Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

13 minutes ago, Ne sam Safete said:

Šala uini, doduše istu sam praktikovao 2002. 😋

 

______________

 

D'udje u zapisnik da je semis uvjek uspjeh sve preko je bonus. 

Sa ovakvim timom 4. mesto sasvim sigurno ne bi bio uspeh.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, uini said:

 

mislim da za ovaj sastav amera to ne važi. tu jedino kuzma i neki sličan klovn mogu da tripuju kako su dream team. glavni igrači su im down-to-earth guys, timski orijentisani, baš kako pop i kerr vole. neće oni potceniti bilo koju solidnu ekipu ni u grupama a kamo u eliminaciji.

 

Tacno. Ovo mnogi zaboravljaju. Pop, kao i ranije Kriz su vrhunski treneri, skroz na zemlji i jako ozbiljno dozivljavaju svakog protivnika i svaki mec... posebno kako se bude blizio kraj. 

 

I igracki, vise bih voleo da imaju gomilu egocentricnih divljaka poput Vesa nego ovako skockan tim gde ce se znati ko sta radi. 

Edited by vepar
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, vepar said:

 

 

I igracki, vise bih voleo da imaju gomilu egocentricnih divljaka poput Vesa nego ovako skockan tim gde ce se znati ko sta radi. 

 

pa sad, od ovih što su bili u opticaju, draže mi je što nema lillarda, hardena, davisa itd

ipak su to ya klasu-dve bolji igrači. ali da, kao što kažeš, ova ekipa neće šalabajzerski pristupiti tekmi protiv bilo koje od top 6-7-8 ekipa

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Tamburinjo said:

Guduricu ne zameram sto je isao na kucanje vec sto je posle brutalne rampe koja je bila cista da cistija ne moze biti placipickao kod sudija i jurio ih po terenu. 

Sta kukas igraj dalje. Streljate me al bas me to iznerviralo. Fazon kad lika zalepis na basketu a on trazi faul zato sto je sisa. 

 

Brutalno smo odigrali. Voljni momenat gospodina Simonovica u svakoj utakmici je za javnu pohvalu. 

 

Denda naucio kako se preziva Janis i brat mu, pa je napinjao do krajnjih granica svoje novosteceno znanje. 

To sam i ja sinoc pomislio, da Simon odnosom prema igri i dresu zasluzuje svaki minut ikada odigran u ovom timu, na stranu sve njegove tehnicke nesavrsenosti, jako zahvalan igrac

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Odlična utakmica sinoć, baš sam uživao. Bilo je svega da se vidi. Bogdan još jednom dominantan, znao sam da će da ih sahrani kad je Thanasis počeo da mu se krevelji. Bjelica preuzeo u finišu kako dolikuje, svuda ga je bilo i u pravom momentu je odlučio da u tandemu sa klupskim saigračem prelomi, baš kvalitetna allround partija. Zadovoljan sam partijom Gudurića. Valjda je onim retkima koji su sumnjali u Milutinova sad jasno da u njemu imamo izvrsnu pnr opciju i dominantnog skakača. Vasa je mogao da nas ukanali, treba što pre da se resetuje ali brinu ona promašena bacanja sa psihološkog aspekta. Bobija i Radulju su grčki centri vratili na fabrička podešavanja, bukvalno im je svaki potez bio očajan. Simon solidan, Birča standardan za svoje skromne mogućnosti. Nekako se ni Jović ni Vasa ne nameću kao konstantno rešenje, izgleda da će Sale da ih rotira 50-50. 

 

Što se Grčke tiče, poslednje što treba nakon ovakve utakmice je potcenjivati ih. Tačno, Thanasis ovako neće šutirati u životu, ali njima su nedostajala praktično 3 od 5, 6 najboljih igrača i to baš na pozicijama sa kojih bi mogli da nam naprave štetu i defanzivno da rotiraju Papa tandem na Bogdanu. Mada, ne bi im pomoglo ni to. 🙂 Biće u ozbiljnom problemu ako usled povrede Slukasa (pa i Atinaua sinoć) onaj ćelavi Karn nešto bude morao da im igra ozbiljnije minute. 

