realno *w Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Jesam li propustio ili nije bilo nekih informacija o poenima protiv Poljske?
Problem sa licnim greskama Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Just now, Wook said: Kažu samo da je Vukčević bio među najefikasnijim. Ko kaže? Tj. odakle informacija? Nije izašao score za Poljsku. Mislim da će tekma u subotu i kup u MinKenu pokazati dosta toga i da će Kari dati ŝansu svima koji se bore za mesto.
Wook Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 24 minutes ago, Problem sa licnim greskama said: Ko kaže? Tj. odakle informacija? Nije izašao score za Poljsku. Mislim da će tekma u subotu i kup u MinKenu pokazati dosta toga i da će Kari dati ŝansu svima koji se bore za mesto. Pročitao sam negde juče, ali da me ubiješ ne znam gde sam video. Kažu da je Vukčević dobro odigrao protiv Poljske. E da, nova sport, imaš vest od juče. 1
Wook Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Quote Što se tiče utakmica, deluje da se Tristan Vukčević prilično nameće za jedno od mesta među 12 odabranih… Iako su dueli sa Poljskom i prethodno sa Bosnom i Hercegovinom bili iza zatvorenih vrata, neki učinci igrača i statistički podaci su se ipak pojavili. „Orlovi“ su odigrali fantastičan meč protiv selekcije BiH, o čemu najbolje svedoči to što su čak tri četvrtine završili sa 30 ili više postignutih poena. Na kraju i više nego ubedljiv trijumf sa čak 37 razlike i prava poruka rivalima na početku priprema. Prema dostupnim informacijama, Nikola Jokić je dominirao i bio na asistenciju do tripl-dabla protiv rivala iz komšiluka – 20 poena, 19 skokova i devet asistencija. Odlični su bili i Filip Petrušev sa 20 i Tristan Vukčević sa 14 poena. Upravo se Vukčević dobro pokazao i u drugoj kontrolnoj utakmici protiv Poljske i bio među najefikasnijima. 1
Wook Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Izgleda da je Vukčević taj 12-ti. Igra dobro, a Smajli je povreden. Videćemo još, ali meni se čini da bliži.
Uti Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Karte protiv Slovenije su rasprodate ili jos nisu ni pustene u prodaju ?Vidim na sajtu da nisu dostupne...
Problem sa licnim greskama Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Idemo na Kipar s 15 igrača. Trifunović i Smailagić ostaju u Beogradu.
NikadProtivKaline Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago kad igramo nesto sto ce moci da se pogleda u prenosu?
Dzo23 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Sutra protiv Grčke u 19:30, rts 1. Uz komentar neprevaziđenog Petra Dende. "Može za dva, može za tri, a može jako i do samog kraja". 😄 Edited 2 hours ago by Dzo23 5 3
Poenter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 18 hours ago, Molina23 said: Jedno vreme preko nekog društva imao sam priliku da kafićarim sa raznim svetom iz i okolo odbojke. I tu su išle slične suprotstavljene priče, te imamo tolike igračine ne možemo propasti, sejemo medalje, doćiće novi majstori, pelcer uvek ostaje itd. Dok je ova moja ekipa iz baze i mlađih kategorija uredno i godinama kukala kako će to bez Oca odbojke Ace Boričića ceo sport otići u pizdu materinu. Da nemamo ligu, da su treneri priučeni i sve više stranački kadar, da se infrastruktura raspada, školski sistem trokira i i ti novi klinci nisu toliko gladni i brzo dižu ruke, posledično prelaze i na druge sportove itd. Ergo vidimo i sami šta se dešava u muškoj odbojci od lige, do finalnog proizvoda reprezentacije. Bojim se da košarka lagano klizi u tom smeru, na kraju dana to vidi i alarmira selektor lično. Za kojeg recimo nemamo zamenu ni na vidiku kamoli nešto ozbiljnije. Prvo, ja to ne bih tvrdio i za odbojku jer mislim da su srpska košarka i srpska odbojka neuporedive stvari. Za odbojku ti mogu reći da može propasti, što da ne, kakav crni pelcer, kao da smo mi sad neka sila u odbojci ne znam kakva koja štanca decenijama vrhunske igrače i ima gomilu uspeha. U košarci postoje 3 stila na svetu, jedan je nastao na Kalemengdanu, imamo 4 oca jugoslovenske košarke, sav taj razvoj, sistem koji smo postavili još davno, igrače, struku, uspehe i klupske i reprezentativne... Pa odbojkaša reprezentacija Jugoslavije (1945-1992) se jednom plasirala na OI i osvojila šesto mesto, na Svetskom prvenstvu je najveći uspeh osmo mesto i ima dve bronze sa Evropskih prvenstava. Nemojmo to porediti sa košarkom. Onda je bila ona jedna generacija sa braćom Grbić, Vujevićem, Miljkovićem, Gerićem koja je uzela jedno olimpijsko zlato, jedno evropsko i još par medalja. Ta generacija nije ni blizu naše košarkaške koja je igrala negde u to vreme i nisu ni blizu njihovom nizu uspeha koji je počeo još 80ih, onda prekinut sankcijama, pa se onda nastavio i trajao do 2002. godine. A da ne pričam da ovi pre njih tek nisu ni blizu. I od te odbojkaške generacije se napravio mit, svi smo tada sve pratili i idealizovali sve žive. Pa i u vaterpolu su ove nove generacije žestoke prepišale one stare, ali svi i dalje pamte Šapića, Ikodinovića, Vujasinovića... Pazi, ta ekipa sa Gangulom i ekipom nikada nije uzela olimpijsko zlato, a ovi sad tri zaredom. Pa mislim da većina ljudi ni ne zna te momke sa tri olimpijska zlata i normalno šetaju ulicom, dok su oni iz one stare generacije ikone, ministri, gradonačelnici, jebači Nataše Bekvalac... Tako da bih hteo i što se tiče odbojke da ti iznesem jedan podatak pa da se zapitamo da li je nešto propalo i može li propasti nešto što nikada nije ni bilo na nekom nivou. Od 1945. do danas, dakle Jugoslavija+Srbija, imaju 4 zlata. Godine osvajanju su: 2000. 