati koncepciju igre repke? 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, dekkard said:
10 minutes ago, McLeod said:
 
Slazem se, ako pustimo mocnog Bradulju na njih svi skidaju gace u svlacionici.

Teška je to dilema ko će im nauditi više od njih dvojice. Pata karte.

Dobro je da ne skidaju gace Kalina i Simana - odma` istrci  na cvrkutalo. :lol_2:

Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked and locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...