 

Suđenje sinoć i više nego domaćinsko, mora se priznati.

 

Dobro smo branili Janisa koji je više doprineo defanzivno nego ofanzivno.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Gudura said:

To sam i ja sinoc pomislio

 

 

Bolje ikad nego ikad :s_d:

Šalu na stranu, Simon pošteno odradjuje svoje minute u reprezentaciji od prvog dana kad je poziv dobio... samo što postoji animozitet prema njemu od strane navijača jer je  jebi ga Simon, a nije  Glen Rice ili Skoti Pipen...  najmučnija scena u univerzumu mi je ona kad mandrili teraju Simona da maše onim pašteta peharom, samo zbog toga, zaslužio je Simon da se sam svojevoljno  popenje sa peharom na tribine i proslavi to kako dolikuje.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Chaos Is Me said:

. Valjda je onim retkima koji su sumnjali u Milutinova sad jasno da u njemu imamo izvrsnu pnr opciju i dominantnog skakača.

 

^ovo.

 

treba napomenuti i da je bjelica imao valjda 14 skokova, ako nisam preterao. dosta toga je posledica dobrog postavljanja (što je super) ali i ipak svesti obe ekipe da je na kraju krajeva ovo pripremni meč. ipak, vidi se ogromna razlika u odnosu na neke prethodne turnire gde smo se povremeno mučili sa skokom. naravno, kada tu bude i jokić, trebalo bi da bude samo bolje u tom segmentu.

 

nadam se da će u narednim pripremnim mečevima i onim prvim u grupi, vasa, gudura, simon i lučić naravno, opustiti ruku na šutu za tri. imamo bogdana i bjelicu (i jokića) ali će naša igra dobiti novu dimenziju ako spot-up trice krenu da upadaju (a opet, sa jokićem na ovaj jučerašnji sastav bi trebalo da imamo puno više takvih situacija).

 

ako tako nešto bude, world cup fucked.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bjelica je dragocen igrač. Čak i kad plejevi zabaguju, ja sam siguran kad je lopta u njegovim rukama. Vidi se da su Bogdan i on međusobno usklađeni, prodali su par puta baš dobre 2 na 2 fore rivalima.

 

Ali Milutinov, koliko je fizički napredovao taj momak. Od onog mekanog centra sa kojim protivnički plej (doduše fizička životinja) briše patos, do ovog lika koji na čistu snagu nogu raznosi naokolo, baš se dobro gradi i kad ima protivnika na leđima to je uvek školsko uguzivanje do samog kraja. 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Cini se kao da je Gudura promenio stav od povrede Gagija. Shvatio je da mora da preuzme na sebe malo vise, da igra odlucnije i deluje drugacije na terenu, bar meni. I dalje nema tu nekog konstantnog doprinosa, ali vise napada driblingom, daje dobre povratne lopte, igra odbranu. Sutevi ne upadaju, ali su tu, dosta mu izlazi iz obruca. Napadacki mislim da najvise kreira kad dobije loptu u polukruznoj kretnji i onda sece unutra, dosta brzo to sve izvodi. U svakom slucaju + za stav.

 

Jovic je pomalo problem. Mnogo carini loptu a to u ovoj ekipi ne moze da se radi. Sa druge strane on je triput bolji igrac sa loptom nego bez nje, kao i suter, uvek je sutirao bolje iz driblinga nego iz mesta. 

 

Zastrasujuce je sa kakvom lakocom Bogdan unistava protivnike. Sve to deluje tako lagano i efortless. 

 

Bjelicu mrzi da zivi dok ne dodje zavrsnica, a onda...pa videli smo svi sta se desava. On i Milutinov su zakljucali reket u drugom poluvremenu. Mogu i da preuzimaju, bas su mocan tandem. Nikolica poprima zelenu boju u reprezentaciji.

  • Like 17
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...