2001. 2011. 2019. Plus, Svetska liga 2016. godine. Tj. ovaj period sad u poslednjih petnaestak godina nam je najuspešniji ikada, računajući i SFRJ i sve. Odbojka kad se vrati u neku rupu, više se vratila na svoje prirodno mesto, dok je košarka nešto sasvim drugačije. U odbojci generalno nemamo pojma i više je incident kada se desi da nešto osvojimo i usere nas neka generacija, a to se najviše dešavalo u poslednje vreme. I opet te momke sa tri zlata uglavnom niko ne zna, dok se pamte stare legende i navodna neka zlatna vremena, a sad je sve propalo. Razumem argumente, ne kažem da se treba žmuriti na sve loše što se dešava, ali stvari nisu za poređenje i srpska košarka i odbojka nisu isto. Edited 1 hour ago by Poenter
Bobby Shurda Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) On 7/29/2025 at 5:22 PM, Bobby Shurda said: Na stranu dizajn koji nije ništa specijalno ali je lepo kada nam igrači izgledaju kao profesionalni košarkaši u dresovima a ne kao moja ekipa kada nam je trener našao neke stare dresove prvotimaca iz 70ih pa smo bili kao oni ljudi na Haitiju kada im debeli ameri posle nepogoda doniraju njihove krpe pet brojeva veće. Izvinjavam se kompaniji PEAK za sve izrečeno Edited 1 hour ago by Bobby Shurda 2 4
Poenter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Užas su dresovi, beli još gori. Moram i na odbojku da se vratim, naša ljubav prema košarci i odbojci je neuporediva. I košarka je mnogo zahvalniji sport, dođeš sam i šutiraš. Za odbojku treba čitava organizacija. Ok, verovatno možeš nešto od zid da igraš sam sa sobom odbojku, ali bukvalno nikad nikog nisam video to da radi. Moram još jedan mit da razbijem, pošto kad se krene u to crnilo, uvek je priča kako je to nekad bilo, a sad... Ja u u krugu od kilometar imam više košarkaških terena nego što je ranije ceo Beograd imao. Posle idu priče kako se nekad čekao red da se igra basket, tereni bili prepuni. Pa normalno da su bili prepuni kad su bila tri terena u višemilionskom gradu. Danas će više klinaca opikati basket negde u gradu nego u stara dobra vremena, samo su raspoređeni širom grada na milion koševa. Kod mene uvek neko pika na terenu ispred zgrade. I jebo te, svi su dobri, nikad ne dođe neki što kao došao malo da samo se rekreira. Dok je toga, ja sam miran.
Dzo23 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Uvijek ćemo biti dobri u košarci jer smo predodređeni za ovaj sport, bez obzira na ne(rad) kss-a. Vazda smo imali vrhunske talente, a tako će biti i u budućnosti. Kao što su Jamajčani dominantni u sprinterskim disciplinama, tako smo i mi genetski predodređeni za ovaj sport, i s pravom nosimo epitet "zemlja košarke". Edited 1 hour ago by Dzo23
alokin Posted 57 minutes ago Posted 57 minutes ago 2 hours ago, Uti said: Karte protiv Slovenije su rasprodate ili jos nisu ni pustene u prodaju ?Vidim na sajtu da nisu dostupne... Puštene su u prodaju čini mi se početkom meseca. Nivo 400 otišao za sat vremena, ostala mesta do kraja dana..
Arsenije Pesic Posted 16 minutes ago Posted 16 minutes ago Retke su bile situacije gde nam na kraju povrede i otkazi nisu formirali konačnih 12 za neko prvenstvo. Tako da se ova priča možda pokaže i kao suvišna, ali ipak moram. Izbor između Jovića i Topića je za mene mnogo težak. Jović jeste u igračkom padu, međutim to je igrač koji je uvek 100% glavom u utakmici, snima protivnika i njegove igrače i u tom smislu od njega uvek može da dođe korisna stvar, savet, informacija, čak i da presedi celu utakmicu na klupi. Plus je ekipa, pre svega sa Bogdanom, pravi mu bolje okruženje što takođe nije zanemarljivo. To su neke sitnice koje mogu mnogo da znače. Topić je neko kome je sada pravo vreme da oseti reprezentaciju, da uhvati taj pelcer baš sada kad je reprezentativni duh najjači i da to posle nosi dalje. A verujem da bi igrački mogao fino da pomogne, ima tu neku posebnu notu, kombinaciju mirne glave i sportske drskosti zbog koje ni u ovim godinama nije impresioniran i nije u grču s kim god i protiv koga god da igra. Zato bi mi bilo ekstremno žao ako bilo ko od njih dvojice ne bude krenuo. Jebena FIBA i jebeno pravilo da možeš da vodiš samo 12 igrača na prvenstvo. To se pitam svaki put i voleo bih da mi neko da smislen odgovor zašto ne bi moglo na primer 14? Glupo pravilo koje je možda imalo smisla pre 30 ili 40 godina. 3
Recommended Posts