Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije

Mile1

Recommended Posts

2 minutes ago, Barkley#34 said:

Mislim da ni 97. a posebno ne 98. nismo bili prvi favoriti. Dobrano smo bili desetkovani.

2001. već može da se uzme u razmatranje. 

1998 su zbog lokauta svi bili desetkovani, osim italije koja nije imala NBA igrače tada... ne znam ko bi onda tu bio prvi favorit?

Uh, ali Koprivica koji ne može da odskoči kvalitetom ni na utakmici protiv ekipe koja praktično igra bez centara. 🙄 Nažalost, je tu neki talenat ne primećujem, uglavnom zakucavanja, polaganja, koševi iz odbitaka...

12 minutes ago, drgnk said:

Uh, ali Koprivica koji ne može da odskoči kvalitetom ni na utakmici protiv ekipe koja praktično igra bez centara. 🙄 Nažalost, je tu neki talenat ne primećujem, uglavnom zakucavanja, polaganja, koševi iz odbitaka...

Ko mu je kriv što je nakon NCAA prešao u KKP. Da je otišao u Megi primer radi priča bi bila drugačija

• Like 1
  • Ha-ha 1

1 hour ago, ljutikrilo said:

1998 su zbog lokauta svi bili desetkovani, osim italije koja nije imala NBA igrače tada... ne znam ko bi onda tu bio prvi favorit?

Sećam se da su ispraćeni sa skepsom, plus je i Sale bio povređen. Srećom, uspeo je da stane na noge a Bodiroga i Rebrača su odigrali simultanku. 

Nije bilo izrazitog favorita. Grci su se ložili zbog snage tima i domaćinstva, Italijani i Rusi su bili zajebani plus što nikad ne smeš da otpišeš Amere, kakvi god da su. Uostalom, Ruse smo jedva prelomili na samom kraju.

• Like 2

3 hours ago, Problem sa licnim greskama said:

Već neko vrijeme mi se mota po glavi, a zbog duboke polarizacije na forumu izbjegavam to da pišem na drugim temama, da li Filip polako preuzima ulogu drugog najboljeg (najsvestranijeg) našeg košarkaša posle Nikole? 

Ja sam definitivno subjektivan kada je Bogdan u pitanju, i nemam dilemu da je on i dalje glavni (uz Jokića) kad dođu prvenstva, ali godine u kombinaciji sa povredama ostavljaju trag. Sa druge strane, Vasa je na papiru taj koji ima sve ali ovaj odlazak u NBA sa generalno blijedim repertoarom u reprezentativnoj karijeri su nekako sjenka na mogućnosti/kvalitet.

Baš moćno izgleda. Jedino što meni bode oči su glava i ponašanje. Nekako kad god sam ga ukačio ove sezone djeluje previše nervozno, u stalnoj priči/raspravi sa sudijama ili drugim akterima. Na momente je to poprilično infantilno + vrlo iritantno kada ne navijate za njega 😁 Da malo bolje to kanališe u kombinaciji sa tom sportskom drskošću koju ima (koja je po meni neophodna za neke veće domete) i ovim košarkaškim skilom, nebo je granica. Najozbiljniji mogući stub reprezentacije u budućnosti.

• Like 9
  • Love 1
  • Thanks 2

8 minutes ago, Shonewizard said:

Već neko vrijeme mi se mota po glavi, a zbog duboke polarizacije na forumu izbjegavam to da pišem na drugim temama, da li Filip polako preuzima ulogu drugog najboljeg (najsvestranijeg) našeg košarkaša posle Nikole? 

Ja sam definitivno subjektivan kada je Bogdan u pitanju, i nemam dilemu da je on i dalje glavni (uz Jokića) kad dođu prvenstva, ali godine u kombinaciji sa povredama ostavljaju trag. Sa druge strane, Vasa je na papiru taj koji ima sve ali ovaj odlazak u NBA sa generalno blijedim repertoarom u reprezentativnoj karijeri su nekako sjenka na mogućnosti/kvalitet.

Baš moćno izgleda. Jedino što meni bode oči su glava i ponašanje. Nekako kad god sam ga ukačio ove sezone djeluje previše nervozno, u stalnoj priči/raspravi sa sudijama ili drugim akterima. Na momente je to poprilično infantilno + vrlo iritantno kada ne navijate za njega 😁 Da malo bolje to kanališe u kombinaciji sa tom sportskom drskošću koju ima (koja je po meni neophodna za neke veće domete) i ovim košarkaškim skilom, nebo je granica. Najozbiljniji mogući stub reprezentacije u budućnosti.

Treba reći i da stvarno ima kriminalno suđenje u EL, baš dozvoljavaju da ga prebiju pre nego što sude faul. Neretko se dešava i da uopšte ne sviraju baš očigledne faulove, posebno kad ga preuzme neki niži igrač.

• Like 2

7 minutes ago, Shonewizard said:

Na momente je to poprilično infantilno + vrlo iritantno kada ne navijate za njega 😁

I kad navijate za njega, veruj mi. :classic_smile:

Filip je već letos bio odličan u ulozi lajt Gordona kao Jokićevog parnjaka, očekujem da to bude baš baš ubitačno na EP ako se Jokić pojavi.

• Like 1

Nego, da još malo polarizujemo, na kojoj poziciji ga vidite? 

Sinoć je igrao odlično i na 4 i na 5, ali sa Jokićem (i Nikolicom) u sastavu imao bi više šanse na 4, zajedno sa Jovićem

3 minutes ago, Marvin said:

Nego, da još malo polarizujemo, na kojoj poziciji ga vidite? 

Sinoć je igrao odlično i na 4 i na 5, ali sa Jokićem (i Nikolicom) u sastavu imao bi više šanse na 4, zajedno sa Jovićem

Svrbi me prst na jedno dugme  :P

• Ha-ha 1

Doduše igrali smo juče dobar deo tekme sa Dedom na 3, za njega je Jović spejs šatl.

I generalno mi se čini da ove sezone vidjamo i visoke petorke, imao je KKP u nekoliko navrata te varijante

• Like 2

20 minutes ago, Marvin said:

Doduše igrali smo juče dobar deo tekme sa Dedom na 3, za njega je Jović spejs šatl.

I generalno mi se čini da ove sezone vidjamo i visoke petorke, imao je KKP u nekoliko navrata te varijante

Btw Deda mnogo zahvalna partija. Jest da smo kao i uvek primili 4 poena iz nekih protrcavanja igraca koje cuva ali je suvo zlato za te prozore.

• Like 2